Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 πείτε 2010 για να γλυτώσουμε μελλοντικές ερωτήσεις
συννεφάκι Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Παιδια δεν το σκεφτηκα πως ο καπνος παιρνει τις μετενσαρκωσεις των νεκρων, αλλα μαλλον ετσι εξηγηται γιατι πηρε την μορφη της κορης του Ben και του ειπε να μην σκοτωσει τον Locke, γιατι αλλιως θα του χαλαγε το σχεδιο με το Loophole, καθως σκοτοντας τον δεν θα του ειχε επιτρεψει να τον οδηγησει στον Jacob. Δηλ. δε διαβάζεις τα ποστ μου??????//
soturin Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Για το ότι μάλλον θα γυρίσουν απλά στο 2007 συμφωνώ κι εγώ. Το μέλλον το αλλαξε μια φορα ο jj στο star trek, χόρτασε. Πολύ σωστή η παρατήρηση του συννεφακίου για το "they're coming" που το κάνει πιο σίγουρο. Ο λόκ και ο μπεν (και βασικά οι ηθοποιοί που τους παίζουν είναι η σειρά. Κάθε διάλογος μεταξύ τους είναι όλα τα λεφτά και ο βασικός κινητήριος μοχλός της πλοκής. Και σε αυτό το επεισόδιο είχε λοκ να παύει να είναι ο λοκ (αν και η εκπληξη του τι είναι στο κουτί ήταν προφανής, για να αναγνωρίζει ο πιλότος το τι είναι, και σε μεγάλο κουτί στο αεροπλάνο ξέραμε ήδη ότι βρισκόταν ο λοκ) και ο μπεν γίνεται η πιο τραγική φιγούρα (super-cold ατάκα το "what about you?" του jacob) Kαι όπως σε κάθε φινάλε σαιζόν, μας ανεβάζει την πλοκή ένα σκαλί πάνω. Πχ όπως παλιά οι others ήταν μύθος και τώρα τους έχουμε μες στα πόδια μας όλη την ώρα, έτσι και ο widmore-ben καυγάς μοιάζει αστείος πλέον
antreas18 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μηπως πρεπει να φτιαχτει Lost season 6 θεωριες και αποψεις κλπ...για να εκφραζουμε την γνωμη μας ελευθερα χωρις spoiler?
Hal9000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Εντάξει κάπου το έχω βαρεθεί το Lost με τη συνεχή δημιουργία ερωτήσεων. Το φινάλε εμένα μου φάνηκε ψιλομούφα (το χειρότερο σίγουρα και από τα 5) γιατί δε κατάλαβα τι σκατά έγινε. 2 locke, 1 αναφορά σε loophole, 1 ασπρίλα και εμένα μετά να διαβάζω εδώ τι παίχτηκε. Νέος "κακός" που τον είδαμε για πρώτη φορά σήμερα και σε μια μόνο σκηνή ο οποίος παίρνει τη μορφή του Locke στο τέλος. Ας μου εξηγήσει ένας γιατί υπήρχε το συνεχή πρήξιμο στις προηγούμενες season με τον Locke και το he's the chosen one σενάριο ? Μόνο chosen one δε μου φαίνεται μέσα στο φέρετρο. Μπορώ να δεχθώ και καλά την "εξαπάτηση" μου από τους σεναριογράφους μέσα από τη τελευταία σκηνή η οποία ανατρέπει όλα τα προηγούμενα επεισόδια, αλλά τουλάχιστον ρε γαμώτο θα ήθελα να μη διαβάζω στο forum εικασίες για το τι έγινε αλλά να το πιάσω με τη πρώτη όπως στα προηγούμενα φινάλε. Τα συγχαρητήρια μου σε όποιον κατάλαβε τι παίχτηκε μόλις είδε το επεισόδιο. Πλέον πιστεύω ότι και το τέλος του Lost θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο, του εύκολου εντυπωσιασμού μέσα από μια ανατροπή που θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι όλα τα επεισόδια που έβλεπες πριν δεν έχουν σημασία.
Cue Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 @Hal9000 Ντάξει το "The Chose One" πάει στο γεγονός ότι αυτός τλκ θα είναι το vessel του "other" για κάποιο απότερο σκοπό που θα δούμε στην Season 6? Πάω να το ξαναδώ...
kleidokratwr Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Πωωωωωωωωω, Καλύτερα πρεζάκιας ρε. Πάμε όλοι μαζί τον ύμνο: ΠΡΕΖΑΑΑΑΑ ΟΜΟΡΦΗΗΗΗΗΗ..
Sellers Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 ΠΟΟΟΟΣΟΟΟΟ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ... Λοιπόν δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πρώτη φορά ευχαριστήθηκα τόσο πολύ επεισόδιο. Αν και για 2 με 3 δευτερόλεπτα δεν μου κάθησε καλά το όλο στυλ ότι αυτοί οι δύο είναι θεοί και κοιτάν ανθρώπους να εξελίσονται μετά με τρέλανε σαν ιδέα. Δεν έχω να πώ τίποτα άλλο, απλά υπομονή για την νέα σεζόν...
shodan Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Να ρωτήσω κάτι... Το "λάβαρο" που φτιάχνει στην αρχή ο Jacob έχει μια φράση στα ελληνικά(?) σωστά? κατάφερε κανείς σας να το διαβάσει?
Sellers Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 ''Σοί δέ θεοί τόσα δοίεν, όσα φρεσί σήσι μενοινάς'' - Οδύσσεια- Μετάφραση: ''Όσα έδωσαν οι Θεοί, μπορούν να τα πάρουν πίσω...''
Timour21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 ''Σοί δέ θεοί τόσα δοίεν, όσα φρεσί σήσι μενοινάς'' - Οδύσσεια- Μετάφραση: ''Όσα έδωσαν οι Θεοί, μπορούν να τα πάρουν πίσω...'' Κορυφαίος!
Ban.ShortTrader Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Οδύσσεια, υφαντό, Πηνελόπή. Μπας και το νησί είναι η Ιθάκη και αυτός η Πηνελόπη τρανσέξουαλ;
papahlamidas Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Οδύσσεια, υφαντό, Πηνελόπή. Μπας και το νησί είναι η Ιθάκη και αυτός η Πηνελόπη τρανσέξουαλ; :lol::lol: Λες για αυτό να ήθελε ο Lock (the other) να τον σκοτώσει και έβαλε τον Μπεν? Δεν του πήγαινε καρδιά να σκοτώσει τον αγαπημένο του? ΑΑΑΑΑΑ για αυτό τα πήρε στο κρανίο που έφερε το πλοίο ... Ήθελε να δοκιμάσει και άλλα φρούτα ο Jacob και φίλος του έπαθε ταπηροκρανίαση...!!! :p:p
DeadOrganPlayer Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Παρότι μετά το φινάλε της season 3 τίποτα δε μπορεί να με σοκάρει πλέον στο Lost, θεωρώ ότι είχαμε και πάλι ένα πολύ δυνατό φινάλε. Είναι νομίζω πλέον προφανές ότι σχεδόν ότι βλέπαμε μέχρι τώρα είναι μερός του «παιχνιδιού» ανάμεσα σε Jacob (προσωποποίηση του καλού ίσως?) και του εχθρού του (προσωποποίηση του κακού?). Ο Jacob συναντάει κάποια στιγμή της ζωής τους σχεδόν όλους από τους Losties που επιζούν μέχρι και σήμερα, και φαίνεται σαν να τους έχει επιλέξει για να έρθουν στο νησί (ίσως είναι οι εκλεκτοί του για να αποδείξει στον εχθρό του ότι κάνει λάθος στη εκτίμηση του ότι «πάντα συμβαίνει το ίδιο και στο τέλος αλληλοσκοτώνονται»). Από την άλλη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο φαίνεται ότι το «κακό» προσπαθεί να χρησιμοποιήσει σαν μαριονέτες όλους όσους είναι πάνω στο νησί για να βρεί τρόπο (loophole ίσως) για να σκοτώσει τον Jacob (είναι προφανές ότι δε μπορεί να τον σκοτώσει απ’ευθείας αλλά πρέπει να οδηγήσει κάποιον άλλο σε αυτό – αυτό θυμίζει λίγο και το σκηνικό Ben/Windmore όπου και πάλι φαίνεται ότι κανείς τους δε μπορεί να βλάψει τον άλλο απ’ευθείας). Την τρύπα (loophole) φαίνεται ότι την βρίσκει τελικά μέσω του θανάτου του Locke όπου και με την επιστροφή του στο νησί παίρνει τη μορφή του και βρίσκει τρόπο 1) να πείσει τον Richard να τον οδηγήσει στον Jacob (είναι υποχρεωμένος να τον υπακούσει σαν αρχηγός που είναι) και 2) να πείσει τον Ben να τον σκοτώσει. Ότι αυτό είναι το βασικό μέρος του σχεδίου του φαίνεται κατά τη γνώμη μου από το γεγονός ότι ο «κακός» Locke οδηγεί τον Richard στο σημείο που ο «καλός» Locke είχε δεχτεί τη σφαίρα και του λέει να πει στον Locke ενώ του βγάζει τη σφαίρα ότι πρέπει να φέρει όλους τους Losties πίσω και να πεθάνει για να σώσει το νησί. Είναι τόσες οι λεπτομέριες σε αυτό το επεισόδιο που μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα που πρέπει κανείς να ξαναδεί το επεισόδιο για να τις προσέξει και να τις αξιολογήσει. Τα ερωτήματα από την άλλη νομίζω ότι πληθαίνουν αντί να ελλατώνονται. Για παράδειγμα, στη παράγκα του Jacob τα τελευταία χρόνια μάλλον κατοικούσε ο εχθρός του? Τι σημαίνει η στάχτη που είχε φύγει σε ένα σημείο? Τελικά, τις μορφές των Christian, Yemi, Alex και λοιπών νεκρών τις έπαιρνε ο καπνός και κατά συνέπεια το «κακό»? Κάπου διάβασα ότι η πρώτη προσπάθεια για να βρει loophole το κακό ήταν ο Mr. Eko όπου ο καπνός με τη μορφή του Yemi προσπάθησε να τον οδηγήσει εκεί που ήθελε αλλά τον σκότωσε όταν είδε ότι δε τα κατάφερνε. Ίσως γι αυτό πριν πεθάνει ο Εκο είπε στον Locke “You are next”. Από την άλλη μπορεί να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Όπως και να έχει το τι ισχύει και τι όχι θα το ξέρουμε του χρόνου τέτοια εποχή όταν πλέον όλα τα κομμάτια του παζλ θα είναι στη θέση τους. Για του Losties στο 1977 δε σχολίασα κάτι, νομίζω ότι είναι προφανές ότι επιστρέφουν στο «σήμερα». Και φυσικά (ελπίζω) όχι στο αεροδρόμιο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα αλλά στο νησί λίγο μετά το θάνατο του Jacob. Ps. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί η San δεν γύρισε κι αυτή στο 1977 μαζί με τους άλλους. Δεν είναι το μόνο βέβαια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.