kirileman Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 όχι, έχεις δίκιο, εγώ αρνούμαι να τις δεχτώ Σε λίγο θα μας δείξουν και κανένα τέρας από καπνό ή μη χειρότερα κανένα ταξίδι στο χρόνο; j/k αλλά άσε να δούμε που θα το πάνε Μήπως να κόψεις την ειρωνεία φιλαράκο;
Cue Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Πραγματικά δεν ξέρω πως νοιώθω. Από την μία απίστευτα εκνευρισμένος για το τρελό δούλεμα τόσες season (meaning δεν ξέρουμε τι μας γίνετε) από την άλλη είμαι ανήμπορος να αντιδράσω με αυτά που βλέπω. Το επεισόδιο ήταν ένα μεγάλο WTF και τπτ περισσότερο. Πραγματικά όμως! Εκεί...το ίδιο βιολί. Finale - The Incident Δεν ξέρω αν το συνηδητοποιήσατε αλλά μέχρι και 10' πριν το τέλος το story όχι μόνο δεν είχε προχωρήσει καθόλου (Kill Jacob/Drop Bomb), αλλά είμαστε και όλοι με το τεράστιο βλέμα της αγελάδας σχετικά με το "τι γίνεται!" Θυμάμαι που είχαν πει οι σεναριογράφοι (don't quote me on that) ότι ξεκίνησαν την σειρά όταν τους ζητήθηκε να γράψουν ένα σενάριο γύρω από το concept του τότε reality Survivor. Εδώ που έχουν φτάσει βέβαια πραγματικά θα θελα να μάθω ποια ήταν η αρχική ιδέα! Finale - The Incident Εδώ σκέφτομαι π.χ. ότι με το νέο theme της μετενσάρκωσης εξηγούνται οι εμφανίσεις όλων των πτωμάτων κατά καιρός (Eko's Brother, Sarlot, Boon ακόμα και ο Christian - Jack's dad). Ίσως πάλι μερικοί από τους θανάτους να ευθύνονται και στον "άλλο", καθώς και πολλά άλλα να εξηγούντε κάπως έτσι. Συμφωνώ πως τλκ στην καλύβα δεν ήταν ο Jacob αλλά ο "άλλος". Πιστεύω επίσης πως ο Jacob "έδεινε τα αντικείμενα" και είχε επαφή με τους Losties (οι οποίοι τελικά δεν σχετίζονταν τυχαία απ' ότι φαίνεται, αν και δε ξέρουμε για ποιο λόγο επέλεξε τους συγκεκριμένουνς) για να μην μπορεί να πεθάνει. Να τον συνδέει κάτι με το παρόν/παρελθόν? Δεν ξέρω μη με ρωτάτε Εξ' ου και το loophole που έψαχνε ο "άλλος". Δε ξέρω γενικά έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου π δε ξέρω σε τι να πρωτοαναφερθώ. Όλα τα άλλα που συζητάτε μου φαίνονται πλέον λεπτομέριες -edit- Finale - The Incident Μου δίνει την εντύπωση δλδ ότι όλο αυτό τον καιρό Others/Dharma/Losties ο "άλλος" προσπαθούσε να βρει το loophole! Ότι όλοι δεν ήταν παρά πιόνια. Ακόμα και ο Ben. "What about you?" Πραγματικά δλδ, ο Ben επί της ουσίας (για τα δεδομένα του Jacob/Other) δεν έπαιξε κανένα ρόλο μπορεί να πει κανείς! Το "μου μίλησε το νησί", το destiny, οι καθοδηγήσεις, τα coincidence, it's all part of a plan! (Joker)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Μήπως να κόψεις την ειρωνεία φιλαράκο; ε μα και εσύ κολλάς σε κάτι λες και όλη η υπόλοιπη σειρά έχει επιστημονικό υπόβαθρο
Freakster Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Πραγματικά πολύ ωραία αυτά αλλά οι μετενσαρκώσεις δεν σας χαλάνε καθόλου; Τις δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα; Οκ... Ωραία, τώρα έχουμε και μετενσαρκώσεις... Αυτά είναι που χαλάνε τη σειρά. Ενώ ορισμένα από αυτά που βλέπουμε υπακούν σε κάποιους λογικοφανείς κανόνες, κάποια άλλα θα πρέπει να απλά να τα δεχτούμε ως έχουν, το νησί που γιατρεύει και μιλάει, ο αγέραστος με το eyeliner, ο καπνός, ο ναός, ο Θεός, η μοίρα και λοιπές αηδίες. Έχει αρχίσει να κουράζει πια, να χάνει την μπάλα, να χάνει το νόημα ή είναι η ιδέα μου; Τέλος πάντων, θα τελειώσει και αυτό. Ότι και να είναι, σύστημα ασφαλείας, συνείδηση, Αιγύπτιος Θεός, είναι μαλακία μεγάλη και μου σπάει τα νεύρα. Ειδικά εκείνη η τοιχογραφία μπροστά από το τσακάλι (άσχετη τεχνοτροπία το ένα με το άλλο), ήταν ανεπανάληπτη αηδία και γενικά δεν περίμενα να δω τέτοια μεταφυσικά, που τα 'χαμε δει βέβαια από τον πρώτο κύκλο αλλά προσωπικά είχα την ελπίδα ότι ήταν μια ...κακιά στιγμή, ότι θα το μάζευαν κάπως στην πορεία αλλά δυστυχώς μας βγήκε πρωταγωνιστής της σειράς! Παρόλ' αυτά, όπως είπα, ως θεατής δεν μπορώ να κάνω και κάτι, το αποδέχομαι. Τι πρόβλημα να έχω εγώ; Το σύμπαν δεν ξέρω αν το πειράζει, βλέπε αρχή διατήρηση της ενέργειας μέχρι god knows what else! Τεσπα, μπορεί να λέω μαλακίες και μπορει ο Τζακ να δύναται να ταξιδεύει, να συναντάει τον εαυτό του, να ταξιδεύουν μαζί πιο πίσω, να συναντούν τον τρίτο εαυτό τους, και να πολλαπλασιάζονται έτσι ες αεί. Μήπως να κόψεις την ειρωνεία φιλαράκο; μήπως να κόψεις το lost καλύτερα;
συννεφάκι Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Νομίζω ότι απάντησα στα ερωτήματά μου (βλέπε 3 σελ. πιο πίσω) και ότι ξακαθάρισα τα πάντα! Μου ήρθε η Θεία Φώτιση!!!!!!!!!!!!! Μέχρι και τις variables έχω βρει! Α! Αυτά που λέτε περί μετενσαρκώσεων.. Στο ίδιο φόρουμ είμαστε? Τόσο καιρό δε λέμε ότι ο καπνός παίρνει τις μορφές των νεκρών του νησιού??? Για ποιές μετενσαρκώσεις μιλάτε????? Δεν πρόκειται για μετενσάρκωση ο Λοκ, αλλά για μία ακόμα μορφή του καπνού..
Finn Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δυνατό φινάλε.Μαζί με το φινάλε του fringe ολοκληρώθηκα σαν άτομο
therock Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Παιδια δεν το σκεφτηκα πως ο καπνος παιρνει τις μετενσαρκωσεις των νεκρων, αλλα μαλλον ετσι εξηγηται γιατι πηρε την μορφη της κορης του Ben και του ειπε να μην σκοτωσει τον Locke, γιατι αλλιως θα του χαλαγε το σχεδιο με το Loophole, καθως σκοτοντας τον δεν θα του ειχε επιτρεψει να τον οδηγησει στον Jacob.
antreas18 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δημοσ. 14 Μαΐου 2009 Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο ο "καπνος" να ειναι ο μουσατος στην αρχη..μπορει απλα να τον ελεγχει..
kostetos Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Συμφωνω με τον ανδρεα αυτο ποσταρα και γω.. Μπορει απλως να τον υποκινει και τον χρησιμοποιησε κατα οπως τον συμφερε λεγωντας στον μπεν να μην τον σκοτωσει..Αλλα συνεχιζω να αναρωτιεμαι αφου η ελοιζ ειπε πως ο λοκ πρεπει να πεθανει αρα ηξερε πως ο μουσατος θα επαιρνε το σωμα του και κατ' επεκταση δουλευε για αυτον..Αυτο παντως συνεχιζω να πιστευω αν εχει καποιος διαφορετικη γνωμη να μου το πει για να ανακαταξω τις αποψεις μου περι του θεματος..
pappous_soulis Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Και το God είναι κυριολεκτικό Το επεισόδειο απλά έσπειρε. Αυτό που συμπαίρανα, είναι πως όλο αυτό το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω απο τον Jacob [προσωποποίηση του καλού (?)] και του τύπου με τα γένια στην αρχή του επεισοδείου [προσωποποίηση του κακού (?)] και το "μαγικό" νησί. Με τα λίγα clues που μας δώσανε, αυτό που κατάλαβα προσωπικά είναι πως ο κακός τυπάς ήθελε να βγάλει απ'την μέση τον Jacob, ο οποίος με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο διάλεγε ανά εποχή ποιούς θα έφερνε στο νησί. Σαν να τους έδεινε δηλαδή μια ευκαιρία να ζήσουν στο νησί, το οποίο παίζει τον ρόλο του παραδείσου, με όλες τις φανταστικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν, όπως η γρήγορη ανάρωση, κτλ. Και για κάποιο λόγο δεν μπορούσε ο ίδιος να τον σκοτώσει. (ίσως ο μόνος τρόπος να πεθάνει ο Jacob είναι απο τα χέρια ενός θνητού..) Ο άλλος επομένως, με διάφορα τεχνάσματα χειραγώγησε τους θνητούς Losties, όπως και όλους όσους είχαν έρθει νωρίτερα στο νησί, προσπαθόντας να βρει το "παραθυράκι" που αναφέρεται στην αρχή. Με λίγα λόγια, ο πατέρας του Jack που περπατούσε ολοζώντανος πάνω στο νησί, ήταν αυτός. Όπως και ο αδερφός του Έκο. Ως προς το αν αυτός ο τύπος ταυτίζεται με τον "καπνό", aka το τέρας κρατάω κάποιες επιφυλάξεις. Ωστόσο δε θα με ξάφνιαζε αν ήταν όντως αυτός. Επίσης μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο Μπεν κατέληξε να'ναι το πιο τραγικό πρόσωπο της ιστορίας. Τέλος, η γνώμη μου είναι πως με την έκρηξη της πυρηνικής οι Losties θα ταξιδέψουν στο σήμερα, εκτός βέβαια απ'την Juliet, που είτε ταξιδέψει είτε όχι την έφαγε η μαρμάγκα εκεί που βρίσκεται.
pappous_soulis Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Συμφωνω με τον ανδρεα αυτο ποσταρα και γω.. Μπορει απλως να τον υποκινει και τον χρησιμοποιησε κατα οπως τον συμφερε λεγωντας στον μπεν να μην τον σκοτωσει..Αλλα συνεχιζω να αναρωτιεμαι αφου η ελοιζ ειπε πως ο λοκ πρεπει να πεθανει αρα ηξερε πως ο μουσατος θα επαιρνε το σωμα του και κατ' επεκταση δουλευε για αυτον..Αυτο παντως συνεχιζω να πιστευω αν εχει καποιος διαφορετικη γνωμη να μου το πει για να ανακαταξω τις αποψεις μου περι του θεματος.. Διαφωνώ. Ο μόνος λόγος που η Ελοΐζ έστειλε τον γιό της στο νησί, ήταν γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Ήταν αναπόφευκτο. Και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ξέρει πως ο "κακός" θα έπαιρνε τη μορφή του Λοκ όταν αυτός θα γύρναγε νεκρός στο νησί, ώστε να χρησιμοποιήσει τον Μπεν για να σκοτώσει τον Jacob. Γιατί πολύ απλά αυτό γίνεται στο παρόν, που σημαίνει πως ούτε η Ελοΐζ, ούτε κανένας γνωρίζει το παραμικρό για το τι έπεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.