Προς το περιεχόμενο

The Official Lost Season 5 Topic

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αντε συννεφακι να την δεις και εσυ να πας πεις εντυπωσεις μιας που εισαι και πολυ φαν!:-D

Προβολή τέλος.

Πατατάκια τέλος.

(Τα νύχια μου επίσης τέλος!).

Τσιγάρα.. έμειναν λίγα για να σκεφτώ αυτά που είδα.

Γενικό συμπέρασμα:

Χμμμ... Πότε είπαμε ότι αρχίζει η επόμενη σεζόν? eee.gif eee.gif eee.gif

Θα επανέλθω με αναλυτική περιγραφή και απορίες..

Δημοσ.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ!!!!

α)Το ζευγαρι των σκελετων ειναι ο μπερναρντ με την γυναικα του πιστευω...

β)Το οτι εβαλαν τον μονο Αραβικης καταγωγης χαρακτηρα να κουβαλαει την βομβα ειναι τυχαιο? :P

γ)Δεν ξερω γιατι αλλα οταν ξεκινησε το πληθος για να συναντησει τον Τζεικομπ οταν τους ειδα να προχωρανε ολοι μαζι το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ο Μωησης...και να που το αναφερει ο Μπεν τελικα

δ)Το επεισοδιο σημερα που εδωσε την αισθηση οτι παρακαλουθουμε την αναμετρηση αναμεσα στον Θεο και τον Διαβολο.Περα απο το τελικο αποτελεσμα του επεισοδιου ειναι και η αρχικη σκηνη στην παραλια οπου κοιτανε το καραβι και λενε οτι τα ιδια και τα ιδια συμβαινουν συνεχεια...they rise and they fall.

Σαν δηλαδη να εχουμε δυο παρατηρητες την παγκοσμιας ανθρωπινης ιστοριας που εχουν παρακολουθησει την ανοδο και τον αφανισμο πολλων προηγουμενων πολιτισμων.Σκεψεις πανω σε αυτο κανεις?

Δημοσ.

β)Το οτι εβαλαν τον μονο Αραβικης καταγωγης χαρακτηρα να κουβαλαει την βομβα ειναι τυχαιο? :P

γ)Δεν ξερω γιατι αλλα οταν ξεκινησε το πληθος για να συναντησει τον Τζεικομπ οταν τους ειδα να προχωρανε ολοι μαζι το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ο Μωησης...και να που το αναφερει ο Μπεν τελικα

δ)Το επεισοδιο σημερα που εδωσε την αισθηση οτι παρακαλουθουμε την αναμετρηση αναμεσα στον Θεο και τον Διαβολο.Περα απο το τελικο αποτελεσμα του επεισοδιου ειναι και η αρχικη σκηνη στην παραλια οπου κοιτανε το καραβι και λενε οτι τα ιδια και τα ιδια συμβαινουν συνεχεια...they rise and they fall.

Σαν δηλαδη να εχουμε δυο παρατηρητες την παγκοσμιας ανθρωπινης ιστοριας που εχουν παρακολουθησει την ανοδο και τον αφανισμο πολλων προηγουμενων πολιτισμων.Σκεψεις πανω σε αυτο κανεις?

Λοιπόν.. επειδή πέρασα μια βόλτα απο το lostpedia ανάμεσα στα δύο μου ποστ.. τα ίδια λένε κι' εκεί και προφανώς έτσι είναι (βαρέθηκα να τα διαβάσω όλα anyway)..

Όση ώρα έβλεπα το επεισόδιο και καταλάβαινα τί παίζει, μου ερχόταν στο μυαλό ένα ανέκδοτο που είχε κυκλοφορήσει στο LOSTόκοσμο και έμεινα παγωτό:

- Γιατί ο Ρίτσαρντ πιστεύει ότι ο Λοκ είναι ο νέος αρχηγός?

- Because Lock told him so.

Απίστευτο?????? Δεν φαίνεται και τόσο αστείο τώρα.. :confused:

Ωραία, αυτό το ξεκαθαρίσαμε:

Τζέικομπ vs άγνωστος συνομιλητής = Θεός vs Διάβολος = αιώνια μάχη του καλού με το κακό. Άρα νησί = γη (μας)

Καλά μέχρι εδώ και τα γουστάρω με χίλια!

Όμως........ με τους άλλους τί γίνεται??

Αυτά είναι συμβολικά και είναι η μία πλευρά αυτών που είδαμε σήμερα.

Τρελή μου απορία:

Εγώ είδα έναν Τζέικομπ να πηγαίνει να βρίσκει τους λόστις στην παιδική τους ηλικία, για να σιγουρευτεί ότι θα γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει . Δηλ. εμένα όλα αυτά μου θύμισαν την προσπάθεια Ελοΐζ/Μπεν/Γουίντμορ να γίνουν όλα όπως πρέπει (όπως δηλ. τα έζησαν και τα ήξεραν). Και στη φάση με τον Σαΐντ (ο οποίος - άσχετο! - είναι ο μόνος ωραίος που απόμεινε στο σήριαλ, μέχρι και ο Σώγιερ φλώρεψε! :-() μου φάνηκε ότι πήγε να τον σώσει, γιατί αν περνούσε απέναντι με τη Νάντια, θα τον πατούσε κι' αυτόν το αυτοκίνητο. Αντίστοιχα, παίρνει απο την Κέητ (που το βρήκαν το μικρό? ολόιδιο η Lilly ήταν!) την υπόσχεση ότι δε θα γίνει κλέφτρα κτλ κτλ κτλ... Το ίδιο έκανε και η Ελοίζ με τον Ντάνιελ. Τον απέτρεψε απο τη μουσική (απο οπουδήποτε αλλού) για να σιγουρευτεί ότι θα γίνει φυσικός.

Συμπέρασμα (μου):

Εκεί που νόμιζα ότι το σημείο 0 ήταν το γ**** incident, τώρα ανακαλύπτω πως όλο αυτό ήταν μα μούφα! Άλλο είναι το σημείο 0, κάτι ακόμα έχει παιχτεί, ακόμα πιο πίσω (ή ποι μπροστά) στο παρελθόν..! Αυτοί που προσπαθούν , που "εκβιάζουν" μάλλον τις καταστάσεις δεν είναι μόνο η Ελοίζ και ΣΙΑ, αλλά και ο Τζέικομπ, πριν απο αυτήν! Η Ελοίζ γεννήθηκε στο νησί? Αν όχι, την κουβάλησε ο Τζέικομπ εκεί, γιατί "έτσι έπρεπε να γίνει"??????????? Τα νεύρα μου!!

(Έχει κανείς κάτι να πει πάνω σ' αυτό? Συμφωνείτε ή τα χω ΄χάσει και λέω ότι νά 'ναι?)

EDIT:Παρεπιμπτόντως, νομίζω πως

η φλασιά στο τέλος του επεισοδίου δεν ήταν η λάμψη της βόμβας,αλλά το γνωστό φλας που θα πάει τους λόστις στη σωστή εποχή (και λογικά και την Τζούλιετ!). Ααααααααααααααα!!!!!!!!! Αυτό μου ήρθε πραγματικά ΤΩΡΑ: Μήπως αυτούς εννοεί ο Τζέικομπ όταν λέει "They are coming"?????? (πωπω, τί φλασιά έφαγα!)

Αυτά προς το παρόν.. Θα σκεφτώ κι' άλλα και θα ξανάρθω..

Δημοσ.

Οι αποριες του andrea18 καλυπτουν και μενα..

Και μια ακομη απορια ειναι γιατι στο τελος ο jacob δηλωνει στον στον μουφα Λοκ πως ερχονται μηπως δεν ηθελε να τον βρουν εκει?..επισης πιστευω οτι η Ιλανα παιζει standar ρολο με το καραβι που εδειχνε οτι ερχοταν στην αρχη του επισοδειου..Υ.Γ αυτον τον μουσατο στην αρχη του επισοδειου-μουφα λοκ(που δεν αναφερθηκε το ονομα του στο διαλογο σε αντιθεση με αυτο του jacob) καπου τον εχω ξαναδει τον ατιμο αλλα δεν θυμαμαι που..

Δημοσ.

Πραγματικά πολύ ωραία αυτά αλλά

οι μετενσαρκώσεις δεν σας χαλάνε καθόλου; Τις δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα; Οκ...

Δημοσ.
Πραγματικά πολύ ωραία αυτά αλλά

οι μετενσαρκώσεις δεν σας χαλάνε καθόλου; Τις δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα; Οκ...

όχι, έχεις δίκιο, εγώ αρνούμαι να τις δεχτώ :fear: Σε λίγο θα μας δείξουν και κανένα τέρας από καπνό ή μη χειρότερα κανένα ταξίδι στο χρόνο;

j/k αλλά άσε να δούμε που θα το πάνε :)

Δημοσ.

καπου ειχα βρει κατα τυχη (ενα γκρουπ )νομιζω στο στο φεισμπουκ και αναφεροταν στο οτι κατα βαθος αυτο που θα δουμε εχει να κανει με χριστο και διαβολο...αναφερομαι στους συμβολισμους και στα ονοματα των πρωταγωνιστων ...αμα το βρω θα το βαλω εδω ...για οποιον θελει να το διαβασει

Δημοσ.

Έχω να θέσω 2 ακόμα ερωτήματα

1ον) Στην πρώτη σκηνή το πανί που φτιάχνει ο J γράφει κάτι στα Ελληνικά.

Κατάλαβε κανείς τι λέει;

2ον) Θεωρώ ότι την καλύβα την χρησιμοποιούσε ο ΑΛΛΟΣ :devil: τύπος αφού ο κύκλος της στάχτης είχε διακοπεί. Μήπως αυτό ήταν ένα είδος προστατευτικού απέναντι στον καπνό τον οποίο ελέγχει ο άλλος και για αυτό είπε στον Ben να κάνει ότι του λέει ο ΑΛΛΟΣ.

3ον) Ο καπνός είναι από το μπάφο που κάνουν οι σεναριογράφοι της σειράς

Δημοσ.

αναφερθηκε πιο πριν...

οτι ο μουφα λοκ ειναι ο καπνος..Μαλλον αυτο δεν εχει και πολυ βαση καθως θα βρισκοταν ηδη στο νησι και δεν θα ειχε λογο να βρει παραθυρακι ετσι ωστε να σκοτωσει τον jacob..Προφανως μετα την αφηξη του καραβιου στο νησι θα εκδιωχθηκε οπως παραδειγμα με τον γουιντμορ και βρηκε τροπο να γυρισει με την μορφη του λοκ(δεν θελω να τα συσχετισω βεβαια..).Αρα καταληγω στο συμπερασμα οτι η ελοιζ που ειπε στον μπεν να σκοτωσει τον λοκ στα προηγουμενα επισοδεια προφανως θα ειχε καποιες διαταγες απο ανωτερους και απο τι φαινεται ο ανωτερος ηταν ο μουφα λοκ..Ασε το αλλο..σε εκεινη την σειρα επισοδειων 2 η' 3 επισοδεια ηταν,ο τροπος με τον οποιο θα επιστρεφαν οι losties στο νησι χαρακτηριστικε ως ενα ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ(βεβαια μπορει να ετυχε η ιδια λεξη στη μεταφραση τι να πω..):-):rolleyes:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:44 ----------

εγώ έχω μια άλλη απορία

η Claire πού σκατά πήγε ?

Το καθενα στο καιρο του..Απο τι νεα season τωρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...