ss13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά καλή χρονιά , έχω έναν HP pavilion ze4900 intel®seleron® M processor 1300 MHZ , North Bridge: Intel Montara-GML i852GM , South Bridge: Intel 82801DBM ICH4-M ,motherboard Manufacturer Quanta , με microsoft windows xp pro sp2 . To πρόβλημά μου είναι ότι κολάει πολύ αν και έχω 4,00 gb ελεύθερα από τα 37,2 gb δηλαδή ανοίγω το word πχ και κάνει 3 λεπτά να ανοίξει , το firefox 4 λεπτά για να ανοίξει , έχω κάνει του κόσμου τους ελέγχους με πολλά προγράμματα αντι-spyware , trojan remover , spyware doctor αλλά δεν διορθώνεται με τίποτα και το θέμα είναι ότι νομίζω ότι ο δίσκος αρχίζει να τα παίζει γιατί δεν ησυχάζει καθόλου , δουλεύει συνεχώς . Τι λέτε ρε παιδιά να φταίει ?
ghostgr_a_n Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δοκιμασε να τον καθαρισεις με καποιο προγραμα οπος το ccleaner. Αν δεν γινει κατι με αυτο χρειαζετε format.
PCharon Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Έχει γίνει μονότονο τόσα χρόνια κάθε φορά στα απανταχού forums, όταν ρωτάει κάποιος κάτι να πετάμε το "θέλει φορμάτ". Εντάξει, είναι μια εύκολη και συνάμα ακραία λύση αλλά όχι - μα όχι - πραγματικά αναγκαία κάθε φορά. Έχουμε πείσει τους πάντες αδαείς πως για όλα η καλύτερη λύση είναι το φορμάτ. Προσωπικά τα Windows XP SP2 τα είχα για πάνω από 3 ολόκληρα χρόνια σε δύο υπολογιστές μου χωρίς φορμάτ και όλα έτρεχαν μια χαρά. Οτιδήποτε περίεργο και να συνέβη πάντα το επανέφερα όπως ήταν εντός λεπτών. Τα έσβησα όταν έκανα clean install SP3. Τί να πω, εκτός αν τελικά τόσα πολλά ξέρω που δεν ξέρουν οι άλλοι, αν το πιστεύετε όσοι διαβάζετε τούτο, βουρ στΑ φορμάτ... @ss13: Ως πιο πιθανά αίτια (ΟΚ, δεν έχω και το PC σου μπροστά μου όμως) θα ξεκινήσω από το γεγονός πως έχεις ελεύθερο μόνο 10% περίπου στο δίσκο, οπότε φαντάζομαι τί θα γίνεται με το fragmantation των αρχείων. Defragmantation (δυστυχώς τα πιο αποδοτικά λογισμικά είναι εμπορικά), περιορισμός των background/sheduled tasks και ίσως κάποιες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows. Αν γίνουν με τα σωστά βήματα θα τρέχουν όλα ρολόι και πάλι. Αν πάλι βαριέσαι και σου είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις backup τα σημαντικά αρχεία σου και ύστερα να ξαναεγκαταστήσεις ό,τι χρειάζεσαι, τότε προχωράς στη λύση του format που πρότεινε ο συμφορουμίτης. Φυσικά αν με τον καιρό ξαναγεμίσεις έτσι το δίσκο ίσως αντιμετωπίσεις τα ίδια. Επίσης, δεδομένης της παλαιότητας του υπολογιστή, καλό είναι να ελέγξεις την κατάσταση του δίσκου (βλ. S.M.A.R.T.) μήπως έχει παρουσιάσει κακά σημάδια. Υ.Γ. Το CCleaner που κολλάει, ο θεός των PC ξέρει...
ss13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Έχει γίνει μονότονο τόσα χρόνια κάθε φορά στα απανταχού forums, όταν ρωτάει κάποιος κάτι να πετάμε το "θέλει φορμάτ". Εντάξει, είναι μια εύκολη και συνάμα ακραία λύση αλλά όχι - μα όχι - πραγματικά αναγκαία κάθε φορά. Έχουμε πείσει τους πάντες αδαείς πως για όλα η καλύτερη λύση είναι το φορμάτ. Προσωπικά τα Windows XP SP2 τα είχα για πάνω από 3 ολόκληρα χρόνια σε δύο υπολογιστές μου χωρίς φορμάτ και όλα έτρεχαν μια χαρά. Οτιδήποτε περίεργο και να συνέβη πάντα το επανέφερα όπως ήταν εντός λεπτών. Τα έσβησα όταν έκανα clean install SP3. Τί να πω, εκτός αν τελικά τόσα πολλά ξέρω που δεν ξέρουν οι άλλοι, αν το πιστεύετε όσοι διαβάζετε τούτο, βουρ στΑ φορμάτ... @ss13: Ως πιο πιθανά αίτια (ΟΚ, δεν έχω και το PC σου μπροστά μου όμως) θα ξεκινήσω από το γεγονός πως έχεις ελεύθερο μόνο 10% περίπου στο δίσκο, οπότε φαντάζομαι τί θα γίνεται με το fragmantation των αρχείων. Defragmantation (δυστυχώς τα πιο αποδοτικά λογισμικά είναι εμπορικά), περιορισμός των background/sheduled tasks και ίσως κάποιες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows. Αν γίνουν με τα σωστά βήματα θα τρέχουν όλα ρολόι και πάλι. Αν πάλι βαριέσαι και σου είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις backup τα σημαντικά αρχεία σου και ύστερα να ξαναεγκαταστήσεις ό,τι χρειάζεσαι, τότε προχωράς στη λύση του format που πρότεινε ο συμφορουμίτης. Φυσικά αν με τον καιρό ξαναγεμίσεις έτσι το δίσκο ίσως αντιμετωπίσεις τα ίδια. Επίσης, δεδομένης της παλαιότητας του υπολογιστή, καλό είναι να ελέγξεις την κατάσταση του δίσκου (βλ. S.M.A.R.T.) μήπως έχει παρουσιάσει κακά σημάδια. Υ.Γ. Το CCleaner που κολλάει, ο θεός των PC ξέρει... Χρόνια πολλά και στους δυο και συμφωνώ μ ' σένα ότι το format δεν είναι λύση αλλά θέλω να μου πεις τι εννοείς περιορισμός των background/sheduled tasks και ίσως κάποιες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows. Αν γίνουν με τα σωστά βήματα θα τρέχουν όλα ρολόι και πάλι. Τι πρέπει δηλαδή να ρυθμίσω ? Ευχαριστώ και τον πρώτο που μου έδωσε μια λύση !!
PCharon Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Πρώτα απ'όλα θα κοίταζα αν ο δίσκος είναι ΟΚ και δεν κολλάει λόγω προβλημάτων (αυτό το επιβεβαιώνεις κοιτώντας το S.M.A.R.T.). Έπειτα, αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι είναι ένα καλό defragmentation (δυστυχώς τα προγράμματα που ξέρω να κάνουν όντως δουλειά είναι εμπορικά, κατά σειρά αποτελεσματικότητας τα Ultimate Defrag(για προχωρημένους αυτό), Raxco Perfect Disk, Diskeeper και τελευταίο το O&O Defrag). Απλά πριν το defrag καλό είναι να κάνεις ένα καλό καθάρισμα στο δίσκο από άχρηστα αρχεία (εδώ κολλάει το CCleaner αλλά θα χρειαστούν και χειροκίνητες δουλειές) και να απενεργοποιήσεις ίσως το pagefile αν είναι τετμημένο (εννοείται το επαναφέρεις μετά). Από εκεί και πέρα, τυχόν καθυστερήσεις στο άνοιγμα των αρχείων και παρατήρηση του φαινομένου "δουλεύει συνέχεια ο δίσκος" οφείλεται σε εφαρμογές που μπορεί να τρέχουν στο παρασκήνιο και που από εδώ που είμαι δεν μπορώ να σου πω ποιες μπορεί να είναι, διότι δεν γνωρίζω αν έχεις τρίτα προγράμματα μέσα, αν έχεις κάποιο worm, αν είναι ενεργοποιημένα κάποια services του λειτουργικού (πχ indexing για τους σκληρούς δίσκους, κάτι που μπορεί να υπάρχει στον Task Sheduler κτλ). Επίσης αν είναι παλιό το μηχάνημα με κάπως λίγη RAM (< 512) και το φορτώνεις τότε είναι φυσικό να συμβαίνει. Υ.Γ. Εννοείται πως έχεις NTFS το δίσκο...
ss13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Πρώτα απ'όλα θα κοίταζα αν ο δίσκος είναι ΟΚ και δεν κολλάει λόγω προβλημάτων (αυτό το επιβεβαιώνεις κοιτώντας το S.M.A.R.T.). Που να κοιτάξω για το S.M.A.R.T ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.