Προς το περιεχόμενο

The Curious Case of Benjamin Button

greg_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι ήταν πολύ πιο πειστικός σαν γέρος παρά σαν έφηβος. Πολύ "ψεύτικος" έφηβος :/ Γέρασε κι ο pitt.....grmph!

Η blanchett είναι φοβεροκαταπληκτικοφαντασμαγορική.

Δημοσ.

αντιγραφω περιπου απο αλλου γτ βαριεμαι να τα ξαναγραφω.....Πολυ καλη ταινια,θυμιζει λιγο forest gump χωρις την αμερικανια,με θεματολογια πιο κοντα σε fountain,με Tim Burton σκηνικα κ Fincher σκηνοθεσια(καλα,εγραψε η περιγραφη..)...τρομερο παραμυθι,πολυ καλες ερμηνειες με κυριαρχη της μπλανσετ-ο πιτ καλος οπως παντα αλλα κ ο ρολος δεν του επιτρεπει να παιξει πιο δυνατα-,τρομερη φωτογραφια και πολυ ομορφο soundtrack....απο τις πιο καλα παραμυθια της χρονιας....δεν ειναι η καλυτερη ταινια του Fincher σιγουρα παντως-το fight club δυσκολα αγγιζεται καν-,αλλα σιγουρα μια απο τα πιο δυνατα χαρτια της χρονιας....η σκηνοθεσια παντως σκιζει....εχει παντως σκηνες,που πραγματικα θα μεινεις μ@λ@κας βλεποντας τις...μαλλον θα το δω και σε μεγαλη οθονη,γτ πιστευω πως θα αξιζει 100%!!

Σιγουρα παντως,οχι το υπεραριστουργημα που λενε στο εξωτερικο,αλλα ενα προσεγμενο και πολυ ωραιο παραμυθι!!!μετα το fight club,se7en,ισως προς το παρον να χανει την τριτη θεση απο το Zodiac,αλλα μολις το ειδα,ισως να μεγαλωσει σιγα σιγα κι αλλο μεσα μου...

Δημοσ.

Μετρια προς καλη ηταν.Την περιμενα πολυ καλυτερη που σημαινει οτι μπορει να ημουν καπως πιο απαιτητικος . Απο την στιγμη που ενηλικιωθηκε ο Benjamin φανηκε να κανει κοιλια. Παλι καλα που δεν ηταν βαρετες οι ερμηνειες, οι διαλογοι και οι ωραιες εικονες του Fincher γιατι αλλιως δεν θα την παλευα μεχρι το τελος, το οποιο ηταν αρκετα καλο για μενα. Αυτα.

Δημοσ.

Πολυ αγχωτικη ταινια, το θεμα της σε πνιγει λιγο, ειδικα εμας που ειμαστε σε μια ηλικια του στυλ "οτι κανουμε τωρα"

καταρχας πρεπει να ηταν αγχωτικη για τον Πιτ, που θα ειδε πως θα γινει ο εαυτος του μεγαλωνοντας(λογικα τον περασαν μεσω προσομοιωτων σε αντιθεση με αλλες ταινιες που ενα μακιγιαζ στο περιπου αρκουσε)

Μετα γιατι σε κανει να συμπονεσεις τον χαρακτηρα. Ναι, οκ, μεγαλωνει αναποδα και?

Δεν εχει κανενα και δεν θα μπορει να εχει, σε αντιθεση με μας τους υπολοιπους που θα βρουμε καποιον και θα μεινει σε αυτον τον ρολο απο την στιγμη που τον γνωρισαμε μεχρι το τελος.

Για τον κακομοιρη ολοι αλλαζουν, η μητερα γινεται φιλη, οι φιλοι πεθαινουν, η γκομενα γινεται νταντα, γαμησε τα, αν και αυτος ολους ιδιους τους βλεπει. Ζει για λιγο με καποιους ανθρωπους σε καποιον ρολο και μετα πουφ...παει

Υστερα λεει ο Τουεην τι καλα να γερναγαμε αναποδα, χμ, ναι, θαχαμε εμπιειρια και θα ημασταν 18. Γιουπι τι καλο, εγω σου λεω 35 μεχρι 15 να ειναι τα καλα σωματικα χρονια ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που θα μαζευω εμπειριες 50 χρονια ελπιζωντας να μην πεθανω τυχαια, μετα θα εχω και μονο 20 χρονια και οτι προλαβω γιατι τα τελευταια 15 δεν πιανουν

Και μια καφριλα, φαντασου να γινοταν αυτο στην συγχρονη εποχη, να ηξερες οτι εισαι 85 και να ξερεις ακριβως ποτε θα πεθανεις(εκτος αν πας απο κατι αλλο)

Γενικα μου αφησε την αισθηση οτι το πως κυλαει το ποταμι του χρονου, το πως γερνας δεν εχει σημασια, αρκει να γερνας οπως θελεις(και ειναι ευτυχημα που γερναμε ολοι μαζι με τους δικους μας)

Ακομα και αν δεν μπορεις να ζησεις ολη σου την ζωη με αυτους που θες, φροντισε αυτο που μπορεις να αξιζει

-----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 12 : 25 : 26-----

Παιδια οσοι το εχετε δει πιστευεται αξιζει σε σινεμα να το δω?

Γιατι το εχω προμηθευθει και απο αλλου!

Προσεξε που θα πας να την δεις παντως, ειναι οτι πρεπει για καγκουρες που θα κανιβαλλιζουν τις συναισθηματικες σκηνες για να δειξουν ποσο αντρες ειναι (οσο πιο δυνατα γελας οταν ο ηθοποιος κλαιει τοσο πιο μεγαλη την εχεις, ετσι πιστευουν στα Village και στα Ster)

Παντως, για φετος εχουμε αρκετα καλα ταινιακια

Benjamin Button

Gran Torino

Frost/Nixon

Revolutionary Road

ολα τα παραπανω ειναι ταινιες που ο σκηνοθετης και οι ηθοποιοι τα κανανε καλυτερα αποτι περιμενα

Μεταξυ μας τωρα, θα ηθελα να παρει Οσκαρ κανενα Τορινο ή Νιξον καθως τελικα τα φχαριστηθηκα περισσοτερο αλλά το βλεπω για Μπατον ή Δρομο γιατι ενταξει, ειναι πιο Academy Friendly

(αν και ενταξει, ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ με βλεπω να αγοραζω DVD με καποια απο τις παραπανω, η αγαπημενη μου που παιζει να αγορασω αλλα σιγα μην παει για ξενογλωσσο:cry::cry: ειναι το Let The Right One In)

Δημοσ.
DVD? What is this?
DVD is something that you buy when you really really really love a film and want the producers to know it and you have to be able to see it with all the extras and all the goodies that come with the official release in all players, in every house without warring about codecs or if you have written it ok in your DVD-RAM

Aσχετο

Καταλαβε κανεις

-Γιατι ο ωρολογοποιος ηταν τυφλος

-Τι ρολο βαραγε αυτος με τους 7 κεραυνους περα απο το "I am lucky to be alive" και τι γαματο ειναι να ζεις οπως και να ειναι η ζωη σου?

Δημοσ.
7(αν και μου τη σπάει ο πολύς κόσμος δίπλα μου:mad:)

Ειμαστε εμεις μισανθρωποι ή οι διπλανοι γαιδουρια??

Καθε φορα που φευγω απο το cinema μου εχει ανεβει η πιεση.

Λογω σεναριου παντως ειναι απο τις ταινιες που ισως αξιζει να τις δεις

Δημοσ.
DVD is something that you buy when you really really really love a film and want the producers to know it and you have to be able to see it with all the extras and all the goodies that come with the official release in all players, in every house without warring about codecs or if you have written it ok in your DVD-RAM

Oh, buying a DVD! I see.

Δημοσ.

Η ιδεα γυρω απο την οποια εξελισσεται το σεναριο οτι καποιος γεννιεται γερος και γινεται νεος, αν και πολυ εξυπνη δεν ειναι ιατρικα δυνατη... Αυτο που ειναι δυστυχως δυνατο αλλα και πολυ σπανιο ειναι η προωρη γηρανση (δηλαδη να ειναι καποιος 20 ετων και να εχει εικονα 70χρονου)... Αλλα ειπαμε στο σινεμα ολα γινονται!

Δημοσ.
Η ιδεα γυρω απο την οποια εξελισσεται το σεναριο οτι καποιος γεννιεται γερος και γινεται νεος, αν και πολυ εξυπνη δεν ειναι ιατρικα δυνατη... Αυτο που ειναι δυστυχως δυνατο αλλα και πολυ σπανιο ειναι η προωρη γηρανση (δηλαδη να ειναι καποιος 20 ετων και να εχει εικονα 70χρονου)... Αλλα ειπαμε στο σινεμα ολα γινονται!

Αυτο έχει γίνει ταινία στο Jack (http://www.imdb.com/title/tt0116669/) με τον Robin Williams απίστευτη ταινία.. Ειδικά αν μπεις στην θέση του πρωταγωνιστή σε πιάνουν τα ζουμιά..

Την ταινία την είδα και εγώ.. Πάρα μα πάρα πολυ ωραία ταινία η οποία αγγίζει απλά καθημερινά πράγματα και αξίζει να πάρει όσκαρ φωτογραφίας και γυναικείου ρόλου για την Μπλάνσετ(τι όμορφη γυναίκα ρε παιδιά).. Ο Πίτ ήταν εξίσου καλός, σε λιγες ταινίες μου άρεσε (8 χρόνια στο θιβέτ, Meet Joe Black, Snatch) προσθέτω και αυτήν την ερμηνεία. Όσο για τον φίλο που είπε πως δεν είχε διαφορά ο τρόπος που υποδύθηκε τον Μπέτζαμιν στις διάφορες ηλικίες του πιστεύω παίζει ρόλο το μέρος στο οποίο μεγάλωσε, απο τον τρόπο ομιλίας ώς και τον χαρακτήρα του. Επίσης είναι ταινία που είχε 99% τέλειο κάστινγκ ηθοποιών.

Η διάρκεια δεν με κούρασε. Απο την αρχή ώς το τέλος της ήμουν καρφωμένος στην οθόνη..

Όντως θυμίζει Forest Gump και Big Fish.

Για όσους συγκρίνουν την ταινία με κάτι άλλες που διάβασα πιο πάνω π.χ. Seven, Fight Club είναι άστοχα εντελώς, μιλάμε για διαφορετικά πράγματα..

Δημοσ.

Για όσους συγκρίνουν την ταινία με κάτι άλλες που διάβασα πιο πάνω π.χ. Seven, Fight Club είναι άστοχα εντελώς, μιλάμε για διαφορετικά πράγματα..

Μονο και μονο που ειναι και τα 3 του Φιντσερ,γιαυτο τα αναφερουμε και τα ''συγκρινουμε''....αλλες θεματολογιες,αλλα ο ιδιος ιδιαιτερος σκηνοθετης....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
για την Μπλάνσετ(τι όμορφη γυναίκα ρε παιδιά).. .

I r in luv :)

Καταπληκτική ταινία που με έκανε να μετανιώσω που δεν την είδα στον κινηματογράφο (συμβαίνει σπάνια ή μάλλον για την ακριβεία πρώτη φορά συνέβει :P). Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επανορθώσω με την μέθοδο του..... dvd που ανέφερε κάποιος παραπάνω :)

Δημοσ.

εντάξει μιλάμε για αριστούργημα ,τα λόγια είναι περιττά!!Δεν είναι μόνο το στόρυ σε μια τανία αλλά είναι και πως το αποδίδεις και η απόδοση ήταν καταπληκτική!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...