Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο boot μετά την εγκατάσταση!

Borden

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά κάνω εγκατάσταση τα LinuxOS στο PC,διαχωρίζω σωστά τα partitions,κάνω σωστά το format και αφού έχει γίνει η εγκατάσταση και είμαι έτοιμος για το reboot έτσι ώστε να τα τρέξω,κάνει κανα 3λεπτο να διαβάσει το σκληρό και τελικά μου βγάζει μήνυμα να βάλλω το CD και να τα τρέξω από εκεί.Δηλαδή σαν να μην έχω λειτουργικό ένα πράμα!Καμιά ιδέα κανείς?:rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε παλι. "Βαλε μια νορμαλ διανομη/OS/επεξεργαστη/..."

--

To PCLinuxOS ως ρεουσα διανομη που ειναι βγαζει iso οποτε θυμηθει. Λογικα εχεις το iso του 2007 (το πιο προσφατο stable τους) και πιθανον αυτο να προκαλει το προβλημα -outdated software, μαλλον kernel.

Πες μας το hardware σου και αν μπορεις ακριβως το μηνυμα που σου βγαζει.

Αντε παλι. "Βαλε μια νορμαλ διανομη/OS/επεξεργαστη/..."

-

Αν είναι δυνατόν να θεωρείς καλή διανομή το PClinuxOS* Μόνο καλό derivative του είναι το TinyMe.

*σαν να προτείνω easy installable KateOS είναι.

Αν είναι δυνατόν να θεωρείς καλή διανομή το PClinuxOS* Μόνο καλό derivative του είναι το TinyMe.

*σαν να προτείνω easy installable KateOS είναι.

Δε λεω οτι ειναι καλη (αντιθετως εχω μια οχι και τοσο ευχαριστη εμπερια με αυτη τη διανομη) αλλα ας δοκιμασει ο ιδιος και να αποφασισει αν ειναι για αυτον καλη η οχι.

Δε λεω οτι ειναι καλη (αντιθετως εχω μια οχι και τοσο ευχαριστη εμπερια με αυτη τη διανομη) αλλα ας δοκιμασει ο ιδιος και να αποφασισει αν ειναι για αυτον καλη η οχι.

Συνήθως τέτοιες διανομές, κατ'ευφημισμόν "εύκολες", διώχνουν κόσμο με τα προβλήματα τους (κυρίως λόγω ανεπαρκούς package manager)*

Καλύτερα να επιλέγουμε "μητρικές" distributions ή derivatives που να 'χουν ωριμάσει με το χρόνο.

Γι'αυτό και αμέσως λέω σε όποιον βάζει μία τέτοια "εύκολη" διανομή (σαν το PClos) να βάλει μία ....."νορμάλ" διανομή (με σωστό package manager, δηλαδή καθαρό APT/dpkg, yum/rpm , pacman/libalpm)

*όπως και οι εξαιρετικά μικρές (DSLinux, Puppy) ή οι μπερδεμένες στο διάστημα (Sabayon, με δύο PMS)

Συνήθως τέτοιες διανομές, κατ'ευφημισμόν "εύκολες", διώχνουν κόσμο με τα προβλήματα τους (κυρίως λόγω ανεπαρκούς package manager)*

Καλύτερα να επιλέγουμε "μητρικές" distributions ή derivatives που να 'χουν ωριμάσει με το χρόνο.

Γι'αυτό και αμέσως λέω σε όποιον βάζει μία τέτοια "εύκολη" διανομή (σαν το PClos) να βάλει μία ....."νορμάλ" διανομή (με σωστό package manager, δηλαδή καθαρό APT/dpkg, yum/rpm , pacman/libalpm)

Δε διαφωνω σε αυτο που λες εντελει, διαφωνω με τον τροπο που το λες και δε μου αρεσει κατω απο ενα προβλημα να βλεπουμε αμεσως "βαλε <insert distro name here" εκτος αν μιλαμε για μια πραγματικα αθλια διανομη.

*(Sabayon, με δύο PMS)

/off-topic/Καπου πηρε το ματι μου μια διανομη που ειναι source και βinary based και επισης στο binary part ειναι deb και rpm ταυτοχρονα. Το Sabayon ειναι;

Παιδια το pclinuxos μπορει να εχει μεινει λιγο πισω στγις εκδοσεις αλλα κανεις δεν ειχε πρόβλημα με αυτη τη διανομη που θεωρειται και απο τις καλυτερες και ευκολοτερες.

που σε νεοσυλλεκτέ;; :lol:

--o PCLinuxOS ως ρεουσα διανομη που ειναι βγαζει iso οποτε θυμηθει. Λογικα εχεις το iso του 2007 (το πιο προσφατο stable τους) και πιθανον αυτο να προκαλει το προβλημα -outdated software, μαλλον kernel.

δεν είναι πρόβλημα του «ρέοντα» χαρακτήρα του, απλά δεν έχει developers να ακολουθούν τις εξελίξεις και να μπορούν σε σχετικά τακτά διαστήματα να προσφέρουν «φρέσκα» iso's

Επίσης αν ήταν στο ελάχιστο σοβαρή θα πρόσφερε ένα iso με τα απολύτως απαραίτητα κανα 300 MB και από εκεί και μετά θα εγκαθιστούσε ο χρήστης τα «φρέσκα» πακέτα από τα repos. Θα έχτιζε δηλ την διανομή εξαρχής, όπως γίνεται με το debian netinstall ή το arch για παράδειγμα. Διαδικασία που μπορείς να κάνεις ακόμα και με ένα σχετικά παλιό iso σε σοβαρές «ρέουσες» διανομές

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...