Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σύνδεσης με Crypto WF200

micos000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία και με 2009 δωρεάν αναβαθμίσεις για όλους.

Έχω ένα πρόβλημα με το εν λόγω router.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν με φώναξε ένας φίλος να δω το router του, ένα Crypto WF200 που συνδέεται όποτε θέλει και όπως θέλει.

Λειτουργικό Vista Home σε desktop και σε laptop.

Γνωρίζω 5 πράγματα από routers αλλά όχι εις βάθος, τέλος πάντων.

Το θέμα έχει ως εξής.

Για να συνδεθεί πρέπει να ανοίξει το router πρώτα, να περιμένει και να ανοίξει το pc μετά. Αν είναι ανοιχτό το router πρέπει να το κλείσει πρώτα.

Όταν συνδέεται στο internet, η ip του pc είναι η εξωτερική ip που δίνει ο provider. Αν πάρει ip από τον DHCP του router δεν μπορεί να συνδεθεί στο internet, μόνο τοπικά και θέλει επανεκκίνηση το pc για να στρώσει. Επίσης, αποσυνδέεται από μόνο του και στον desktop και στον laptop.

Αν βάλω static στο pc δεν συνδέεται με καμία κυβέρνηση στο Internet.:-(

Το ξήλωσα το router και το πήρα σπίτι να το δω με την ησυχία μου στα xp pro.

Το συνδέω, το pc παίρνει ip 192.168.1.33 (εξ ορισμού dhcp) και φυσικά δεν έχει internet. Κάποια στιγμή συνδέθηκε μάλλον κατά λάθος και σύνδεσα και 2ο pc me xp και δούλευαν κανονικά και τα 2 και με τις σωστές ip (192.168.1.33 & 192.168.1.34). Αυτό για κανά 10λεπτο που χάρηκα και μετά αποσυνδέθηκε πάλι.

Τα έχω δει όλα.:mad:

Το firmware είναι το τελευταίο που υπάρχει και έχω κάνει reset to defaults 2 φορές.

Το ένα pc με vista έχει kaspersky, ο laptop έχει norton, το ένα Pc με τα xp έχει comodo και avg free και το άλλο pc με τα xp έχει pc tools antivirus 5 free και peer guardian 2.

Οι συνθέσεις είναι όλες διαφορετικές όπως βλέπετε.

Αν έχει κάποιος το εν λόγω router, θα ήθελα να στείλει ένα screen με τις ρυθμίσεις στο pvc. Εγώ έχω βάλει τα εξής. 8,35 / PPPoE VCMUX (δεν δούλευε) και μετά έβαλα PPPoA VcMUX (έτσι συνδέθηκε για λίγο) / half bridge off / default routing on

Τέλος, όταν δεν συνδεόταν έβλεπε ένα Gateway 80.(κάτι), ενώ όταν συνδέθηκε ήταν 0.0.0.0 και σαν DNS, 195.170.0.1

Δημοσ.

ο dns ειναι της otenet gateway θα βγει η ip tou router toy provider.επισης γυρνα το σε pppoe/llc που παιζουν πλεον τα dslam.για καποιο λογο μαλον χανει την γραμμη.κακη επιλογη ρουτερ.πολυ κακη

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση poulinos. Θα το δοκιμάσω το βαδάκι και θα ενημερώσω για το llc.

Παρακάτω είναι 2 screenshots από τα settings και τα αποτελέσματα τους.

SETTINGS

post-63324-129062980341_thumb.jpg

STATISTICS

post-63324-12906298035_thumb.jpg

Δημοσ.

a.pppoe με llc οχι pppoa/vcmux και β.ποιος εχει κανει disable το nat που βλεπω στην δευτερη εικονα.το nat παντα ανοιχτο.ρεσετ default και παλι απο την αρχη.μην πειραξει οτι δεν ξερει οποιος το σεταρει.

Δημοσ.

Τελικά το ξαναδοκίμασα όπως είπες poulinos και τώρα δουλεύει.

Το ΝΑΤ το είχα ενεργοποιήσει μετά τα screengrabs και είχα βάλει και PPPoE αλλά δεν είχα βάλει LLC.

Επίσης απενεργοποίησα το Dynamic route direction.

Θα το τεστάρω για λίγο αλλά φαίνεται να δουλεύει σωστά τώρα.

Thnx για την βοήθεια.

Δημοσ.

pppoa/vc και pppoe/llc.πλεον ολα τα dslam ειναι σχεδον pppoe με εξαιρεση μερικα παλια του οτε που παιζουν απο default pppoa αλλαθα παιξουν και pppoe.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...