katsikoula Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Δημιουργια Pandora Battery Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε πως να περνάμε Custom Firmware στο PSP. Σε αυτό μετά από παράκληση πολλών χρηστών του φόρουμ είπα να σας δείξω πώς να φτιάχνετε μια Pandora battery. Μπορείτε να φτιάξετε μια πανδομπαταρία με τους εξής 2 τρόπους: 1. Με softmod (με την βοήθεια λογισμικού) 2. Με hardmod (ανοίγετε την μπαταρία κ κόβετε κάποια καλωδιακά κ τα κολλάτε κάπου αλλού) Softmod: Για αρχή ας δούμε τι θα χρειαστούμε: • Αυθεντική μπαταρία PSP Sony • Κάρτα μνήμης • Τσιπαρισμένο PSP • Σύνδεση της κάρτας μνήμης με PC με οποιοδήποτε τρόπο • Το πρόγραμμα UltraPandora Installer v.4.C το όποιο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ: >http://rapidshare.com/files/179405900/ULPI4katsikaki.rar Αφού έχουμε εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω μπορούμε να αρχίσουμε. Αφού έχουμε κατεβάσει το αρχείο ULPI4katsikaki.rar πατάμε δεξί κλικ πάνω του κ αμέσως μετά αποσυμπιέσει εδώ (extract here). Όταν το αποσυμπιέσει θα εμφανιστεί ένας φάκελος με το όνομα UPI4C. Συνδέουμε την κάρτα μνήμης του PSP μας στο PC κ ακολουθούμε την εξής διαδρομή: X:\PSP\GAME (όπου X το γράμμα που αντιστοιχεί στην κάρτα μνήμης) Αφού ανοίξουμε τον παραπάνω φάκελο αντιγράφουμε μέσα τον φάκελο UPI4C που αποσυμπιέσαμε πιο πριν. Τώρα βάζουμε την κάρτα μνήμης στο τσιπαρισμένο PSP κ αφού έχουμε σιγουρευτεί ότι τρέχει σε 3.xx ή παραπάνω kernel τρέχουμε το πρόγραμμα από το PSP. Αφού μας εμφανίσει το μενού επιλογών πατάμε στο Battery Options κ αμέσως μετά Make Pandora Battery. Αυτό ήταν!!! Όταν τελειώσει η διαδικασία η μπαταρία που θα είναι πάνω στο PSP θα έχει μετατραπεί σε Pandora! Αν μετά για κάποιο λόγο θέλετε να την επαναφέρετε στην αρχική της κατάσταση ανοίγετε πάλι το πρόγραμμα κ αφού πάμε στο menu Battery Options επιλεγούμε Make Normal Battery. Hardmod: Εδώ θα χρειαστούμε τα εξής: • Βασικές ηλεκτρολογικές γνώσεις • Αυθεντική μπαταρία PSP Sony • Κολλητήρι • Ένα αιχμηρό αντικείμενο από λεπίδα για να αφαιρέσουμε το προστατευτικό κάλυμα της μπαταριάς Για αυτόν τον τρόπο επειδή δεν το έχω δοκιμάσει κ δεν το ξέρω κ πολύ καλά θα σας δώσω ένα link για ένα βιντεάκι στο YouTube όπου κάποιος εκτελεί αυτήν την διαδικασία. Εδώ να αναφέρω ότι αυτή η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη κ για αυτό δεν σκοπεύω να την δοκιμάσω κ δεν την προτείνω σε κανέναν. Στην περιπτωση που κανετε την μετατροπη με softmod μπορειτε να την επαναφερετε στην αρχικη της κατασταση καθως δεν θα σας ειναι πλεον χρησιμη. αυτο γινεται με τα ιδια προγραμματα που κανατε την μπαταρια Pandora. YouTube link: >http://www.youtube.com/watch?v=YBNwtnXn1HU Εδω σας εχω καποιες φωτογραφιες που εχω τραβηξει κατα την διαρκεια της μετατροπης της μπαταριας με softmod. αυτος ο οδηγος γράφτηκε απο το katsikaki!!! κ απαγορευεται η ολικη ή επιμερους αντιγραφη του χωρις την αδεια μου. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2009 από katsikoula
flik Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δηλαδή αν εξαιρέσουμε την μέθοδο hardware, αν έχω psp του κουτιού, δεν γίνεται να φτιάξω pandora battery; Τι εννοείς τσιπαρισμένο; Να έχει τσιπακι ή άλλο firmware;
basilis5 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δηλαδή αν εξαιρέσουμε την μέθοδο hardware, αν έχω psp του κουτιού, δεν γίνεται να φτιάξω pandora battery; Τι εννοείς τσιπαρισμένο; Να έχει τσιπακι ή άλλο firmware; εννοει να εχεις ενα φιλο η γνωστο που να εχει ειδη περασει cfw στο δικο του psp
Eliaspa7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2009 εχω προβλημα... μετετρεψα σε pandora την μπαταρια αλλα οταν την βαζω στο psp (phat) το μονο που κανει ειναι να βγαζει μια μαυρη οθονη...μηπωσ χρειαζονται καποια αρχεια που βαζεις στο memory stick ... για να αναγνωριστει η μπαταρια? .. -----Προστέθηκε 9/1/2009 στις 07 : 13 : 53----- την μετετρεψα με softmod
katsikoula Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 εννοει να εχεις ενα φιλο η γνωστο που να εχει ειδη περασει cfw στο δικο του psp με καλυψες!!! εχω προβλημα... μετετρεψα σε pandora την μπαταρια αλλα οταν την βαζω στο psp (phat) το μονο που κανει ειναι να βγαζει μια μαυρη οθονη...μηπωσ χρειαζονται καποια αρχεια που βαζεις στο memory stick ... για να αναγνωριστει η μπαταρια? .. -----Προστέθηκε 9/1/2009 στις 07 : 13 : 53----- την μετετρεψα με softmod ωριστε μονος σου απαντησες!!!
armageladon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 εχω ενα fat psp το οποιο το εχω κανει downgrade σε 1.50.μπορω να κανω pandora battery με softmod? -----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 09 : 34 : 19----- εκανα μια μιξη.αρχικα εφτιαξα το magic memory stick μεχρι εκει που δεν αναφερεται η πανδορομπαταρια.και μετα πηγα να φτιαξω και την μπαταρια απο αυτον τον οδηγο.το θεμα μου ειναι οτι μου ανοιγει το make pandora battery και μου βγαζει μια μαυρη οθονη και μετα μου λεει game could not be started.και εγω με softmod το εκανα. γινεται να βαλω cfw πριν φτιαξω το magic memory stick και το pandora battery? ευχαριστω!
katsikoula Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 εχω ενα fat psp το οποιο το εχω κανει downgrade σε 1.50.μπορω να κανω pandora battery με softmod? -----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 09 : 34 : 19----- εκανα μια μιξη.αρχικα εφτιαξα το magic memory stick μεχρι εκει που δεν αναφερεται η πανδορομπαταρια.και μετα πηγα να φτιαξω και την μπαταρια απο αυτον τον οδηγο.το θεμα μου ειναι οτι μου ανοιγει το make pandora battery και μου βγαζει μια μαυρη οθονη και μετα μου λεει game could not be started.και εγω με softmod το εκανα. γινεται να βαλω cfw πριν φτιαξω το magic memory stick και το pandora battery? ευχαριστω! λογικα θα υπαρχει καποιο προγραμμα για softmod που να τρεχει σε 1.5 kernel. ας σου απαντησει καποιος πιο εμπειρος γιατι δεν μου ερχεται κατι στο μυαλο. αν ακολουθησεις τον οδηγο μου θα δεις πως μπορεις να βαλεις cfw χωρις magic stick κ pandora battery. ουσιαστικα το magic stick κ pandora battery χρειαζονται για να κανεις downgrade σε 1.50 Αλλα αφου το εχεις κανει εσυ δεν τα χρειαζεσαι. απλως διαβασε τον οδηγο μου
armageladon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 λοιπον, ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη γιατι νομιζω οτι εχω μπλεξει τα μπουτια μου. ηταν μια ηλιολουστη νυχτα και καθομουνα προσπαθωντας να βρω τι ειναι αυτο που λειπει απο την τελεια ζωη μου.και τοτε σκεφτηκα να αγορασω ενα psp.πηγα στο μαγαζι και πηρα το psp phat.με τον καιρο αρχισα να σκεφτομαι την περιπτωση να χακαρω το μηχανημα.αλλα δεν ηξερα τον τροπο!καπου πηρε το αυτι μου κατι για downgrade σε 1,50 και πως ειναι βασικη προυποθεση.τι να κανω και εγω εψαξα και βρηκα downgrader.αφου εκανα το psp μου 1,50 εμαθα οτι πρεπει να δημιουρησω μια pandora battery και ενα magic memory stick.μετα απο πολλες προσπαθειες και πολυ ψακιμο επεσε το ματι μου στα threads της κατσικουλας τα οποια αποφασισα να ακολουθησω. ενω ολα μου φαινονταν πολυ ευκολα καταφερα να μπερδευτω οσο δεν παιρνει. τωρα το psp μου ειναι ακομα 1,50 και εχει καποια αρχεια απο αυτα που ανεφερε η κατσικουλα. οποιος μπορει ας με ξεμπλεξει λιγο γιατι κοντευο να τρελαθω.θεωρειστε πως ειμαι ενα ηληθιο 10χρονο που προσπαθει να μαθει κατι και δεν καταλαβαινει.πειτε να μου οσο πιο απλα γινεται για να αποφευχθουν και αλλα παρομοια posts. ευχαριστω πολυ!
gherudos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Εδώ θα βρείς ότι χρειαστείς: http://www.pspgr.net Πρόσεξε όμως,θα πρέπει να διαβάσεις τους όρους χρήσης και μετά τον οδηγό για νέους.
armageladon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 το εχω κοιταξει το site αλλα σορρυ κιολας δεν με πολυβοηθησε.κατι ψαχνω παλι με το pandora's gui. βλεποντας και κανοντας
kabamaru21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 ακου, αφου εισαι σε firmware 1.50 εχεις κανει το 80% της 'διαδρομής'. τωρα το μονο που εχεις να κανεις, ειναι να κανεις update στο firmware 5.00 M33 (hackarismeno firmware) και θα ειναι ολα οκ... αλλα.. δεν γινεται απευθείας! πρεπει πρωτα να κανεις σε ενα μικρότερο, νομιζω το 3,50 m33 (δεν θυμαμαι τωρα) και μετα πας στο 5,00 (αμα πας στο site που αναφερθηκε και διαβασεις ολους τους οδηγους θα καταλαβεις τι και πως.. ( αγνόησε τα παντα για pandora και magic memory stick δεν χρειαζεται στην περιπτωση σου..) ΠΡΟΣΟΧΗ!!! σε καμια περίπτωση δεν θα βαλεις το αυθεντικό firmware της sony.....(μην κανεις το λαθος)
gherudos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Καλύτερα να φτιάξει pandora και να πάει απευθείας σε 5.00Μ33-6 είναι τόσο απλό απλά τρέξε πρώτα το Kxploit Permanent Patcher στο PSP σου και μετά θα αναγνωρίζει τα προγράμματα για να κάνεις την μπαταρία σου pandora.
armageladon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 παιδια ουτε εγω δεν καταλαβα τι εχω κανει.η ουσια ειναι πως μεσα απο χιλιαδες τυχαιες προσπαθειες κατεληξα στο να μου λει οτι το system software ειναι 3.52 M33.επισης εκανα απο εκει που λεει η κατσικουλα το pandora battery και μετα το εκανα επανεκινηση.μου μαυρισε η οθονη.εβγαλα τη μπαταρια και μετα οταν εκανα ξανα επανεκινηση δουλευε κανονικα.επιση περασα κατι emulators τα οποια μου τα ανοιγει και ενα θεμα το οποιο ενω το εβαλα στο PSP-->theme δεν το βρισκω απο το XMB-->theme settings.εγω τωρα θεωρειται οτι το εχω χακαρει η οτι το εχω κανει μπουρδελο? -----Προστέθηκε 2/2/2009 στις 01 : 21 : 04----- ξεχασα να πω οτι οταν το συνδεω με το pc μου,μου το βγαζει σαν magicms και οχι σαν removable disk που μου το εμφανιζε πιο πριν. -----Προστέθηκε 2/2/2009 στις 02 : 17 : 20----- επισης δεν εχω καταλαβει κατι βασικο.τα emulators και τα παιχνιδια τα περναω στον φακελο game η game150 και πως τα βαζω εκει μεσα?σε μορφη φακελου?η χυμα?εγω τα 2 emulators που σας ειπα οτι εχω περασει τα εβαλα σε φακελο στο game και εκτος απο τα 2 emulators οταν πηγαινα ΧΜΒ-->game-->memory stick μου εβγαζε και ενα corrupted data.επισης περασα και το daedalus αλλα οταν το εβαλα σαν φακελο μου το εμφανιζε και αυτο ως corrupted data.νομιζω οτι τα εχω κανει σκατα!
katsikoula Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Καλύτερα να φτιάξει pandora και να πάει απευθείας σε 5.00Μ33-6είναι τόσο απλό απλά τρέξε πρώτα το Kxploit Permanent Patcher στο PSP σου και μετά θα αναγνωρίζει τα προγράμματα για να κάνεις την μπαταρία σου pandora. η καλητερη λυση απο καποιον πιο εμπειρο!!! -γλυψιμο-
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα