Ntzes Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Γειά σας παιδιά! Χρονια πολλά κ καλή χρονιά. Θα πάρω την πτυχιακή μου τώρα κ θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα περισσότερο τεχνολογικού ενδιαφέροντος. Μίλησα λοιπόν με τον καθηγητή που θα είναι εισηγητής της πτυχιακής κ μου πρότεινε σαν θέμα: εΜελετη σκοπιμότητας είτε πάνω στο Wimax είτε στα 4G δίκτυα. Κατ αρχάς θέλω ρωτήσω πως δομείτε μια μελέτη σκοπιμότητας τι θα πρεπει δηλαδή να αναφέρω κ που να καταλήξω. Και 2ο πόσο εύκολο είναι να κάνω μια μελέτη σκοπιμότητας δηλαδή ποσο εύκολο θα είναι να εχω πρόσβαση σε πληροφοριές για να κάνω κάτι τέτοιο. Κ κάτι άλλο πόσο διαφορετικές είναι οι 2 τεχνολογιές γιατι απ οτι ξέρω συγκλήνουν μεταξύ τους γιατι δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Όποιος έχει αντιμετωπίσει κατι παρόμοιο ας με βοηθείσει...
Chrisxxx Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Συνηθως σε καθοδηγει ο Καθηγητης(αν ειναι σωστος). Θα σου πει βιβλιογραφία και τι θελει να κανεις. Βιβλια βρίσκεις λογικά στην βιβλιοθηκη όπως και επιστημονικά περιοδικά.
black_widow Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει όρος "μελέτη σκοπιμότητας"; Μήπως εννοούσε μελέτη διερεύνησης ή επισήμανσης των ευκαιριών επένδυσης; Τελοσπάντων οπωσδήποτε πρέπει να σε καθοδηγήσει ο καθηγητής σε αυτό. δε ξέρω κατά πόσον μπορεί να σε συμβουλεύσει κάποιος από το forum για τη δομή της μελέτης.
nurse Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει ως όρος κυρίως σε οικονομικές μελέτες ή μελέτες λύσεων προβλημάτων διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.. Χρειάζεται οπωσδήποτε καθοδήγηση από τον καθηγητή σου. "Μελετη σκοπιμότητας είτε πάνω στο Wimax είτε στα 4G δίκτυα" [Εάν σου το κλείσει περισσότερο το θέμα (4G στο λιμάνι του Πειραιά πχ) άλλαξε καθηγητή....]
black_widow Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει ως όρος κυρίως σε οικονομικές μελέτες ή μελέτες λύσεων προβλημάτων διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.. Χρειάζεται οπωσδήποτε καθοδήγηση από τον καθηγητή σου. "Μελετη σκοπιμότητας είτε πάνω στο Wimax είτε στα 4G δίκτυα" [Εάν σου το κλείσει περισσότερο το θέμα (4G στο λιμάνι του Πειραιά πχ) άλλαξε καθηγητή....] Είχαμε μάθημα στο ΤΕΙ για οικονομοτεχνικές μελέτες και δεν τον έχω συναντήσει τον όρο, π.χ. κάναμε για μελέτες εφικτότητας κ.λ.π.Περίεργο θέμα, ελπίζω να είναι εμπιστοσύνης ο καθηγητής
Ntzes Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει ως όρος κυρίως σε οικονομικές μελέτες ή μελέτες λύσεων προβλημάτων διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.. Χρειάζεται οπωσδήποτε καθοδήγηση από τον καθηγητή σου. "Μελετη σκοπιμότητας είτε πάνω στο Wimax είτε στα 4G δίκτυα" [Εάν σου το κλείσει περισσότερο το θέμα (4G στο λιμάνι του Πειραιά πχ) άλλαξε καθηγητή....] Nαι! ειναι αυτό ακριβώς που λές αλλα για μία ευρήτερη περιοχή ας πούμε μια πόλη. Έχεις γνώμη πάνω στο θέμα δλδ γνωρίζεις πάνω κάτω τι πρεπει να κάνω κ το λές. Εμένα αυτός μου είπε οτι αυτή τη δουλεία την κανει ένας αρχητέκτονας δικτύων απο εκει κατάλαβα οτι δεν θα είναι κ πολύ ευκολο. Θα είναι πολυ δύσκολο να το κάνω??? Απο καιρό σκεύτομαι να το παρατήσω το θέμα (αν και εγώ ήμουν αυτός που ήθελα το Wimax ή το 4G) αλλα είναι κ δύσκολο να βρώ αλλον καθηγητή...
nurse Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δεν γνωρίζω πολλά για το αντικείμενό σου για να σε βοηθήσω περισσότερο. Γνωρίζω ότι η πτυχιακή εργασία είναι σημαντική για κάθε φοιτητή. Είναι η κορυφή των σπουδών του. Για αυτό το λόγο μπορείς να βρεις εξαιρετικές πτυχιακές εργασίες που ίσως θα έπρεπε να κατατάσσονται σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Θέλω να σου πω (αν και δεν μου αρέσει) ότι οι πτυχιακές είναι υπερεκτιμημένες από τους φοιτητές κυρίως, αναλαμβάνοντας έτσι δύσκολα θέματα προς όφελος συνήθως όχι των ιδίων. Εκτός εάν υπάρχει πιθανότητα αυτός ο άλλος να σε οδηγήσει αργότερα σε μεταπτυχιακό τίτλο. Προσοχή όμως το τελευταίο τάζεται από πολλούς.
Ntzes Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Κοίτα εγώ απο μόνος μου ήθελα η πτυχιακή μου να μην είναι ενα απλό θεωρητικό θεματάκι γιατί ίσωσ μια καλή πτυχιακή με βοηθήσει στο μέλλον αν και δεν σκεύτομαι το ενδεχόμενο μεταπτυχιακού, και ο καθηγητής δεν μου εχει προτείνει κατι τέτοιο. Απλά τον ξέρω οτι είναι λίγο απαιτητηκός κ ζητάει πράγματα που είναι πολύπλοκα γι αυτό ήθελα κ εγώ μια γνώμη πάνω στο θέμα για να δώ αν μπορώ να αντεπεξέλθω ή αν θα είναι παλούκι.
nurse Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Κοίτα εγώ απο μόνος μου ήθελα η πτυχιακή μου να μην είναι ενα απλό θεωρητικό θεματάκι γιατί ίσωσ μια καλή πτυχιακή με βοηθήσει στο μέλλον αν και δεν σκεύτομαι το ενδεχόμενο μεταπτυχιακού, και ο καθηγητής δεν μου εχει προτείνει κατι τέτοιο.Απλά τον ξέρω οτι είναι λίγο απαιτητηκός κ ζητάει πράγματα που είναι πολύπλοκα γι αυτό ήθελα κ εγώ μια γνώμη πάνω στο θέμα για να δώ αν μπορώ να αντεπεξέλθω ή αν θα είναι παλούκι. Σε καταλαβαίνω ελπίζω να δει κάποιος το ποστ σου, που κατέχει το αντικείμενο για να σου δώσει καλύτερες συμβουλές.
yiah Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 νομιζω βασικο ειναι να σου αρεσει το θεμα οποτε να μη νιωσεις σε καποια φαση οτι κατι κανεις μια μλκια για να καποιον μλκ καθηγητη για να παρεις το γμ πτυχιο δηλαδη αφου θα τη κανεις που θα τη κανεις τουλαχιστον να σου μεινει και κατι χρησιμο και οχι μονο το πηξιμο και το αντε να τελειωνουμε για τη δομη ριξε μια ματια Δομή Εγγράφου Μελέτης Σκοπιμότητας Μελέτη Σκοπιμότητας Feasibility study Feasibility study οπως ειπαν και οι προηγουμενοι σημαντικη μεν η πτυχιακη αλλα δε χρειαζετε να το κοσκινισεις το θεμα, μη φας ας πουμε 6 μηνες ψαχνοντας λεπτομερειες στη τελικη σαν 2 μαθηματα πανω κατω θα μετρησει στη τελικη σου βαθμολογια, πιο πολυ τη τρελα σου θα κανεις η αλλιως τελειωνεις για να τελειωνεις για να μη τρως το χρονο σου προσωπικα πιστευω πως το σημαντικοτερο ειναι να μαθεις να κανεις τετοιου ειδους μελετες γιατι τετοιες μελετες μπορουν να γινουν για τα παντα πχ Feasibility-Study-for-the-Resurrection-of-Red-Car-Service-in-the-Los-Angeles-Downtown-Area FEASIBILITY-STUDY-ON-OPIUM-LICENSING-IN-AFGHANISTAN οποτε προσπαθησε να κανεις καλα τη δομη και να καταλαβεις οτι χρειαζετε αρχη μεση τελος, προβλημα λυσεις ενναλακτικες κοκ να εχεις στο μυαλο για το δασος και οχι το δεντρο
black_widow Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 νομιζω βασικο ειναι να σου αρεσει το θεμα οποτε να μη νιωσεις σε καποια φαση οτι κατι κανεις μια μλκια για να καποιον μλκ καθηγητη για να παρεις το γμ πτυχιο δηλαδη αφου θα τη κανεις που θα τη κανεις τουλαχιστον να σου μεινει και κατι χρησιμο και οχι μονο το πηξιμο και το αντε να τελειωνουμε για τη δομη ριξε μια ματια Δομή Εγγράφου Μελέτης Σκοπιμότητας Μελέτη Σκοπιμότητας Feasibility study Feasibility study οπως ειπαν και οι προηγουμενοι σημαντικη μεν η πτυχιακη αλλα δε χρειαζετε να το κοσκινισεις το θεμα, μη φας ας πουμε 6 μηνες ψαχνοντας λεπτομερειες στη τελικη σαν 2 μαθηματα πανω κατω θα μετρησει στη τελικη σου βαθμολογια, πιο πολυ τη τρελα σου θα κανεις η αλλιως τελειωνεις για να τελειωνεις για να μη τρως το χρονο σου προσωπικα πιστευω πως το σημαντικοτερο ειναι να μαθεις να κανεις τετοιου ειδους μελετες γιατι τετοιες μελετες μπορουν να γινουν για τα παντα πχ Feasibility-Study-for-the-Resurrection-of-Red-Car-Service-in-the-Los-Angeles-Downtown-Area FEASIBILITY-STUDY-ON-OPIUM-LICENSING-IN-AFGHANISTAN οποτε προσπαθησε να κανεις καλα τη δομη και να καταλαβεις οτι χρειαζετε αρχη μεση τελος, προβλημα λυσεις ενναλακτικες κοκ να εχεις στο μυαλο για το δασος και οχι το δεντρο Σε ένα μάθημα στο ΤΕΙ που πάω είχανε αποδώσει τον όρο feasibility study ως "μελέτη εφικτότητας". Ξέρεις αν χρησιμοποιείται αυτός ο όρος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.