MasterX Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Εχω το uTorrent, τελευταια εκδοση. Επειδη συνηθως το βαζω να κανει πολλα torrents ταυτοχρονα download, βλέπω οτι ο σκληρος δουλεύει συνεχώς (καθε ένα δευτερόλεπτο περίπου). Θα προτιμουσα να μην τους ταλαιπωρω τόσο (ειναι και συστοιχια Raid 0 με 3 σκληρους, οπότε πιο επικινδυνα τα πράγματα) και με αφήσουν καμια μερα στα κρυα του λουτρού... Στα preferences του uTorrent, στο τέλος που λέει Advanced έχει μια σελίδα με ρυθμισεις disk cache. Αν και δοκιμασα να αυξησω το cache size απο τα 32MB σε αρκετα μεγαλύτερα ποσα, δεν ειδα να αλλάζει η κατασταση. Οι δισκοι δουλευουν συνεχως. Πειραξα και κανα δυο άλλες ρυθμισεις στην ιδια καρτελα, αλλα παλι δεν καταφερα τίποτα. Στο Flashget έκανα κατι ανάλογο, αύξησα την cache απο 4ΜΒ σε 32 ανα αρχειο και έχω το αναμενομενο αποτέλεσμα.. Ξερει κανεις τι πρέπει να κανω στο uTorrent ??????????????????? P.S. οταν πεσουν οι τιμες των SSD και ανέβουν λίγο οι χωρητικότητες θα είναι οτι πρέπει και για αυτές τις δουλειές...
random Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 ο σκληρος δουλεύει συνεχώς (καθε ένα δευτερόλεπτο περίπου). Θα προτιμουσα να μην τους ταλαιπωρω τόσο (ειναι και συστοιχια Raid 0 με 3 σκληρους, Ξερει κανεις τι πρέπει να κανω στο uTorrent ? P.S. οταν πεσουν οι τιμες των SSD Το υτορεντ μια χαρά ειναι. Το pc στο οποιο τρέχει δεν ειναι κατάλληλο. raid??? 1. η καλύτερη λύση ειναι να έχεις ενα μηχανακι αφιερωμένο στο κατέβασμα. Πιο οικονομικό σε ρευμα, πιο ήσυχο, χωρις να εχει πανω του τα προσωπικα σου αρχεια και εγκατεστηξμενα προγράμματα (που αν τα φτυσουν οι δισκοι, άλλα θα τα χασεις, άλλα θα τα ξανακανεις εγκατάσταση). υπάρχουν ήδη τοπικ στο φορουμ που συζηταμε το θεμα "κατεβαστήρι". 2. αν δεν το θελεις, επομενη συσταση: πρόσθεσε εναν μεμονωμόνο εσωτερικό δίσκο, εκτός raid, φτηνό, και βάλε εκει το download folder (ότι ανεβαζεις/κατεβάζεις) του utorrent. οταν τα φτύσει (αν γινει), δεν θα σε πειράξει τόσο. Με δεδομενο οτι 30ε κανει 80αρης, και 40 ο 250αρης -καινουριοι-, υπολόγισε με πόσα βρίσκεις εναν μεταχειρισμένο 40-100 γιγα. 3. αλλες λυσεις-μπαλώματα: μην έχεις πολλά ενεργά τορεντς ταυτόχρονα (συνολο seeding+dowloading). Override cache size: εγώ σε κατεβαστήρι με 512 Mb ram, το έχω YES, 128 Mb, αλλα το μηχάνημα κανει μόνο αυτό: Torrents. Σε desktop που θες να κανεις κι αλλες δουλειές παράλληλα, ρυθμισε το ανάλογα τη συνολική σου μνημη και φόρτο. Reduce memory usage when cache not needed :YES Enable Caching Od Disk Writes : Yes Write out untouched blocks every 2 minutes : NO Write out finished pieces immediately : NO Enable aching disk reads: YES Turn off read caching when the upload speed is slow : ότι νομίζεις. πειραματείσου. Remove old blocks from cache: YES Increase automatic cache size when cache thrashing : αυτο λενε να το βαλεις Yes αν εχεις παλιό δισκο (5400 rpm σε λαπτοπ) για να μην παθαινει Disk Overloadng, ή πιάνεις μονίμως τρελές ταχύτητες στο download που μην μπορει να ανταπεξέλθει ο δίσκος (απίθανο για δισκους 7200+ rpm) disable windows caching disk reads/writes: YES kai sta dyo. -------------------------------------------------------------------------- Οι ssd θα ειναι μια καλή λυση για λαπτοπ, και για desktop απαιτητικών χρηστών (οσοι μεχρι σήμερα χρησιμοποιούν raptors) για το λειτουργικό και τα παιχνίδια τους. Θα μειώσει το χρόνο φορτώματος. Για κατεβαστήρι, θα ειναι ότι χειρότερο. Εχουν περιορισμένη αντοχή σε συνεχές διαβασμα-γράψιμο, και το δυνατό τους σημείο (η φοβερή ταχύτητα ανάγνωσης) δεν χρησιμευει σε ενα κατεβαστήρι αφου θα έχει πάντα κόφτη την ταχύτητα του ευρύτερου internet.
MasterX Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 δεν θέλω να μπλέξω με κατεβαστήρι για τον απλο λογο οτι δεν ειμαι φανατικος τορεντακιας. Πιο πολυ Rapidshare δουλεύω. Απλα κατα καιρους θα κανω καποια κατεβασματα και με torrents. Δισκους έχω αρκετους, απλα δεν ηθελα να εχω μονιμα 4 δισκους στο μηχανημα για λογους θορυβου, καταναλωσης, θερμοκρασιας.. Θα μου πεις τι 3, τι 4... Μαλλον δικιο εχεις και εκει βλεπω να καταληγω.. Θα βαλω σαν τεταρτο δισκο τον πιο μικρο που έχω (200GB). Θα δοκιμασω τις συμβουλες σου πρωτα καθως έχω 1.5 GΒ μνημης και θα δω πως θα παει. Αν βάλω το Override cache size 256 ή 512ΜΒ θα εχω λες καλο αποτελεσμα?
random Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 απ ότι διάβασα, όσο αυξάνεις την cache, μειώνεται το ποσοστό αύξησης της ωφέλειας απο τη χρήση της. δηλ, αν πας σε τεραστια νουμερα, δεν θα εχεις κάποιο ορατό κέρδος. Ειναι σαν να... αυξάνεις τα κυβικά ενος οχηματος που θα τρέξει σε ελληνικό δρόμο: αν απο 700κ.εκ. πας στα 1400 μπορει να αυξηθει η τελική σου απο 80->160, αλλα δεν σημαινει οτι με 3500 κεκ (700 χ 5), θα μπορεις να τρέξεις με 400 χλμ/ω (80 χ 5)!! μαλλον με 0 θα πάς, καρφωμένος σε κολώνα απλά τα 32mb εμένα μου φάνηκαν πολυ λίγο για ενα συγχρονο υπολογιστή, και πηγα στα 128, έτσι αυθαίρετα. Δεν εχω κανει καποιο σοβαρο benchmark για να διαπιστώσω αν τελικά είχε καποια επίδραση παντως τωρα που ξαναδιαβασα το 1ο ποστ, το RAID 0 (stripping δηλαδή? που το κάνουμε για αυξημένη ταχύτητα) ειναι οτι χειρότερο για p2p. Δηλ, κατεβάζει το υτορεντ πχ. ενα part 600 Kb και o ελεγκτής βάζει τους δίσκους σου να γράψουν απο 200 kb ο καθένας. Υπολόγισε οτι με μια καλη dsl συνδεση σου έρχονται περισσότερα απο 600 k/sec, απο διάφορες πηγές, για διάφορα αρχεία. αν ειναι έτσι, δεν ειναι περίεργο που δουλευουν συνέχεια και οι τρείς.
MasterX Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Βασικα αυτά που έγραφα στην αρχή, ήταν μόνο με uTorrent μόνο άνοιχτο, δηλαδη μονο αυτο δημιουργουσε κινηση στους δισκους.. Πάντως με Override cache size 384ΜΒ μου φάνηκε οτι οι δίσκοι δουλευαν ακόμα περισσότερο...!! Τελικά έβαλα τον 200αρη δισκο σαν τεταρτο και θα μεταφέρω εκει τα torrents.. και βλέπουμε.. Με την ευκαιρία, να σε ρωτήσω αν ξέρεις.. Στα Preferences, στην καρτελα Bandwidth, το Global maximum number of connections το έβαλα μονος μου στο 350, το Maximum number of connected peers στο 70 και το Number of upload slots στο 5.... Εχω την εντυπωση οτι το παρακανα.. Τι λες; Εχω το ρουτερ FRITZ!Box Fon WLAN 7140 που πιστευω οτι ειναι πολυ καλο απ' οτι εχω δει μεχρι στιγμης...
random Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Global maximum number of connections το έβαλα μονος μου στο 350, το Maximum number of connected peers per torrent στο 70 και το Number of upload slots στο 5 Τo 2o εξαρτάται απο το τι ειδους περιεχόμενο ανταλλάσεις. αν -η συνιθισμένη περίπτωση- κατεβάζω κατι που το έχουν λίγοι, και τα ζητάνε λίγοι (πχ. 1-10 seeders, και 1-40 leechers), το να βαλω χαμηλό όριο θα με βλάψει. θελω ,αν ειναι δυνατόν, να συνδεθώ και με τους 50 του "σμήνους". ενώ αν βάλω για κατέβασμα κάτι που έχει/θέλει όλος ο κόσμος (πχ. την win7 beta1 με τους 5000 seeds + 7000 leechers), το βάζω σε ενα λογικο νουμερο να μην κλατάρουμε πχ. 100, ή έως 200 αν έχω ενεργό μονο το συγκεκριένο τορρεντ και τιποτα άλλο. Οποτε για μονιμη ρυθμιση ενα 80-100 μου φαινεται οκ. το 1ο, το έχω μεταξυ 200-400. το 3ο μεταξυ 5-15.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.