liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δεν τίθεται θέμα κουβέντας, ο topic starter διαθέτει τα χρήματα και ξεκαθαρίζει πως θέλει i7. (τελεία).
chrismas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 O.c. δεν παίζει γιατί δεν ξέρω να κάνω και δεν έχω και χρόνο να ασχοληθώ-μάθω.Ξέρω ότι είναι ακριβός ακόμα ο i7 αλλά είπα μια και θα φτιάξω καινούργιο υπολογιστή να πάω μια και καλή στην καινούργια πλατφόρμα. Ίσως να έχετε δίκιο ότι είναι υπερτημημένος για τα χρήμματα του αλλά φανταστείτε να αγοράσω σήμερα και αύριο να λέω τι βλακεία έκανα που έχω παλιά πλατφόρμα.
Dante80 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 αλλά φανταστείτε να αγοράσω σήμερα και αύριο να λέω τι βλακεία έκανα που έχω παλιά πλατφόρμα. H πλατφόρμα σου θα είναι παλιά από την στιγμή που αγοράστηκε (μεταχειρισμένη 15-20% κάτω με το κλειδί στο χέρι), και σε ένα-δύο χρόνια θα κοστίζει τα μισά λεφτά και κάτω. Το θέμα είναι να καλύψεις καθ ολοκληρίαν τις ανάγκες σου με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Και να μην πληρώνεις αέρα, για πράγματα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά. Αυτό στο γράφω για να καταλάβεις πως το σκεπτικό σου είναι λάθος. i7 θα αγοράσεις επειδή έχεις τα λεφτά για τον χωρέσεις στο σύστημά σου, και γιατί μέσα στο budget σου είναι ο επεξεργαστής με τις καλύτερες επιδόσεις και δυνατότητες (ασχέτως αν θα τις εκμεταλλευθείς ή όχι). ΔΕΝ είναι η σωστότερη λύση για σένα, και ΔΕΝ υπάρχει επιχείρημα πλατφόρμας, αναβαθμισημότητας κτλ κτλ που να στέκει για την δικιά σου, προσωπική περίπτωση.
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 H πλατφόρμα σου θα είναι παλιά από την στιγμή που αγοράστηκε (μεταχειρισμένη 15-20% κάτω με το κλειδί στο χέρι), και σε ένα-δύο χρόνια θα κοστίζει τα μισά λεφτά και κάτω. Το θέμα είναι να καλύψεις καθ ολοκληρίαν τις ανάγκες σου με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Και να μην πληρώνεις αέρα, για πράγματα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά. Αυτό στο γράφω για να καταλάβεις πως το σκεπτικό σου είναι λάθος. i7 θα αγοράσεις επειδή έχεις τα λεφτά για τον χωρέσεις στο σύστημά σου, και γιατί μέσα στο budget σου είναι ο επεξεργαστής με τις καλύτερες επιδόσεις και δυνατότητες (ασχέτως αν θα τις εκμεταλλευθείς ή όχι). ΔΕΝ είναι η σωστότερη λύση για σένα, και ΔΕΝ υπάρχει επιχείρημα πλατφόρμας, αναβαθμισημότητας κτλ κτλ που να στέκει για την δικιά σου, προσωπική περίπτωση. O topic starter έχει αναφέρει ότι Καλημέρα σας, Μετά από τέσσερα χρόνια με τον prescott D640 είπα να αλλάξω Η/Υ. Δεν παλεύεται άλλο(αργεί πολύ).Αυτόν τον υπολογιστή που έχω μου τον είχατε προτείνει εσείς από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος.Τον κανούργιο υπολογιστή τον θέλω για video editing,games,internet download και office ό οποίος θα συνδεθεί σε 32" tv.Το budget μου είναι έως 1000 ευρώ(λιγότερα δεν θα είχα πρόβλημμα) αλλά to θέλω με intel i7 γιατί είναι η τελευταία πλατφόρμα της intel και θα τον κρατήσω για πολλά χρόνια.Κατάστημα αγοράς κατα πάσα πιθανότητα το e-shop και αυτό γιατί το πλάισιο δεν έχει media center κουτιά που θέλω να βάλω εγώ.Ένα τελευταίο παρατηρώ σ'όσους κάνουν αναβάθμιση προτείνετε asus motherboard αντί για gigabyte γιατί αυτό; Για άλλη μια φορά περιμένω την γνώμης σας.Ευχαριστώ και καλή χρονιά. Αν λοιπόν αναβαθμίζει κάθε 3-4 χρόνια, τότε καλά κάνει και πάει σε i7. Ναι είναι πολλά τα λεφτά και σίγουρα τώρα μπορεί να κάνει τη δουλειά του και με λιγότερα. Εφόσον όμως δεν κανεί συχνές αναβαθμίσεις μικρότερου κόστους (όπως π.χ. εγώ γιατί είναι το μεράκι μου και γουστάρω κάθε 3-4 μήνες να ανοίγω το κουτί και να σκαλίζω), τότε οφείλω να συμφωνήσω με την αγορά i7. Αρχικά νόμιζα ότι δε φτάνουν 1000ευρώ για την πλατφόρμα αυτή, τελικά όμως προτάθηκαν 2 συνθέσεις που τα καταφέρνουν σε αυτό το budget. Go for it λοιπόν!
chrismas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.Καλή χρονιά να έχετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.