Προς το περιεχόμενο

Καινούργιος υπολογιστής, intel ,i7

chrismas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Μετά από τέσσερα χρόνια με τον prescott D640 είπα να αλλάξω Η/Υ. Δεν παλεύεται άλλο(αργεί πολύ).Αυτόν τον υπολογιστή που έχω μου τον είχατε προτείνει εσείς από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος.Τον κανούργιο υπολογιστή τον θέλω για video editing,games,internet download και office ό οποίος θα συνδεθεί σε 32" tv.Το budget μου είναι έως 1000 ευρώ(λιγότερα δεν θα είχα πρόβλημμα) αλλά to θέλω με intel i7 γιατί είναι η τελευταία πλατφόρμα της intel και θα τον κρατήσω για πολλά χρόνια.Κατάστημα αγοράς κατα πάσα πιθανότητα το e-shop και αυτό γιατί το πλάισιο δεν έχει media center κουτιά που θέλω να βάλω εγώ.Ένα τελευταίο παρατηρώ σ'όσους κάνουν αναβάθμιση προτείνετε asus motherboard αντί για gigabyte γιατί αυτό; Για άλλη μια φορά περιμένω την γνώμης σας.Ευχαριστώ και καλή χρονιά.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1000 ευρώ με i7 δε γίνεται (εκτός αν δε σε ενδιαφέρουν games)

Y.Γ. Ενδιαφέρουσα επιλογή ο Preshot έναντι των τότε κραταιών Athlon 64... Ποιος είπαμε ότι σε συμβούλεψε;

Δημοσ.

Όπως είπα πάνε 4 χρόνια και δεν θυμάμαι. Αλλά η συμβουλή σας τότε για μένα ήταν πολύτιμη.Παιχνίδια εντάξει δεν θέλω να παίξω και τα τελευταία.Ποιό πολύ θα έλεγα ταινίες που αργότερα θέλω να βάλω και blue ray.

• Super Moderators
Δημοσ.

Aπο εμενα αυτο:

case

cpu

ram

M/B

gpu

psu

hdd

Στα 1000 περιπου, πιστευω πως θα σε καλυψει πληρως :-)

edit: με προλαβε ο Thresh πρωτος

@Thresh: νομιζω πως θελει media center case, γι'αυτο και τα εβαλα απο e-shop :P

Δημοσ.
σε media center Core i7 με καλή κάρτα γραφικών?

καλό φουρνάκι θα φτιάξει :P

Βασικά λόγω χώρου και αισθητικής βάζω το media center κουτί.

Paboy το κουτί που προτείνει είναι για micro atx motherboard ενώ αυτή που προτείνει εσύ είναι κανονική.

Κουτί σαν αυτό :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808656

ή αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650682

Θα μου το προτείνατε;

Δημοσ.

Kαι εγω θα σου προτεινα κανονικo κουτι για να μην αντιμετωπιζεις προβλημα με θερμοκρασιες οπως ειπε και ο Thresh, τωρα απο αυτα που προτεινεις θα επελεγα το δευτερο λογω αισθητικης και χωρου (γουστα ειναι αυτα :-))

Δημοσ.

Βασικά για το κουτί ποιό πολύ είναι θέμα χώρου και όχι τόσο αισθητικής. Θα προσπαθήσω να βάλω το άλλο κουτί που μου πρότεινε ο φίλος ThReSh.Κάτι τελευταίο msi ή gigabyte motherboard; Ποιά από τις δύο είναι ποιό αξιόπιστη και γρήγορη;Στο προηγούμενο με τον prescott είχα gigabyte και είναι αστέρι .Σ'ενα amd που είχα φτιάξει όμως πάλι gigabyte έβαλα αλλά στα 2 χρόνια τα τίναξε.Asus είναι ακριβή άρα αναμεσα στις δύο παίζει.

Δημοσ.

Με 1000 ευρώ i7 ούτε στα μεγαλύτερά σου όνειρα. Το φθηνότερο μοντέλο είναι ο i7-920 και έχει 280 ευρώ περίπου και δν θα τον προτιμούσα διότι δεν είναι αρκετά γρήγορος για παιχνίδια(χωρίς overlock φτάνει τα 2,60GHz) και αν δεν είσαι έμπειρος overlocker για να τον ανεβάσεις καλύτερα ξέχνα τον. Ο αμέσος επόμενος, ο i7-940 που φτάνει τα 2,93GHz χωρίς overlock και κοστίζει 525 ευρώ. Και τελικά, το θηρίο της Intel και ίσως ο δυνατότερος επεξεργαστής στον κόσμο, ο i7-965 φτάνει χαλαρά τα 3,20GHz και στα χέρια overlocker φτάνει τα 5GHz! Βέβαια κοστίζει 980 ευρώ, οπότε ξεφεύγουμε τελείως! Ωστόσο να ξέρεις πως ο διπύρηνος P8600 φτάνει τα 3,33 για πλάκα και είναι πάρα πολύ καλός(ειδικά για games!). Μπορείς να τον βρεις στην τιμή των 250 ευρώ. Θα σου προτίνω εγώ ένα σύστημα και εσύ από εκεί και πέρα βλέπεις:

Επεξεργαστής: Intel Core2 Duo P8600 250 ευρώ

Κάρτα γραφικών: Geforce 9800GTX(είναι πάρα πολύ καλή και μπορεί να φτάσει στο Full όλα τα games) 179 ευρώ

Motherboard: Asus P5Q3 Deluxe WIFI(υποστηρίζει και μνήμες DDR3) 230 ευρώ

Case: CoolerMaster Cosmos S - Black (είναι λίγο βαρύς αλλά έχει πολύ χώρο μέσα και μεγάλες δυνατότητες ψύξης) 230 ευρώ

Τροφοδοτικό: Corsair 650W CMPSU-650TXEU 95 ευρώ

Μνήμη: G.Skill 4GB DDR3-1333 Ram Kit (PC3 10666, 7-7-7-18, 10600CL8D-2GBPI) 100 ευρώ

Σκληρός: Seagate 500GB HDD (32MB Buffer,7200 rpm, Sata, ST3500320AS) 50 ευρώ

DVD: LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black) 20 ευρώ

Πληκτρολόγιο και ποντίκι να υποθέσω πως θα έχεις από τον προηγούμενο υπολογιστή...

ΣΥΝΟΛΟ: 985

• Super Moderators
Δημοσ.

PS3Jim υποθέτω ότι 1000 euro εννοεί σκέτο κουτί...

όπως είδες με 1100 του φτιάξαμε καλύτερο...

Δημοσ.
Με 1000 ευρώ i7 ούτε στα μεγαλύτερά σου όνειρα. Το φθηνότερο μοντέλο είναι ο i7-920 και έχει 280 ευρώ περίπου και δν θα τον προτιμούσα διότι δεν είναι αρκετά γρήγορος για παιχνίδια(χωρίς overlock φτάνει τα 2,60GHz) και αν δεν είσαι έμπειρος overlocker για να τον ανεβάσεις καλύτερα ξέχνα τον. Ο αμέσος επόμενος, ο i7-940 που φτάνει τα 2,93GHz χωρίς overlock και κοστίζει 525 ευρώ. Και τελικά, το θηρίο της Intel και ίσως ο δυνατότερος επεξεργαστής στον κόσμο, ο i7-965 φτάνει χαλαρά τα 3,20GHz και στα χέρια overlocker φτάνει τα 5GHz! Βέβαια κοστίζει 980 ευρώ, οπότε ξεφεύγουμε τελείως! Ωστόσο να ξέρεις πως ο διπύρηνος P8600 φτάνει τα 3,33 για πλάκα και είναι πάρα πολύ καλός(ειδικά για games!). Μπορείς να τον βρεις στην τιμή των 250 ευρώ. Θα σου προτίνω εγώ ένα σύστημα και εσύ από εκεί και πέρα βλέπεις:

Επεξεργαστής: Intel Core2 Duo P8600 250 ευρώ

Κάρτα γραφικών: Geforce 9800GTX(είναι πάρα πολύ καλή και μπορεί να φτάσει στο Full όλα τα games) 179 ευρώ

Motherboard: Asus P5Q3 Deluxe WIFI(υποστηρίζει και μνήμες DDR3) 230 ευρώ

Case: CoolerMaster Cosmos S - Black (είναι λίγο βαρύς αλλά έχει πολύ χώρο μέσα και μεγάλες δυνατότητες ψύξης) 230 ευρώ

Τροφοδοτικό: Corsair 650W CMPSU-650TXEU 95 ευρώ

Μνήμη: G.Skill 4GB DDR3-1333 Ram Kit (PC3 10666, 7-7-7-18, 10600CL8D-2GBPI) 100 ευρώ

Σκληρός: Seagate 500GB HDD (32MB Buffer,7200 rpm, Sata, ST3500320AS) 50 ευρώ

DVD: LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black) 20 ευρώ

Πληκτρολόγιο και ποντίκι να υποθέσω πως θα έχεις από τον προηγούμενο υπολογιστή...

ΣΥΝΟΛΟ: 985

Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Το pc το θέλω βασικά για video edit ,για internet και τέλος για παιχνίδια όχι απαραίτητα τα τελευταία.Αυτός ο επεξεργαστής κάνει για video edit;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...