Προς το περιεχόμενο

Apple quick tips

The_Mentor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω δεν αντεχω,βαζω το ctrl να κανεις τις λειτουργιες του command και αντιστροφα..

Η συνηθεια ειναι μεγαλη ,ασε που καθε φορα που θα εμπαινα σε windows θα μπερδευομουν. (χωρια οτι για να κανω command+c με το κανονικο command , θα πρεπει να σπασω το δακτυλο μου!)

Δημοσ.

Εγώ για το λόγο που λες ότι δεν το άλλαξες, το άλλαξα. Με βολεύει καλύτερα το Command από το Ctrl.

Πράγματι όμως, όταν βρίσκομαι σε υπολογιστή με Windows, είναι σπαστικά τα προβλήματα που προκύπτουν. Άσε που κάνω και κάτι δουλειές στο Parallels κι έχω και εκεί το ίδιο πρόβλημα. Ψάχνω τρόπο να κάνω τ' ανάποδο, δηλαδή να αλλάξω στα Windows του Parallels το Cmd με το Ctrl.

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφεί αλλά στο website της Apple στο section για τα video podcasts έχει τα Apple Quick Tips τα οποία είναι μικρά video που δείχνουν βασικές εργασίες στο mac os τα οποία μπορείτε βέβαια να τα κατεβάσετε και στον υπολογιστή σας για τοπικό viewing ή και στο ipod σας.

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=257243321

Προσωπικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω πως τους περισσότερους νέους στο χώρο θα τους βοηθήσει να καταλάβουν το λειτουργικό.

Πολύ ωραία τα βιντεάκια. Τα κατεβάζω και εγώ στο iphone μου τώρα...!!! :-)

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σας έχει τύχει;

Μια εφαρμογή ανοίγει με το παράθυρο τόσο μεγάλο ώστε το κάτω μέρος του να είναι έξω από την οθόνη. Έτσι, δε μπορείτε να "πιάσετε" την κάτω δεξιά γωνία και να το μικράνετε. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει όταν αφαιρέσουμε μια μεγαλύτερη οθόνη που δουλεύουμε το macbook. Τι κάνουμε τότε;

Απάντηση:

Στον /Applications/AppleScript/ φάκελο, υπάρχει o Script Editor, στον οποίο τρέχουμε το εξής:

tell application "Finder"

set bounds of window 1 to {202, 103, 817, 508}

end tell

Στη θέση του "Finder" αντικαταστήστε το όνομα της εφαρμογής που το παράθυρό της είναι προβληματικό.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό το ελάττωμα είναι το πιό ενοχλητικό που βρήκα στις τρείς - τέσσερις μέρες που ασχολούμαι με το Leopard. Γενικά είναι φανταστικό, δεν το περίμενα τόσο πολύ όμορφο κ έξυπνο!

Δημοσ.

Εγώ έχτισα ένα workflow στο Automator, και του είπα να κάνει τα εξής στο MacBook.

1. Quit all applications

2. Open System Preferences

3. Display

4. {Set resolution to 1024 x 768}

5. {Set resolution to 1280 x 800} και πάλι

6. Quit System Preferences

Όταν αλλάζεις την ανάλυση, κάνει redraw τα παράθυρα όλων των εφαρμογών. Το ανακάλυψα προχθές!

--Για το παραπάνω workflow χρησιμοποίησα απλά το "Record" από τον Automator.

Δημοσ.

Χμ, δεν σας αρκεί να πατήσετε το πράσινο κυκλάκι πάνω αριστερά στο παράθυρο της εφαρμογής, ώστε να την κάνει αυτόματα resize και να χωράει στην οθόνη? ;)

(η αλήθεια είναι πως αυτή η μέθοδος δεν δουλεύει σε μερικές εφαρμογές, όπως πχ στο iTunes)

Δημοσ.

Δυστυχώς μόνο το iTunes το κάνει αυτό.

Για τα υπόλοιπα, εννοείται (+)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αφιερωμένο στον Manuel που είναι keyboard shortcut freak :P

"Command + `" (πάνω από το tab) για εναλλαγή μεταξύ παραθύρων στην ίδια εφαρμογή.

Δημοσ.
Αφιερωμένο στον Manuel που είναι keyboard shortcut freak :P

"Command + `" (πάνω από το tab) για εναλλαγή μεταξύ παραθύρων στην ίδια εφαρμογή.

Α, ωραίο! Ευχαριστώ! :lol:

Εν τω μεταξύ, επειδή δεν έχω macbook αλλά imac, το ` δεν είναι πάνω από το tab, αλλά δίπλα από το Ζ και αρχικά σου "θύμωσα", νόμιζα ότι ήταν άχρηστο το hint. ΟΚ, όμως, είναι σε καλή θέση και αξιοποιήσιμη! :-) Μήπως ήρθε η ώρα να καταργήσω τα tabs; Αν και είναι ούτως ή άλλως χρήσιμο, γιατί συνηθίζω να ανοίγω πχ τα youtube videos σε ένα παράθυρο, τα insomnia σε άλλο κτλ. ;)

Δημοσ.

Ωραία, το γλίτωσα και αυτό το google search. :-) Ένα - ένα, όμως, γιατί άμα δεν τα χρησιμοποιήσω λίγο καιρό δε θα τα θυμάμαι. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...