Προς το περιεχόμενο

Apple quick tips

The_Mentor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφεί αλλά στο website της Apple στο section για τα video podcasts έχει τα Apple Quick Tips τα οποία είναι μικρά video που δείχνουν βασικές εργασίες στο mac os τα οποία μπορείτε βέβαια να τα κατεβάσετε και στον υπολογιστή σας για τοπικό viewing ή και στο ipod σας.

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=257243321

Προσωπικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω πως τους περισσότερους νέους στο χώρο θα τους βοηθήσει να καταλάβουν το λειτουργικό.

Δημοσ.

Έχει πολύ ενδιαφέρων πράγματα. Τα ανακάλυψα τυχαία και εγώ και έχω γεμίσει το iphone. Είναι και μικρά.

Δημοσ.

Τα ίδια βίντεο, για όποιον θέλει να τα δει μέσα από τον browser, υπάρχουν και εδώ:

http://www.apple.com/business/theater/

Πολύ καλά και χρήσιμα. Έχω δει ήδη τα μισά και κατά καιρούς τα χαζεύω.

Δημοσ.

Έγινα κι εγώ subscriber.

Ενώ νομίζεις ότι ξέρεις πώς γίνεται αυτό που αναφέρεται στον τίτλο, κάποιες στιγμές σου πετάει ένα tip που δεν το ξέρεις και τελικά αποβαίνει πολύ χρήσιμο.

Ωραία podcasts...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ήξερα που αλλού να το ποστάρω, αλλά το ήξερε κανείς αυτό ??

icons.jpg

Προφανώς μπορείς να βάζεις application shortcuts στα παράθυρα του finder :confused: Απλά με drag n' drop ... Τώρα με το dock δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι, αλλά υποθέτω ότι για κάποιον που δεν θέλει να έχει πολλά πράγματα στο dock, θα τον βολέψει ...

• 1 μήνα μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλο σε αυτη τη μπάρα ειναι να βαλεις το Quick Connection που ειναι στα Preferences του Finder(ενας πλανητης με ερωτηματικο) για γρηγορες συνδεσεις απ ευθειας στο παραθυρο μεσα ειτε με ftp,afp,ssh,κτλ

Δημοσ.
Καλο σε αυτη τη μπάρα ειναι να βαλεις το Quick Connection που ειναι στα Preferences του Finder(ενας πλανητης με ερωτηματικο) για γρηγορες συνδεσεις απ ευθειας στο παραθυρο μεσα ειτε με ftp,afp,ssh,κτλ

Δε βλέπω πουθενά επιλογή για ssh... μήπως εννοείς samba; (SMB)

Γίνεται και με cmd+K πάντως.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ Cue! Ότι αντίστοιχο έχεις, φέρτο! Ειδικά ψάχνω για έναν τρόπο να μετακινώ εύκολα το δρομέα κειμένου, ώστε να κάνω διορθώσεις. Στα windows ας πούμε, αυτό γινόταν με Ctrl+βελάκια (λέξη λέξη) ή με Shift+βελάκια (ολόκληρη γραμμή), αν τα θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Ε κοίτα πάνω κάτω τα ίδια είναι και στο mac. Απλά σε μερικά παίζεις και με το cmd.

π.χ.

shift + up/down arrow = up/current line select

cmd + shift + up/down arrow = text select

alt + left/right arrow = move word

shift + alt + left/right arrow = select word

etc.

Δημοσ.

Μπα... πως δεν το είχα πάρει χαμπάρι το Alt+βελάκια; Έλα παναγιά μου...

Μάλλον απλά δεν έχω ξεσυνηθίσει ακόμα τα παλιά, όπως έχω ξεσυνηθίσει ας πούμε πια το Ctrl+C και το Alt+Shift.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...