Προς το περιεχόμενο

Aνοιγμα ιδιου θεματος σε 2 forum συγχρονως ?

lef50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα επειδη διαπιστωσα μια τετοια περιπτωση ειμαι σε διλημα αν ειναι σωστο η οχι δεοντολογικα.Πολλοι απο εμας ειναι και σε αλλα forum και αυτο σιγουρα δεν ειναι προβλημα αλλα το να τρεχεις το ιδιο θεμα βοηθειας την ιδια στιγμη σε δυο διαφορετικα τεχνολογικα forum και κατα επαναληψη με διαφορα θεματα βοηθειας που χρειαζεσαι το θεωρειτε σωστο δεοντολογικα παντα γιατι φανταζομαι δεν εμπιπτει σε κανονισμους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Από πλευράς insomnia, το μόνο που δεν επιτρέπεται είναι να ανοίγεται το ίδιο θέμα σε δύο διαφορετικές ενότητες του forum μας: πχ. Το ίδιο θέμα στην ενότητα Hardware Γενικά και στην ενότητα Αναβαθμίσεις.

Πέραν αυτού, αυστηρά από πλευράς κανονισμών, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούμε να περιορίσουμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε άλλα fora ή να δημοσιεύουν αλλού τις απορίες που δημοσιεύουν εδώ.

Προσωπικά, δεν το θεωρώ αντιδεοντολογικό. Σκέψου ότι είμαστε τυχεροί που υπάρχουν στο Ελληνικό Διαδίκτυο μερικά εξειδικευμένα fora που ασχολούντα κατά κύριο λόγο με συγκεκριμένες πτυχές της ψηφιακής μας ζωής και όχι μόνο, όπως συγκεκριμένο forum για την κινητή τηλεφωνία (αναφέρομαι φυσικά στο myphone.gr), συγκεκριμένο forum για την ψηφιακή φωτογραφία (προσωπικά επισκέπτομαι το dpgr.gr) ακόμα και συγκεκριμένα forum για το home cinema (μου'ρχεται στο μυαλό το avsite.gr). Για να μην αναφέρω τα διάφορα fora που ασχολούνται με Linux και MacOS, ζωή να'χουν.

Μην ξεχνάς επίσης ότι υπάρχουν πολλά (χιλιάδες!) fora στο εξωτερικό, τόσο σε ερασιτεχνικό επίπεδο όσο και τα επίσημα fora των εταιρειών ή των δημιουργών λογισμικού, όπου τα μέλη ρωτούν και πολλές φορές οι ίδιοι οι κατασκευαστές - προγραμματιστές απαντούν, λύνουν απορία ή παίρνουν feedback για διορθώσεις στο πρόγραμμα ή το hardware. Προσωπικά έχω συμμετάσχει στα fora της Apple αλλά και σε fora κατασκευαστών λογισμικού για να λύσω απορίες μου και έχω βοηθηθεί πολύ.

Οπότε κάθε άλλο παρά αντιδεοντολογικό βλέπω το γεγονός να συμμετέχεις και να ρωτάς σε περισσότερα του ενός fora. Αρκεί να μην φτάνεις στο σημείο του spamming. ;)

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον paredwse. Και συγκεκριμένα με το τελευταίο του σχόλιο όσον αφορά το spamming. Πιστευώ πως είναι απολύτως σωστό να ρωτάς σε πολλαπλά forum για το ίδιο πρόβλημα, ακόμα και αν κάνεις clopy/paste. Άντε τώρα να κάθεσαι να γράφεις το πρόβλημα σου με 10 διαφορετικούς τρόπους. Μόνο αυτό θα σου πάρει πολύ ώρα.

Πάντα βέβαια μέσα σε ορισμένα πλαίσια. Διότι αν κάνεις spamming τότε δε δικαιολογήσε :P

Δημοσ.

το καλύτερο απ'όλα βέβαια είναι αν ποστάρεις σε ν φόρουμ και λάβεις απάντηση απο 1, να ποστάρεις την απάντηση και στα υπόλοιπα ν-1 φόρουμ γιατί όλο και κάποιος άλλος μπορεί να βοηθηθεί :-)

Δημοσ.

Εξαρτάται τι εννοεί κάποιος όταν λέει spam.

Δεν κατάλαβα,υπάρχει κάποια συνομοσπονδία fora και δεν το κατάλαβα;Σε όσους δικτυακούς τόπους μπορεί να αναρτήσει κάποιος κάτι,θα το κάνει.

Εγώ,π.χ.,όταν έκανα εγκαίνια στο μαγαζάκι μου,πήρα σβάρνα όλα τα δικτυακά παρεμφερή με το αντικείμενό μου fora και το γνωστοποίησα.Δεν θάπρεπε;

• Super Moderators
Δημοσ.
Εξαρτάται τι εννοεί κάποιος όταν λέει spam.

Εγώ,π.χ.,όταν έκανα εγκαίνια στο μαγαζάκι μου,πήρα σβάρνα όλα τα δικτυακά παρεμφερή με το αντικείμενό μου fora και το γνωστοποίησα.Δεν θάπρεπε;

spam mail...όταν στέλνεις το ίδιο (διαφημιστικό) mail σε πολλούς...

άρα όταν πήρες όλα τα forums σβάρνα και γνωστοποίησες το ίδιο μήνυμα τι είναι? :o

Δημοσ.
Καλημερα επειδη διαπιστωσα μια τετοια περιπτωση ειμαι σε διλημα αν ειναι σωστο η οχι δεοντολογικα.Πολλοι απο εμας ειναι και σε αλλα forum και αυτο σιγουρα δεν ειναι προβλημα αλλα το να τρεχεις το ιδιο θεμα βοηθειας την ιδια στιγμη σε δυο διαφορετικα τεχνολογικα forum και κατα επαναληψη με διαφορα θεματα βοηθειας που χρειαζεσαι το θεωρειτε σωστο δεοντολογικα παντα γιατι φανταζομαι δεν εμπιπτει σε κανονισμους.

Για παράδειγμα εσύ για ψώνια πας μόνο στο Βερόπουλο;

Έντιμο επίσης είναι να είσαι το ίδιο άτομο και να το δηλώνεις. Όχι να έχεις τόσες ταυτότητες όσες τα mail σου στο ίδιο φόρουμ ή σε διαφορετικά.

Δεν θυμάμαι όμως εάν επιτρέπεται να βάζεις link στο φόρουμ με απαντήσεις ή με θέματα από άλλο φόρουμ.

Βασικά δεν το παρατηρούσα μέχρι τώρα. Τρως κράξιμο;

Από τα πιο πάνω του paredwse λογικά επιτρέπεται .

Δημοσ.
spam mail...όταν στέλνεις το ίδιο (διαφημιστικό) mail σε πολλούς...

άρα όταν πήρες όλα τα forums σβάρνα και γνωστοποίησες το ίδιο μήνυμα τι είναι? :o

Τι λες τώρα.Το σκέφτηκες;Επειδή εσύ (προσοχή εδώ,δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα) δεν έχεις άλλη ζωή και περιδιαβαίνεις τον ιστό ζώντας εικονικά,εγώ δεν θα κοιτάξω να διαφημιστώ (μιας και δεν μου περισσεύουνε για banners παντού...),μην ενοχλήσω την δικτυακή σου nirvana;

Δηλαδή οι διαφημίσεις είναι εμπορική συμφωνία και η ανάρτηση ενός event είναι spam;

Συνέλθετε,plz...:mad:

Δημοσ.
[...] Έντιμο επίσης είναι να είσαι το ίδιο άτομο και να το δηλώνεις. Όχι να έχεις τόσες ταυτότητες όσες τα mail σου στο ίδιο φόρουμ ή σε διαφορετικά.

Έντιμο ναι, υποχρεωτικό όχι.

Δεν θυμάμαι όμως εάν επιτρέπεται να βάζεις link στο φόρουμ με απαντήσεις ή με θέματα από άλλο φόρουμ.[...]

ποιός το απαγορεύει και με ποιά δικαιοδοσία; απο τη στιγμή που κάποιος δεν έχει κατοχυρώσει νομικά τα λόγια του ή δεν τα πήρε απο κάποιο πνευματικά προστατευόμενο έργο, τότε γιατί να υπάρξει πρόβλημα με την παράθεση κάποιου λίνκ;

φυσικά το έντιμο θα είναι να αναφερθεί ποιός και που απάντησε στο πρόβλημα, παρά να παραμείνει αόριστο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Τι λες τώρα.Το σκέφτηκες;Επειδή εσύ (προσοχή εδώ,δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα) δεν έχεις άλλη ζωή και περιδιαβαίνεις τον ιστό ζώντας εικονικά,εγώ δεν θα κοιτάξω να διαφημιστώ (μιας και δεν μου περισσεύουνε για banners παντού...),μην ενοχλήσω την δικτυακή σου nirvana;

Δηλαδή οι διαφημίσεις είναι εμπορική συμφωνία και η ανάρτηση ενός event είναι spam;

Συνέλθετε,plz...:mad:

εσύ ρώτησες εγώ έδωσα απάντηση...μην τσαντίζεσαι...

όχι ανάρτηση ενός event δεν είναι spam αλλά η ανάρτηση του σε ΟΛΑ τα forums είναι κάπως υπερβολική...

δεν είναι σαν την normal διαφήμιση με αφίσες στο δρόμο που την βλέπουν μόνο τα άτομα μιας περιοχής ώστε να χρειάζεται να την κολλήσεις παντού...

μην ξεχνάς ότι άλλοι πληρώνουν για διαφήμιση...

αρά εφόσον περάσει τα όρια μην εκπλήσεσαι αν βλέπεις κράξιμο, σβήσιμο topic, ban...

Δημοσ.
φυσικά το έντιμο θα είναι να αναφερθεί ποιός και που απάντησε στο πρόβλημα, παρά να παραμείνει αόριστο.

Έντιμο ναι, υποχρεωτικό όχι. :-)

Δημοσ.

αρά εφόσον περάσει τα όρια μην εκπλήσεσαι αν βλέπεις κράξιμο, σβήσιμο topic, ban...

Έτσι είναι. Αν ένα φόρουμ σέβεται τον εαυτό του, θα πληρωθεί για τη διαφήμιση, αλλιώς στο πυρ το εξώτερο και το τόπικ και ο user.Aν ο φίλος την έβγαλε καθαρή δεν είναι σπάμμερ όμως. Τα fora και οι διαχειριστές που τον άφησαν είναι άσχετοι.

Δημοσ.
εσύ ρώτησες εγώ έδωσα απάντηση...μην τσαντίζεσαι...

όχι ανάρτηση ενός event δεν είναι spam αλλά η ανάρτηση του σε ΟΛΑ τα forums είναι κάπως υπερβολική...

Εντάξει,συγκρατιέμαι.:lol:

Κάνεις λάθος,γιατί σε λίγο θα κάνουμε όπως η (παλιά) διαφήμιση των εναλλακτικών παρόχων "αααχ,ανάσανα,πάρε κάμποσα €".

Άποψή μου είναι ότι θα χρησιμοποιώ όσα μέσα μου δίνονται και εσύ (προσοχή ξανά,δεν εννοώ εσένα προσωπικά...) θα αποφασίσεις αν είναι spam,πάντα σε σχέση με τον ορισμό που δίνεις εσύ στο spam,καθώς και τα αντίστοιχα τουλά που σκάνε για commercial spam.

Γιατί,η διαφήμιση τί είναι;:lol:

-----Προστέθηκε 3/1/2009 στις 02 : 19 : 25-----

Έτσι είναι. Αν ένα φόρουμ σέβεται τον εαυτό του, θα πληρωθεί για τη διαφήμιση, αλλιώς στο πυρ το εξώτερο και το τόπικ και ο user.Aν ο φίλος την έβγαλε καθαρή δεν είναι σπάμμερ όμως. Τα fora και οι διαχειριστές που τον άφησαν είναι άσχετοι.

Εδώ μέσα δεν ανέφερα τίποτε πάντως,γιατί υπάρχουν banners.Απλά!;)Και δεν θέλω να πάρω τη μπουκίτσα από κανενός το στόμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...