Προς το περιεχόμενο

προταση για "επαγγελματικο" φορητο???

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχως ο 7χρονος φορητος μου παρεδωσε πνευμα. Πρεπει να γινει λοιπον αγορα ενος για επαγγελματικη χρηση. H δουλεια μου ειναι να σχεδιαζω σπιτια με προγραμματα σχεδιασης οπως autocad, 3d studio max κτλ. Θα ηθελα λοιπον κατι σχεδον αποκλειστικα για αυτον το σκοπο. Σαφεστατα αν εχει και καμια καλη καρτα ηχου ή αλλα μπιχλιμπιδια οπως π.χ. web camera κτλ. δεν λεω οχι, απλα δεν με πολυενδιαφερουν και δεν θα θυσιασω κατι αλλο για να υπαρχουν αυτα. Ψαχνω για οσο το δυνατον μεγαλυτερη και καλυτερη οθονη, μνημες, επεξεργαστη και καρτα γραφικων να αγγιζουν το τελειο (ή εστω να προσεγγιζουν τελοσπαντων). Ο,τι υπαρχει καλυτερο για επεξεργασια γραφικων και rendering! Πολυ συχνα απαιτειται η επι τοπου σχεδιαση,παρουσιαση ή και τροποποιηση των τρισδιαστατων σχεδιων στον πελατη ακομη και στο μερος που κατασκευαζεται το σπιτι (προκατ) και αυτος ειναι και ο λογος που ζηταω την καλυτερη δυνατη οθονη και τη μεγαλη υπολογιστικη ισχυ και ταχυτητα. Βαρος, μεγεθος κτλ. ειναι ολα, μα ολα αμελητεα. Το μονο που με καιει πραγματικα ειναι η αποδοση του μηχανηματος και λιγο και η οψη του για να ειμαι ειλικρινης, διοτι εχεις να κανεις με πελατες και οπως αντιλαμβανεστε καλο θα ηταν να μην ειναι σαν τσιμεντολιθος. Λιγη φινετσα δεν εβλαψε ποτε... Περιμενω με αγωνια τις προτασεις σας γιατι εμεινα πολυ καιρο μακρια απο τετοιες αγορες και δεν ξερω τι μου γινεται! Μπατζετ? Ας πουμε 3,5 χιλιαρικα.

Δημοσ.

εχω την αισθηση οτι αυτο σου κανει

http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-AW11Z%2FB&site=voe_el_GR_cons&category=VN+AW+Series&assetid=1218032875626

αλλα με πολυ προχειρη ματια. λογικα θα υπαρχουν και αλλες προτασεις με καλυτερα χαρακτηριστικα πλην της οθονης

και απο τοσιμπα με καλυτερα γραφικα αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1161202&HYNOTEBOOKMEGETHOSOTHONIS=18%2c4++inches&category=69977907&catalog=21&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEE2D54AD9490151DFB6C16827C2BF508B07604B83CD037CCAA857A0288CD204B77A47AE000BF8B6684FEC61493810E211DD8D8698E79AF57D365D8C02B7C3B8A8CCE66339EDF96CE79175A6EF8147D6834A622261391892C04146E48D8DED421666926C3C88A692E99DCDFF04B804F4CA152850081A2CC182

Δημοσ.

Το toshiba το ειδα κι εγω απο μια μικρη και επιφανειακη ερευνα σε e-shop και plaisio. Απλα επειδη εχω χαθει με τους επεξεργαστες θελω να ρωτησω αν ειναι αλλο το quad core κι αλλο core 2 duo (οπως νομιζω). Στην αρχη αναφερει για το toshiba οτι εχει quad core και στα τεχνικα χαρακτηριστικα λεει core 2 duo. Ο quad core νομιζω ειναι τετραπυρηνος ενω ο αλλος εχει δυο πυρηνες ή λεω αρλουμπες? Στα 2,53 εχουν φτασει ή εχει και πιο πανω? Κατι πιο ψαγμενο παιζει?

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο ξεπερασμενο desktop μου με τον απλο επεξεργαστη των 3,0 Ghz, 2 giga μνημης ddr 2 και την παλια καρτα γραφικων της nvidia geforce 7800 κανει συγκεκριμενο render σε 4-5 λεπτα για "βαρυ" σχεδιο. Aν ξερει κανεις καποιο μηχανημα (φορητο εννοω παντα) που να ελαχιστοποιει τετοιες διεργασιες και κατα ποσο τις κανει ταχυτερα, θα ηταν κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη η προταση του.

Φιλε basilis5 δεν απορριπτω την προταση σου και σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο να την κανεις ,απλα αν γνωριζεις κατι παραπανω για το θεμα που αναφερω θα ηθελα την αποψη σου, οπως και καθε αλλου που ενδιαφερεται να βοηθησει.

Δημοσ.
Σχετικά με τους core επεξεργαστές. Core 2 Duo = 2 πυρήνες, Core 2 Quad = 4 πυρήνες. Ο T9400 είναι διπύρηνος.

Με τις ελαχιστες γνωσεις μου κι εγω αυτο ηξερα αλλα αυτο που εγραφε το πλαισιο ("Mε επεξεργαστή Quad Core HD για αποκλειστική διαχείριση βίντεο, δέκτη τηλεόρασης και μοναδική τεχνολογία Gesture Control για έλεγχο χωρίς ποντίκι ή πληκτρολόγιο!") με μπερδεψε. Αφου παρακατω λεει οτι εχει Intel Core 2 Duo T9400 2.53GHz. Ψαξε βρες...:rolleyes:

Δημοσ.

Αυτά που προτείνετε είναι multimedia laptops.

Για σοβαρό επαγγελματικό λαπτοπ να προτιμήσεις την dell ή την hp.

Πχ δες την σειρά precision της dell, πάει γύρω στο 3χίλιαρο, αλλά έχει 4πύρηνο@2,5ghz, NVIDIA® Quadro FX 3700M με 1 gb μνήμη (η συγκεκριμένη είναι ειδικά για cad εφαρμογές), 17αρα full hd οθόνη, 4 slots για μνήμη κτλ κτλ....

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και τα hp compaq 8710w που ερχονται πιο φθηνά, αλλά έχουν πιο αργή κάρτα γραφικών (quadro fx1600M)

Μην κοιτάξεις οτιδήποτε που να μην έχει εξειδικευμένη για cad κάρτα γραφικών, θα δεινοπαθήσεις εγγυημένα.

Δημοσ.

εχεις δικιο,απλα σκεφτηκα πως εφοσον δουλευει με 7800 ή λαπτοπ 7ετιας, θα μπορει καλλιστα και μεκαρτες γραφικων 9600 ή 9700. Σιγουρα οι λυσεις που προτεινεις εχουν πιο επαγγελματικο προσανατολισμο, απλα δεν ειναι ευκολο να βρεθουν σε μαγαζια.

Τελος, κοιταξα κατευθειαν μονο σε 18.4 οθονες

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα τη σειρά elitebook της HP, οι κάρτες γραφικών quadro που φοράνε είναι προσανατολισμένες προς τη διαχείριση γραφικών αυτού του είδους ενώ συν τοις άλλοις έχεις και 3 χρόνια εγγύηση και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Μπορείς να δείς παρακάτω τα 17άρια της σειράς

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=elitebook+87

Εγώ θα έπαιρνα το entry μοντέλο με τα 1400 ευρώ γιατί ουσιαστικά μόνο άμα πας στο HP EliteBook 8730w (FU472EA) που κοντεύει 4 χιλιάρικα θα δεις αισθητή διαφορά. Βέβαια μιλάμε για μηχάνημα αλλά ρε γαμώτο πολλά μου φαίνονται 4 χιλιάρικα. Your choice....

Δημοσ.

Θα ηθελα μερικες πληροφοριες και για την εγγυηση και την εξυπηρετηση. Στο παλιο μου καηκε η οθονη ενω ηταν μεσα στην εγγυηση και οταν το πηγα μου τον εφεραν πισω σε 2 μηνες!!! Οι παραπανω εταιριες τι λενε πανω στο θεμα αυτο? Εχει κανεις εμπειρια? Επισης να τονισω οτι "ετρεχα" με το στανιο τα τελευταια χρονια καποια προγραμματα και φυσικα τωρα ψαχνω για ο,τι καλυτερο. Ας αφησουμε τα multimedia εξω δηλαδη. Επαγγελματικη αποκλειστικα χρηση!

Δημοσ.

+1 για dell precision!Πάρε και μια επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια (από 3 που είναι το στανταρ) και καθάρισες μια και καλή...Αφού έχεις υψηλό budget με κλειστά μάτια...

Το service της dell είναι μακράν το καλύτερο, next business day, στο χώρο σου, και το μηχάνημα έτοιμο (εάν βγάλει βλάβη ...). Επίσης ευγενικοί και εξυπηρετικοί οι άνθρωποι, τουλ αυτοί που μας έτυχαν εμάς...

Εγώ έχω ένα dell latitude και είμαι πολύ ευχαριστημένη, τόσο από αυτό όσο και από τα άλλα επαγγελματικά dell που έχω δει μέσω συναδέλφων.

Είναι αξιόπιστα (οι επαγγελματικές σειρες πάντα, τα άλλα δεν ξέρω..).

Μόνο σε έναμηχάνημα συναδέλφου κάηκε παλαιότερα η κάρτα γραφικών (δικαιολογημένα, το λάπτοπ λόγω θέσης δεν αεριζόταν και ξεχάστηκε εκεί ώρες ανοιχτό) και την άλλη μέρα ήρθε ο τεχνικός με βαλιτσάκι στο χέρι και την άλλαξε επιτόπου...

Οσο για την εικόνα που λες, ένα μηχάνημα τέτοιου κόστους αλλά και ποιότητας κατασκευής σίγουρα θα κάνει την καλύτερη εντύπωση....

Διαφορετικά, πέρα από dell μπορείς να κινηθείς σε lenovo, HP compaq για σοβαρά μηχανήματα...Το next business day on site δεν είναι πάντα στανταρ εκεί, αλλά μπορείς να αγοράσεις επέκταση να είσαι ήσυχος...

Δημοσ.

+1 για HP EliteBook 8730w. Ο αντικαταστάτης του Compaq 8710w θα είναι τουλάχιστον ισάξιος, αν όχι καλύτερος, από τον προκάτοχό του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...