Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με το recovery partition σε HP laptop

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω μια απορία.

Είχα αγοράσει πριν 9 μήνες ένα λάπτοπ της HP απο Multirama ( :-( ) και υποτίθεται πως πλήρωσα και για αυθεντικά Windows Vista.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δώσαν δισκάκι και μου'παν πως ότι χρειάζεται είναι μέσα σ'ένα partition στον σκληρό και πως πρέπει να το γράψω σ'ένα dvd.

ΟΚ,μπορεί να μην ασχολήθηκα όταν το πήρα,άλλα το κάνω τώρα. :o

Πήγα να γράψω το περιεχόμενο του partition σε ένα dvd και προς έκπληξή μου το μόνο που βρίσκω για εγγραφή είναι ένα αγνώστου τύπου αρχείο μεγέθους 186kb.Το partition είναι 6.50gb απ'τα οποία τα 3 περίπου είναι δεσμευμένα.

Κοίταξα και για κρυφούς φακέλους/αρχεία άλλα τίποτα.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνω?

Δημοσ.

Δεν βλέπω να υπάρχει τέτοιο εργαλείο στο start menu,ούτε στα program files..

Edit:

Το βρήκα το utility,μόνο που όταν πάω να το τρέξω μου βγάζει το εξής μήνυμα σφάλματος.

"Έχει δημιουργηθεί ένα σετ δίσκων αποκατάστασης του συστήματος.

Επιτρέπεται μόνο ένα σετ άνα υπολογιστή."

It makes no sense :S

Δημοσ.

Σιγουρα δεν εχεις διμιουργισει τα dvd επαναφορας?

Τελος παντον.Αν θες να τον επαναφερεις στην εργοστασιακη κατασταση πατα το f11 στην εκινηση.

Δημοσ.
Σιγουρα δεν εχεις διμιουργισει τα dvd επαναφορας?

Αφού δεν είχα ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν,πως να το δημιούργησα?

Και δεν θέλω να τον επαναφέρω στην εργοστασιακή του κατάσταση,θέλω να έχω το αντίγραφο των Windows το οποίο και πλήρωσα προκειμένου να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου.

Την Δευτέρα χτυπάω τηλέφωνο στην HP...

Δημοσ.

Μην περιμενεις και πολλα απο την hp.Το πολυ να σου στειλουν τα recovery dvd.(και εγω laptop hp εχω και δεν ειχε μεσα cd εγκαταστασης των windows)

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο σήμερα στην HP,τους εξήγησα το πρόβλημα και μου'παν ότι σε τέτοια περίπτωση το recovery dvd έχει δημιουργηθεί απο το κατάστημα που το αγόρασα και πως θα'πρεπε να μου το δώσουν κατά την αγορά του υπολογιστή.

Άντε να βρεις άκρη τώρα με τα Multirama... :-(

Το αντίγραφο που πλήρωσες ήταν σε τέτοια τιμή, ώστε να γίνεται εγκατάσταση μόνο στο συγκεκριμένο pc.

Και σε τι μπορεί να με βοηθήσει τώρα αυτή η πληροφορία?

Δημοσ.

ΑΠλά το ανέφερα γιατί μίλησες για την άδεια!! Δηλαδή ακόμα και να το γράψεις σε cd, δεν θα μπορέσεις να το εγκαταστήσεις σε άλλον υπολογιστή.....

Δημοσ.
Αφού δεν είχα ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν,πως να το δημιούργησα?

Και δεν θέλω να τον επαναφέρω στην εργοστασιακή του κατάσταση,θέλω να έχω το αντίγραφο των Windows το οποίο και πλήρωσα προκειμένου να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου.

Την Δευτέρα χτυπάω τηλέφωνο στην HP...

αυτο που σου ειπαν με το F11 ειναι σα να ειχες ενα αντιγραφο των windows σε δισκακι μονο που θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις μονο στο laptop σου. Σου εχουν δωσει αυτο που εχεις αγορασει και ειναι πολιτικη της εταιριας.

Τωρα που δεν μπορεις να κανεις dvd recovery ειναι αλλη ιστορια και δεν εχω HP laptop για να μπορω να σου πω κατι παραπανω

Το αλλο δισκακι που εκαψες και εγραψε μερικα kb πως το δημιουργησες?

• Moderators
Δημοσ.
Ρε παιδιά έχω μια απορία.

Είχα αγοράσει πριν 9 μήνες ένα λάπτοπ της HP απο Multirama ( :-( ) και υποτίθεται πως πλήρωσα και για αυθεντικά Windows Vista.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δώσαν δισκάκι και μου'παν πως ότι χρειάζεται είναι μέσα σ'ένα partition στον σκληρό και πως πρέπει να το γράψω σ'ένα dvd.

ΟΚ,μπορεί να μην ασχολήθηκα όταν το πήρα,άλλα το κάνω τώρα. :o

Πήγα να γράψω το περιεχόμενο του partition σε ένα dvd και προς έκπληξή μου το μόνο που βρίσκω για εγγραφή είναι ένα αγνώστου τύπου αρχείο μεγέθους 186kb.Το partition είναι 6.50gb απ'τα οποία τα 3 περίπου είναι δεσμευμένα.

Κοίταξα και για κρυφούς φακέλους/αρχεία άλλα τίποτα.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνω?

Tα 3 δεσμευμενα GB τοτε πού ειναι?

ΑΠλά το ανέφερα γιατί μίλησες για την άδεια!! Δηλαδή ακόμα και να το γράψεις σε cd, δεν θα μπορέσεις να το εγκαταστήσεις σε άλλον υπολογιστή.....

Μα ποιος ειπε οτι θελει να το εγκαταστησει σε αλλον υπολογιστη?

btw οταν καποιος κανει αυτη τη διαδικασια και γραψει το dvd με τα windows, το partition τι κανει? αυτο-διαγραφεται?

Δημοσ.

Ανέφερα πουθενά για άλλον υπολογιστή? -_-

αυτο που σου ειπαν με το F11 ειναι σα να ειχες ενα αντιγραφο των windows σε δισκακι μονο που θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις μονο στο laptop σου. Σου εχουν δωσει αυτο που εχεις αγορασει και ειναι πολιτικη της εταιριας.

Τωρα που δεν μπορεις να κανεις dvd recovery ειναι αλλη ιστορια και δεν εχω HP laptop για να μπορω να σου πω κατι παραπανω

Το αλλο δισκακι που εκαψες και εγραψε μερικα kb πως το δημιουργησες?

Κοίτα να δεις,θέλω να βάλω dual boot στο laptop με Vista και Ubuntu.

Επειδή όμως φοβάμε μη κάνω καμιά μαλακία θέλω να'χω καβάτζα τα Windows ούτως ώστε να μπορώ να τα επαναφέρω.

Το δισκάκι δε το δημιούργησα.Πήγα να το δημιουργήσω με το Nero άλλα είδα ότι δεν μπορούσα και το παράτησα.

Tα 3 δεσμευμενα GB τοτε πού ειναι?

Έλα μου ντε.

Δημοσ.

Αν και σου είχα απαντήσει στο offtopic όπου postαρες αρχικά, ξαναδες μερικές πληροφορίες για το hp recovery partition.

Τα δεσμευμένα gb, τα βλέπει μόνο το πρόγραμμα εγγραφής της hp.

To partition μένει ως έχει και μετά την εγγραφή των δίσκων GeorgeMan

Δημοσ.

Αν δεν πειραξεις κατι στο recovery partition, με το F11 θα μπορεις να το επαναφερεις λογικα, μια φορα το εχω κανει σε hp laptop αλλου που ουτε και αυτος ειχε τα dvd επαναφορας και λειτουργησε μια χαρα

Δημοσ.
Αν και σου είχα απαντήσει στο offtopic όπου postαρες αρχικά, ξαναδες μερικές πληροφορίες για το hp recovery partition.

Τα δεσμευμένα gb, τα βλέπει μόνο το πρόγραμμα εγγραφής της hp.

To partition μένει ως έχει και μετά την εγγραφή των δίσκων GeorgeMan

Μισό, γιατί σκέφτομαι να πάρω hp laptop. Δεν θα έχει δισκάκια μαζί, θα πρέπει να πάρω τηλέφωνο να μου στείλουν ή να φτιάξω ένα δικό μου, σωστά??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...