george___ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 - Το psu συνδεεται στη μητρικη με 20ρι και 24ρι. Αν η μητρικη εχει 24ρι κι εμεις απ το psu μόνο 20ρι, η συνδεση, οπως ισως ξερετε, θα γινει κανονικα και το pc θα δουλευει. Πειραζει καθολου αυτο σε κατι? Υπαρχουν επιπτωσεις? - Ο sata σκληρος συνδεεται με το psu και με το ειδικο λέπτο sata molex αλλα και με το κλασικο με τα 4 ποδαρακια. Πειραζει σε τιποτα αν κανω τη συνδεση με το 2ο τροπο?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 1) Aφου δουλευει no problemo. ΑΝ θες και ψυχολογικα να εισαι οκ, ψαξε για 20 to 24pin adapter. 2) Οχι, κανενα προβλημα. Οι καινουριοι sata σκληροι δεν εχουν ομως 4pin τροφοδοσια πλεον.
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Επειδή προφανώς κάτι δεν κατάλαβα. - Η μητρική "ζητάει" 24pins κι εσύ συνέδεσες το 20pinο; - Έχεις SATA σκληρό που παίρνει και των δύο ειδών τα βύσματα τροφοδοσίας;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ναι και στα 2 ρε συ. Αυτο εννοουσε
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 ΟΚ οπότε ερώτηση προς εσένα. Πώς γίνεται και παίζει η μητρική ενώ δεν έχεις συνδέσει το 4pino; Εγώ σε όσους υπολογιστές το χω ξεχάσει (κι είναι αρκετοί) ποτέ δεν bootαραν. Από περιέργεια ποιος δίσκος είναι αυτός;
liopyr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δεν παίζει 24pin μητρική με 20pin psu. Το ανάποδο, ναι. *** Υπάρχουν δίσκοι που έχουν και sata και molex classic τροφοδοσία. Είχα έναν WD.
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Άντε ωρέ. Δεν έτυχε ποτέ να δω καναν τέτοιο γι αυτό μου φάνηκε περίεργο. Thanks for the enlightenment.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Χωρις να ειμαι βεβαιος, τα +4 πιν χρειαζονται και εκει σε διπυρηνους επεξεργαστες. (υποθετω, δε ξερω. αλλα πού αλλου να χρειαζονται?) Εμενα μια nforce 4 μητρικη με 24πινο και εναν Sempron μονοπυρηνο δουλευει και με 20πινο. Βεβαια πηρα ενα adapter και ειχα και τη ψυχολογια μου ησυχη Τωρα αν δεν ισχυει κατι τετοιο σε πιο νεα συστηματα δε το ξερω, αλλα σε καθε περιπτωση προτεινεται η αγορα νεου τροφοδοτικου ή αν αυτο ειναι ''παλιο αλλα καλο'' προτεινεται η αγορα ενος ανταπτορα.
antonl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μπα όχι μόνο για τους διπύρηνους. Σε Celeron 4ετίας με 1GB RAM και μια 5200 τραβούσα τα μαλλιά μου όταν κατάλαβα πως παιδεύομαι 1 ώρα να δω γιατί δεν bootάρει επειδή ξέχασα το 4pino.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Τι να πω, αγνωσται αι βουλαι των pc Τωρα με μπριζωσες να το δοκιμασω ξανα με 20πινο μηπως εγω τυχον θυμαμαι λαθος...χμμμ
george___ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Λοιπον, επειδη οπως φαινεται δεν ημουν αρκετα σαφης, θα επαναλαβω τις ερωτησεις με περισσοτερη λεπτομερεια... Και ελπιζω αυτη τη φορα να υπαρξουν απαντησεις 1) Υπαρχει μητρικη με 24ρα υποδοχη. Μόνο για την υποδοχη αυτη μιλάω(μία), οχι για την αλλη τη 2η(4ρα) που μερικες μητρικες δεν την εχουν καν. Υπαρχει psu με καλωδιο 20ρι ή 20ρι+4ρι αποσπωμενο(αθοισμα 24, αλλα σπαστά. ΕΝΑ καλωδιο). Υπαρχει κανενα προβλημα αν γινει η συνδεση μόνο με 20ρι? Πειραζει αυτο σε κατι? Υπαρχουν συνεπειες? 2) Υπαρχει σκληρος sata που εχει ΚΑΙ υποδοχη για το κλασικο molex ΚΑΙ υποδοχη για το λεπτο sata molex. Ποια η διαφορα? Πειραζει σε τιποτα αν η συνδεση γινει με το κλασικο molex(με τα 4 ποδαρακια)? Υπαρχουν συνεπειες?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 1) Μαλλον δε θα παιξει καν. (δε θα αναβει) 2) Κανενα απολυτως προβλημα. Γιαυτο υπαρχει αλλωστε.
george___ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Φιλέ GeorgeMan, 1)σε ενημερωνω οτι αναβει και παιζει κανονικα. Απο κει σου γραφω τωρα... 2)ωστε ειτε με το ενα molex ειτε με το αλλο, ειναι το ιδιο. Και η διαφορα τους ποια ειναι? Γιατι υπαρχουν 2 διαφορετικοι τροποι συνδεσης?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 1) Kι εγω το δοκιμασα (οπως λεω και σε πιο πανω ποστ) και οντως δουλευε. Παρολ αυτα μαλλον ειμαστε τυχεροι χεχε! 2) Καμια διαφορα, απλα επειδη πολλα παλια τροφοδοτικα δεν ειχαν Sata συνδεση για ρευμα...
mangai Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δεν παίζει 24pin μητρική με 20pin psu.Το ανάποδο, ναι. *** Υπάρχουν δίσκοι που έχουν και sata και molex classic τροφοδοσία. Είχα έναν WD. Έχω 2 Μητρικές (Asus-Albatron) με 24pin υποδοχή που παίζουν μιά χαρά με την 20pin του τροφοδοτικού!(ένα παλαιό HEROICHI με 18A στα +12V) Το χρησιμοποιώ με κάρτα γραφικών που καταναλώνει ελάχιστα watt( GEFORCE 6200).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.