johny25 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 μήπως να προτείνατε και καμία σύνθεση αντί να μαλώνετε? αν επιμένεις ότι έτσι είναι πιο σωστό δοκίμασε να κάνεις μία με 4870χ2 gdp77 .. να δείς.. χωράει στα 1200?? δεν χωράει...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 συμφωνώ με την σύνθεση του Dante80...δεν χρειάζεται βελτίωση...
gdp77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Από : http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_8_Series#8800_GTX_.2F_8800_Ultra με μπέρδεψε αυτό : As of September 2007[update], the G80 was the largest commercial GPU ever constructed. Όντως πιο κάτω σε πίνακα αναφέρεται release date: November 8, 2006 Συμφωνώ και εγώ ότι η προτεινόμενη σύνθεση είναι εξαιρετική. Απλά θεωρώ ότι δε θα παίζει high end παιχνίδια αξιοπρεπώς σε δύο χρόνια.
johny25 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 μπερδεύτικες στα λεγόμενα μου νομίζω ... σε 2 χρόνια θέλω να είναι ένα αξιοπρεπές pc που να μπορεί να παίξει και παιχνίδια... όχι μια top παιχνιδομηχανή... το ξέρω οτι το 2ο δεν γίνεται.. εγώ για το 1ό ελπίζω
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Ποιος μίλησε για GPU? (άσε που η 8800 GTX βγήκε το Σεπτέμβρη του 07 - δεν έχει κλείσει ακόμα 1,5 χρόνια και είναι ήδη 2 γενιές παρωχημένη). Η 4870 έχει ήδη 6 μήνες ζωής περίπου. Δε θα διαφωνήσω άλλο (θα το έκανα αν επρόκειτο για τα δικά μου λεφτά). Τη στιγμή που εσύ πληρώνεις, με γεια σου με χαρά σου.Ως τελευταία άποψη σε αυτό το thread, θα πω μόνο τούτο: θεωρώ εκτός πραγματικότητας όποιον πιστεύει ότι με το setup της πρώτης σελίδας (ή οποιοδήποτε setup 1200 ευρώ με 22άρα οθόνη), θα μπορεί κανείς να παίξει αξιοπρεπώς high-end game σε δυο χρόνια. Eκτός του ότι (όπως αναφέρθηκε) είναι πάνω από 2 χρονών η 8800GTX, δεν είπα πως σώνει και καλά μία σημερινή high end κάρτα θα παίζει αξιοπρεπώς τα high end games σε 2 χρόνια. Είπα συγκεκριμένα πως είναι πολύ σχετικό το πόσο θα ασπροπρόσωπο θα σε βγάλει μία κάρτα γραφικών σε βάθος χρόνου. Άλλωστε ότι και να πούμε, αναγκαστικά υποθετικά θα το πούμε και βασιζόμενοι στο έχει γίνει μέχρι τώρα. Δεν έχει κανένας μας μαντικές ικανότητες... Εκτός πραγματικότητας θεωρώ κάποιον που είναι σίγουρος για το τι θα ισχύει σε 2 χρόνια. Υ.Γ. α) liopyr setup δύο ετών είναι ανεπαρκές για το 90% των high end παιχνιδιών που κυκλοφορούν. Δεν είναι μόνο η gpu που επηρεάζει τις επιδόσεις... Βαση αυτού, αναγκάζομαι να σου παραθέσω μία σύνθεση διετίας, (E6600+8800GTX+2Gb ram@800) και να μου πεις ποια παιχνίδια δεν παίζουν αξιοπρεπώς. Εμένα μόλις 2 μου έρχονται στο μυαλό, εκ των οποίων το ένα δεν παίζει σε κανένα σύστημα full details/high res/με φίλτρα. β) οι κονσόλες παίζουν πάντα 60fps. Αυτό είναι ασχολίαστο... γ) προφανώς δεν έχεις παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο FPS games. Και δε γνωρίζεις τι σημαίνει mouse lag--> input lag . Για casual gaming μια χαρά είναι το wireless Η αλήθεια είναι πως όντως τα FPS δεν είναι το "φόρτε" μου, αλλά γνωρίζω κόσμο που παίζει, και με laser wireless και δεν έχει παρατηρήσει κάποιο lag. d)Για το λειτουργικό τι να πω. Τα game benchmarks που θα βρεις σε κάθε σοβαρό site μιλάνε από μόνα τους. Πρόχειρα κοιτώντας τώρα 2 review σε guru3d και anandtech, οι πρώτοι χρησιμοποιούν vista32 και οι δεύτεροι vista64 ... ε) Έχω στη διάθεση μου pc με 4870χ2 και έχω παίξει αρκετές ώρες. Σε προκαλώ να έρθεις να μου δείξεις τα προβλήματα. Να βγάλουμε και photo και μετά να τις δημοσιεύσουμε στο insomnia... Να μας δείξεις τα προβλήματά της. Το Link που δίνεις αναφέρεται σε θεματάκια που μπορεί να προέρχονται από πολλές αιτίες. Με latest drivers όλα είναι μια χαρά. Δεν λέω πως είναι προβληματική η κάρτα σαν κάρτα. Το να είχε πρόβλημα με τους drivers το θεωρώ πρόβλημα, και τα όποια προβληματάκια που μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε, επίσης. Δεν τα βάζω με την κάρτα, αλλά το αποτέλεσμα, το οποίο είναι σαφές. Κάποιος που δεν έχει γνώσεις και ώρα να ψαχτεί τι παίζει πως, θα δυσανασχετίσει. Από εκεί και πέρα, τα μειονεκτήματα των X2 λύσεων είναι γνωστά. (θερμοκρασίες/κατανάλωση, κακό ή και ανύπαρκτο scale σε πολλά παιχνίδια κλπ.)
gdp77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Βαση αυτού, αναγκάζομαι να σου παραθέσω μία σύνθεση διετίας, (E6600+8800GTX+2Gb ram@800) και να μου πεις ποια παιχνίδια δεν παίζουν αξιοπρεπώς.Εμένα μόλις 2 μου έρχονται στο μυαλό, εκ των οποίων το ένα δεν παίζει σε κανένα σύστημα full details/high res/με φίλτρα. Έχεις δίκιο, αν αναφέρεσαι σε αναλύσεις μέχρι 1680χ1050. Στην 24άρα μου (1920χ1200) το cod5 τραβάει ζόρι. Στις μεγάλες αναλύσεις προσωπικά δε βάζω φίλτρα. Απλά θέλω 1920χ1200, όλα full χωρίς ΑΑ. Άρα ένα θέμα είναι τι οθόνη έχεις. Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι "εκμεταλλεύεσαι" στο έπακρο τα release dates του εξοπλισμού που αναφέρεις. Πες μου σε παρακαλώ πόσο κόστιζε το setup που δίνεις πριν 2 χρόνια. Πάντως σωστά επιχειρηματολόγησες και απέδειξες εν μέρει ότι έχεις δίκιο. To προτεινόμενο σύστημα σε τούτο το thread θα το χαρακτήριζες ισάξιο με το E6600+8800GTX+2Gb ram@800 πριν από δύο χρόνια;Αντίστοιχο setup σήμερα είναι i7 940 + 270 euro mobo + 3GB DDR3 + 4870x2 Αυτό είναι ασχολίαστο... Νόμιζα ότι οι κονσόλες παίζουν 60FPS για να έχουν vsync με τις τηλεοράσεις. Δεν ισχύει πλέον; Η αλήθεια είναι πως όντως τα FPS δεν είναι το "φόρτε" μου, αλλά γνωρίζω κόσμο που παίζει, και με laser wireless και δεν έχει παρατηρήσει κάποιο lag. Είπαμε, casual παίκτης με casual gaming, δε θα καταλάβει διαφορά. Υπάρχει όμως. Δεν είναι τυχαίο π.x. που τα pro gaming keyboards και mice της Logitech είναι ενσύρματα (G9,G15 κτλ) Πρόχειρα κοιτώντας τώρα 2 review σε guru3d και anandtech, οι πρώτοι χρησιμοποιούν vista32 και οι δεύτεροι vista64 ... Εγώ αναφερόμουν στο OS με τις καλύτερες επιδόσεις. Προφανώς και τα ΜΕΙΙ κάποιοι τα θεωρούν defacto standard (κακώς κατά τη γνώμη μου, γιατί ούτε και ποσοστιαία πρέπει να είναι το Νο1 σε χρήση OS)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Αντίστοιχο setup σήμερα είναι i7 940 + 270 euro mobo + 3GB DDR3 + 4870x2 σε λίγες μέρες θα φύγει η 4870Χ2 και θα γίνει GTX295 Νόμιζα ότι οι κονσόλες παίζουν 60FPS για να έχουν vsync με τις τηλεοράσεις. Δεν ισχύει πλέον; σε "απαιτητικά" games πάνε 30-40fps... άσε που παίζουν με το ζόρι σε 720p (δλδ ούτε καν 1280χ1024) για 1080p γελάω ασφαλώς...(native πάντα έτσι όχι upscale)
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Έχεις δίκιο, αν αναφέρεσαι σε αναλύσεις μέχρι 1680χ1050. Στην 24άρα μου (1920χ1200) το cod5 τραβάει ζόρι. Στις μεγάλες αναλύσεις προσωπικά δε βάζω φίλτρα. Απλά θέλω 1920χ1200, όλα full χωρίς ΑΑ. Άρα ένα θέμα είναι τι οθόνη έχεις. Kαλά εννοείται πως οι πολύ ψηλές αναλύσεις παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά αν προσέξεις και ο topic starter και ο dante που πρότεινε την σύνθεση μιλάνε για 22", άρα 1680/1050. Από εκεί και πέρα, αν δεν κάνω λάθος από παλιότερο post, εσύ έχει 8800GT, που δεν είναι ακριβώς high end. Για την ακρίβεια όταν κυκλοφόρησε μάλλον ένα κλικ παραπάνω από mainstream κατατάσσονταν. Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι "εκμεταλλεύεσαι" στο έπακρο τα release dates του εξοπλισμού που αναφέρεις. Πες μου σε παρακαλώ πόσο κόστιζε το setup που δίνεις πριν 2 χρόνια. Ε, αφού μιλάμε για συγκεκριμένο χρόνο ρε συ. Το setup δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο κόστιζε τότε, αλλά νομίζω δεν έχει μεγάλη σημασία. Πριν από καμμιά δεκαετία πλήρωνες τον p3 600χιλιάρικα. Δεν είναι αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης η τιμή, ειδικά στον χώρο των υπολογιστών που οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ριζικά σε μία μέρα... Πάντως σωστά επιχειρηματολόγησες και απέδειξες εν μέρει ότι έχεις δίκιο. To προτεινόμενο σύστημα σε τούτο το thread θα το χαρακτήριζες ισάξιο με το πριν από δύο χρόνια; Αντίστοιχο setup σήμερα είναι i7 940 + 270 euro mobo + 3GB DDR3 + 4870x2 Βάση τιμής πιθανότατα. Βάση επιδόσεων όμως όχι. (οι επιδόσεις δεν είναι και το ζητούμενο)? Νόμιζα ότι οι κονσόλες παίζουν 60FPS για να έχουν vsync με τις τηλεοράσεις. Δεν ισχύει πλέον; Ισχύει εν μέροι. Οι κονσόλες θα ήθελαν να παίζουν στα 60FPS. Σε ζόρικα games, δεν τα καταφέρνουν. Αν έχεις κονσόλα σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει απαράδεκτα framedrops στο GTA για παράδειγμα. Είπαμε, casual παίκτης με casual gaming, δε θα καταλάβει διαφορά. Υπάρχει όμως. Δεν είναι τυχαίο π.x. που τα pro gaming keyboards και mice της Logitech είναι ενσύρματα (G9,G15 κτλ) Νταξ, ας έχει, αν είναι τέτοιος gamer ο topic starter ας πάρει ενσύρματο. Εγώ αναφερόμουν στο OS με τις καλύτερες επιδόσεις. Προφανώς και τα ΜΕΙΙ κάποιοι τα θεωρούν defacto standard (κακώς κατά τη γνώμη μου, γιατί ούτε και ποσοστιαία πρέπει να είναι το Νο1 σε χρήση OS) Ναι μεν αλλά. Κι εγώ έχω σε partition τα vista, και τα χρησιμοποιώ μόνο πειραματικά σε κάνα παιχνίδι. Αλλά σε σχέση με τα XP64, θα προτιμούσα να χάσω σε επιδόσεις, παρά να τραβάω τα μαλλιά με πιθανές ασυμβατότητες.
gdp77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Φαντάζομαι όμως ότι είναι σταθερά. Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει παιχνίδι σε κονσόλα και να δει ο παίκτης στιγμιαία κολλήματα, glitches ή stuttering στον ήχο;
johny25 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 τελικά με μπερδέψατε ακόμα περισότερο με όλα αυτά... τα 64 βιτ έχουν ακόμα ασυμβατότητες στην καθημερινή χρήση ρε παιδιά ?νόμιζα πως αυτά τα προβλήματα είχαν ξεπεραστεί.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 τα 64bit Vista είναι μια χαρά
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Από εκεί και πέρα, αν δεν κάνω λάθος από παλιότερο post, εσύ έχει 8800GT, που δεν είναι ακριβώς high end. Για την ακρίβεια όταν κυκλοφόρησε μάλλον ένα κλικ παραπάνω από mainstream κατατάσσονταν. Έχω 8800GT η οποία κυκλοφόρησε μεταγενέστερα των αρχικών 8800 (με τους ανανεωμένους πυρήνες και τις καλύτερες επιδόσεις). Να σκεφτείς ότι ένας φίλος μου έχει χαρίσει την 8800GTX που μόλις απέσυρε και την έχω στο κουτί της. Δε νομίζω να τη βάλω γιατί α) θέλει 2 slots β) καίει τα κέρατά της (διπλή τροφοδοσία) και γ) αν δεις στα charts του toms, υπερέχει κυριολεκτικά οριακά (1-5 fps) από τη δικιά μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 αν δεις στα charts του toms, υπερέχει κυριολεκτικά οριακά (1-5 fps) από τη δικιά μου. σε 1920χ1200 αποκλείεται να υπερέχει μόνο τόσα λίγα... χαλαρά είναι καλύτερη επιλογή η GTX σε αυτή την ανάλυση και ακόμα καλύτερη αν την overclockάρεις
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 CoD4 Ακριβώς στα settings που το παίζω. Διαφορά μόνο 1 frame.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 τι να σου πω ότι νομίζεις...(btw μην linkάρεις τον Θωμά, κρίμα είναι ) overall πάντως η 8800 GTX είναι καλύτερη ειδικά σε 1920χ1200 , άσε που γίνεται πανεύκολα πιο γρήγορη από 8800 Ultra
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.