johny25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Λοιπόν παιδιά μετά από έντονους πονοκέφαλους που έπαθα λόγω των πολλών ορών που έψαχνα αποφάσισα να έρθω σε εσάς για συμβουλές έχω στο μυαλό μου 2-3 διαφορετικά rig για games στο budget των 1200ευρώ +-50 Warning To pc το θέλω να κρατήσει για 2 χρόνια τουλάχιστον (από εκεί και πέρα ευελπιστώ να έχω κόψει τα πολλά games ) Στο budget πρέπει να περιέχονται : 1)Οθόνη 20-22 Μέ Dvi-D 2)Πληκτρολόγια ποντίκια αρουράιοι κ γάτες.. :devil: 3) Ηχεία (2.1 κατά προτίμηση λόγω μικρού δωματίου) 4) Vista Home Premium 64 bit Τα προϊόντα τα βρήκα όλα από πλαίσιο για να έχω και κάποια ... αξιοπιστία.. Λοιπόν : case : CoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black psu : CoolerMaster M620 Real Power Modular vga : Sapphire 4870 SVGA ( PCI-Express, 512MB, DDR5 ) cd/dvd : Samsung SH-S223F/BEBE Black DVDRW +/- (Dual Layer ReWriter, Sata 22X) Bulk ram : Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU) keyboard+mouse : Microsoft Optical Desktop 1000 Greek - (Ασύρματο) οθόνη : Samsung SM2253BW TFT 22'' Μέχρι εδώ καλά.. από εδώ και πέρα αρχίζει το μεγάλο δίλημμα... Cpu : Intel Core 2 Duo 8500 (s775/3,16) Tray / AMD Phenom II X4 920 (AM2+, 2.8GHz) / Amd Phenom 9950 BE Mobo : κάποιο αντίστοιχο Για τον phenom ΙΙ αναγκάζομαι να πέσω σε 20άρα οθόνη για να κοστίζει λιγότερο και 1χ Western Digital 500GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata 2, WD5000AAKS) , ενώ στην σύνθεση με τον 8500 βάζω κ 2 x Western Digital 500GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata 2, WD5000AAKS) Σε raid 0 για να ανακτήσω την χαμένη δύναμη από τον τετραπύρηνο Η δικιά σας γνώμη πιά είναι? Ποιός θα ήταν ο σωστότερος συνδυασμός? Που να μήν περνά το budget πάντα... Ευχαριστώ και μόνο που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε αυτό το (κομματάκι μεγάλο) post Υ.Γ Α και ξέχασα να πώ.. με τον pentium 4 που έχω τώρα αντέχεται λιγάκι η κατάσταση οπότε μην μου πείτε κ πως ο C2D θα είναι υπερβολικά αργός σε multitasking :lol:
Dante80 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Να και μια πρόταση από μένα σε αυτά τα λεφτά, θα σε καλύψει μια χαρά νομίζω...επίσης, όπως βλέπεις όλα χωράνε μια χαρά με phII... COOLERMASTER RC-534 RC-534-KKNA-GP CENTURION 534 BLACK CHIEFTEC CTP-500-12G GREEN SERIES 500W (δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο ~CTP-500-12G) AMD PHENOM II X4 920 2.8GHZ QUAD-CORE BOX MSI KA790GX ADATA 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 VITESTA EXTREME SERIES 800MHZ DUAL CHANNEL KIT SAPPHIRE RADEON HD4870 1GB DDR5 PCI-E TV-OUT RETAIL WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA LG GH22NS SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK SAMSUNG SYNCMASTER T220 MICROSOFT DSP WIRELESS OPTICAL DESKTOP 3000 LOGITECH X-230 MICROSOFT WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EDITION GR FULL DVD 64BIT DSP Σύνολο, 1203€ Aν θες να εξασκήσεις την option για το extra 50αρικο που έχεις, άλλαξε τα εξής: MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 6000 DSP +14€ HERCULES XPS 2.140 +9€ COOLERMASTER RC-690-KWN1-GP CM 690 BLACK WITH TRANSPARENT SIDE WINDOW +17€ Και πάς σύνολο στα 1243€
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 άψογη η σύνθεση του Dante80
johny25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 τίποτα σε πλαίσιο? όχι τίποτα αλλο απλά δεν έχω ούτε πλαίσιο ούτε e-shop στη σύρο οπότε θέλω το πιό αξιόπιστο Στατιστικά.. απο εκεί και πέρα .. ο 920 είναι καλύτερος από τον 8500 σε games? όπως ανέφερα και παραπάνω δεν τρέχω και πολύ βαριές εφαρμογές.. (ε μαθητής είμαι τι να έκανα.. professional movie making? )
gdp77 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 To pc το θέλω να κρατήσει για 2 χρόνια τουλάχιστον Ό,τι και να πάρεις σε 2 χρόνια δεν πρόκειται να παίζεις high-end games στη native ανάλυση της οθόνης σου. Ένας χρόνος είναι το top που μπορείς να ελπίζεις (για high end games μιλάμε πάντα). Πάρε κονσόλα εκτός και αν θες παιχνίδια που υπάρχουν μόνο στο pc (π.χ. wow)
johny25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 σε 2 χρόνια δεν σου είπα να παίζω ούτε σε full αναλύσεις και φίλτρα ούτε στα GTA V (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) και need for speed [δεν ξέρω πως θα λέγεται] απλά να παίζονται. ακόμα και σε χαμηλές ρυθμίσεις.. έτσι και αλλιώς εδώ και 2 χρόνια ότι παίζω το παίζω σε low (και άν..) -----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 08 : 14 : 56----- Επίσης ξέρει κανείς αν το e-shop είναι πιο σοβαρό όταν παραγγέλνεις μέσω τιμολογίου ? (γιατί πολλά ακούγονται για το εν λόγω κατάστημα και φοβάμαι να το εμπιστευτώ για την πρώτη μου διαδικτυακή αγορά)
gdp77 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Τι να σου πω. Αν σε ικανοποιεί εσένα αυτό, οκ πάω πάσο. Αν πρόκειται όμως να παίζεις παιχνίδια τύπου GTA και need for speed, σου ξαναπροτείνω να αγοράσεις κονσόλα και να χαίρεσαι τα παιχνίδια για 3-4 χρόνια που θα την έχεις. Είναι κρίμα σε 22άρα οθόνη να παίζεις 1024χ768 και όλα low σε 2 χρόνια... (Και το λέω αυτό επειδή είσαι μαθητής και προφανώς δεν έχεις εισόδημα για αναβαθμίσεις). Κάποια σχόλια : α) To raid δεν έχει καμία σχέση με gaming. Δε θα σου δώσει παραπάνω frames, άρα μην πετάς λεφτά. β) gaming pc είναι έννοια αντίθετη με wireless ποντίκι και πληκτρολόγια και ειδικά της M$.... γ) τετραπύρηνοι επεξεργαστές δεν εκμεταλλεύονται ακόμα από games και δε φαίνεται κάτι και για το άμεσο μέλλον. Καλύτερα διπύρηνος με τσίτα τα γκάζια (=GHz) δ) Καλύτερα XP 64 bit (γιατί προσωπικά εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τη "μαγεία" του DX10, για την οποία έπρεπε να στερηθώ τα παραπάνω FPS των ΧP ) ε) Προσπάθησε να στριμώξεις στο budget κορυφαία κάρτα γραφικών (π.χ. 4870x2) Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου γνώμη και μόνο. Επίσης ξέρει κανείς αν το e-shop είναι πιο σοβαρό όταν παραγγέλνεις μέσω τιμολογίου ? (γιατί πολλά ακούγονται για το εν λόγω κατάστημα και φοβάμαι να το εμπιστευτώ για την πρώτη μου διαδικτυακή αγορά) Απλά το Πλαίσιο έχει καλύτερο RMA
johny25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 α) ναι το ξέρω ότι δεν έχει σχέση με το gaming αν παρατήρησες έγραψα να βάλω raid για να αναπληρώσω την ταχύτητα του τετραπύρηνου β)όσο για αυτό δεν ξέρω.. μια ζωή wired χρησιμοποιώ απλά είπα να βάλω ένα ωραίο ασύρματο να μήν μου φωνάζουν και για τα καλώδια γ) Το ξέρω αλλά μήν γίνει τίποτα στο άμεσο μέλλον.. αυτό είναι αυτό που φοβάμαι δ) τόσα χρόνια xp έχω.. τώρα που θα αγοράσω άλλο λειτουργικό θα πάρω vista.. έτσι και αλλιώς τα δικά μου xp είναι και 32 bit άρα δεν μου κάνουν ε) Τι να το κάνω βρε το τέρας σε 22άρα οθόνη? Μάλλον παρεξήγησες τις ανάγκες μου.. δέν θέλω ένα pc για να λιώνω πάνω του 24/7 αλλά ένα δυνατό pc με κύριο μέλημα τα παιχνίδια (χωρίς να σημαίνει αυτό pc==παιχνιδομηχανή) και ναί έχω μάθει να συμβιβάζομαι και με λιγότερα από 16ΧΑΑ -----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 08 : 36 : 34----- Απλά το Πλαίσιο έχει καλύτερο RMA επί της ερώτησης μου μπορείς να απαντήσεις ? γιατί προβλήματα κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί και Μόλις φτάνουν τα pc λόγω μ@λ@κί@ς του e-shop ..
gdp77 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 H 4870x2 θα σου δώσει ΤΩΡΑ περισσότερα FPS στα 1680χ1050 που θα παίζεις και προφανώς και στο μέλλον θα σου δίνει περισσότερα fps από οποιαδήποτε φτηνότερη κάρτα πάρεις (π.χ. 4870). Δεν έχει σχέση με την οθόνη. Γενικά παρασύρθηκα από τον τίτλο σου "gaming pc" Για το e-shop και τιμολόγια, δε γνωρίζω
johny25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Προτιμώ ένα σύστημα καλύτερο στα επιμέρους και να χάνει μερικά fps στις υψηλές αναλύσεις (που στο κάτω κάτω λύνεται άν κατεβάσεις λίγο τα AA ή κάτι παρόμοιο) από το να πάρω ένα σύστημα που να μαμάει και να δέρνει στα παιχνίδια αλλά όλα τα υπόλοιπα parts του να είναι επιπέδου κακού ή μετρίου... Δέν είμαι ούτε benchakias ούτε από τους χρήστες που γονατίζουν τα συστήματα εύκολα ...
liopyr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ό,τι και να πάρεις σε 2 χρόνια δεν πρόκειται να παίζεις high-end games στη native ανάλυση της οθόνης σου. Ένας χρόνος είναι το top που μπορείς να ελπίζεις (για high end games μιλάμε πάντα). ) H ήδη 2 χρονών 8800GTX πάντως μια χαρά παίζει το 90% των παιχνιδιών που κυκλοφορούν (απαιτητικά ή μη) σε μεγάλες αναλύσεις και με φίλτρα. Είναι πολύ σχετικό με λίγα λόγια το πόσο θα σε βγάλει μία high end κάρτα γραφικών. Τι να σου πω. Αν σε ικανοποιεί εσένα αυτό, οκ πάω πάσο. Αν πρόκειται όμως να παίζεις παιχνίδια τύπου GTA και need for speed, σου ξαναπροτείνω να αγοράσεις κονσόλα και να χαίρεσαι τα παιχνίδια για 3-4 χρόνια που θα την έχεις. Ειδικά τα συγκεκριμένα, η παραπάνω κάρτα τα παίζει με καλύτερo framerate από αυτό που έχουν οι κονσόλες, και φυσικά καλύτερα γραφικά. β) gaming pc είναι έννοια αντίθετη με wireless ποντίκι και πληκτρολόγια και ειδικά της M$.... Και εδώ διαφωνώ. Γιατί αυτό θεωρείς πως δεν κάνει για games? 'Η κάτι ακριβότερο? δ) Καλύτερα XP 64 bit (γιατί προσωπικά εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τη "μαγεία" του DX10, για την οποία έπρεπε να στερηθώ τα παραπάνω FPS των ΧP ) Και εδώ θα διαφωνήσω. Έχω την εντύπωση πως η 64bit version των XP είναι η λιγότερο υποστηρίξιμη από διάφορες μαρτυρίες για ασυμβατότητες... (μπορεί να κάνω και λάθος δεν πειραματίστηκα ποτέ μαζί τους). Η άποψή μου είναι ή XP32 ή Vista64 ή ακόμα καλύτερα και τα δύο. ε) Προσπάθησε να στριμώξεις στο budget κορυφαία κάρτα γραφικών (π.χ. 4870x2) Και εδώ διαφωνώ. Η απλή 4870 φτάνει και περισσεύει, και είναι κρίμα να χάσει σε άλλα parts για να πάρει την x2 version με τα γνωστά προβλήματα της... Η 1giga version δε που έχει προταθεί, εξασφαλίζει πως δεν θα μείνει από μνήμη σε μεγάλες αναλύσεις και φίλτρα.
johny25 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Χαιρομαι που βλέπω πως συμφωνείς με εμένα liopyr.. πραγματικά μου φαίνεται σχεδόν ανήκουστο να μην μπορώ να παίξω games σε 2 χρόνια με μία high end gpu (έστω και 2 years old) ... Σημείωση : να παίξω όχι να ξεσκίσω
gdp77 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Ποιος μίλησε για GPU? (άσε που η 8800 GTX βγήκε το Σεπτέμβρη του 07 - δεν έχει κλείσει ακόμα 1,5 χρόνια και είναι ήδη 2 γενιές παρωχημένη). Η 4870 έχει ήδη 6 μήνες ζωής περίπου. Δε θα διαφωνήσω άλλο (θα το έκανα αν επρόκειτο για τα δικά μου λεφτά). Τη στιγμή που εσύ πληρώνεις, με γεια σου με χαρά σου. Ως τελευταία άποψη σε αυτό το thread, θα πω μόνο τούτο: θεωρώ εκτός πραγματικότητας όποιον πιστεύει ότι με το setup της πρώτης σελίδας (ή οποιοδήποτε setup 1200 ευρώ με 22άρα οθόνη), θα μπορεί κανείς να παίξει αξιοπρεπώς high-end game σε δυο χρόνια. Υ.Γ. α) liopyr setup δύο ετών είναι ανεπαρκές για το 90% των high end παιχνιδιών που κυκλοφορούν. Δεν είναι μόνο η gpu που επηρεάζει τις επιδόσεις... β) οι κονσόλες παίζουν πάντα 60fps. γ) προφανώς δεν έχεις παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο FPS games. Και δε γνωρίζεις τι σημαίνει mouse lag--> input lag . Για casual gaming μια χαρά είναι το wireless d)Για το λειτουργικό τι να πω. Τα game benchmarks που θα βρεις σε κάθε σοβαρό site μιλάνε από μόνα τους. ε) Έχω στη διάθεση μου pc με 4870χ2 και έχω παίξει αρκετές ώρες. Σε προκαλώ να έρθεις να μου δείξεις τα προβλήματα. Να βγάλουμε και photo και μετά να τις δημοσιεύσουμε στο insomnia... Να μας δείξεις τα προβλήματά της. Το Link που δίνεις αναφέρεται σε θεματάκια που μπορεί να προέρχονται από πολλές αιτίες. Με latest drivers όλα είναι μια χαρά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 (άσε που η 8800 GTX βγήκε το Σεπτέμβρη του 07 - δεν έχει κλείσει ακόμα 1,5 χρόνια και είναι ήδη 2 γενιές παρωχημένη) 2H 2006 βγήκε http://www.guru3d.com/article/geforce-8800-gts--gtx-review/ http://www.guru3d.com/article/bfg-geforce-8800-gtx-review/ δες ημερομηνίες των reviews Ailuros, Littlelouiveggos και John2gr την είχαν τέλη 2006 100% β) οι κονσόλες παίζουν πάντα 60fps. δεν ισχύει αυτό
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Οντως, φιλος τη πηρε Μαρτη 2007 @ 500€. Πως γινεται να βγηκε τελη 07?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.