dimkotz Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Καλησπερα σας.Καλη χρονια με υγεια για ολους και για τα PC σας. Για μενα το 2009 μπηκε στραβα οσον αφορα το μηχανημα.Μου εκαναν δωρο μια καρτα γραφικων twintech 9500gt PCI-E 2 512MB DDR2. Μετα την εγκαταστηση ομως το μηχανημα κολλουσε. Ξεκινανε τα Windows κανονικα αλλα μετα απο λιγο παγωνει η εικονα και χρειαζεται επανεκινηση. Το ιδιο και στο Linux. Προσπαθησα με διαφορους drivers χωρις αποτελεσμα.Με την πρηγουμενη καρτα (MSI NX 7600GS PCI-E 2 256MB DDR2) δεν ειχε συμβει κατι τετοιο ποτε.Το συστημα μου αποτελειτε απο: Μητρικη MSI K8N SLI-FI (nForce4 SLI Chipset) Επεξεργαστη AMD Athlon 64 3700 Μνημη 2G (512-512-1G) Τροφοδοτικο Thermaltake Toughpower 600W Δεν δοκιμασα σε αλλο μηχανημα αν εχει προβλημα η καρτα. Εψαξα στο διαδυκτιο αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη. Επειδη η καρτα δεν εχει εξτρα τροφοδοσια (παιρνει ρευμα απο την μητρικη) υποψιαζομαι οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου. Καμια ιδεα κανεις?? Ευχαριστω
Tenshi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δέν νομίζω οτι φταίει το τροφοδοτικό,ειδικά αφου ανέφερες οτι δέν θέλει και έξτρα τροφοδοσία για να το επιβαρύνει.Η κάρτα σου δουλεύει με τα 75Watt που μπορεί να δώσει η pci-e υποδοχή.Το Toughpower ανήκει στην "καλή" φουρνιά τροφοδοτικών της Thermaltake. Απο drivers το κοίταξες το θέμα;Προσπάθησε να κάνεις ένα καλό καθάρισμα του συστήματος απο τους παλιούς,μήπως και βρέις εκεί την λύση στο πρόβλημά σου
dimkotz Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Περασα παλι τα Windows (σε δουλεια μα βρισκομαι) , το προβλημα ομως παραμενει. Τα Amber του τροφοδοτικου τι ρολο παιζουν??
Tenshi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Σε γενικές γραμμές δηλώνει πόσο δυνατό είναι ένα τροφοδοτικό,ανάλογα και με τα μεγέθη που δίνει. πχ.Ας στην 12V γραμμή το τροφοδοτικό δίνει 18Α,είναι πολύ αδύναμο για να υποστηρίξει ενεργιοβόρες κάρτες γραφικών. Αν όπως λές το πρόβλημα παραμένει μετά απο format,τότε πρέπει να ψάξεις αλλού τον υπαίτιο.Ram ή ασυμβατότητα της κάρτας με το Nforce4 της μητρικής (τραβηγμένο βέβαια) που έρχονται στο μυαλό. Το τροφοδοτικό φαντάζομαι δέν το έχεις πολύ καιρό έτσι; Καλού κακού αν βρείς εύκαιρο pc φίλου σου,κάνε έναν κόπο και δοκίμασε την εκεί....just in case
dimkotz Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Το τροφοδοτικο οντως δινει μονο 18Α στα 12V . Το εχω 2 χρονια.
Tenshi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ναι άλλα έχει παραπάνω απο μια 12αρα γραμμή.Για την ακρίβεια έχει 4 12V rails που βγάζουν συνολικά 48Α
dimkotz Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξερω τι γινεται με τα ρευματα και πως αυτα κατανεμονται.Η μητρικη εχει μια υποδοχη τροφοδοσιας για τις PCI-E . ΕΙδα στο site της καρτας πως χρειαζεται min 18Α. Θα δοκιμασω σε αλλο μηχανημα να δω αν ειναι προβληματικη η καρτα.
Tenshi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Θα δοκιμασω σε αλλο μηχανημα να δω αν ειναι προβληματικη η καρτα. Πραγματικά η καλύτερη δουλειά που μπορείς να κάνεις.Αν μάλιστα βρείς μια δανική κάρτα που απαιτεί έξτρα τροφοδοσία μέσω καλωδίου απο το τροφοδοτικό σου (μια 8800 ας πούμε),θα σιγουρευτείς οτι δέν αντιμετωπίζει και αυτό κάποιο πρόβλημα
dimkotz Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω Tenshi. Θα ενημερωσω για τις εξελιξεις.
dimkotz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μετα απο πειραματισμους και διαφορες δοκιμες (drivers, εγκατασταση XP κ.α.) το προβλημα παραμενει. Σε αλλο PC (δεν ξερω τι συνθεση ειχε) δεν υπηρχε προβλημα ,ή τουλαχιστον δεν εμφανιστηκε. Οποτε δοκιμασα παλι στο δικο μου ,σε φρεσκια εγκατασταση XP χωρις θετικο αποτελεσμα. Σε μια απο τις δοκιμες με αλλο τροφοδοτικο και μονο 2 μνημες 512-512 το μηχανημα λειτουργουσε κανονικα εφοσον δεν ζοριζα την καρτα. Ετρεξα ενα παιχνιδι και σε λιγοτερο απο δυο λεπτα ξανακολλησε. Ερωτησεις: 1)Η καρτα εχει ενα βυσματακι , μου ειπε αυτος που δοκιμασε αν δουλευει η καρτα πως ειναι αισθητηρας. Εγω δεν το συνεδεσα ποτε , δεν εχω αντιστοιχο καλωδιο.Αυτο μπορει να παιζει ρολο? 2)Υπαρχει περιπτωση ασυμβατοτητας του mobo (MSI K8N SLI-FI) με την καρτα (twintech 9500gt PCI-E 2 512MB DDR2)?
Tenshi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Τουλάχιστον καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι δέν φταίει το τροφοδοτικό σου.Δοκίμασες να κάνεις δοκιμή με ένα μόνο στικάκι μνήμης,για να απο αποκλείσουμε και αυτήν την περίπτωση;Απο θερμοκρασίες φαντάζομαι δέν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα έτσι; Επίσης προβληματίζομαι γι αυτό το βυσματάκι που ανέφερες out of the blue.Δέν μπορώ να βρώ μια καθαρή και μεγάλη φοτό της twintech στο net για να καταλάβω περι τίνος πρόκειται.Στο manual δέν αναφέρει τίποτα; Επίσης κάνε τον κοπο να δείς στο site της κατασκευάστριας εταιρίας της μητρικής σου, αν υπάρχει κάποιο bios update που έχει σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
dimkotz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Φωτο της καρτας. Εχω δοκιμασει με διαφορους συνδιασμους μνημης χωρις αποτελεσμα. Bios update δεν υπαρχει. Στο manual δεν αναφερει κατι σχετικο.
Tenshi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Απο την στιγμή που δέν βγάζεις άκρη θα έλεγα να σκεφτείς σοβαρά και την λύση της αντικατάστασης.Αν μάλιστα την έχεις πάρει απο κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ,φαντάζομαι οτι μπορούν να στην αλλάξουν με κάποια άλλη, με την δικαιολογία της ασυμβατότητας.
dimkotz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Το βυσματακι εχεις καμια ιδεα τι ειναι?
freestyoler93 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 δεν πιστευω να φταιει το βυσματακι...βγαλε το βραδυ που θα κοιμηθεις το 12πινο και το 8πινο καλωδιο που συνδεει το τροφοδοτικο με την μητρικη και δες το πρωι αν θα χει φτιαξει...αλλιως πηγαινε το εκει που το εχεις αγορασει για service..δεν χρειαζεται να ψαξεις αλλο...το μηχανημα στο καλυπτει η εγγυηση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.