Προς το περιεχόμενο

i7, τετραπύρηνο ή διπύρηνο στα Games;

PS3Jim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και για να μήν παρεξηγούμε...άλλο πράμα το value hardware και άλλο το value/money στο hardware

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 07 : 17 : 52-----

Budget > Philosophy

:-)

Showoff>Budget>Philosophy :lol:

Για μερικούς έτσι;:-D

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γιατι δέν συνάδει με την φιλοσοφία του συστήματος.Έχεις high-end μητρική (Χ58 chipset) και high-end επεξεργαστή (ακόμα και ο i7 920).Αν είναι να βάλεις budget μνήμες....δέν...

Κανένας (σχεδόν) δεν έχει απεριόριστο budget να βάζει όλα τα high end, απλά για να λέει ότι είναι high end. Γι αυτό και εγώ προτείνω να βάλει τώρα i7 920+3gb 1066ddr3 (έχοντας ήδη μεγαλύτερο memmory bandwidth απο οποιονδήποτε core2) , και το καλοκαίρι αν θέλει να βάλει 6gb 1900αρες μνήμες που θα ναι φθηνές, για να δεί επιπλέον boost στο ήδη ταχύτατο σύστημα του.

Εναλλακτικά αν δεν θέλει να πληρώσει 100-150€παραπάνω για μητρική, ας φτιάξει σύστημα με phenom 2 + 4 ddr2 + asus 790fx AM2+. Θα έχει την ίδια αποκρισιμότητα με τον i7, και εφάμιλλες επιδόσεις.

Δημοσ.

Εναλλακτικά αν δεν θέλει να πληρώσει 100-150€παραπάνω για μητρική, ας φτιάξει σύστημα με phenom 2 + 4 ddr2 + asus 790fx AM2+. Θα έχει την ίδια αποκρισιμότητα με τον i7, και εφάμιλλες επιδόσεις.

Ακριβώς αυτό...τώρα έρχεσαι στα λόγια μου!Φτιάχνεις εξ'αρχής ένα σωστό,ισορροπημένο σύστημα που έχει καλό value for money και τελειώνεις.Το να πάρεις φτηνό hardware με την λογική οτι θα πέσουν οι τιμές (αν και όσο πέσουν τέλος πάντων) και θα το αντικαταστήσεις μελλοντικά με καλύτερο, είναι ημίμετρο.Συνολικά στο τέλος θα έχεις δαπανήσει πιο πολλά χρήματα.

Επίσης επειδή ανεφερες το unlimited budget,ποτέ δέν είπα οτι πρέπει αν είσαι Κροίσος για να φτιάξεις καλό σύστημα.Το ποιο ακριβό δέν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και το πιο καλό.Ναι, τα 6Gb Corsair Dominator 2000mhz κάνανε κάποτε 600ευρώ.Ο έξυπνος καταναλωτής θα πάει όμως για τις 1600 με τα μισά σχεδόν χρήματα.

Δημοσ.

με το Turbo boost enable στο bios ενας i7 επεξεργαστης δουλευει σε παραπανω ταχυτητες σε εφαρμογες/παιχνιδια οταν εκμεταλλευονται μονο τους 2 πυρηνες...οποτε +1 σε σχεση με τους παλιους τετραπυρινους!:-)

Δημοσ.

Πάντως έχω δει Core i7 σε σύστημα φίλου μου.

Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα απο gaming επιδόσεις,ίδια πράγματα με τον Q6600 μου στα 3.2ghz.

Ταχύτατοι είναι σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

[offtopic] Καλή χρονιά Νίκο :P [/offtopic]

Δημοσ.
Πάντως έχω δει Core i7 σε σύστημα φίλου μου.

Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα απο gaming επιδόσεις,ίδια πράγματα με τον Q6600 μου στα 3.2ghz.

Ταχύτατοι είναι σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

[offtopic] Καλή χρονιά Νίκο :P [/offtopic]

Για πέρνα καμια βόλτα από το δικό μου i7 να το δεις με την 4870 και velociraptor πώς πάει :-D

Σ.Σ. αν το ανεβάσω και γω στα 3 ghz, όχι απλά θα σε πατάει :lol:..... Παρόλα αυτά η δύναμη του i7 φαίνεται στην απόκριση ενώ εκτελούνται παράλληλα αλλες εργασίες και στα διάφορα encoding....

(Χρόνια πολλά να χαίρεσαι το όνομά σου, αντε και με κανα i7 Extreme edition)

• Super Moderators
Δημοσ.
Για πέρνα καμια βόλτα από το δικό μου i7 να το δεις με την 4870 και velociraptor πώς πάει :-D

Σ.Σ. αν το ανεβάσω και γω στα 3 ghz, όχι απλά θα σε πατάει :lol:..... Παρόλα αυτά η δύναμη του i7 φαίνεται στην απόκριση ενώ εκτελούνται παράλληλα αλλες εργασίες και στα διάφορα encoding....

(Χρόνια πολλά να χαίρεσαι το όνομά σου, αντε και με κανα i7 Extreme edition)

δλδ πάνω κάτω ότι είπε ο pappous_soulis :P

Δημοσ.

Απο επιδοσεις οι i7 εχουν να βαλετε και στα "τσεπακια" σας...... και μεχρι στιγμης "λαθος" συγκρισεις κανετε ... απο την στιγμη που γνωριζετε πως στα games μεγαλο ρολο "παιζει" και η καρτα γραφικων οπου εχετε στο PC σας...... Οσο για το Turbo Mode στους i7 ....δεν ειναι το να αυξανει τον πολλαπλασιαστη (multiplier) +1 .....αλλα λειτουργει και ως "διαχειριστης" ισχυς των Cores-Threads αναλογα των απαιτησεων της εκαστοτε εφαρμογης..... που σημαινει πως αν ενα game "βλεπει" μονο 2 Cores τοτε ο i7 χρησιμοποιει μονο 2 Cores με την δυνατον περισσοτερη ισχυ...... Οποτε το Turbo mode δεν μπορουμε να πουμε πως ειναι "πατεντα" overclock-ability αλλα μας παρεχει πληρη συμβατοτητα και σε μεταγενεστερες εφαρμογες-games......

+100 στους i7 :)

Δημοσ.

οι i7 με τους core 2 quad δεν εχουν διαφορα στα παιχνιδια..αλλωστε σε μεγαλες αναλυσεις το μεγαλυτερο ποσοστο στα γραφικα το αναλαμβανει η καρτα γραφικων..

Δημοσ.

Βλέπω για 6G μνήμη κλπ αλλά πόσα παιχνίδια τρέχουν σε 64bit? πόσοι από σας εχουν 64 bit windows? Επειδή οι ταπεινές μου γνώσεις λένε πως τα 32bit βλέπουν ως 3.5 G

• Moderators
Δημοσ.

Το 99% των παιχνιδιων τρεχουν κανονικα σε 64bit.

Ακομα και το Final Fantasy 7 (του 1997, με απαιτησεις Pentium MMX και 2ΜΒ vga) επαιζε σε Vista 64...

Δημοσ.

ci7 και συγκεκριμένα ο 920 είναι για όλα απλα αν ήταν και οι μητρικές πιο φθηνές θα έιχα αγοράσει από τώρα προς το παρόν θα περιμένω μπορεί και μέχρι και την έλευση των seven!στα παιχνίδια ακόμα και με c2duo είσαι μια χαρά απλα καλό είναι να βάζεις νέα τεχνολογία για να έχεις σ΄στημα που θα κρατήσει όποιος περιμένει βγαίνει πάντως κερδισμένος!εξάλου προς το τέλος της χρονιάς θα έχουμε ήδη gtx 295 και ακούγεται νέους ιντελ στα 32nm!!ελπίζω οι τιμές στις άλλες κάρτες να πεσουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...