Προς το περιεχόμενο

i7, τετραπύρηνο ή διπύρηνο στα Games;

PS3Jim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον το 80% των παιχνιδιών επωφελούνται της ταχύτητας(όπου κυρίαρχοι είναι οι διπύρηνοι), αλλά κατά πόσο ισχύει αυτό;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπάρχουν μόνο τετραπύρηνοι i7.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών εκμεταλλεύεται μέχρι δυο πυρήνες.

Μερικά παιχνίδια που εκμεταλλεύοντε και τέσσερις είναι το UT3,το Lost Planet και το GTA IV.Αναμένεται αύξηση στον πλήθος των παιχνιδιών με multithreading υποστήριξη.

Δημοσ.
... αλλά κατά πόσο ισχύει αυτό;

Απο το πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις, για να αποκτήσεις έναν...

(Βασικά τα περιφερειακά της πλατφόρμας ,mobo-μνήμες, κάνουν τα χοντρά $$$ αλλα τέσπα)

Δημοσ.
μέχρι πόσα χρήματα δίνεις PS3Jim?

Τα λεφτά που ζητάνε παραπάνω οι i7 είναι τα 100€ για την μητρική.

Αν διαθέτεις μια 800αρα για mobo-cpu-ddr3-vga, τότε πήγαινε σε i7 χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δημοσ.
σχεδόν +200 euro για την μητρική και μνήμες...

4gb καλές χιλιάρες ddr 2 μνήμες κάνουν όσο 3 gb 1333 με πιο χαλαρά timings όμως. Προς το παρόν ας βάλει 3gb 1066mhz (με 80-85€) και το καλοκαίρι που θα χουν πέσει στα τάρταρα οι τιμές των ddr3 ας πάει να πάρει 6gb 1900mhz, να ξεμπερδεύει μια και καλή.

Με i7 ακόμα και με χιλιάρες μνήμες πάντως θα δεί τεράστια διαφορά στην αποκρισιμότητα του συστήματός του σε σχέση με οποιονδήποτε core 2.

Δημοσ.
4gb καλές χιλιάρες ddr 2 μνήμες κάνουν όσο 3 gb 1333 με πιο χαλαρά timings όμως.Προς το παρόν ας βάλει 3gb 1066mhz (με 80-85€) και το καλοκαίρι που θα χουν πέσει στα τάρταρα οι τιμές των ddr3 ας πάει να πάρει 6gb 1900mhz, να ξεμπερδεύει μια και καλή.

Εεεε...συγνώμη κιόλας,άλλα όταν φτιάχνεις high-end rig δέν βάζεις και Adata για μνήμες.Γνώμη μου πάντα...

• Super Moderators
Δημοσ.

άσε που οι 1066mhz DDR3 είναι χειρότερες από 800mhz DDR2 με CL4...

τέσπα δεν έχει νόημα να το συζητάμε μέχρι να μας πει πόσα δίνει...

Δημοσ.
Εεεε...συγνώμη κιόλας,άλλα όταν φτιάχνεις high-end rig δέν βάζεις και Adata για μνήμες.Γνώμη μου πάντα...

Γιατί όχι?

Δημοσ.

Αυτές δεν είναι λογικές νοήμονος ανθρώπου. Με το σκεπτικό σου, όσοι έχουν i7 πρέπει να έχουν crossfire 4870χ2, 12gb μνήμη 1900, ψύξη 24/7 με υγρό άζωτο κτλ κτλ.

Όταν αγοράζεις σύστημα κοιτάς τα λεφτά που διαθέτεις. Με αυτά προσπαθείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή σύνθεση, γιατί αλλιώς μπορεί να φτάσεις και 600€ πιο πάνω απο αυτά που υπολόγιζες.

@Τhresh: Για να δείς πραγματικά διαφορά από τις ddr 3, πρέπει να έχουν συχνότητα τουλάχιστον 1600mhz. Σε διαφορετική περίπτωση ddr3-ddr2 έχουν τόσο παραπλήσιες επιδόσεις, που δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβει ο απλός χρήστης. Αυτό που θα καταλάβει κατευθείαν κάποιος είναι η διαφορά στην αποκρισιμότητα λόγω του imc του i7 που ξεζουμίζει τις μνήμες.

Δημοσ.

Γιατι δέν συνάδει με την φιλοσοφία του συστήματος.Έχεις high-end μητρική (Χ58 chipset) και high-end επεξεργαστή (ακόμα και ο i7 920).Αν είναι να βάλεις budget μνήμες....δέν...

• Super Moderators
Δημοσ.
@Τhresh: Για να δείς πραγματικά διαφορά από τις ddr 3, πρέπει να έχουν συχνότητα τουλάχιστον 1600mhz. Σε διαφορετική περίπτωση ddr3-ddr2 έχουν τόσο παραπλήσιες επιδόσεις, που δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβει ο απλός χρήστης. Αυτό που θα καταλάβει κατευθείαν κάποιος είναι η διαφορά στην αποκρισιμότητα λόγω του imc του i7 που ξεζουμίζει τις μνήμες.

το ξέρω, απλά είμαι της άποψης να πάρει κάτι αξιόλογο τώρα...

Δημοσ.
Αυτές δεν είναι λογικές νοήμονος ανθρώπου.

Ευχαριστώ για το κομπλιμάν και ανταποδίδω.:lol:

Όπως είπα...αν είναι να φτιάξεις high-end rig ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ...αλλιώς μπορείς να βολευτείς και με τις έτοιματζίδικες λύσης aka e-shop/ΠΛΑΙΣΙΟ

Δημοσ.
Γιατι δέν συνάδει με την φιλοσοφία του συστήματος.Έχεις high-end μητρική (Χ58 chipset) και high-end επεξεργαστή (ακόμα και ο i7 920).Αν είναι να βάλεις budget μνήμες....δέν...

Budget > Philosophy

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...