Προς το περιεχόμενο

Την αγοράσαμε την οθόνη, πως την καθαρίζουμε όμως?

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
απο οτι ξερω το ΑΖΑΧ δεν κανει καλο...

η CRT του δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...

TFT ναι δεν κάνει...

Δημοσ.

το ειπα αυτο γιατι ουτε και τις κανονικες TV δεν κανει να τις καθαριζεις με ΑΖΑΧ...

Δημοσ.

Έχουν κάτι ξεχωριστό πια αυτές οι TFT/LCD, και ανοίγουμε θέματα κατά διαστήματα ειδικά για το καθάρισμα;

Επίσης,γιατί δεν κάνει το Ajax για τις CRT?

Ειδικά οι CRT έχουν κρύσταλλο μπροστά..

Καινούργιο κοσκινάκι και που να σε κρεμάσω..

Δημοσ.

Λοιπόν,οι οθόνες ΤFT (εκτός τα ειδικά καθαριστικά)καθαρίζονται με πολύ μαλακό ύφασμα(καλύτερα από αυτά που καθαρίζουν τους ακριβούς φωτογραφικούς φακούς).Μπορεί να είναι και πολύ ελαφρά βρεγμένο,με απεσταγμένο νερό καλύτερα! (αμέσως μετά το ξανασκουπίζεις με στεγνό).Οινόπνευμα;(!!!) Όχι ευχαριστώ! Αντενδείκνυται,λειτουργεί(και είναι)σαν Διαλύτης. Οι ακριβές οθόνες CRT καθαρίζονται πάλι με τον ίδιο τρόπο(σε αυτές το κρύσταλλο έχει "πολλαπλές επιστρώσεις"),ή με "Lens Cleaner",και μόνο σε ανάγκη(όχι πολύ τακτικά,και με δική σου ευθύνη) μπορείς να βρέξεις το ύφασμα με διάλυμα νερού-καθαρού οινοπνεύματος.Επίσης "θέλω να σας ενημερώσω" ότι η CRT Eizo που έχω,μου δήλωσε ξεκάθαρα πως θα μου δίνει εικόνα με χαμηλότερη αντίθεση και περισσότερες αντανακλάσεις,αν χρησιμοποιήσω "AZAX".

Δημοσ.
Λοιπόν,οι οθόνες ΤFT (εκτός τα ειδικά καθαριστικά)καθαρίζονται με πολύ μαλακό ύφασμα(καλύτερα από αυτά που καθαρίζουν τους ακριβούς φωτογραφικούς φακούς).Μπορεί να είναι και πολύ ελαφρά βρεγμένο,με απεσταγμένο νερό καλύτερα! (αμέσως μετά το ξανασκουπίζεις με στεγνό).Οινόπνευμα;(!!!) Όχι ευχαριστώ! Αντενδείκνυται,λειτουργεί(και είναι)σαν Διαλύτης. Οι ακριβές οθόνες CRT καθαρίζονται πάλι με τον ίδιο τρόπο(σε αυτές το κρύσταλλο έχει "πολλαπλές επιστρώσεις"),ή με "Lens Cleaner",και μόνο σε ανάγκη(όχι πολύ τακτικά,και με δική σου ευθύνη) μπορείς να βρέξεις το ύφασμα με διάλυμα νερού-καθαρού οινοπνεύματος.Επίσης "θέλω να σας ενημερώσω" ότι η CRT Eizo που έχω,μου δήλωσε ξεκάθαρα πως θα μου δίνει εικόνα με χαμηλότερη αντίθεση και περισσότερες αντανακλάσεις,αν χρησιμοποιήσω "AZAX".

Καλα δοκιμασε να καθαρισεις την δικια μου οθονη με νερακι.... Το πουρι δεν φευγει με νερακι εκτος και αν βαλεις πολυ δυναμη :shock:

Δημοσ.

Γενικά στις CRT δεν κάνει το Azax αλλά επειδή την καθαρίζω μια στις τόσες (προσέχω να μην φεύγουν ροχάλες πάνω της :P) δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα (ας χτυπήσω ξύλο μιας και την έχω ήδη 3-4 χρόνια).

Δημοσ.

Χρησιμοποίησε ένα νωπό πανί, π.χ. μια φανέλα που την έχεις βρέξει και την έχεις στίψει καλά.

Το ιδανικό είναι να πάρεις καθαριστικά για φακούς φωτογραφικής μηχανής, αλλά κόστίζουν.

Το AZAX και γενικότερα τα καθαριστικά που προορίζονται για οικιακή χρήση, καταστρέφουν τα φίλτρα και τις επιστρώσεις (αντιθαμπωτική, αντιστατική, αντιαντανακλαστική, κτλ) που τυχόν έχει η οθόνη. Στις CRT τηλεοράσεις που έχουν καθαριστεί με AZAX, θα παρατηρήσει κανείς ότι μαζέβουν σκόνη πολύ πιο σύντομα απ'ότι μια καινούργια, καθώς έχει καταστραφεί η αντιστατική επίστρωση και η σκόνη μαγνητίζεται στο γυαλί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...