Kapazo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Καλη χρονια παιδια!! Λοιπον εχω μια μητρικη asus p5k premium με p35 chipset και θελω να ρωτησω το εξης: εχει δυ θυρες pci express και λεει οτι η μια ειναι χ8 ενω η αλλη χ16 αυτη ισχυει μονο στην περιπτωση που ενεργοποιησω το crossfire η δευτερη θυρα (στο κατω μερος) ακομη και αν εχω μια καρτα πανω σε αυτη θα δουλευει σε χ8 ταχυτητα;
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Απ ό,τι καταλαβαίνω από εδώ η μαύρη λειτουργεί μόνο σε 4x ή 1x. Το GPU-Z τι λέει;
nscovria Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Αν βαλεις μια καρτα γραφικων στην μαυρη θα δουλεψει κανονικα σαν 16χ,αν βαλεις και δευτερη(crossfire) στην μπλε,τοτε και οι δυο θα δουλευουν σε 8χ(γνωστος περιορισμος του p35). Το 4χ και 1χ σημαινει πως η μαυρη μπορει να δεχτει ακομα και pci express 4x,1x,καρτες(μια καρτα τηλεορασης η εναν controller sata για παραδειγμα).
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Αν βαλεις μια καρτα γραφικων στην μαυρη θα δουλεψει κανονικα σαν 16χ,αν βαλεις και δευτερη(crossfire) στην μπλε,τοτε και οι δυο θα δουλευουν σε 8χ(γνωστος περιορισμος του p35).Το 4χ και 1χ σημαινει πως η μαυρη μπορει να δεχτει ακομα και pci express 4x,1x,καρτες(μια καρτα τηλεορασης η εναν controller sata για παραδειγμα). Είσαι βέβαιος γι αυτά που αναφέρεις; Το χεις testάρει/διαβάσει κάπου; Γιατί το site της Asus δε λέει κάτι τέτοιο και σε άλλο review διάβασα πως η black είναι "electrically 4x" που σημαίνει πως ό,τι και να κάνεις, παραπάνω δεν παίζει. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, όλα τα pci-e slots μπορούν να δεχθούν "μικρότερες" κάρτες, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ν αναφέρεται στα specs τους.
nscovria Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ναι φιλε μου ειμαι 100% σιγουρος.Αλλωστε εγω την απλη p5k εχω,και το μανουαλ αναφερει ρητα οτι και οι δυο ειναι pci express x16 slots. Αλλωστε την 4870 στην μαυρη την εχω(για να υπαρχει καλυτερη ροη αερα στο κουτι) και δουλευει απροβληματιστα στα 16χ. Ολες οι pci express x16 μπορουν να δεχτουν και μικροτερες καρτες,αλλα μην νομιζεις οτι το ξερει και ολος ο κοσμος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Οχι φιλε μου, τα P35 κανουν crossfire σε x4 mode. [και γενικως αν εχουν δευτερη ''μεγαλη'' pci-express θυρα ειναι παντα σε εως x4] Τα P45 κανουν σε x8. Ξανατσεκαρε το και θα δεις... Δες και μονος σου: http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1637&l1=3&l2=11&l3=534&l4=0 (για δευτερη φορα γιατι μαλλον πριν δεν ειδες )
nscovria Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Αμαν,δηλαδη τωρα η δικια μου τρεχει σε χ4 mode??Πως μπορω να δω σε τι mode τρεχει??Παντως διαφορες στα παιχνιδια δεν ειδα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Εχεις κανει crossfire εσυ με δυο HD4870? Aν οχι, καλα θα κανεις να τη βαλεις πισω στη κανονικη της θυρα. Σε τι mode τρεχει θα δεις με το GPU-Z.
antonl Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 While the P5K PRO supports AMD’s Cross Fire video card technology, as per the Intel P35 spec, only the blue primary PCIE slot operates at its maximum 16x bandwidth. The black “universal” PCIE slot has its bandwidth cut down to 4x operation. source The PCI slot area starts with two small 1x PCIe slots and then a blue coloured 16x PCIe graphics slot. Two PCI slots follow with a second 16x (4x electrically) PCIe slot in black for Crossfire setups. source Καλά ωρέ, δεν έχεις τσεκάρει τη δικιά σου που ναι δύο clicks υπόθεση κι επιμένεις; Δες και πες μας.
nscovria Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ναι τελικα δικιο ειχατε!!!Το cpu-z μου δινει ως graphic interface to x4.Διαβασα και το μανουαλ και λεει τα ιδια.Το μπλε μεχρι χ16 και το μαυρο μεχρι χ4.Να ειστε καλα και συγνωμη για την αναστατωση.
Vatos_locos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 το P35 κάνει CF με 2χ8 τέλος 2χ4850 σε abit Ip 35 Pro
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 το P35 κάνει CF με 2χ8 τέλος 2χ4850 σε abit Ip 35 Pro he came...he saw...he conquered
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.