tritonas00 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μάλλον δεν έχεις ιδέα για αυτό που λές και συγχωρείσαι. Σε μιά σοβαρή εταιρεία, το λογισμικό που αγόρασες σου κάνει την απόσβεση του μιά χαρά. Πρέπει να είσαι τελείως noob ώστε να ρισκάρεις με κόπιες, με τις οποίες δεν έχεις και το support που χρειάζεσαι από την εταιρία. Αν τώρα η εταιρία ή η εργασία σου είναι μικρούλα και την ξέρουν μόνο εσύ και ο γείτονάς σου, τότε οι κόπιες είναι μιά λύση. Αν έχεις όμως σοβαρή επειχήρηση τότε όχι, δεν είναι. Και 1000 ευρώ είναι κυριολεκτικά ψίχουλα μπροστά στα λεφτά που κοστίζουν πολλά λογισμικά σε εξειδικευμένους τομείς. Ρε παιδια μιλαω για home χρηση παντα!Νομιζα πως μιλαμε για home users.Sorry αλλα μου φανηκε περιεργο να πληρωσει χρηστης 1000 ευρω για να αγορασει προγραμμα ενω μπορει να το εχει τσαμπα!
tolis_01 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Ρε παιδια μιλαω για home χρηση παντα!Νομιζα πως μιλαμε για home users.Sorry αλλα μου φανηκε περιεργο να πληρωσει χρηστης 1000 ευρω για να αγορασει προγραμμα ενω μπορει να το εχει τσαμπα! Και γιατί να "κλέψει" κάποιος home user το photoshop ενώ μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με το δωρεάν gimp; (εντάξει, κι εγώ ms office σπασμένο έχω, αλλά περισσότερο για λόγους συμβατότητας -εργασίες για την σχολή κτλ-)
alexzzz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 εγώ πάλι την βρίσκω με τα free/ open source... οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορώ να το αντικαθιστώ με τέτοια.
tolis_01 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 εγώ πάλι την βρίσκω με τα free/ open source... οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορώ να το αντικαθιστώ με τέτοια. Κι εγώ, αλλά σε μερικά δεν υπάρχει εναλλακτική (πχ winrar. Υπάρχει κάτι που να κάνει ότι και το winrar; -συμπεριλαμβανομένου να ενώνει και να κόβει σε rar parts-)
talisman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Κι εγώ, αλλά σε μερικά δεν υπάρχει εναλλακτική (πχ winrar. Υπάρχει κάτι που να κάνει ότι και το winrar; -συμπεριλαμβανομένου να ενώνει και να κόβει σε rar parts-) Ενα απο τα free ειναι και το 7-Zip
PCharon Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 ...αλλά όλο και κάποιο/α προγράμματα από το "θείο" χρησιμοποιούν (συνήθως το M$ office, photoshop, video editing, dvd authoring, games, cd/dvd burning κτλ). Οι περισσότεροι από εδώ μέσα που με κράζουν για τις απόψεις μου, το παίζουν νόμιμοι επειδή έχουν νόμιμα αγορασμένα win, αλλά αν πας στο pc τους δε βρίσκεις ούτε μισή εφαρμογή αγορασμένη. Άρα λοιπόν κάποιος δικαιούται να μιλάει όταν έχει σκάσει τα φράγκα για win, office, photoshop (μόνο 1000 ευρώ το CS4), dvd authoring εφαρμογή, dvd player κτλ. Διαφορετικά κλείνει το στοματάκι του και όταν ακούει για open source έχει τα αφτιά του ορθάνοικτα. Δεν περιμένει στη γωνία για να χλευάσει. Νομίζω πως αυτή τη φορά ο gdp77 ξεφούρνισε επιχείρημα. Όχι επιχείρημα υπέρ του Linux, αλλά υπέρ του να είμαστε φειδωλοί όταν μοιράζουμε υπερηφάνεια για τα "νόμιμα Windows", τη στιγμή που τα υπόλοιπα προγράμματα του θείου στο PC αρθροιστικά μπορεί να αξίζουν εως κι εκατονταπλάσια χρήματα (ειδικά με τη μανία που διακατέχει μερικούς στο κατέβασμα). Δε νομίζω πως το απαύγασμα από το συγκεκριμένο που λέει ο gdp77 είναι το "βάλε Linux", αλλά μάλλον "βάλε δωρεάν, βάλε ανοιχτού κώδικα, πλήρωσε". Όντως, αν το ψάξει κάποιος θα ανακαλύψει πως υπάρχουν εξαιρετικά αξιόλογα free/freeware λογισμικά που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τα σπασμένα που με μανία κατεβάζουμε. Παρόμοια, υπάρχουν πάντα κι εναλλακτικά commercial που έχουν χαμηλότερο κόστος από τα ακριβά σπασμένα και θα μας κάνουν την ίδια δουλειά. Επίσης, τα commercial λογισμικά πολλές φορές εκτός από τη "σούπερ-ντούπερ" έκδοση (που, ξαναλέω, με μανία τρέχουμε να βρούμε σπασμένη άσχετα αν πραγματικά μας χρειάζεται/μας αφορά) διαθέτουν και πιο ελαφριές εκδόσεις σε καλύτερη τιμή (π.χ. Photoshop Elements, Ms Office Student license, άλλες Personal/Student editions άλλων λογισμικών...). Για να το πω αλλιώς θεωρώ πως αυτό λέγεται ωριμότητα ή μαγκιά, εν αντιθέσει με το "κατέβαζε-κατέβαζε, <<τζαμπέ>> warez είναι". Ενα απο τα free ειναι και το 7-Zip ...που εκτός από free/open source, είναι και πολύ ταχύτερο στο άνοιγμα κάποιων αρχείων (πχ zip) και καλύτερο σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Να σημειωθεί όμως πως το .RAR format (όπως και το ακριβώς αντίστοιχο αλλά όχι διαδεδομένο .ACE) είναι ΕΜΠΟΡΙΚΟ, με αποτέλεσμα για να δημιουργήσεις .rar αρχεία να πρέπει να έχεις απαραίτητα το WinRAR. Συνεπώς, ας το κρίνουμε ως εμπορικό format και όχι να κατηγορήσουμε το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιο free/freeware που να δημιουργεί rar αρχεία.
alexzzz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Είμαστε εδώ και μέρες off topic αλλά... κατεβάζουμε πλέον πειρατικές εκδόσεις αντί για ντέμο. Για να δοκιμάσουμε ένα πρόγραμμα θα κατεβάσουμε την full εκδοσή του και θα την σπάσουμε. Αν μας κάνει την κρατάμε αλλιώς την πετάμε. Λίγοι είναι αυτοί που δοκιμάζουν και αγοράζουν όπως και αυτοί που δοκιμάζουν με ντέμο... άποψη μου πάντα Edit: υπάρχουν και λίγοι ρομαντικοί που κάνουν donate σε free προγράμματα
De@th L0rd Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μα το winrar παρότι είναι εμπορικό δεν σου κλειδώνει τις λειτουργίες του.Το μόνο που κάνει είναι να σου πετάει ένα εκνευριστικό pop-up.
panther_512 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 ποιο σιτε εκλεισε τελικα θα μας πει κανεις? Δεν έκλεισε site. Διάβασε τα προηγούμενα πόστ.
Aragorn Elessar Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Φυσικα αν η ΜS ηθελε θα μπορουσε να κοψει μαχαιρι ολες τις παρανομες κοπιες,αφου μεσω του Update μπορει να ελέγξει ποιοι εχουν παρανομο serial... Σωστος ο Γιώργος.
Radiatedsoul Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Τρελιαρηδες οι κινεζοι. Πριν το καλοκαιρι ειχα δει στην τηλεοραση οτι κλεισανε εργοστασιο στην κινα που εφτιαχνε κυμαδοπιτακια, οπου αντι για κυμα βαζανε χαρτονι κομματιασμενο και αρωματισμενο με κυμινο. Σιγα μη τους ξεφευγανε τα μαιμου γουιντοουζ
nzeppos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Ναι, υπήρχαν (και φαντάζομαι συνεχίζουν να ανθούν) τέτοιες "επιχειρήσεις" σε όλη την επικράτεια της Κίνας. Οι περισσότερες υποστηρίζονται με διάφορους τρόπους από την επίσημη κυβέρνηση (προφανώς βασιλεύει το αρχαιοελληνικό λάδωμα...). Πέθαναν όμως άνθρωποι από τέτοιους είδους σκευάσματα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι Κινέζοι σχετικά πρόσφατα κρέμασαν κάμποσους υπουργούς τους...
kostashatz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 σιγά τα αυγά... Ότι και να κάνουν τα πειρατικά θα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια
Krokodilos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 σιγά τα αυγά... Ότι και να κάνουν τα πειρατικά θα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια Ακριβως αλλα και οι υπαρχοντες κολοσσοι σαιτ με παρανομα παραμενουν ανεπηρεαστοι. Πχ γιατι η Microsoft δεν κλεινει το γνωστο ".ru" ή το γνωστο "-bb" οπου εκει μπορεις να βρεις καθε εκδοση των Windows απο τα 1.0* εως τα 3.11 εως και τις τελευταιες beta εκδοσεις των Windows 7? Γιατι δεν το κανει? Δεν μπορει ή δεν θελει? *Ναι τα Windows 1.0! Ειναι σε πολυ μικρο αρχειο και τρεχουν αψογα στα ΜΕ(δεν τα δοκιμασα στα XP) και εχει πολυ πλακα να βλεπεις πως ηταν το λειτουργικo το 1985, με ενα πρωτογονο PAINT και μια πρωτογονη αριθμομηχανη. )
kurkosdr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Αυτό το έχω. Αν σε χαλάει, κάνε με ignore. Done. Οχι θα κατσω να χανω το χρονο μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα