gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) E oχι και 99% !Το ποσοστο των πειρατικων Win ειναι ενα μικρο ποσοστο. Δεν ειναι ολοι ψαγμενοι ή παρανομοι Δεν αναφέρομαι σε win. Οι περισσότεροι έχουν original win (ακριβώς για το λόγο που αναφέρεις, όχι ιδεολογικά), αλλά όλο και κάποιο/α προγράμματα από το "θείο" χρησιμοποιούν (συνήθως το M$ office, photoshop, video editing, dvd authoring, games, cd/dvd burning κτλ). Οι περισσότεροι από εδώ μέσα που με κράζουν για τις απόψεις μου, το παίζουν νόμιμοι επειδή έχουν νόμιμα αγορασμένα win, αλλά αν πας στο pc τους δε βρίσκεις ούτε μισή εφαρμογή αγορασμένη. Άρα λοιπόν κάποιος δικαιούται να μιλάει όταν έχει σκάσει τα φράγκα για win, office, photoshop (μόνο 1000 ευρώ το CS4), dvd authoring εφαρμογή, dvd player κτλ. Διαφορετικά κλείνει το στοματάκι του και όταν ακούει για open source έχει τα αφτιά του ορθάνοικτα. Δεν περιμένει στη γωνία για να χλευάσει. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2009 από gdp77
tzoykas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 E oχι και 99% !Το ποσοστο των πειρατικων Win ειναι ενα μικρο ποσοστο. Δεν ειναι ολοι ψαγμενοι ή παρανομοι Δεν εννοούσε αυτό. Εννοεί ότι το 99% των desktop users αν θέλουν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς πειρατικές κόπιες. Μίλησε για την δυνατότητα. Όχι για το τι γινεται τελικά.
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Όχι tzoukas, αναφερόμουν και στο υπόλοιπο λογισμικό γενικά.
GiannisMetal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 έτσι όπως είδα την εικόνα, νόμισα πως έκλεισε το thepiratebay...και τρόμαξα...ουφφφ
arxaggelos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 έτσι όπως είδα την εικόνα, νόμισα πως έκλεισε το thepiratebay...και τρόμαξα...ουφφφ άσε man, κι εγώ, δεν είναι αστεία αυτά...
nzeppos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Πάλι Linux vs MS thread μου μυρίζει η φάση...
tritonas00 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Άρα λοιπόν κάποιος δικαιούται να μιλάει όταν έχει σκάσει τα φράγκα για win, office, photoshop (μόνο 1000 ευρώ το CS4), dvd authoring εφαρμογή, dvd player κτλ. Διαφορετικά κλείνει το στοματάκι του και όταν ακούει για open source έχει τα αφτιά του ορθάνοικτα. Δεν περιμένει στη γωνία για να χλευάσει. Με συγχωρεις αλλα ... 1.Μπορουν να συγκριθουν εφαρμογες σαν και αυτες που προανεφερες και αλλες(Cubase-nuendo) με αντιστοιχες open-source?Πλακα κανεις παλι? 2.Πρεπει καποιος να ειναι πολυ noob για να δωσει 1000 ευρω για να αγορασει καποια εφαρμογη.Πραγματικα. Αρα αποτελεσμα.Και τις TOP εφαρμογες εχουμε στα windows ΚΑΙ μπορουμε να τις βρουμε πανευκολα παντου σε ολο το internet. Αρα...Microsoft και παλι Microsoft.Πειρατεια RULEZ! Ετσι μεινε εσυ στον open κοσμο σου και σε καμμια 500 appications απτα οποια μπορεις να επιλεξεις και ασε μας εμας στον δικο μας κοσμο(κατσε να ερθουν και τα win 7 και μετα τα λεμε) και που μπορουμε να επιλεξουμε αναμεσα σε ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ εφαρμογες ο καθενας αναλογα της αναγκες του. ΑΠΛΑ -----Προστέθηκε 4/1/2009 στις 05 : 49 : 36----- έτσι όπως είδα την εικόνα, νόμισα πως έκλεισε το thepiratebay...και τρόμαξα...ουφφφ Δεν λεγονται αυτα τοσο αποτομα!Θα μας ερθει κολπος!! Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2009 από tritonas00 Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
tzoykas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Αρα αποτελεσμα.Και τις TOP εφαρμογες εχουμε στα windows ΚΑΙ μπορουμε να τις βρουμε πανευκολα παντου σε ολο το internet. Αρα...Microsoft και παλι Microsoft.Πειρατεια RULEZ! Να ρωτήσω κάτι πολύ απλό; εσύ στο γραφείο σου και στη δουλειά σου βάζεις πειρατικές κόπιες; διακινδυνεύεις δηλαδή να σου την κλείσουν επειδή μπορείς να τα βρεις όλα πειρατικά; γιατί εγώ όσους επαγγελματίες ξέρω, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, δεν το κάνουν. Άρα το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου δεν έχει καμμία σχέση με το τι κάνω στη δουλειά μου. Έτσι κι αλλιώς αν υποθέσουμε ότι ο όρος διαφυγόντα κέρδη έχει μια ουσιαστική βάση, το πρόβλημα έρχεται στους επαγγελματίες όχι στους κατ' οίκον users. Γιατί εγώ σαν χομπίστας πχ δε θα έδινα 1000 ευρώ για ένα photoshop εκ των πραγμάτων. Ή πειρατικό θα το είχα ή δε θα το είχα καθόλου. Όμως σαν επαγγελματίας θα έπρεπε να τα σκάσω τα 1000 ευρώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και κάπου εκεί έρχεται το ανοιχτό λογισμικό. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πραγμάτων που κάνει ένας γραφίστας γίνονται και με gimp ... Καλό είναι να μη τα αναθεματίζουμε όλα και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Είτε για ανοιχτό λογισμικό είτε για windows. Αν και ο Βασιλάκης με το τελευταίο του "επιτευγμα" με τύφλωσε λίγο .....
tritonas00 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Να ρωτήσω κάτι πολύ απλό; εσύ στο γραφείο σου και στη δουλειά σου βάζεις πειρατικές κόπιες; διακινδυνεύεις δηλαδή να σου την κλείσουν επειδή μπορείς να τα βρεις όλα πειρατικά; γιατί εγώ όσους επαγγελματίες ξέρω, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, δεν το κάνουν. Άρα το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου δεν έχει καμμία σχέση με το τι κάνω στη δουλειά μου. Έτσι κι αλλιώς αν υποθέσουμε ότι ο όρος διαφυγόντα κέρδη έχει μια ουσιαστική βάση, το πρόβλημα έρχεται στους επαγγελματίες όχι στους κατ' οίκον users. Γιατί εγώ σαν χομπίστας πχ δε θα έδινα 1000 ευρώ για ένα photoshop εκ των πραγμάτων. Ή πειρατικό θα το είχα ή δε θα το είχα καθόλου. Όμως σαν επαγγελματίας θα έπρεπε να τα σκάσω τα 1000 ευρώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και κάπου εκεί έρχεται το ανοιχτό λογισμικό. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πραγμάτων που κάνει ένας γραφίστας γίνονται και με gimp ... Ειμαι απτους τυχερους μαλλον γιατι η δουλεια μου γινεται σπιτι μου.LOL(music production)
alexzzz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 2.Πρεπει καποιος να ειναι πολυ noob για να δωσει 1000 ευρω για να αγορασει καποια εφαρμογη.Πραγματικα. Το σώζεις ακόμα αν πεις ότι εννοείς για την πλάκα του....
Sadman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 έτσι όπως είδα την εικόνα, νόμισα πως έκλεισε το thepiratebay...και τρόμαξα...ουφφφ ε δεν έγινε και τπτ αν κλείσει,τόσους κάλους private trackers έχουμε,για το pb θα καιγόμαστε ?
panther_512 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Με συγχωρεις αλλα ... Πρεπει καποιος να ειναι πολυ noob για να δωσει 1000 ευρω για να αγορασει καποια εφαρμογη.Πραγματικα. Μάλλον δεν έχεις ιδέα για αυτό που λές και συγχωρείσαι. Σε μιά σοβαρή εταιρεία, το λογισμικό που αγόρασες σου κάνει την απόσβεση του μιά χαρά. Πρέπει να είσαι τελείως noob ώστε να ρισκάρεις με κόπιες, με τις οποίες δεν έχεις και το support που χρειάζεσαι από την εταιρία. Αν τώρα η εταιρία ή η εργασία σου είναι μικρούλα και την ξέρουν μόνο εσύ και ο γείτονάς σου, τότε οι κόπιες είναι μιά λύση. Αν έχεις όμως σοβαρή επειχήρηση τότε όχι, δεν είναι. Και 1000 ευρώ είναι κυριολεκτικά ψίχουλα μπροστά στα λεφτά που κοστίζουν πολλά λογισμικά σε εξειδικευμένους τομείς.
sokonik_ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) ποιο σιτε εκλεισε τελικα θα μας πει κανεις? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2009 από sokonik_
Ruler Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μάλλον δεν έχεις ιδέα για αυτό που λές και συγχωρείσαι. Σε μιά σοβαρή εταιρεία, το λογισμικό που αγόρασες σου κάνει την απόσβεση του μιά χαρά. Πρέπει να είσαι τελείως noob ώστε να ρισκάρεις με κόπιες, με τις οποίες δεν έχεις και το support που χρειάζεσαι από την εταιρία. Αν τώρα η εταιρία ή η εργασία σου είναι μικρούλα και την ξέρουν μόνο εσύ και ο γείτονάς σου, τότε οι κόπιες είναι μιά λύση. Αν έχεις όμως σοβαρή επειχήρηση τότε όχι, δεν είναι. Και 1000 ευρώ είναι κυριολεκτικά ψίχουλα μπροστά στα λεφτά που κοστίζουν πολλά λογισμικά σε εξειδικευμένους τομείς. Εννοείται , όταν θες να κάνεις δουλειά σοβαρή και κινούνται πολλά χρήματα για το Project , τότε τα λεφτά για τα λογισμικά δε τα δίνουν καν σημασία, γιατί συνδυάζουν ευκολία λειτουργικότητα και τεχνική υποστήριξη. Και τα έξοδα αυτά τα θεωρούν απλά λειτουργικά έξοδα.
tzoykas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Ακόμα και μεγάλα ποσά από κέρδος να παίζονται, είναι μεγάλο ρίσκο για μια εταιρία (ειδικά προσωπική) να δουλεύει με πειρατικό λογισμικό. Τα πρόστιμα από ενδεχόμενους ελέγχους για παρατυπίες είναι πολλαπλάσια της αξίας του κάθε project. Καμμιά σοβαρή εταιρία δε θέλει να διακινδυνεύσει τη φήμη της, και κανένας ιδιώτης τη βιωσιμότητα της εταιρίας του γλυτώνοντας 1000 και 2000 ευρώ. Νομίζω όλοι αυτοί που σου απάντησαν δεόντως, κατάλαβαν πολύ καλά τι ήθελα να πω. Τώρα αν εσύ tritonas00 θεωρείς αστείο το να δίνεις 1000 ευρώ για λογισμικό (ή ηλιθιότητα), τι να πω .... Είσαι είτε άσχετος, είτε αδιάφορος, είτε λαμόγιο ... λυπάμαι που σε χαρακτηρίζω έτσι αλλά τα λεγόμενά σου μόνο εκεί με οδηγούν. Δούλεψε για το χαβαλέ με όσες πειρατικές κόπιες θέλεις, όταν όμως κερδίζεις χρήματα από τη χρήση λογισμικού είναι προσβολή προς όλους αυτούς που αγόρασαν το λογισμικό να λες αυτά που λες. Εκτός αν μένεις Κίνα οπότε καταλαβαίνω τη δυσκολία σου να εξομοιωθείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα