Sadman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Nice, την ειπες την εξυπναδα σου γιατι να μην την πω? ενταξη δεν λεω χοντρο,αλλα αυτοι που τα αγορασαν μαθανε το ηθηκο διδαγμα,να μην αγοραζουν γνησια γιατι στο τελος παλι μαϊμου βγενουν (δεν κρατηθηκα)
george___ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Τα 2 δις τα έβγαλαν από Ευρώπη και Αμερική. Δεν πωλούσαν στην Κίνα. Eυρωπη και Αμερικη ειναι εκατονταδες εκατομμυρια κοσμος (και αναλογικα περισσοτεροι ενεργοι pc χρηστες, γιατι το βιοτικο επιπεδο των κινεζων ειναι χαμηλο και οι περισσοτεροι δεν εχουν pc). Αρα προκειται για διεθνεις απατεωνες. Ηταν πολυ πιθανο οτι θα τους πιαναν, πηραν τα ρισκα τους αλλα πολυ πιθανο να εχουν και καπoια καλυψη. Το χρημα θα το επιστρεψουν? Προφανως οχι και μετα απο 2-3 χρονια που θα βγουν θα το απολαυσουν... (αν ηταν στην Ελλαδα πιθανοτατα δεν θα φυλακιζονταν καν).
De@th L0rd Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Ποια η διαφορά να αγορασω κατι απ αυτους του κινεζους ως αυθεντικο ή να το κατεβασω απο torrent?Iδια δεν ειναι η ζημια για την εταιρια? Η διαφορά είναι μεγάλη.Γιατί με το κινέζικο "αυθεντικό" κάποιος αγοράζει για πραγματικά χρήματα μία πειρατική κόπια εως αυθεντική που πιθανόν κάποιος να την αγόραζε νόμιμα από ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα.Με το κατεβασμένο δεν πάνε λεφτά πουθενά παρά μόνο στον ΙSP ή στο rapid.Εγώ μπορεί να θέλω να κάνω συλλογή με όλα τα windows ακόμα και αυτά που έχω αυθεντικά.Win95,2000,xp,vista 64 (το ξέρω ακούγεται μλκία)δεν σημαίνει οτι θα τα ξαναγόραζα.
george___ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Η διαφορά είναι μεγάλη.Γιατί με το κινέζικο "αυθεντικό" κάποιος αγοράζει για πραγματικά χρήματα μία πειρατική κόπια εως αυθεντική που πιθανόν κάποιος να την αγόραζε νόμιμα από ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα.Με το κατεβασμένο δεν πάνε λεφτά πουθενά παρά μόνο στον ΙSP ή στο rapid.Εγώ μπορεί να θέλω να κάνω συλλογή με όλα τα windows ακόμα και αυτά που έχω αυθεντικά.Win95,2000,xp,vista 64 (το ξέρω ακούγεται μλκία)δεν σημαίνει οτι θα τα ξαναγόραζα. Aυτο που εγω ειπα ειναι οτι σε καθε περιπτωση η εταιρια θα χασει τα λεφτα που κανονικα θα εισεπρατε απο την πωληση του προϊοντος της. Δεν καταλαβα τι ειπες για τη συλλογη Win. Τα λεφτα στον ISP θα πανε ειτε κατεβασεις ή οχι, απ τη στιγμη που εχεις συνδεση. Η συνδεση δεν ειναι μόνο για κατεβασμα. Φυσικα αν η ΜS ηθελε θα μπορουσε να κοψει μαχαιρι ολες τις παρανομες κοπιες,αφου μεσω του Update μπορει να ελέγξει ποιοι εχουν παρανομο serial...
pabou13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Φυσικα αν η ΜS ηθελε θα μπορουσε να κοψει μαχαιρι ολες τις παρανομες κοπιες,αφου μεσω του Update μπορει να ελέγξει ποιοι εχουν παρανομο serial... Θα συμφωνησω τελειως με τον george, στο χερι της ειναι μπλοκαρει ολα τα παρανομα αντιγραφα
kurkosdr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Θα συμφωνησω τελειως με τον george, στο χερι της ειναι μπλοκαρει ολα τα παρανομα αντιγραφα Συμφωνοι, αλλα κατι τετοιο θα απαιτουσε ακομα πιο εκτεταμενους ελεγχους, καθε μηνα για παραδειγμα (για να πιαστουν και αυτοι που περασαν την πρωτη). Ομως υπαρχουμε και εμεις που πληρωσαμε αλλα δεν εχουμε always on συνδεση, αρα θα ειχαμε προβλημα. Γενικα, οι ελεγχοι ειναι pain in the back που πληρωνουν κυριως οι νομιμοι. Και η MS εχει ηδη κατηγορηθει ως πολύ αυστηρη στο εν λογω θεμα... Είπαμε πειρατία αλλά τα παληκάρια το παράκαναν.Άλλο τόρρεντ και ραπιντ και άλλο να πουλάω την πειρατική πατάτα εως πολυτελείας.Αυτό ναι κάνει τρελή ζημιά στις εταιρίες και πολύ περισσότερο στους καταναλωτές που εξαπατούνται οτι έχουν αυθεντικό λογισμικό. Αααααα, πειτε ετσι ρε παιδια και λεω τι δεν κολλαει ολη την ωρα. Εγω όταν ακουσα "δικτυο" υπεθεσα "group". Ξερετε, αυτες τις ομαδες με τα μονολεξικα leet ονοματα που ασχολουνται με το σπασιμο προγραμματων. Η απορια που μου εχει μενει ειναι απο που αγοραστηκαν τα παρανομα αντιγραφα, δηλ απο ποιο μαγαζι. Δεν μπορώ να σκεφτω σοβαρο μαγαζι που να μην αγοραζει κατευθειαν απο αντιπροσωπεια της ms αλλα μεσω τριτων (δεν συμφερει και οικονομικα), ουτε χρηστη που να μην διαλεξει καπως σοβαρο μαγαζι για να ακουμπησει τα εκατονταδες ευρω του. ΥΓ: Τωρα οσον αφορα κλεισιμο και ανοιγμα servers που διανεμουν αρχεια αυτων των group, δεν νομιζω να αποτελει πια ειδηση (αν αποτελουσε ποτε)
Barbattilas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 λες και αυτοι που αγοραζαν από κει, θα τα παίρναν αυθεντικα!
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Φυσικα αν η ΜS ηθελε θα μπορουσε να κοψει μαχαιρι ολες τις παρανομες κοπιες, Συμφωνώ. Δε θέλει όμως. Η M$ έγινε αυτό που είναι από την πειρατεία και συνεχίζει να είναι κραταιά από την πειρατεία. Ειδικά για την κίνα ο Gates είχε πει : "It’s easier for our software to compete with Linux when there’s piracy than when there’s not.” Bill Gates (2007) “They’ll get sort of addicted, and then we’ll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.” Bill Gates Μια φορά στο τόσο συλλαμβάνουν και κανά πειρατή, για να φαίνεται ότι δε θέλουν την πειρατεία για τα μάτια του κόσμου. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2009 από gdp77
kurkosdr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Συμφωνώ. Δε θέλει όμως. Η M$ έγινε αυτό που είναι από την πειρατεία και συνεχίζει να είναι κραταιά από την πειρατεία. Ε τοτε gdp77, μην ξαναχρησιμποιησεις ποτε πειρατικο λογισμικο, δινεις το καλο παραδειγμα, και αμεσως-αμεσως εκανες πληγμα στην Microsoft. Problem solved!! Παρεπιπτοντως, εχουμε τοσες ατακες απο τον Μπιλ Γκεϊτς οσα δειγματα απο το τιμιο ξυλο. Αλλααα... αμεσως να πεταξεις την anti ms κακια-συνομοσιωλογια σου, αστηριχτη, αβασιμη και εκφρασμενη με απολυτη σιγουρια. Sorry για το υφος, αλλα εκτος του οτι βγηκες εκτος, εχεις πεταξει δυο συνομοσιωλογιες και δυο ατακες, αλλα που τις βρηκες δεν μας ειπες...
tritonas00 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Συμφωνώ. Δε θέλει όμως. Η M$ έγινε αυτό που είναι από την πειρατεία και συνεχίζει να είναι κραταιά από την πειρατεία. Ειδιά για την κίνα ο Gates είχε πει : "It’s easier for our software to compete with Linux when there’s piracy than when there’s not.” Bill Gates (2007) “They’ll get sort of addicted, and then we’ll somehow figure out how to collect sometime in the next decade.” Bill Gates Μια φορά στο τόσο συλλαμβάνουν και κανά πειρατή, για να φαίνεται ότι δε θέλουν την πειρατεία για τα μάτια του κόσμου. Και που ειναι το κακο δηλαδη?
gdp77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Ε τοτε gdp77, μην ξαναχρησιμποιησεις ποτε πειρατικο λογισμικο, δινεις το καλο παραδειγμα, και αμεσως-αμεσως εκανες πληγμα στην Microsoft. Problem solved!! Είπα εγώ ότι χρησιμοποιώ; Έλα από το σπίτι μου να μου πεις ποιο είναι το πειρατικό λογισμικό που χρησιμοποιώ (κερνάω και καφέ)... Κάποτε ναι, όχι όμως τώρα. Δύο άδειες ΧP έχω (μία στο desktop για games (blizzard και κάποια FPS που τα παίζω online) και μία στο laptop αναγκαστικά). Από κει και πέρα χρησιμοποιώ Ubuntu. Δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιώ πειρατικό λογισμικό όπως το 99% των desktop users στην Ελλάδα. Παρεπιπτοντως, εχουμε τοσες ατακες απο τον Μπιλ Γκεϊτς οσα δειγματα απο το τιμιο ξυλο. Και εμένα τι με νοιάζει; (Σημ. : Το σωστό είναι παρεμπιπτόντως - έτσι για να κάνω και εγώ bold κάτι) αμεσως να πεταξεις την anti ms κακια-συνομοσιωλογια σου Ποια είναι αυτή; Εκτός και αν είσαι 15-16 χρονών, θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι ένας από τους λόγους που η M$ έγινε ό,τι είναι σήμερα είναι και η πειρατεία που η ίδια επέτρεψε. αστηριχτη Αρνείσαι τα quotes μου; Ούτε μισό επιχείρημα δεν έχεις στο post σου. αβασιμη keep walking... εκφρασμενη με απολυτη σιγουρια Αυτό το έχω. Αν σε χαλάει, κάνε με ignore. Είναι δικαίωμά μου να είμαι όσο σίγουρος θέλω. αλλα εκτος του οτι βγηκες εκτος, εχεις πεταξει δυο συνομοσιωλογιες και δυο ατακες, αλλα που τις βρηκες δεν μας ειπες... Εγώ βγήκα εκτός; Το post το οποίο αναφέρεται στην πειρατεία δεν το βλέπεις; Σε αυτό απαντάω. Είμαι εντός θέματος και αν δεν το καταλαβαίνεις μάλλον εσύ είσαι εκτός "κατανόησης του θέματος". Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η M$ θέλει να χάσει μια αγορά 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων... Δώσε στο google "bill gates piracy" και διάλεξε λήμμα. Υ.Γ. fortune magazine: Gates argued at the time that while it was terrible that people in China pirated so much software, if they were going to pirate anybody's software he'd certainly prefer it be Microsoft's. Today Gates openly concedes that tolerating piracy turned out to be Microsoft's best long-term strategy. That's why Windows is used on an estimated 90% of China's 120 million PCs. Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα επίσης είναι και το How Microsoft conquered China, εκτός αν θεωρείς το fortune magazine μη έγκυρο. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2009 από gdp77
tzoykas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Αφήστε το flame και δείτε τα γεγονότα. 1. Η microsoft εφτασε εκεί που έφτασε με τεράστια συμβολή από την πειρατεία 2. Κάθε τόσο βγαίνει και λέει μια βλακεία ο Βασιλάκης (χρόνια του πολλά το παλληκάρι που μας διασκεδάζει κάθε τόσο) για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των ανίδεων (και αναιρεί και καλά τις άπειρες ατάκες που έχει πει για την πειρατεία κατά καιρούς). 3. Οι Κινέζοι, την απάτη και την αντιγραφή δεν την θεωρούν παρανομία όπως ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος. Το θεωρούν φυσιολογικό. Και θα τους πάρει ΠΟΛΥ καιρό (αν ποτέ γινει) να έρθουν στα νερά του δυτικού κόσμου. 4. Θα μείνω λίγο στη διαφήμιση της φοβερής αυτής τεχνολογίας που λέγεται "genuine advantage" που η είδηση προσπαθεί να μας πείσει ότι βοήθησε τα μέγιστα στη σύλληψη των δραστών.... Τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου .... Καλή χρονιά σε όλους Υ.Γ. Η MS με τα Vista έδωσε ένα πάρα πολύ καλό κίνητρο σε αυτούς που αγοράζουν πειρατικά να συνεχίσουν να το κάνουν. Καθυστέρησαν τρια χρόνια, όταν βγήκαν ήταν σαβούρα και μισή, μετά από τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας άρχισαν σενάρια (και αργότερα διαβεβαιώσεις) ότι θα αντικατασταθούν και ότι ήταν ένα πείραμα (που κάποια εκατομύρια τυχεροί χρήστες το πλήρωσαν) και σύντομα θα γίνει κάτι σαν Me: κανείς δε θα θέλει να τα θυμάται .... Μετανοείτε
takis3 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μα και αυτα τα μαγαζια που τα πουλαγαν για αυθεντικα δεν ηξεραν απο που τα προμηθευονταν; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2009 από takis3
arxaggelos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τεχνολογία Windows Genuine Advantage (online security check) το'ξερα οτι αυτό το update είναι τρελός τσάτσος!
george___ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 .......... Δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιώ πειρατικό λογισμικό όπως το 99% των desktop users στην Ελλάδα. E oχι και 99% ! Το ποσοστο των πειρατικων Win ειναι ενα μικρο ποσοστο. Δεν ειναι ολοι ψαγμενοι ή παρανομοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα