Προς το περιεχόμενο

Πατάτα τα router ASUS

NEFTIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαύρη η ώρα κι η στιγμή όταν πλήρωνα 59 έουρο για το ASUS WL-AM604g. Είναι γνωστό για ANNEX A, ANNEX B, ασύρματο, ενσύρματο....... και λίγα λέω. Το router διαφημίζεται ότι κάνει παπάδες.

ΑΛΛΑ, ένα μεγάλο αλλά, τα φαινόμενα απατούν. Όταν, με manual μόνο ρυθμίσεις, καταφέρεις να βγάλεις άκρη, ως δια μαγείας το router δεν αναγνωρίζει LAN και WLAN:mad:.

Μετά λες να πεταχτεις στο site της ASUS να φλασάρεις το τελευταίο firmware. Η συσκευή είναι ΑΝΝΕΧ Α+Β, αλλά το firmware όχι! Το κατεβάζεις και το router-άκι αρνήται να φλασαριστεί :confused:. Ως εδώ, λέω

Η υποστήριξη της ΑSUS μηδενική. Με manual 3-4 σελίδες, με CD που περιέχει το ίδιο σε pdf μορφή. Στο site της εταιρίας τα ίδια. Στο φόρουμ της τα ίδια.

Τι να πω ρε παιδιά, δεν ήξερα ότι η ASUS ήταν καφενείο. Νόμιζα ότι είναι καλή εταιρεία. Πως είναι δυνατόν να βγάζει στην αγορά τέτοιο προιον ;

Και ’γω δεν ήξερα την τύφλα μου από δίκτυα και με ανάγκασε η ’’όξω από δω‘‘ να βγάλω άκρη με εκατοντάδες ρυθμίσεις ΧΩΡΙΣ βοήθεια. 3 μέρες πάλευα!

Ευτυχώς έδωσα μόνο 60 έουρο, ενώ κυκλοφορούν router της ίδιας εταιρείας με 120-150 :shock:, που εννοήται ότι κι αυτά τα ίδια είναι σε ποιότητα firmware και υποστήριξη.

Δημοσ.

Και καταλήγω με 2 συσκευές, 1 παλιά ενσύρματη για ιντερνετ και 1 πατάτα για wireless access point. Βλέπω τα καλώδεια των εισόδων-εξόδων των ρούτερ και μου φαίνονται σαν σπαγγέτι.

Γενικά κάτι πρέπει να γίνει με τα καλώδια ρε παιδιά.

Δημοσ.

Υποστηριξη θα ειχαμε μονο αν υπηρχε ASUS HELLAS που δεν υπαρχει οποτε δεν φταιει η επισημη ASUS για αυτο.

Το ζητημα ειναι πως φτιαχνει καλα μηχανακια αλλα φτιαχνει και κακα. Ειδικα εν Ελλαδι μας φερνουν οτι πατατα φτιαχνει.

• Super Moderators
Δημοσ.

μα asus για router? :o

χάθηκαν τόσες εταιρίες με χρόνια εμπειρίας στο χώρο που φτιάχνουν σχεδόν αποκλειστικά δικτυακά προϊόντα? :P

Δημοσ.
Υποστηριξη θα ειχαμε μονο αν υπηρχε ASUS HELLAS που δεν υπαρχει οποτε δεν φταιει η επισημη ASUS για αυτο.

Το ζητημα ειναι πως φτιαχνει καλα μηχανακια αλλα φτιαχνει και κακα. Ειδικα εν Ελλαδι μας φερνουν οτι πατατα φτιαχνει.

Δεν κατάλαβες, για υποστήριξη έψαξα στο site της ASUS που είναι GLOBAL. Όσο για το μάνιουαλ το τυπωμένο, το καταλαβαίνω, είναι δύσκολο κι οικονομικά δεν μας συμφαίρει. Αλλά υπάρχει μανιουαλ pdf στο CD το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο με το τυπωμένο (άντε λίγο πιο μεγάλο) και μόνο στα αγγλικά.(Ξέρω αγγλικά:-D)

Ολόκληρο CD στα χέρια μου και είναι σχεδόν άδειο! Πού να ξέρω τι είναι PPPoA, ATP, DHCP, VC-MUX, PAP,VCI,VPI,WPA,WEP,Encapsulation,Authentication...... E?

Παρά έτρεχα σε site και μανιουαλ της thomson, belkin, netgear για να καταλάβω.

Δημοσ.

θα συμφωνησω με τον thresh.να παρεις asus mobo καρτα γραφικων ναι αλλα ρουτερακι.οσο για αυτο που λες για τις ρυιμισεις για pppoa atp dhcp εννοειται οτι και να στο γραψουν στο manual αμα δεν ξερεις τι ειναι ε δεν γινετε .συν οτι θα βγενε 1000 σελιδες manual.πχ αν δεν ξερεις οτι ο provider παιζει πχ με pppoe και llc δεν γινετε να σου γραψει το manual με τι θα παιξει ο ταδε provider.

αν δεν ξερεις πχ οτι το wep κλειδι ειναι ψιλο μαυρο χαλι και σπαει ευκολα τι να σου εξηγησουν στο manual.και να σου γραψει καποιος τι ειναι παλι δεν θα ξερεις τι ειναιτο καλυτερο.

οσο για αυτα που λες

pppoa το πρωτοκολλο που παιζουν τα παλια dslam.πλεον ολα ειναι pppoe

dhcp - αυτο που μοιραζει Ip στσα pc σου για να ξερουν που θα βρουν ιντερνετ.

vc mux ειναι το encapsulation που δεχονται τα πακετα.για την ελλαδα εχουνμε pppoe με llc και pppoa με vc.

wpa ενα κλειδωμα καλυτερο απο το wep

wep ενα κλειδωμα που σπαει ευκολα

encapsulation για τα πακετα πως μεταφεραονται

authentication με ποιο τροπο γινετε το αυthentication για το ποιος εισαι.ολοι οι providerw oso χερω παιζουν με pap σαν κυριο τροπο και σαν δευτερευων με chap.

Δημοσ.
Καλα αυτα τα βρισκεις και στο Wikipedia....Γενικα τα βρισκεις παντου στο νετ...Αυτο εννοεις περι υποστηριξης ?

Το ότι κολάνε (ή αλλάζουν) οι LAN WLAN μετά από σετάρισμα του ρούτερ της ASUS το βρίσκεις στο WIKI? Ήμουν άσχετος και ασχολήθηκα 3 μέρες ολόκληρες (ευτυχώς δεν δούλευα) για να καταλάβω σήμερα ότι δεν φταίει η ασχετοσύνη μου αλλά ο ρούτερ, σου φαίνεται λογικο; Το ότι δεν υπάρχει σωστό firmware μέχρι και σήμερα σου φαίνεται λογικο; Το ότι δεν μπορεί να φλασάρει το νέο ; Το ότι δεν με βοήθησε κανείς στο φόρουμ και στο site της εταιρείας; Το οτι το site της δεν εχει σωστά FAQ, Troubleshooting, Firmware , δε σου λένε τίποτα;

Δημοσ.

Καλα γενικα υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ Modem/Router που κολανε, δεν ειναι μονο τα ASUS.

Οσο για τα αλλα εχεις δικιο αλλα ξεχνας πως σε ολες τις χωρες εχει Τηλεφωνικη υποστηριξη. Αν ειχαμε ASUS Hellas θα ειχαμε και εδω.

Δημοσ.
θα συμφωνησω με τον thresh.να παρεις asus mobo καρτα γραφικων ναι αλλα ρουτερακι.οσο για αυτο που λες για τις ρυιμισεις για pppoa atp dhcp εννοειται οτι και να στο γραψουν στο manual αμα δεν ξερεις τι ειναι ε δεν γινετε .συν οτι θα βγενε 1000 σελιδες manual.πχ αν δεν ξερεις οτι ο provider παιζει πχ με pppoe και llc δεν γινετε να σου γραψει το manual με τι θα παιξει ο ταδε provider.

αν δεν ξερεις πχ οτι το wep κλειδι ειναι ψιλο μαυρο χαλι και σπαει ευκολα τι να σου εξηγησουν στο manual.και να σου γραψει καποιος τι ειναι παλι δεν θα ξερεις τι ειναιτο καλυτερο.

οσο για αυτα που λες

pppoa το πρωτοκολλο που παιζουν τα παλια dslam.πλεον ολα ειναι pppoe

dhcp - αυτο που μοιραζει Ip στσα pc σου για να ξερουν που θα βρουν ιντερνετ.

vc mux ειναι το encapsulation που δεχονται τα πακετα.για την ελλαδα εχουνμε pppoe με llc και pppoa με vc.

wpa ενα κλειδωμα καλυτερο απο το wep

wep ενα κλειδωμα που σπαει ευκολα

encapsulation για τα πακετα πως μεταφεραονται

authentication με ποιο τροπο γινετε το αυthentication για το ποιος εισαι.ολοι οι providerw oso χερω παιζουν με pap σαν κυριο τροπο και σαν δευτερευων με chap.

Τώρα αναγκάστηκα να μάθω!:lol: Κι εγώ ρε παιδιά ασχολούμε με PC 12 χρόνια και ψιλο ξέρω μερικά πράγματα. Τι να πει κι η θεία η οποία θέλει κι αυτή netbook?

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 01 : 27 : 26-----

μα asus για router? :o

χάθηκαν τόσες εταιρίες με χρόνια εμπειρίας στο χώρο που φτιάχνουν σχεδόν αποκλειστικά δικτυακά προϊόντα? :P

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Το ’ριξα στη φτήνια.

Ναι αλλά δε με χαλάνε τα 60 να τα έπαιρνα πίσω, στην τσέπη μου, ζεστά:lol:

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 01 : 41 : 09-----

Καλα γενικα υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ Modem/Router που κολανε, δεν ειναι μονο τα ASUS.

Οσο για τα αλλα εχεις δικιο αλλα ξεχνας πως σε ολες τις χωρες εχει Τηλεφωνικη υποστηριξη. Αν ειχαμε ASUS Hellas θα ειχαμε και εδω.

ΝΑΙ θα περίμενες μια ώρα στο ακουστικό, μέχρι να ιδρώσει το αυτί και να βραχυκυκλώσει και το τηλέφωνο, το καλό, το ασύρματο και μετά να θες και τηλέφωνο.

Στο τέλος θα σου έλεγαν δεν φταιμε εμείς φταίει ο ISP, o ISP θα σου ’λεγε φταίει ο ΟΤΕ, ο ΟΤΕ θα σου ’λεγε φταιει το Ck' ολο-χώρι που μένεις κτλ.

Δημοσ.

απλα καποις εταιρειες δεν πετυχενουν καπου.η creative βγαζει κορυφη καρτες ηχου για ερασιτεχνες αλλα εβγαλε τα χειροτερα cd rom.η sony εβγαζε τις καλυτερες οθονες καποτε αλλα εβγαλε επισης πολυ χαλια dvd-r.η crypto εβγαλε καταπληκτικα φιλτρακια χαχα αλλα σε adsl οτι εβγαλε ηταν καταστροφη.αντε για κανα mp3 ειναι και αυτο ψευτικο φενεται.

Δημοσ.
απλα καποις εταιρειες δεν πετυχενουν καπου.η creative βγαζει κορυφη καρτες ηχου για ερασιτεχνες αλλα εβγαλε τα χειροτερα cd rom.η sony εβγαζε τις καλυτερες οθονες καποτε αλλα εβγαλε επισης πολυ χαλια dvd-r.η crypto εβγαλε καταπληκτικα φιλτρακια χαχα αλλα σε adsl οτι εβγαλε ηταν καταστροφη.αντε για κανα mp3 ειναι και αυτο ψευτικο φενεται.

Πολυ σωστο, σε βρίσκω. Είχα κι εγώ Creative CD-ROM! Πω,τι μου θυμισες! Τοτε το 2000-2001. Κι εμένα χάλασε μετά από κανα 6μηνο χρήσης.

Οι κάρτες ήχου (έχω ακόμα Αudigy 2ZS). Κορυφαίες σε απόδωση, καταπληκτικός ήχος, αλλά πάσχουν σε drivers. Πανάκριβες οι ρουφιάνες:fear:.

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 12 : 01 : 00-----

Ξέχασα να σας πω ότι κατέληξα σε ρουτερ της ASUS γιατί πετάχτηκα στο πλαίσιο να πάρω netbook καιπερισέψανε κανα 150 έουρο. Και λέω δεν παίρνω κι ένα ρουτεράκι. Ε, έτσι λοιπόν -χωρίς να το ψάξω- την έπαθα.

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 12 : 05 : 10-----

Πω, καταπληκτικό το ΑCER ASPIRE ONE 150L. Tου ’βαλα ΧΡ.

Βασικά το netbook περίμενα προβληματικό, λόγω ACER, αλλά βγήκε σκυλάκι. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...