Ozone Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 γεια σας. ολοι μας ειμασται δισαρεστιμενοι με τα 2 μονο usb port των νεων μακμπουκ. θελω να αγορασω ενα που να ειναι οσο το δυνατο συμβατο με μακ. αλλα 1) πρωτιμαω να μην θελει ac power γιατι βαρεθυκα τα συρματα. 2) εαν δεν εχει ac power τοτε η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων χανεται σωστα? 3) θελω να βγαζει 4 θυρες. + 1 του μακ συνολο 5. ποιο πρωτεινεται?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 γεια σας. ολοι μας ειμασται δισαρεστιμενοι με τα 2 μονο usb port των νεων μακμπουκ. θελω να αγορασω ενα που να ειναι οσο το δυνατο συμβατο με μακ. αλλα 1) πρωτιμαω να μην θελει ac power γιατι βαρεθυκα τα συρματα. 2) εαν δεν εχει ac power τοτε η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων χανεται σωστα? 3) θελω να βγαζει 4 θυρες. + 1 του μακ συνολο 5. ποιο πρωτεινεται? Αν πάρεις κάποιο που δεν έχει AC Power, φοβάμαι μήπως υποβαθμίζεις την USB 2.0 σε USB 1.1... Δεν Είδα τα εξής στο e-shop.gr, τα οποία φαίνονται ότι είναι μικρά σε μέγεθος για να μην χάνουν σε φορητότητα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802403 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569681 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.580128 Όλα τα παραπάνω είναι συμβατά με Μacintosh. Γιατί να μην είναι;
SpyrosR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 1) πρωτιμαω να μην θελει ac power γιατι βαρεθυκα τα συρματα.2) εαν δεν εχει ac power τοτε η ταχυτητα μεταφορας δεδομενων χανεται σωστα? Το πρωτόκολλο USB 2.0 δίνει 5 "μονάδες ισχύος" σε κάθε θύρα, για σύνολο 500mA. Οι συσκευές χαμηλής κατανάλωσης (π.χ. πληκτρολόγιο) τραβάνε μόνο μία μονάδα, δηλαδή 100mA. Οι υψηλής κατανάλωσης (π.χ. iPod, USB σκληροί), απαιτούν και τις 5, δηλαδή 500mA. Τώρα αν σε μια θύρα βάλεις ένα USB hub σκέτο, καταλαβαίνεις ότι το παρεχόμενο ρεύμα από το μηχάνημα παραμένει το ίδιο. Οπότε μπορείς να συνδέσεις ΜΌΝΟ μία συσκευή 500mA ή μέχρι 4 (αφού τόσες βγάζει το hub) των 100mA. Αν βάλεις για παράδειγμα ένα πληκτρολόγιο συν τον εξωτερικό σου δίσκο, ο δίσκος δε πρόκειται να λειτουργήσει... γιατί απαιτείται συνολικά 100 + 500 = 600mA ενέργειας, που δε μπορεί μια USB 2.0 θύρα να δώσει. Τη λύση δίνει το AC/DC adapter, που τροφοδοτεί τις παραπάνω USB θύρες με ρεύμα απ' την πρίζα του σπιτιού σου. Το τροφοδοτικό δεν έχει καμία σχέση με την ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, παρά μόνο με το ΠΌΣΕΣ και ΤΙ συσκευές μπορείς να βάλεις πάνω στο hub.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 [...] Το τροφοδοτικό δεν έχει καμία σχέση με την ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων, παρά μόνο με το ΠΌΣΕΣ και ΤΙ συσκευές μπορείς να βάλεις πάνω στο hub. Ωραία, I stand corrected για το προηγούμενο σχόλιό μου περί USB 1.1. Αλλά τότε, αφού ισχύει αυτό που λέει ο SpyrosR, υπάρχει θέμα: χωρίς AC Power ουσιαστικά δεν έχεις διαθεσιμότητα όλων των USB ports. Οπότε δώρον άδωρον το hub...
georgeadams Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Ωραία, I stand corrected για το προηγούμενο σχόλιό μου περί USB 1.1. Αλλά τότε, αφού ισχύει αυτό που λέει ο SpyrosR, υπάρχει θέμα: χωρίς AC Power ουσιαστικά δεν έχεις διαθεσιμότητα όλων των USB ports. Οπότε δώρον άδωρον το hub... Όχι ακριβώς. Δεν μπορείς να βάλεις ένα δίσκο και ένα πληκτρολόγιο αλλά μπορείς να βάλεις στο hub πχ ένα πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι, ένα usb stick και ένα card reader (100+100+100+100=400mA+100mA που τραβάει το ίδιο το hub για τη λειτουργία του=500mA) και να βάλεις τον σκληρό δίσκο που θέλει 500mA στη δεύτερη θύρα usb του macbook.
Ozone Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 βασικα εγω θελω για 1x εξωτερικο 2.5 1x εξωτερικο 3.5 1x memory stick 1x φορτηση κινητου /sychnorize 1χ game control.
georgeadams Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Ο εξωτερικός 3.5" έχει δικό του τροφοδοτικό οπότε μπορεί να παίξει σε usb hub που να μην έχει τροφοδοτικό. Ο εξωτερικός 2.5" χρειάζεται usb hub με τροφοδοτικό. Το usb memory stick παίζει παντού. Το sync του κινητού δεν θα έχει πρόβλημα αλλά για τη φόρτιση του κινητού θέλεις usb hub με τροφοδοτικό. Για το game controller δεν ξέρω αλλά κατά πιθανότητα παίζει παντού.
sophitian Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Από τα καλύτερα hub για MAC είναι αυτά της Trust σε λευκο για MAC http://www.letsbuy.gr/product_info.php?cPath=25_54&products_id=930 Δεν ξέρω όμως για τροφοδοσία
sophitian Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 2000 ευρώ για ένα Macbook air? Τα apple γενικώς είναι φουσκωμένα αφού πληρ'ωνεις design και παίρνει η μπάλα και τα περιφερειακά τους φαίνεται.....
GR1337 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Το usb hub δεν είναι apple περιφερειακό. Είναι κοινό και για PC, μάλλον το συγκεκριμένο μαγαζί το έχει πολύ ακριβά γιατί στο ebay υπάρχουν πολύ καλύτερα της trust σε καλύτερες τιμές.
x_vagos_x Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Μόλις προχθές αγόρασα ένα φτηνό PleoMax 4 χ USB 2.0 από τα MediaMarkt. Με 3.99€ και δουλεύει μια χαρά με 2.5 δίσκο, κινητό που φορτίζει, iPod Touch που επίσης φορτίζει, και card reader... Ο δίσκος αντιγράφει μια χαρά με όλα αυτά συνδεδεμένα, σαν να ήταν απευθείας συνδεδεμένος με το MacBook [από άποψη ταχύτυητας]
georgeadams Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Το sync του κινητού δεν θα έχει πρόβλημα αλλά για τη φόρτιση του κινητού θέλεις usb hub με τροφοδοτικό. Χμ, δοκίμασα το iPhone πάνω σε USB Hub ΧΩΡΙΣ τροφοδοσία. Το iPhone κανε sync ΚΑΙ φόρτιζε κανονικά. Όταν όμως δοκίμασα στο ίδιο καλώδιο φόρτισης να συνδέσω ταυτόχρονα το iPhone και το Apple Blootooth headset, το bluetooth δεν φόρτιζε (λογικό, πόσο ρεύμα να δώσει η καημένη η USB).
sophitian Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Το usb hub δεν είναι apple περιφερειακό.Είναι κοινό και για PC, μάλλον το συγκεκριμένο μαγαζί το έχει πολύ ακριβά γιατί στο ebay υπάρχουν πολύ καλύτερα της trust σε καλύτερες τιμές. Και στο e-shop την ίδια τιμή το βρήκα δεν είναι θέμα καταστήματος. Απλά έχει λευκό χρώμα και είναι πολύ ποιοτικό, προσωπικά μου άρεσε. Τώρα hub γενικά και στο lidl με 2 ευρώ δίπλα στις παντόφλες βρίσκεις, δεν είναι θέμα. Ότι αρέσει στον καθένα
x_vagos_x Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Είναι ότι αρέσει, ότι βολεύει, ότι αξίζει, ότι θέλει ο καθένας και πολλά άλλα. Το θέμα είναι ότι εμένα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας κι ας κάνει 4€, κι ας βρίσκεται και δίπλα στις πιο ακριβές από αυτό παντόφλες. Μιας που ανέφερες το Lidl, ένα πρόσφατο παράδειγμα : Φορτιστής μπαταριών Μάρκα "Μ'έκαψες" μοντέλο 3000 δίπλα επίσης από παντόφλες υπερδιπλάσιας αξίας, κάνει καλύτερη δουλειά από τον Energizer που πήρε σε πολλαπλάσια τιμή πολύ κοντινός συγγενής μου. Γρηγορότερα, ποιοτικότερα. Υ.Γ. Έλεος με το Lidl Υ.Γ. 2 Θεωρείτε ότι τα MediaMarkt είναι γενικά φτηνιάρικα; EDIT : Ξέχασα να πω πως η Trust είναι από τις καλύτερες εταιρίες για μένα σε Πληκτρολόγια και Ποντίκια. Όσα Windows PC έχω, έχουν πάνω Trust όσων αφορά αυτά τα περιφερειακά.... Ενσύρματα και Ασύρματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.