Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για οθόνη 22" 16:10

PredGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, σε αυτήν καταλήγω.. Όμως τι διαφορές υπάρχουν αν εξαιρέσουμε την τιμή, το tv tuner και τις υποδοχές hdmi κλπ;

Αν κρίνουμε από τα χαρακτηριστικά εδώ:

SAMSUNG SYNCMASTER T220

SAMSUNG SYNCMASTER T220HD

Η απλή έκδοση φαίνεται να έχει μικρότερο χρόνο απόκρισης και καλύτερο contrast ratio. Οπότε ποιά θεωρείται καλύτερη;

Επειδή αύριο το πρωί θα πάω να αγοράσω μια από τις 2, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη... :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Με το χρώμα τι γίνεται? ΘΑ είναι τουλάχιστον το ίδιο??

θεωρητικά όχι δεν πρόκειται να είναι το ίδιο...οι CRT έχουν πολύ καλύτερο χρώμα από τις TFT αλλά υστερούν σε γεωμετρία και ευκρίνεια...

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 05 : 06 : 23-----

Επειδή αύριο το πρωί θα πάω να αγοράσω μια από τις 2, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη... :-)

αν θες monitor με TV tuner πάρε την Τ220HD...αν δεν θες πάρε την Τ220, απλό :P

Δημοσ.

Μιας και αναφερθηκε η 220hd και για να μην ανοιξω καινουργιο thread , θα προτεινατε αυτη η την lg m2294d-pz και γιατι; δηλαδη η διαφορα στα 50 ευρω γιατι υπαρχει;

Επισης δεν καταλαβαινω τη διαφορα στα ms... Το ιδιο πανελ δεν ειναι; πως γινεται να γινεται πιο αργο με το tuner;τεσπα... Μεταξυ των 2 υπαρχει καποια αποψη;

Δημοσ.
Μιας και αναφερθηκε η 220hd και για να μην ανοιξω καινουργιο thread , θα προτεινατε αυτη η την lg m2294d-pz και γιατι; δηλαδη η διαφορα στα 50 ευρω γιατι υπαρχει;

Επισης δεν καταλαβαινω τη διαφορα στα ms... Το ιδιο πανελ δεν ειναι; πως γινεται να γινεται πιο αργο με το tuner;τεσπα... Μεταξυ των 2 υπαρχει καποια αποψη;

Εγώ προτείνω Samsung.

Τέλεια χρώματα πολύ καλή απεικόνιση. Η LG είναι λίγο κατώτερη αν και εξαιρετικά ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια.

Αν δεν θέλετε tv tuner πάρτε την απλή t220.

Μην βλέπετε HD και ψαρώνετε ρε!!! Δείτε τες από κοντά και θα καταλάβετε... Σαν οθόνη είναι σχεδόν ίδια με την απλή ίσως και κατώτερη. Eχει 5 ms χρόνο απόκρισης βλέπεις σε αντίθεση με την απλή που έχει 2 ms. Αυτό μετράει πολύ παίδες.

Δημοσ.

Τις ειδα ολες μαζι, την lg την τ220 και την τ200hd και πραγματικα διαφορες με το ματι δεν ειδα...

Αυτα τα 3ms νομιζω δεν μπορουμε να τα δουμε!Ή κανω λαθος???

Και πως γινεται το ιδιο monitor με την προσθηκη ενος tuner να γινει πιο αργο??Μηπως ειναι απλα marketing??

Δημοσ.
θεωρητικά όχι δεν πρόκειται να είναι το ίδιο...οι CRT έχουν πολύ καλύτερο χρώμα από τις TFT αλλά υστερούν σε γεωμετρία και ευκρίνεια...

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 05 : 06 : 23-----

αν θες monitor με TV tuner πάρε την Τ220HD...αν δεν θες πάρε την Τ220, απλό :P

Σε ευκρίνεια όχι. Το μικρότερο dot pitch των CRT τους δίνει καλύτερη ευκρίνεια (μιλάω πάντα για κορυφαία μοντέλα σαν την G200 που είχα την τύχη να έχω κι εγώ και την άλλαξα μόνο όταν χάλασε).

Δημοσ.
Τις ειδα ολες μαζι, την lg την τ220 και την τ200hd και πραγματικα διαφορες με το ματι δεν ειδα...

Αυτα τα 3ms νομιζω δεν μπορουμε να τα δουμε!Ή κανω λαθος???

Και πως γινεται το ιδιο monitor με την προσθηκη ενος tuner να γινει πιο αργο??Μηπως ειναι απλα marketing??

Μπορείς να τα δεις τα 2 ms. Υπάρχει επιλογή στην t220 (την απλή). Βάζεις από το μενού της οθόνης στο RTA mode 2. Βλέπεις διαφορά εκεί με το μάτι.

Μισό να βρω και ένα site για να καταλάβεις τι παίζει με αυτή τη ρύθμιση.

http://www.digitalversus.com/article-358-3448-36.html

Φίλε μου αν βάλεις αυτή την επιλογή και τις συγκρίνεις θα δεις ότι είναι σχεδόν ίδιες. Καλύτερη όμως θα είναι η samsung οπτικά.

Το tvtuner πληρώνεις παραπάνω στην lg, αλλιώς θα ήταν μια τυπική οθόνη των 170 ευρώ με χρώματα κατώτερα της samsung.

Tώρα όσον αφορά την t220 hd, όλοι βλέπουν αυτό το HD και ψαρώνουν, νομίζοντας ότι πήραν την super οθόνη της ζωης τους η οποία ως native ανάλυση έχει την 1680χ1050. Ακριβώς ίδια με τηναπλή είναι.. Αν πιστεύεις ότι θα πιάσεις 1080p ή κάτι τέτοιο (επειδή λέει hdmi θύρα) έλα πες το μου ;)

Ξαναλέω αν σε ενδιαφέρει το tvtuner πάρε hd t220. Αν όμως όχι δεν αξιζει να σκάσεις τόσα λεφτά. Πάρε την απλή t220.

Δημοσ.

@vk13

Ευχαριστω για την απαντηση.Η διαφορα που αναφερεις ειναι για μια ρυθμιση της τ220.Εγω αναφερομαι στα τεχνικα χαρακτηριστικα τις απλης σε σχεση με την HD.Πως γινεται αυτες οι δυο να ειναι διαφορετικες αφου και εσυ λες οτι ειναι ιδιες!!!

Οσον αφορα την lg πιστευεις δηλ οτι η διαφορα στα χρωματα αξιζει τα 50 παραπανω ευρω?

Δημοσ.

with all respect παιδια,

τιν διαφορα στα ms δεν παιζει να την καταλαβει κανεις , ειχα sony 17" που ειχ αποκριση 25ms και μια 5700ultra και ουδεποτε καταλαβα διαφορα ουτε γενικα στη χρηση ουτε στα παιχνιδια...τωρα αυτη που εχω ειναι 20" με 5 ms και κατι εγινε...

το πραγματικο χρωμα επισης δεν μπορεις να το δεις στο μαγαζι, με εκατο λαμπες γυρο γυρο τοποθετημενες στα ραφια οπως να ειναι και παιρνοντας σημα απο " πολυμπριζο" .

προσωπικα αν αλλαζα οθονη θα επαιρνα αυτην :

http://www.acer.co.jp/products/monitor/h223hqbmid/spec.html

την έχουν φερει τα mediamarkt/saturn...

δεν βλεπω να της λειπει κατι , εχει 100Ε(!) λιγοτερα απο την samsung

και προσφερει νομιζω τα παντα...αν τωρα καποιοι έχουν κομπλεξ με τη συγκεκριμενη εταιρια ειναι αλλο θεμα...

Η καρτα γραφικων σου δεν θα εχει προβλημα, (μονο στα παιχνιδια.)

αυτα απο μενα :-) αν και χτες πρεπει να αγορασες τελικα...

Δημοσ.

Όντως χθες αγόρασα τελικά την Samsung T220HD.

Πολύ καλή οθόνη, μια χαρά τα χρώματα και όλα τα υπόλοιπα, τελείως διαφορετική αίσθηση σε σχέση με την 19'' που είχα. Επίσης η κάρτα γραφικών μου (8600 GTS) τελικά σηκώνει μια χαρά στις υψηλότερες αναλύσεις το PES2008 και το C&C: Red Alert 2 που βρήκα εύκαιρα και δοκίμασα. Φυσικά καμία ορατή καθυστέρηση όσο αφορά τα 5 ms.

Πολύ χρήσιμο και πλήρες το τηλεκοντρόλ της, όπως και όλες οι υποδοχές που προσφέρει.

3 αρνητικά βρήκα μόνο:

α) Τα ηχεία παράγουν πολύ μέτριας ποιότητας ήχο - Τα απενεργοποίησα τελείως.

β) Καθυστερεί αρκετά να ανοίξει ή να επανέλθει από stand by, δηλαδή 5 δευτερόλεπτα το λιγότερο.

γ) Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα της συγκεκριμένης που αγόρασα ή αν αυτό είναι το φυσιολογικό, αλλά υπάρχει φωτισμός στο πάνω και κάτω μέρος της οθόνης όταν η εικόνα είναι σκούρα. Έχω ποστάρει σχετικά εδώ μαζί με φωτογραφίες.

Δημοσ.
@vk13

Ευχαριστω για την απαντηση.Η διαφορα που αναφερεις ειναι για μια ρυθμιση της τ220.Εγω αναφερομαι στα τεχνικα χαρακτηριστικα τις απλης σε σχεση με την HD.Πως γινεται αυτες οι δυο να ειναι διαφορετικες αφου και εσυ λες οτι ειναι ιδιες!!!

Οσον αφορα την lg πιστευεις δηλ οτι η διαφορα στα χρωματα αξιζει τα 50 παραπανω ευρω?

Φίλε μου η μία έχει tv tuner και hdmi ενώ η άλλη δεν έχει τίποτα απ τα δύο. Πέρα όμως από το tvtuner, το hdmi σε 22άρα οθόνη με μέγιστη ανάλυση την 1680χ1050 μην νομίζεις ότι αξίζει ή ότι θα δεις τα 1080p ή τίποτα τέτοιο.

Τα περισσότερα είναι marketing φίλε μου.

Λεπτομέρειες τώρα και τεχνικά χαρακτηριστικά πήγαινε από κοντά και ρώτα ή ψάξε σε φόρουμ. Στο ξαναλέω οπτικά διαφορές δεν θα δεις. Και αν δεις λόγω των 2 ms είναι καλύτερη η απλή στα παιχνίδια κατά κύριο λόγο.

Την lg εγώ σαν τρίτη επιλογή θα την είχα μετά τις άλλες δύο.

-----Προστέθηκε 4/1/2009 στις 02 : 49 : 03-----

with all respect παιδια,

τιν διαφορα στα ms δεν παιζει να την καταλαβει κανεις , ειχα sony 17" που ειχ αποκριση 25ms και μια 5700ultra και ουδεποτε καταλαβα διαφορα ουτε γενικα στη χρηση ουτε στα παιχνιδια...τωρα αυτη που εχω ειναι 20" με 5 ms και κατι εγινε...

το πραγματικο χρωμα επισης δεν μπορεις να το δεις στο μαγαζι, με εκατο λαμπες γυρο γυρο τοποθετημενες στα ραφια οπως να ειναι και παιρνοντας σημα απο " πολυμπριζο" .

προσωπικα αν αλλαζα οθονη θα επαιρνα αυτην :

http://www.acer.co.jp/products/monitor/h223hqbmid/spec.html

την έχουν φερει τα mediamarkt/saturn...

δεν βλεπω να της λειπει κατι , εχει 100Ε(!) λιγοτερα απο την samsung

και προσφερει νομιζω τα παντα...αν τωρα καποιοι έχουν κομπλεξ με τη συγκεκριμενη εταιρια ειναι αλλο θεμα...

Η καρτα γραφικων σου δεν θα εχει προβλημα, (μονο στα παιχνιδια.)

αυτα απο μενα :-) αν και χτες πρεπει να αγορασες τελικα...

Φαίνεται η διαφορά στα ms κυρίως στα παιχνίδια. Θέλει παρατηρητικότητα.

Και μακριά από acer... Δεν είναι κόμπλεξ ή κάτι τέτοιο. Κοινή λογική είναι για να μην πάρεις οθόνη και κλαις τα λεφτά σου.:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...