Προς το περιεχόμενο

To πρωτο μου HTPC

dimkar2405

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Xρονια πολλα και καλη χρονια με υγεια πανω απ' ολα!!Λοιπον θελω να φτιαξω ενα htpc το οποιο θα αντικαταστησει το προ 6ετιας αγορασμενο desktop.Δεν με ενδιαφερει η οθονη, το συνδεω στην τηλεοραση.Η χρηση θα ειναι HD video περισσοτερο και ελαχιστο gaming μιας και ποιο πολυ παιζω fifa09 και το ps3 με καλυπτει.Θα ηθελα βεβαια να υπαρχει μελλοντικα η δυνατοτητα αναβαθμισης ενος ή δυο part σε περιπτωση που κανω στροφη στο pc gaming.Προς το παρον ομως HD video.

<a href=http://img168.imageshack.us/img168/5190/eshoplq8.jpg' alt='eshoplq8.jpg'> w1024.png[/img]

Δημοσ.

Απότι βλέπω, κοιτάς για ένα htpc με budget γύρω στα 450euro. Ορίστε μια σύνθεση και από μένα, θα σε καλύψει μια χαρά...^^

Lian Li PC-V350B - Mini Tower - Micro ATX ~ (Πανέμορφο κουτάκι)

SEASONIC S12II-380 ENERGY+ 80 PLUS 380W

AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX

GIGABYTE GA-MA74GM-S2

ADATA 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 VITESTA EXTREME SERIES 800MHZ DUAL CHANNEL KIT

SAPPHIRE RADEON HD4670 512MB DDR3 PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

LG GH22NS SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK

463euro, με 4gb μνήμης, 640gb σκληρό, γρήγορη κάρτα γραφικών και energy efficient διπύρηνο. Φυσικά, μπορείς να ρίξεις και άλλο την τιμή, υπέθεσα πως αυτό πάνω κάτω θα είναι το budget σου...

Δημοσ.

Να θέσω και εγω την άποψη μου επειδή έχω δει αρκετά HTPC να προτιμήσεις απαραίτητα ΑΤΙ για γραφικά.Δεν ειναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά για αυτή τη δουλεια ειναι οι καταλληλότερες (ποιότητα χρώματος,ήχος στο dvi),οπότε η 4670 ειναι απλά η πιο σωστή

Δημοσ.

Απο ε-σοπ παντως εγω δεν θα σου προτεινα να το χτισεις. Κοιτα κ αν χωραει καμια καλυτερη καρτα γραφικων πιστευω αξιζει τα επιπλεον 30-40 ευρω

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση!!

Απότι βλέπω, κοιτάς για ένα htpc με budget γύρω στα 450euro. Ορίστε μια σύνθεση και από μένα, θα σε καλύψει μια χαρά...^^

Lian Li PC-V350B - Mini Tower - Micro ATX ~ (Πανέμορφο κουτάκι)

SEASONIC S12II-380 ENERGY+ 80 PLUS 380W

AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX

GIGABYTE GA-MA74GM-S2

ADATA 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 VITESTA EXTREME SERIES 800MHZ DUAL CHANNEL KIT

SAPPHIRE RADEON HD4670 512MB DDR3 PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

LG GH22NS SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK

463euro, με 4gb μνήμης, 640gb σκληρό, γρήγορη κάρτα γραφικών και energy efficient διπύρηνο. Φυσικά, μπορείς να ρίξεις και άλλο την τιμή, υπέθεσα πως αυτό πάνω κάτω θα είναι το budget σου...

Εχω ενα εξωτερικο σκληρο 750gb και σκεφτομουνα να παρω μικρο σκληρο για το htpc, εξου και ο 160gb που ειχα βαλει αρχικα.Απ' οτι βλεπω βεβαια συμφερει ο 640 αφου ειναι μονο 23 ευρω πιο ακριβος.Τοσο ειναι το budget αλλα ψαχνω να κοψω οσα μπορω χωρις να χασω σε αποδοση.

Να θέσω και εγω την άποψη μου επειδή έχω δει αρκετά HTPC να προτιμήσεις απαραίτητα ΑΤΙ για γραφικά.Δεν ειναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά για αυτή τη δουλεια ειναι οι καταλληλότερες (ποιότητα χρώματος,ήχος στο dvi),οπότε η 4670 ειναι απλά η πιο σωστή

Η αληθεια ειναι οτι λογω μειομενου χρονου εχω χασει λιγακι τις εξελιξεις αλλα καπου πηρε το ματι μου τωρα τελευταια οτι ισχυει αυτο που λες.Ευχαριστω παντως.

Απο ε-σοπ παντως εγω δεν θα σου προτεινα να το χτισεις. Κοιτα κ αν χωραει καμια καλυτερη καρτα γραφικων πιστευω αξιζει τα επιπλεον 30-40 ευρω

Εννοεις να μην το χτισω απλα εκει ή ουτε τα κομματια να μην παρω απο εκει?Σιγουρα θα προτιμουσα αυτο που προτεινεις για την καρτα, απλα δεν θα βγω οικονομικα, αυτος ειναι ο μοναδικος λογος.

Δημοσ.

Εγω θα λεγα να το χτισεις καπου με καλυτερο after sales support. Κ γενικα επειδη τα HTPC δεν εχουν κ την καλυτερη ψυξη κ γενικα ανεβαζουν θερμοκρασιες, φοβαμαι μηπως τρεχεις κ δεν φτανεις με το ε-σοπ. Οποτε παρτο απο καπου να στο δωσουν συναρμολογημενο να χεις κ 3 χρονια εγγυηση κ να σαι ανετος. Τωρα αν κανω λαθος καπου ας με διορθωσουν τα παιδια..Παντως εγω θα κανα τα αδυνατα δυνατα να χωρεσω μια 4850 στο budget

Δημοσ.

Φίλε dimkar2405, το θέμα είναι πως η διαφορά στην χωρητικότητα και κυρίως την ταχύτητα των 2 σκληρών δεν είναι ανάλογη με την διαφορά στην τιμή τους. Γιαυτό ακριβώς τον λόγο ο 640 ΑΑKS είναι αυτή την στιγμή το sweetpoint της αγοράς, δλδ επειδή ταυτόχρονα κατέχει το καλύτερο gb/€ ratio και δεν υπάρχει πιο γρήγορος σκληρός με μικρότερη χωρητικότητα, ή/και λιγότερα λεφτά.

Tώρα για να ρίξουμε το κόστος, ορίστε μερικές ιδέες. Ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις, κάνεις κουμάντο στο setup σου...

---Ένας τρόπος για να κόψεις συνολικά από το σύστημα θα ήταν να απαλείψεις την κάρτα γραφικών, αναβαθμίζοντας την igp στην 3300 του 790gx/750sb combo (που είναι και fully phenomII ready btw).

MSI KA790GX

Έτσι θα κερδίσεις περίπου 40euro, χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στην αναπαραγωγή HD υλικού. Αφού ανέφερες πως δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το gaming, ακόμα καλύτερα, ρίχνεις και την κατανάλωση έτσι.

---Επόμενο σημείο για να γλυτώσεις λεφτά είναι το OEM ET-350 της seasonic.

SEASONIC ΤΡΟΦ.350W SS-350ET 80plus APFC

Είναι πολύ ποιοτικό (80+, APFC, αθόρυβο), και θα καλύψει το σύστημά σου μια χαρά. Γλυτώνεις έτσι άλλο ένα 20αρικο.

---Μπορείς να γλυτώσεις αρκετά λεφτά στο κουτί, αρκεί να βρεις κάτι που να σε καλύπτει αισθητικά. Προσωπικά θεωρώ το συγκεκριμένο lian li ιδανικό για σαλόνι, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως 100 euro είναι πολλά λεφτά για κουτί...να μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να σώσεις ένα 30άρι ακόμα.

SHARKOON RUSH CASE BLACK (το έχεις επιλέξει και εσύ)

NZXT DUET CLASSIC SERIES HTPC BLACK

THERMALTAKE VC4000SNS MOZART SILVER

---Μπορείς επίσης να βάλεις 1 dimmakι των 2 gb 800mhz DDR2 τώρα, και να προσθέσεις άλλο ένα πανομοιότυπο αργότερα.

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM

Αν επέλεγες όλα τα παραπάνω μαζί, και πάλι θα είχες ένα δυνατό HTPC στα χέρια σου, με τελικό κόστος στα 350euro.

Δημοσ.
η msi είναι atx και το κουτί που προτείνεις dante micro ATX, προσοχή λίγο μην την πατήσει.

H μητρική που έχω δώσει είναι micro atx. Η 790gx που συζητάγαμε για να ρίξουμε το κόστος ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα χρησιμοποιηθεί με ATX media center κουτιά, όπως τα 2 που πρότεινα στο ίδιο post...

Δημοσ.
Εγω θα λεγα να το χτισεις καπου με καλυτερο after sales support. Κ γενικα επειδη τα HTPC δεν εχουν κ την καλυτερη ψυξη κ γενικα ανεβαζουν θερμοκρασιες, φοβαμαι μηπως τρεχεις κ δεν φτανεις με το ε-σοπ. Οποτε παρτο απο καπου να στο δωσουν συναρμολογημενο να χεις κ 3 χρονια εγγυηση κ να σαι ανετος. Τωρα αν κανω λαθος καπου ας με διορθωσουν τα παιδια..Παντως εγω θα κανα τα αδυνατα δυνατα να χωρεσω μια 4850 στο budget

Σκεφτομουν ακομη να το στησω και μονος μου αλλα δεν ξερω και την πολιτικη των εκαστοτε καταστηματων:δηλαδη πρεπει να αγορασω τα εξαρτηματα απο το καταστημα που θα το συναρμολογησει ή μπορω και να τους τα παω εγω και να τα συναρμολογησουν αυτοι?Οπως θα γραψω παρακατω θα προτιμησω την μητρικη με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων και αργοτερα ισως βαλω και την 4850.

Φίλε dimkar2405, το θέμα είναι πως η διαφορά στην χωρητικότητα και κυρίως την ταχύτητα των 2 σκληρών δεν είναι ανάλογη με την διαφορά στην τιμή τους. Γιαυτό ακριβώς τον λόγο ο 640 ΑΑKS είναι αυτή την στιγμή το sweetpoint της αγοράς, δλδ επειδή ταυτόχρονα κατέχει το καλύτερο gb/€ ratio και δεν υπάρχει πιο γρήγορος σκληρός με μικρότερη χωρητικότητα, ή/και λιγότερα λεφτά.

Tώρα για να ρίξουμε το κόστος, ορίστε μερικές ιδέες. Ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις, κάνεις κουμάντο στο setup σου...

---Ένας τρόπος για να κόψεις συνολικά από το σύστημα θα ήταν να απαλείψεις την κάρτα γραφικών, αναβαθμίζοντας την igp στην 3300 του 790gx/750sb combo (που είναι και fully phenomII ready btw).

MSI KA790GX

Έτσι θα κερδίσεις περίπου 40euro, χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στην αναπαραγωγή HD υλικού. Αφού ανέφερες πως δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το gaming, ακόμα καλύτερα, ρίχνεις και την κατανάλωση έτσι.

---Επόμενο σημείο για να γλυτώσεις λεφτά είναι το OEM ET-350 της seasonic.

SEASONIC ΤΡΟΦ.350W SS-350ET 80plus APFC

Είναι πολύ ποιοτικό (80+, APFC, αθόρυβο), και θα καλύψει το σύστημά σου μια χαρά. Γλυτώνεις έτσι άλλο ένα 20αρικο.

---Μπορείς να γλυτώσεις αρκετά λεφτά στο κουτί, αρκεί να βρεις κάτι που να σε καλύπτει αισθητικά. Προσωπικά θεωρώ το συγκεκριμένο lian li ιδανικό για σαλόνι, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως 100 euro είναι πολλά λεφτά για κουτί...να μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να σώσεις ένα 30άρι ακόμα.

SHARKOON RUSH CASE BLACK (το έχεις επιλέξει και εσύ)

---Μπορείς επίσης να βάλεις 1 dimmakι των 2 gb 800mhz DDR2 τώρα, και να προσθέσεις άλλο ένα πανομοιότυπο αργότερα.

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM

Αν επέλεγες όλα τα παραπάνω μαζί, και πάλι θα είχες ένα δυνατό HTPC στα χέρια σου, με τελικό κόστος στα 350euro.

Με μια προχειρη σκεψη που εκανα λεω να μην βαλω καρτα γραφικων και να βαλω τη μητρικη που προτεινεις(ελπιζω να σηκωνει και 1920χ1080) και να χρησιμοποιησω αυτο το κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650682 .Κανει ετσι δεν ειναι?

Το συνολο με το καινουργιο τροφοδοτικο και τη λιγοτερη ραμ φτανει στα 376 ευρω.

Δημοσ.
Με μια προχειρη σκεψη που εκανα λεω να μην βαλω καρτα γραφικων και να βαλω τη μητρικη που προτεινεις(ελπιζω να σηκωνει και 1920χ1080) και να χρησιμοποιησω αυτο το κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650682 .Κανει ετσι δεν ειναι?

Το συνολο με το καινουργιο τροφοδοτικο και τη λιγοτερη ραμ φτανει στα 376 ευρω.

H 3300 φυσικά και σηκώνει 1080p HD, για αυτό είναι φτιαγμένη εξάλλου...^^

Looks good to me, το κουτί κάνει μια χαρά. Πρόσθεσε και τα 25extra για το σετάκι 4gb της adata, και είσαι κομπλέ στα 400euro...:-)

Σε μελλοντική αναβάθμιση, πετάς πάνω μια 4850 όταν πέσει κάτω από τα 100euro, και επίσης, είσαι όπως είπαμε phenomII ready για το μέλλον...

Δημοσ.
H 3300 φυσικά και σηκώνει 1080p HD, για αυτό είναι φτιαγμένη εξάλλου...^^

Looks good to me, το κουτί κάνει μια χαρά. Πρόσθεσε και τα 25extra για το σετάκι 4gb της adata, και είσαι κομπλέ στα 400euro...:-)

Σε μελλοντική αναβάθμιση, πετάς πάνω μια 4850 όταν πέσει κάτω από τα 100euro, και επίσης, είσαι όπως είπαμε phenomII ready για το μέλλον...

Μπορω να προτιμησω αυτο τον επεξεργαστη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559563 ?Λεπτομερεια ειναι αυτο που ρωταω βεβαια....

Απο Δευτερα θα τα παραγγειλω και μολις τα στησω(ειτε μονος ειτε σε καποιο καταστημα) θα ποσταρω να πω εντυπωσεις!!Ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.
Μπορω να προτιμησω αυτο τον επεξεργαστη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559563 ?Λεπτομερεια ειναι αυτο που ρωταω βεβαια....

Όχι, είναι πολύ πιο ζεστός και ενεργοβόρος. Με λίγο σφίξιμο αν θέλεις, μπορείς να φέρεις τον 5050 στα ίδια hz χωρίς να αυξήσεις voltage, και πάλι θα είναι πιο οικονομικός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...