Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σου φαινομαι για τετοιος ; :P

Όχι, αλλά αν είσαι σε μισώ, σε μισώ, σε μισώ!! :lol::lol::P

Δεν απαντάω στα υπόλοιπα γιατί απλώς σε όλη τη συζήτηση (και στο άλλο thread του ΟΤΕ) δεν συγκλίνουμε καθόλου, οπότε δεν έχει νόημα, όπως είπες και συ πιο πάνω.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λεφτα εργαζομενων ειναι που τα κραταει και τα επανεπενδυει ο καπιταλιστης. Γι αυτο και τα κερδη του αυξανονται.

Feodor, κοκκινη καρτα. Η προπαγανδα του Ριζοσπαστη δεν ειναι αποτελεσματικη εδω.

Δημοσ.
Feodor, κοκκινη καρτα. Η προπαγανδα του Ριζοσπαστη δεν ειναι αποτελεσματικη εδω.

Δεν εργαζεσαι ε? Ποιος στα πληρωνει τα ιντερνετ και τα τετοια?

Δημοσ.
Δεν εργαζεσαι ε? Ποιος στα πληρωνει τα ιντερνετ και τα τετοια?

Εργαζομαι ως οδηγος φορτηγου και βγαζω πολλα περισσοτερα απο φρεσκοξυρισμενους μοντερνους υπαλληλους γραφειων με το καινουργιο αμαξακι τους και 5 δανεια 20-αετιας απο πισω.

Αν και δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει αυτο με τη συζητηση μας.

Δημοσ.
Εργαζομαι ως οδηγος φορτηγου και βγαζω πολλα περισσοτερα απο φρεσκοξυρισμενους μοντερνους υπαλληλους γραφειων με το καινουργιο αμαξακι τους και 5 δανεια 20-αετιας απο πισω.

Αν και δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει αυτο με τη συζητηση μας.

Δεν εχει σχεση με την συζητηση μας, απλα εχω ακουσει πολλους που δεν εργαζονται (οι σπουδες δεν θεωρουνται εργασια) και εχουν γνωμη για τα εργασιακα, συνθηκες εργασιας,σχεσεις εργαζομενου εργοδοτη και για τις απολυσεις.

Ενας χτες ελεγε "να απολυθουν ολοι να παει μπροστα η εταιρια" και τον ρωτησα αν δουλευει και μου λεει "ξερω απο αυτα σπουδαζω στο παντειο"..

Δημοσ.

Και όμως καμιά φορά τα βλέπεις πιο αντικειμενικά τα πράγματα στην απέξω.

Εγώ δουλευώ πολλά χρόνια (έτσι για να δεις το backround μου :-P) και δυστυχώς ή ευτυχώς οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν βγάζουν κέρδος, το κέρδος αυτό χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς και έτσι έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις/ανοίγματα κτλ. Το κέρδος μιας εταιρίας (δεν μιλάμε για μικρά μαγαζάκια τώρα...) δεν είναι προσωπικός λογαριασμός κάποιου.

Λέτε αν πουλήσει ο bill gates τα πολυτελή αμάξια του θα αλλάξει τίποτα? Τίποτα δεν θα αλλάξει, τίποτα απολύτως. Ούτε τα νούμερα της MS θα βελτιωθούν, ούτε δουλειές θα ανοίξουν, ούτε η κρίση θα αποτραπεί. Αν ήταν έτσι θα το είχε κάνει πρώτος ο ίδιος.

Θα μου πείς (όπως το ίδιο ισχύει και για τους μισθούς, και για όλα). Με άλλα 1000 ατόμα θα έκλεινε? Όχι αλλά αν ακολουθούσε αυτήν την γραμμή (ή έχεις μια τακτική ή δεν έχεις) θα έπρεπε να το κάνει για όλους, και για όλα τα χρόνια, οπότε ναι τότε θα έκλεινε.

Δημοσ.
Το μονο που θα πω ειναι οτι οι εργατες μπορουν να ζησουν χωρις τους καπιταλιστες αφου οι εργατες ειναι οι παραγωγοι ολου του πλουτου ενω οι καπιταλιστες δεν μπορουν να ζησουν χωρις τους εργατες.

Όπως αποδείχτηκε απο την πτώση του κουμμουνισμού τα ζώα θέλουν και καλό τσοπάνο, οπότε μάλλον άκυρος ο συλλογισμός σου...

Δημοσ.
Και όμως καμιά φορά τα βλέπεις πιο αντικειμενικά τα πράγματα στην απέξω.

Εγώ δουλευώ πολλά χρόνια (έτσι για να δεις το backround μου :-P) και δυστυχώς ή ευτυχώς οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν βγάζουν κέρδος, το κέρδος αυτό χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς και έτσι έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις/ανοίγματα κτλ. Το κέρδος μιας εταιρίας (δεν μιλάμε για μικρά μαγαζάκια τώρα...) δεν είναι προσωπικός λογαριασμός κάποιου.

Λέτε αν πουλήσει ο bill gates τα πολυτελή αμάξια του θα αλλάξει τίποτα? Τίποτα δεν θα αλλάξει, τίποτα απολύτως. Ούτε τα νούμερα της MS θα βελτιωθούν, ούτε δουλειές θα ανοίξουν, ούτε η κρίση θα αποτραπεί. Αν ήταν έτσι θα το είχε κάνει πρώτος ο ίδιος.

Θα μου πείς (όπως το ίδιο ισχύει και για τους μισθούς, και για όλα). Με άλλα 1000 ατόμα θα έκλεινε? Όχι αλλά αν ακολουθούσε αυτήν την γραμμή (ή έχεις μια τακτική ή δεν έχεις) θα έπρεπε να το κάνει για όλους, και για όλα τα χρόνια, οπότε ναι τότε θα έκλεινε.

Συμφωνω μαζι σου.

Να συμπληρωσω οτι σε μεγαλες εταιριες, μαζικες απολυσεις γινονται μονο αν ειναι απαραιτητο για την βιοσιμοτητα της εταιριας, και οχι επειδη οι ταδε εργαζομενοι δεν απεδιδαν οσο επρεπε να αποδωσουν. Εξαλλου αυτο και να θελουν να το κανουν δεν ειναι πρακτικα ευκολο.

Αν ισχυει οτι η microsoft θελει να απολυσει υπαλληλους ειναι σιγουρο οτι το κανει μονο και μονο επειδη ειναι ακρως απαραιτητο για την βιοσημοτητα της. Και οχι επειδη δεν απεδιδαν οι συγκεκριμενοι υπαλληλοι, ή επειδη θελει να διωξει αυτους να προσλαβει νεους.

Και οχι μονο η microsoft αλλα ολες οι πολυεθνικες που επηρρεαστικαν απο την κριση

Δημοσ.
Φιλε μου, συγγνωμη αλλα ο καπιταλισμος δεν ειναι το τελος της ιστοριας, δεν ειναι το τελευταιο συστημα στη γη.

Συμφωνούμε εδώ, είναι ένα βάρβαρο μεταβατικό στάδιο που θα υπάρχει μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Προς το παρόν πάντως αποδίδει εκεί που μερικά άλλα κατέρρευσαν σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα επειδή έφεραν μεγαλύτερα προβλήματα.

Το μονο που θα πω ειναι οτι οι εργατες μπορουν να ζησουν χωρις τους καπιταλιστες αφου οι εργατες ειναι οι παραγωγοι ολου του πλουτου ενω οι καπιταλιστες δεν μπορουν να ζησουν χωρις τους εργατες.

Αυτές οι ιδέες είναι ξεπερασμένες αν δεν κάνω λάθος και τόσο υποθετικές-ουτοπικές όσο και η ιδέα της ελεύθερης αγοράς που αυτορυθμίζεται. Αν αύριο εξαφανιστούν όλοι οι καπιταλιστές και μας μείνουν μόνο εργάτες και τα μέσα παραγωγής όλα θα κυλάνε ρολόι έτσι?

Τέλος πάντων καλύτερη απάντηση επ αυτού σου έδωσε ο LL_Neo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλος που πεφτει στη λουμπα της προκαταληψης, καλα δεν τα λεω mercyful_fate ? :P

Όπως αποδείχτηκε απο την πτώση του κουμμουνισμού τα ζώα θέλουν και καλό τσοπάνο, οπότε μάλλον άκυρος ο συλλογισμός σου...

Προσωπικα δεν θεωρω τους ανθρωπους που ζησαν στις πρωην σοσιλιστικες χωρες ζωα.Πιστευω οτι οταν οι ανθρωποι το θελησουν τον σχολανε τον τσοπανο.Αν θελεις, ολοι οι ανθρωποι μαζι μπορουν να φτασουν το επιπεδο του τσοπανου.Το τι εγινε στις σοσιαλιστικες χωρες ειναι μια αλλη συζητηση που δεν θα την κανουμε εδω. Τυγχανει να καταγομαι απο μια απ αυτες τις χωρες και γνωριζω σχετικά.

Παντως εσυ θα πρεπει να αισθανεσαι τυχερος για τη χωρα της οποιας εισαι κατοικος

για τη καρδια της Μονικα Μπελουτσι εννοω :P

-----Προστέθηκε 3/1/2009 στις 09 : 04 : 29-----

Όχι, αλλά αν είσαι σε μισώ, σε μισώ, σε μισώ!! :lol::lol::P

Δεν μπορω να με μισουν, γι αυτο και επιμενω. Να διαλυθει καθε υπονοια! Δεν ειμαι, δεν ειμαι, δεν ειμαι :P

Επεξ/σία από feodor
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.
Προσωπικα δεν θεωρω τους ανθρωπους που ζησαν στις πρωην σοσιλιστικες χωρες ζωα.

Ήταν παραλληλισμός. Τεσπα ο μοντ ζήτησε να επιστρέψουμε στο τόπικ οπότε δε θα το αναλύσω παραπάνω (εκτός και αν θέλει να κάνει σπλιτ)

Δημοσ.
Θα ψόφαγα να δώ ένα thread για τον κομμουνισμό ενάντια στο υπάρχον καθεστώς. Παρακαλώ επιτρέψτε το!

Θεωρητικά ένα thread καπιταλισμός vs κομμουνισμός σαν οικονομικές θεωρίες δεν παραβαίνει τους κανόνες του forum. Κάτι σαν αυτό Link.png Site: εδώ

Αν βέβαια κάποιοι αρχίσουν να μεταφέρουν το θέμα πολιτικά και να αναφέρονται σε πρόσωπα, θα κλειδωθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...