Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση XP σε υπολογιστή με Vista

captainf2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και χρόνια πολλά σε όλους. Εδώ και 2 μήνες έχω ένα Dell Inspiron 1525 το οποίο το αγόρασα με τα windows vista εγκατεστημένα. Τώρα κατάλαβα οτι δέν είναι και ότι καλύτερο για το λαπτοπ μου και θέλω να τα σβήσω και να βάλω τα windows XP. Έψαξα σε δίαφορες ξενόγλωσσες σελίδες αλλά δεν μπόρεσα να βρω αυτό που θέλω. Υπάρχει κανένας Ελληνικός οδηγός που να εξηγεί βήμα προς βήμα την όλη διαδικασία?

ΥΓ: Το windows XP το κατέβασα χτες απο τα torrents, είδα σε κάποιες σελίδες οτι μπορώ να κάνω εγκατάσταση το XP με USB stick μπορώ να το κάνω αυτό?

ΥΓ2: Πρέπει να τρέψω να ψάξω τα drivers για όλες τις συσκευές που έχω? Και ένα τελευταίο, πώς μπορώ να κάνω back up οτι έχω στο λαπτοπ?

Δημοσ.

Καλή χρονιά φίλε...

1ον

Εάν δεν έχει το λάπτοπ κάποια εφαρμογή της Dell για back up (που σίγουρα κάτι θα έχει προεγκατεστημένο), χρησιμοποίησε το NortonGhost ή το AcronisTrueImage και πάρε ένα back up.

2ον

Κάνεις boot με το cd των xp και ακολουθείς τις οδηγίες, πρώτα καλό θα ήταν να χωρίσεις τον δίσκο σε δύο partition (optional) και στο ένα να έχεις xp και στο άλλο vista...εκτός αν δεν θες vista, οπότε κατάργησε τα...για drivers μην ανησυχείς τα xp υποστηρίζουν όλες τις συσκευές, μετά κάνε update ότι σε ενδιαφέρει (κάρτα γραφικών πχ.)...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

το back up των vista να το "κάψεις" σε cd γιατί αν χρειαστείς service από Dell και έχεις αλλάξει λειτουργικό (και μάλιστα με πειρατικά xp), θα πάρεις...το μακρύτερο...:lol:

...φυσικά παίρνεις και ένα image των xp και το επαναφέρεις μετά, ok...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την γρήγορη βοήθεια. Έχω άλλη μια ερώτηση, το XP που κατέβασα είναι σε μορφή ISO και όταν το ανοίγω έχει και το XP MUI για να βάλω το βάλω στα ελληνικά. Το ISO αυτό θα το γράψω ολόκληρο σε DVD ετσι όπως είναι? ή πρέπει το XP MUI να το γράψω σε άλλο και μετά την εγκατάσταση των XP να το κάνω εγκατάσταση?

Δημοσ.
Γεια σας και χρόνια πολλά σε όλους. Εδώ και 2 μήνες έχω ένα Dell Inspiron 1525 το οποίο το αγόρασα με τα windows vista εγκατεστημένα. Τώρα κατάλαβα οτι δέν είναι και ότι καλύτερο για το λαπτοπ μου και θέλω να τα σβήσω και να βάλω τα windows XP. Έψαξα σε δίαφορες ξενόγλωσσες σελίδες αλλά δεν μπόρεσα να βρω αυτό που θέλω. Υπάρχει κανένας Ελληνικός οδηγός που να εξηγεί βήμα προς βήμα την όλη διαδικασία?

ΥΓ: Το windows XP το κατέβασα χτες απο τα torrents, είδα σε κάποιες σελίδες οτι μπορώ να κάνω εγκατάσταση το XP με USB stick μπορώ να το κάνω αυτό?

ΥΓ2: Πρέπει να τρέψω να ψάξω τα drivers για όλες τις συσκευές που έχω? Και ένα τελευταίο, πώς μπορώ να κάνω back up οτι έχω στο λαπτοπ?

Καλησπέρα. Χρόνια πόλλα και καλή χρονιά φίλε. :)

Πρώτο βήμα

Πρωτού βάλεις Windows XP γράψε σε cd or dvd τα δεδομένα σου δήλαδη τα αρχεία σου.

Μέτα κατέβασε τα drivers για τα hardware του laptop σου εδώ. Επίσης θα σου εμφανίσει ένα πίνακα με 3 επιλογές όπως Choose a Model, Choose by Service Tag, Choose from Your List.

Εσύ θα πας στο Choose a Model --> Select Your Product Model --> Laptop --> Inspiron Laptop και 1525, πατάς Confirm.

Επιπλέον θα σου εμφανίσει:

Product Model: Inspiron 1525

Service Tag: Δεν πηράζεις τίποτα

Operating System: Windows XP

Driver Language: Greek or English

Category: All

Importance: All και τα γραφείς σε ένα cd or dvd.

Δευτερο βήμα

Αν είναι τα Windows XP σε DVD or CD και μορφή ISO το γράφεις σε image. Δηλαδή αν έχεις το Nero θα πας Nero Burning ROM --> Recorder --> Burn Image και κάνεις στο αρχείο άνοιγμα και Burn. Ένω αν δεν το έχεις κατέβασε το PowerISO για 30 μέρες και είναι boot.

Το PowerISO είναι και αυτό πρόγραμμα αντηγραφείς.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την γρήγορη βοήθεια. Έχω άλλη μια ερώτηση, το XP που κατέβασα είναι σε μορφή ISO και όταν το ανοίγω έχει και το XP MUI για να βάλω το βάλω στα ελληνικά. Το ISO αυτό θα το γράψω ολόκληρο σε DVD ετσι όπως είναι? ή πρέπει το XP MUI να το γράψω σε άλλο και μετά την εγκατάσταση των XP να το κάνω εγκατάσταση?

Όταν ανοίγεις το ISO; δλδ είναι μέσα του; αν ναι καψ' το ως έχει...

...τι εστί XP MUI επί τη ευκαιρία;

Δημοσ.

Κατέβασε αυτά τα 2 και εγκατέστησε τα http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/downloads_splash?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~mode=popup&file=289385

http://support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/downloads/en/downloads_splash?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~mode=popup&file=248844

Μετά τσέκαρε στο Bios αν η ρύθμιση Sata είναι IDE και είσαι έτοιμος για XP.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...