marien Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. στην προσπα8εια μου να συνδέσω 1 δίσκο seagate 400gb στο pc με καλώδιο ata, 2 από τα πηνάκια ξεκόλησαν απο τη βαση τους με αποτελεσμα.... όταν παω να συνδεσω το καλώδιο μετακινούνται και μπαινουν στισ εσοχες τους. θα κάνω τίποτα με κόλλα; μπορει να γίνει κατι στο πλαισιο; μπορει να βοηθήσει κανεις; είναι ο 2ος δίσκος που χαλασε χτες. άλλος ενασ 400gb western είναι νεκρός .... και ναι τα έχω όλα backup σε dvd αλλα πωσ να βρω μεσα σε 800 dvd ποια δεδομένα καταστραφηκαν και να τα ξαναβάλω στο pc; αν μπορεί κανεισ να βοηθήσει θα ημουν υπόχρεη καλη χρονια με υγεία και ευτυχία σε όλους
varemarious Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δεν νομίζω πως με κάποια πατέντα θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δυστυχώς μάλλον θα πας για νέο σκληρό. Δες αν η μητρική σου υποστηρίζει SATA για να πάρεις και σκληρό SATA.(για την αποφυγή σπασμένων pin.) Αλλιώς κοίτα να είσαι προσεκτική ή βάλε να στο συνδέσει κάποιον που να ξέρει δίχως να σου κάνει ζημιά.
madsc Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Αν κατάλαβα σωστά τι έγινε, φτιάχνεται σχετικά εύκολα τέτοια βλάβη. Ξεβίδωμα πλακέτας και κολλητήρι. Θα πρέπει να το κάνει κάποιος γνώστης. /sc
marien Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 επαθαν ζημια 2 πινακια του δισκου ata. ειναι 400GB δυστυχως γεματος. οσοι τον ειδαν απο γνωστους μου (εμπειροι στα κατσαβιδια αλλα ασχετοι στο pc) δεν τολμησαν να τα πειραξουν. ειπαν πως ισωσ και να εσπασαν. το multirama και το plaisio ειπαν πωσ δεν γινεται. Πηγα να τον βάλω αναποδα. τον εχω συνδεσει χιλιάδες φορές αλλα προχτές δεν εβλεπα........ήταν νυχτα και επειδη συγχυστηκα απο τον άλλο δισκο που καταστραφηκε ανοιξα το Pc και εκανα μετακινηση των δίσκων δοκιμαζοντας μήπως δουλευε ο χαλασμενος σε καποια θέση. κι έτσι πειραξα και τον ata αναμεσα στους 5 sata δισκους που εχω μεσα στο pc.
Nicktgr15 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Και μενα ευκολη μου φαινεται η επισκευη. Αλλωστε ο δισκος δεν εχει παθει τιποτα. Με ενα κατσαβιδι και ενα κολλητηρι φτιαχνεται. Πες μας που εισαι marien και ισως καποιος βολευει να στο φτιαξει. off topic: Γιατι ολα τα pc με female users ειναι γεματα σκληρους δισκους;...:S
marien Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 καλημέρα. τελικα ο δίσκος εγινε, ειχε σπασει το 1 πινάκι και ενασ φίλος τον ανοιξε και κολλησε καινουργιο συρματακι και ειναι ετοιμος. ευχαριστω όλουσ για τισ απαντησεις και τη βοηθεια σας. καλη χρονια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.