Προς το περιεχόμενο

Single Platter 500GB από την Seagate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
τωρα για storage τι να πω?αν δεν μας φτανουν το 1τερα?

μάλλον δεν ασχολείσαι με HD υλικό :P

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή εγώ πρέπει να νιώθω μεινονεκτικά που έχω 400 + 400 + 500 απλά επειδή ήθελα 3 φυσικούς δίσκους... και used 165 GB με τα πιο πολλά να 'ναι backups και data από το 2002 και μετά;

Δημοσ.

Ειδήσεις σαν και αυτή που μας πληροφορούν για μεγαλύτερες πυκνότητες εγγραφής στους HD είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτες. Μεγαλύτερη πυκνότητα (@7.200 rpm) σημαίνει μεγαλύτερες ταχύτητες και χωρητικότητες. Οι SSD (φυσικά οι SLC και όχι η απατεωνιά MLC) θα χρησιμοποιηθούν στα laptop για εξοικονόμηση ενέργειας και στα high end desktop για το λειτουργικό και μόνο... Όλοι μας θα έχουμε ανάγκη από ταχείς και μεγάλους σε χωρητικότητα κλασικούς HD (εκτος αν κάποιος δεν παίζει παιχνίδια, δεν αποθηκεύει photo, mp3, video κτλ στο δίσκο του).

Δημοσ.
[newsimage.. φτάνωντας την χωρητικότητα

Νόμιζα..πως...άστο καλύτερα!

Με την αύξηση της πυκνότητας πως διασφαλίζεται η ασφάλεια στα δεδομένα;

Δημοσ.

Με 3 και 5 χρόνια εγγύηση και με την τεράστια τεχνογνωσία των εταιρειών HD. Οι SSD δε νομίζω να τα προσεγγίζουν αυτά τα νούμερα... Ανησυχείς για την ασφάλεια των δεδομένων στους HD και δεν ανησυχείς σττους SSD που αποτελεί και τεχνολογία νεότευκτη;

• Super Moderators
Δημοσ.

νομίζω πως όσο μεγαλύτερο το platter τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για data corruption :o

Δημοσ.

Καλυτερα ενα πιο πυκνο platter παρα δυο πιο αραια. Ο λογος ειναι oτι οσο αυξανονται τα platters εχουμε αυξημενη πολυπλοκοτητα του δισκου, μεγαλυτερη αδρανεια των μηχανικων μερων (διπλες κεφαλες, διπλο platter που οταν σπιναρει καταπονει περισσοτερο το μοτερ), και περισσοτερες πιθανοτητες να ξεζυγιστουν τα platters (με αποτελεσμα η να φανε ρουλεμαν η να εχουμε τριψιμο κεφαλης στην επιφανεια τους).

Και προσωπικα, πιστευω οτι θα περασει τουλαχιστον μια δεκαετια μεχρι να καταργησουμε τους μαγνητικους δισκους.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως αν δεν υπήρχε το marketing όστε να ανακαλύπτουν όλο και καλύτερους τρόπους να μας βάλουν χέρι στην τσέπη τότε θα περνούσαμε στους SSD πολλή πιο γρήγορα!

Ο μέσος χρήστης είναι αναγκασμένος να παίρνει HDD μέχρι να μην μπορούν να βγάλουν άλλα από αυτή τη τεχνολογία.

Μετά φυσικά θα ανθήσει το SSD!

Αααααχχ :-(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...