merianos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Για σε όλους. Κατασκευάζω ένα πρόγραμμα που μοιάζει με εμπορική εφαρμογή και σίγουρα θα χρειαστεί και φορολογικό μηχανισμό. Το ερώτημα είναι πως θα προσαρμόσω τον φορολογικό μηχανισμό στο πρόγραμμα μου ? ? ? Θα πρέπει να έχω το σχετικό SDK του μηχανισμού και αν ναι που μπορώ να βρω τέτοιο SDK ή μήπως πρέπει να στείλω πριν την εκτύπωση κάποιους Heades που θα πιάσει ο φορολογικός μηχανισμός και θα καταλάβει ότι εκτυπώνω απόδειξη/τιμολόγιο ? ? ?
fromaz Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Υπάρχουν δύο τύποι εφαρμογών: - οι τύπου Α, που μιλούν στο μηχανισμό μέσω SDK (ουσιαστικά, ένα dll και 2-3 function calls) - οι τύπου Β, που αγνοούν παντελώς τον μηχανισμό Συνεπώς, δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα, παρά μόνον - αν θέλεις να αυξήσεις τη συμβατότητα/ευελιξία της εφαρμογής σου - να έχεις και τη δυνατότητα εκτύπωσης του τιμολογίου σε αρχείο. Οι μηχανισμοί αντιμετωπίζουν τις εφαρμογές τύπου Β ως εξής: 1) Κάνουν capture τη θύρα εκτύπωσης ή/και εμφανίζονται ως εκτυπωτές, εκπαιδεύονται στις φόρμες παραστατικών και σε προεπιλεγμένη γραμμή εισάγουν τον αριθμό πριν η φόρμα καταλήξει στον εκτυπωτή. Το capture είναι για εφαρμογές που τυπώνουν απευθείας σε LPT (υποστηρίζουν και αυτές τις περιπτώσεις). 2) Κάνουν χρήση του file notification API των Windows (ReadDirectoryChanges()) και μόλις εμφανιστεί ένα αρχείο σε προεπιλεγμένο directory το διαβάζουν, εισάγουν τον αριθμό, το τυπώνουν και το σβήνουν.
merianos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Formaz θεωρώ πως ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Τώρα ένα άλλο ερώτημα. Αν θέλω να χρησιμοποιήσω μηχανισμό τύπου Α που μπορώ να απευθυνθώ για να πάρω την κατάλληλη API ? ? ? Έχω ψάξει (λίγο) στο Internet και δεν μπορώ να βρω κάποια εταιρεία που να κατασκευάζει ή να εμπορεύεται φορολογικούς μηχανισμούς έτσι ώστε να τους ζητήσω να μου δώσουν την API και το Documentation για τη συσκευή τους. Α’ ! ! ! Για να κατασκευάσω λογισμικό που θα δουλεύει με φορολογικό μηχανισμό θα πρέπει πρώτα το πρόγραμμα μου να ελεγχθεί από κάποια ΔΟΥ ή κάτι τέτοια ? ? ? Thanks a lot!! !
fromaz Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Ένας διαδεδομένος μηχανισμός είναι αυτός της synthex. Έχουν download section (1ο link αριστερά). Μπορείς να τους πάρεις και τηλ. για πληροφορίες. Σαφώς και χρειάζεται πιστοποίηση. Χρειάζεται και manual, σχετικό επιτήδευμα, κλπ. Αν θυμάμαι καλά (τα 'χω παρατήσει) πρέπει να σε ελέγξει και ο προμηθευτής του συγκεκριμένου μηχανισμού που υποστηρίζεις. Η εφαρμογή σου μπορεί να υποστηρίζει περισσότερους του ενός μηχανισμούς. Λεπτομέρειες επί της διαδικασίας δεν γνωρίζω γιατί δεν ασχολήθηκα. Όταν επιβλήθηκε το μέτρο είχα ήδη εμπορική εφαρμογή σε λειτουργία την οποία δεν αναβάθμισα (σε Α) γιατί άλλαξαν τα ενδιαφέροντά μου. Οι πελάτες μου, ωστόσο, εξακολουθούν να τη λειτουργούν έως σήμερα, χωρίς πρόβλημα τεχνικό ή άλλο. Δες κι ένα σχετικό FAQ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.