Προς το περιεχόμενο

Καταστροφή hardware???

sixlibixlis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και χρονια πολλα!!!Πριν λιγο καιρο αγορασα ενα φορητο σκληρο δισκο toshiba ο οποιος τροφοδοτειται με ρευμα απτη θυρα usb!(Το καλωδιο που ειχε η συσκευασια ειχε μια υποδοχη για συνδεση με το σκληρο απτη μια μερια και 2 υποδοχες για συνδεση με το pc απτην αλλη διοτι οπως ελεγε το φυλλαδιο οδηγιων μπορει να χρειαζοταν σε καποια pc να συνδεσω και τα 2 καλωδια για να αναγνωρισει το δισκο!)Οταν συνεδεσα το δισκο στο pc και αρχισα να περναω καποια αρχεια μετα απο λιγο ο δισκος ''χαθηκε'' δεν τον αναγνωριζε ο υπολογιστης κ σταματησε η αντιγραφη! Τραβηξα το καλωδιο usb απτο pc και ξανασυνεδεσα το δισκο με τα 2 καλωδια τωρα!ολα ΟΚ!Η ερωτηση μου ειναι:

1)αυτο εγινε διοτι δεν εφτανε η τροφοδοσια για το δισκο ή είναι προβλημα hardware?

2)το γεγονος οτι ο δισκος αποσυνδεθηκε μονος του μπορει να προκαλεσει προβλημα στον ιδιο η στο pc μου?

3)Το οτι τραβηξα το καλωδιο για να το ξανασυνδεσω χωρις να κανω τη διαδικασια αφαιρεσης αφαιρουμενων δισκων (αφου δεν το εβλεπε το pc μου) μπορι να βλαψει το δισκο ή το pc?...και γενικα μου συμβαινει πολλες φορες να μην βλεπει ενα αφαιρουμενο δσκο το pc και να κανω το ιδιο πραγμα...υπαρχει κινδυνος?

Μπορει οι ερωτησεις μου να φαινονται ''τραβηγμενες'' ισως χαζες αλλα εχω ακουσει πολλα που με εχουν φοβισει και ελπιζω να με βοηθησετε!!!Ευχαριστω και καλη χρονια!!!

Δημοσ.

Λογικά ήταν πρόβλημα τροφοδοσίας. Μου χει τύχει το ίδιο.

Αν αφαιρείς usb δίσκο χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία, η πιο πιθανή ζημιά είναι η απώλεια δεδομένων σ αυτόν (με πιο Light υποπερίπτωση να χρειαστεί απλώς ένα scandisk την επόμενη φορά). Δύσκολο (και ίσως λίγο απίθανο) να πάθει ζημιά ο δίσκος ή η usb θύρα του υπολογιστή.

Δημοσ.

Δεν παθαίνει τίποτα ζημιά με αυτό που έγινε πλην ίσως των δεδομένων.

Δεν παθαίνει τίποτα ζημιά όταν δεν χρησιμποποιείς το safe remove hardware, σε οτιδήποτε usb/fw εφόσον είσαι με default ρυθμίσεις ( WinXP SPx ).

Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείς.

Αν δεν έχει δικό του τροφοδοτικό ο εξ. δίσκος προτίμησε να τον συνδέεις στις οπίσθιες usb θύρες με το κοντύτερο δυνατό καλώδιο.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...