GiorGhino Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Εχω εναν Mybook με e-sata και στην προηγουμενη εγκατασταση με τα XP και τη δεν ειχα κανει για να μου βρει το sata. Drivers και ιστοριες απ το site της ASUS μεχρι και στο forum της γραφτηκα. Τίποτα! Νεκρο! Λέτε τώρα με τα Vista 32 να γινει τιποτα? Πως λεγόταν οι Drivers για το e-sata? J Micron η κάτι τετοιο..? Υ.Γ. Πολλοί ειχαν το ιδιο προβλημα στο φοροθμ και λεγαν οτι το συγκεκριμενο μοντελο εχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την e-sata θύρα. Σνιφ.. και να φανταστειτε οτι την πηρα ακριβως για αυτό! Υ.Γ. Οσο να ναι το firewire ειναι firewire...
GiorGhino Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Αυτός ο Driver δεν είναι για RAID? edit: Τους εβαλα. Σκατα! Νεκρός είναι! Το κανα και reboot συνδεδεμενο ηταν και ενεργοποιημένος ο cotroler απ το BIOS. Εχει κατι πειλογες για "controler type". Ειναι στο IDE
notios7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 λοιπον παμε απο την αρχη.ασε την επιλογη στο μπιος στο ide,κλεισε την τροφοδοσια του σκληρου,μπες κανονικα στο λειτουργικο ,βαλε τον σκληρο στην θυρα.ειναι hot plug και πρεπει να τον δει κανονικα.μονο προσεχε αν εχει πισω ενα διακοπτακι ο σκληρος που αλλαζει απο e-sata σε usb.δοκιμασε και βλεπουμε μετα.
GiorGhino Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξερω πως και γιατι αλλα μια φορα μου τον είδε στην αρχη το BIOS κοίτα... Στην οθόνη που μου βγαζει παντα στην αρχη το ΒΙΟS εκτος απο μια πρασινη γραμμή (που ναι το DVDRW) μου εμφανιστηκε και μια κοκινη γραμμη με το ονομα του σκληρού. (μήπως το οτι δεν ηταν και αυτη πρασινη σημαινε οτι υπαρχει καποιο προβλημα?) Μετο που μπηκε στα Windows ομως νεκρωθηκε (εσβησε) απο μονος του και ειτε εον αναβα ειτε δεν τον αναβα ειτε εβγαζα ξανα εβαζα το καλοδιο.. τιποτα... λοιπον παμε απο την αρχη.ασε την επιλογη στο μπιος στο ide,κλεισε την τροφοδοσια του σκληρου,μπες κανονικα στο λειτουργικο ,βαλε τον σκληρο στην θυρα.ειναι hot plug και πρεπει να τον δει κανονικα.μονο προσεχε αν εχει πισω ενα διακοπτακι ο σκληρος που αλλαζει απο e-sata σε usb.δοκιμασε και βλεπουμε μετα. πριν μπω στα windows δηλαδή να ναι κλειστος? (?!) Και αφου μπω, πρωτα να τον ανοιξω και μετα να βάλβ τη θυρα? Υ.Γ. Δεν εχει τετοιο κουμπακι πο λες. Ειναι WD My Book 750GB και εχει 2 Firewire 1 USB 1e-Sata.
nscovria Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε μου κατεβασε τους τελευταιους drivers απο εδω. ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Win2k_xp_Vista Κατεβασε τους τελευταιους απο κατω(1.17.45) Μετα μπες στο bios και βαλε το controller type σε ACHI. Κανε reboot και λογικα θα εισαι κομπλε.
GiorGhino Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 τζίφος! νομιζα οτι ηταν διαφορετικοι drivers απο το Jmicron που χα (εκεινος εγγραφε raid) αλλα παλι μια εγκατασταση βλεπω στην προσθαφαιρεση (λετε να βαλα τον εναν πανω στον αλλον? (ΩΧΧ ΩΧ ΩΧ..)) Υ.Γ. ασε που οταν αλλαξα εκεινο το IDE σε ACHI δεν μου βλεπε το DVD writer(στα windows ) και ζητησαν αδεια για μια εγκατασταση. Υστερα εμφανιστηκε το εικονιδιο (γινεται εγκατασταση νεου υλικο) κατω στη μπαρα, και μετα απο αυτο αναγνωριστηκε το DVD Writer ???
nscovria Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Ξεχνα το site της Asus!!Κατεβασε αυτους που σου λεω,βγηκαν στις 30\12\08. Μην περιμενεις για autorun και ιστοριες,τον εξωτερικο τον βλεπει σαν εσωτερικο πλεον(scsi disk) για την ακριβεια.Παντως εχω την ιδια μητρικη και πλεον τοσο ο WD 1TB οσο και ο seagate 750mb,λειτουργουν αψογα!!
GiorGhino Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 εκεινους τους ειχα βαλει με το raid και τωρα εβαλα αυτοθς που μου πες χωρις να τοςυ απεγκαταστησω... Τώρα τι να κάνω? Υ.Γ. Θα αναγνωριζεται ως Plug & play η θα πρεπει να ειανι συνδεδεμενος και αναμενος απο την αρχη με το που ανοιγω τον υπολογυστή?
nscovria Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δες στο device manager αν υπαρχει διπλη εγκατασταση του jmicron controller. Λογικα θα σου δειχνει τον εναν με κιτρινο ερωτηματικο.Κανε με δεξι κλικ unistall του driver με το ερωτηματικο και στην συνεχεια ξαναπερασε τους drivers.Εγω των δισκο τον ειχα αναμμενο.Παντως οταν εβαλα τον αλλο εξωτερικο που εχω τον αναγνωρισε αμμεσως και χωρις επανεκκινηση.
GiorGhino Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δε θελει επιπλεον drivers o σκληρος απο το site της WD απ τη στιγμή που τον βλέπουν τα windows ε? Αλλωστε εναν για firewire εχει (που ουτως η αλλος μου δουλευει εμενα με firewire) κσι τα αλλα ειναι κατι utilities edit: Αυτο δειχνει. Δειχνει 2 αλλα μαλλον ειναι διαφορετικοι. Και κανενα κιτρινο ερωτηματικο Λες να τους απεγκαταστησω και τους 2 να ξανα βαλω αυτον που μου πες? Η να βγαλω αυτον απο την προσθαφαιρεση (δεν ξερω ποιος απο τους 2 ειναι αλλα γραφει "JMicron JMB36X Driver") -----Προστέθηκε 31/12/2008 στις 19 : 31 : 05----- Λοιπόν απεγκατέστησα αυτον απο την προσθαφαίρεση. Μου ζήτησε επανεκινηση και την εκανα. Οταν ξανα ανοιξε πηγα στη διαχειρηση εμφανιστηκε ενα ερωτηματικο στην διαχειρσιη στον J.. Controller (οχι στον αλλονπου γραφει και PCI). Κατεργησα αυτην την εγκατασταση με το ερωηματικο. Στη συνεχεια κατεργησα και το αλλο πουγραφε PCI Σε αυτη τη φαση εξαφανιστηκε το DVD Writer και αρχισε μια "Εγκατασαση Υλικου" απο τα windows (χωρις να ξανα εμφανσιτει μετα απο αυτην το DVD Writer) Βαζω τους Drivers που μου πες και κανω επανεκκινιση οπως ζηταγε Στο ξεκινημα Αρχισε παλι "η εγκατασταση νεου υλικου" απο τα windows στο τελος της οποιας εμφανιστηκε το DVD Writer και ζητησε επανεκινηση. Την εκανα και αυτη αλλα παλι δεν τον βλεπω τον σκληρο! Πάντως τωρα ο αλλος JMB Controller Που γραφε "PCI" και ATA δεν υπάρχει. Μονο εναν εχω. Υ.Γ. Μεχρι τωρα εχω τον e-sata controller σεACHI οπως μου ειπες. Το εβαλα παντως και IDE τιποτα. Να το βαλω και RAID ?(lol)
nscovria Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Τι να σου πω τωρα φιλε μου??Κανονικα ο δισκος επρεπε να δουλευει κανονικα!!! Οι αναφορες στο internet λενε πως με τους τελευταιους drivers ολα λειτουργουν κανονικα.Καταρχην αφησε αναμμενο τον δισκο και κανε reboot.Στην αρχη κατω απο την ετικετα:jmicron controller πρεπει να δεις με μπλε χρωμα τον εξωτερικο δισκο και με πρασινο χρωμα τους εσωτερικους(dvd-rw).Αν δεν βλεπεις τον δισκο στην εκκινηση ισως ο δισκος δεν ειναι συμβατος(δυσκολο). Στον device manager τωρα στους ελεγκτες αποθηκευσης δεν υπαρχει σε μενα η πρωτη καταχωρηση.Υπαρχει ομως μια επιπλεον καταχωρηση στους ελεγκτες IDE ATA\ATAPI ως standard dual channel pci ide controller. Δεν νομιζω ομως οτι υπαρχει προβλημα. Εγω απλως ετρεξα το setup μεσα απο τους drivers που κατεβασα και στην συνεχεια μεσω του bios αλλαξα την ρυθμιση του jmicron controller απο ide σε achi.Στην συνεχεια οταν μπηκα στα vista ο δισκος εμφανιστηκε στον device manager κατω απο την ετικετα ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΣΚΩΝ ως WD MY BOOK SCSI DISK DRIVE.Στον explorer εμφανιζεται ως NEW VOLUME (S). Μπορεις να δοκιμασεις και την παρακατω λυση απο forum του εξωτερικου ,αλλα προσεχε γιατι δεν χρειαζεται να κανεις format στον εξωτερικου δισκο!!!(Ο δικος του ηταν καινουργιος) Download the newest Jmicron drivers found in gnolnats sticky on the first page in our forum. 2. Reboot and go into the bios. Make sure the JMicron controller is enabled and set it to ACHI. I needed to do this because I disabled my controller because it was not being used. 3. Shut off your computer and hook e-sata cable to drive enclosure and the orange e-sata port located just below the orange 1394 port. 4.Turn on your hard drive enclosure and your computer and wait for windows to find and recognize your 'New Hardware'. 5 At this point, locate the drivers manually and use the current JMicron Drivers you now have in hand. Windows will now tell you that Installation of New Hardware is Complete. 6. Go into Control Panel and click on 'Disk Management' Find your new drive.. It will say it is unalocated. This what confused me as I could not find this drive when I looked for it in 'My Computer' 7. Right Click on the box containing your drive and select 'Partition' You will be given options for labelling, formatting, etc. I just did a quick format and the drive was ready to go. I will now show up as a SCII drive with other internal drives in 'My Computer'. 10. Thats it, the e-sata drive works great and takes full advantage of ACHI Καλη τυχη και καλη χρονια σε ολους.
GiorGhino Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Εκει στο 1ο βήμα λεει καεβαστε δε λεει για εγκατασταση. Μήπως δεν πρέπει να του εγκαταστήσω μεχρι να το εντοπίσουν τα windows? Επίσης που εινι η διαχειρηση δισκων που λεει? στ XP την ευρισκα στη registry νομιζω αλλα εδω δεν ξερω πως να μπω. edit: Το βρηκα αλλα ουτε εκει υπαρχει ( ) Εχει το Link απ το forum? Υ.Γ. Εκανα αυτα που εγραφε. Τωρα μου εμφανιστηκε πάλι στη διαχειριση συσκευων εκεινος ο JMB με τα PCI και IDE. Πάλι δε το βλεπει ομως... Στην αρχη μέχρι να μπω στα windows φωρτονε, αναβε και εσβηνε (χαρηκα αλλα...). Τωρα εχει μεινει αναμενος.
nscovria Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Και μενα αναμμενος μενει αλλα λειτουργει κανονικα.Πηγαινε στο device manager και δες στις μοναδες δισκων αν τον βλεπει ως wd my book scsi.Δεν πιστευω να τον εχεις φορμαρει σε fat32,αλλιως κανε φορματ σε ntfs.Στην τελικη δανεισου εναν εξωτερικο e-sata απο εναν φιλο σου για να δεις μηπως φταιει ο δισκος σου.Τσεκαρε και με διαφορετικο καλωδιο,μερικα ειναι κακης ποιοτητας και δεν δουλευουν σωστα.Μπορεις να τσεκαρεις στο επισημο σαιτ της western digital,μπας και υπαρχει καποιο fimware update για τον δισκο σου,που να λυσει το προβλημα.Εχε υποψη σου πως δεν εχουμε τον ιδιο εξωτερικο δισκο,εμενα ειναι λευκος(prenium).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.