Προς το περιεχόμενο

C2D or C2Q? Ποιά επιλογή θα ήταν καλύτερη για ενα Gamer PC των 1200e?

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello,

Παιδιά εχω βραχυκυκλώσει λίγο με τους C2D και C2Q..

Νταξ ο καλύτερος CPU σίγουρα είναι QuadCore της Intel (κάνας Core2Extreme), αλλα η καλύτερη επιλογή για εναν Mainstream προς Gamer PC είναι ο QuadCore? Ή οι ταχύτεροι C2D?

Ενας φίλος μου ήθελε να του φτιάξω ενα RIG με 1200€..Τώρα είμουν σε δίλημμα, και είναι η ώρα να μάθω..ΠΟΙΕΣ ακριβώς είναι οι διαφορές ενως QuadCore απο έναν DualCore εκτός απο 2 πυρήνες παραπάνω?

(Εχω μερικές ιδέες, αλλα δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω για να δούμε εαν τα ξέρω σωστά..Ας μου το αναλύσει κάποιος που ξέρει τα πάντα στο θέμα)

/Koritsi_Gia_PC

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η διαφορά ανάμεσα σε έναν C2D και έναν C2Q εντοπίζεται κυρίως σε σχεδιαστικές εφαρμογές,όπως 3d modeling,photoshop,και άλλα τέτοια.Επίσης διαφορά φαίνεται και σε επεξεργασία video,καθώς και video encoding.

Εννοείται και στα benches.

Τώρα στα games,αλλού φαίνεται αλλού όχι,με την πλειοψηφία των παιχνιδιών να τείνουν στην δεύτερη περίπτωση.

Μέχρι στιγμής ελάχιστα παιχνίδια είναι thread optimized για τετραπύρηνους,με τα μοναδικά που να μου'ρχοντε στο μυαλό αυτή τη στιγμή να'ναι το GTA IV και το Lost Planet. (τρανταχτά ονόματα)

Για την επιλογή,απλώς ζυγίζεις αυτά που σε ενδιαφέρουν και επιλέγεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.Ελπίζω να μην μετανιώνεις για τον Q6600 σου :P

Δημοσ.

Τα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται ικανοποιητικά 4 πυρήνες είναι μετρημένα στα δάχτυλα για την ώρα. Στο μέλλον αυτό θ αλλάξει αλλά δεν ξέρω σε πόσο βάθος χρόνου.

Αν ήθελα νέο pc και σκόπευα να κρατήσω τον επεξεργαστή 2+ χρόνια (και μ έπερνε το budget), πιθανόν να επέλεγα κάποιον quad.

Δημοσ.
Αν ήθελα νέο pc και σκόπευα να κρατήσω τον επεξεργαστή 2+ χρόνια (και μ έπερνε το budget), πιθανόν να επέλεγα κάποιον quad.

Αυτό το γνώριζα. Γι'αυτό και πήρα και τον Q6600 και φυσικά ΔΕΝ το μετάνιωσα Παπούλι..

Η διαφορά ανάμεσα σε έναν C2D και έναν C2Q εντοπίζεται κυρίως σε σχεδιαστικές εφαρμογές,όπως 3d modeling,photoshop,και άλλα τέτοια.Επίσης διαφορά φαίνεται και σε επεξεργασία video,καθώς και video encoding.

Εννοείται και στα benches.

Τώρα στα games,αλλού φαίνεται αλλού όχι,με την πλειοψηφία των παιχνιδιών να τείνουν στην δεύτερη περίπτωση.

Μέχρι στιγμής ελάχιστα παιχνίδια είναι thread optimized για τετραπύρηνους,με τα μοναδικά που να μου'ρχοντε στο μυαλό αυτή τη στιγμή να'ναι το GTA IV και το Lost Planet. (τρανταχτά ονόματα)

Για την επιλογή,απλώς ζυγίζεις αυτά που σε ενδιαφέρουν και επιλέγεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.

Το θέμα είναι οτι δε μου λες ποιός CPU είναι για τι..

Ο φίλος μου σας είπα, τον θέλει για Gaming, και κοιτάει το τώρα..Που να πάει?? (οι i7 δεν είναι ολίγον ακριβοί?)

/Μαρία!

Δημοσ.

Αν θελει Gaming πρωτα να δει πια καρτα γραφικων θα παρει και μετα να οργανωσει το υπολοιπο συστημα με τα υπολοιπα χρηματα. Κατα κορον το Gaming εξαρταται απο την καρτα γραφικων.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν θα έφτιαχνα τοσο ακριβώ PC(775) τώρα λόγου και καινούργιας πλατφόρμας.

Θα κοίταγα μια καλή GPU(που θα μπορoύσα να την χρησιμοποιήσω κ στο καινούργιο socket)και εναν καλό CD2 με λίγο ανεβασμένα τα ρολόγια!:-)

Δημοσ.
η Vga είναι θεματάκι μπορεί να βάλει και 280 GTX αλλά την τρέχουσα εποχή ετοιμάζει και η nvidia rename πάλι αλλά τέσπα εγώ αυτή θα έβαζα

Δεν είναι κάπως υπερβολικά για έναν μέσο προς gamer χρήστη τα παραπάνω ωρέ;

Δημοσ.

Οθονη ?

Οσο για τον Velociraptor να τον κανει τι ? In-Game θα δει απειροελαχιστη διαφορα, εκτος αν τον εβαλες για να φορτωνει πιο γρηγορα το συστημα...Με 150GB ομως τι να πρωτοκανει ? Εγω εχω 5ΤΒ και δεν μου φτανουν....

Δημοσ.

φτιάξε εσύ μια σύνθεση τότε αντί να μου λες συνέχεια εγώ με 160Gb μου φτάνουν και μου περισσεύουν και είπα κουτί και οθόνη είναι θέμα του χρήστη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...