TrObAs Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Χρονια πολλά σε όλους! Εχω το εξης πρόβλημα έχω ένα laptop fujitsu siemens 1556 το οποίο έχει SPDIF έξοδο από το καρφί των ακουστικών και θέλω να στείλω τον ήχο από εκει στα Logitech 5400 που έχω. Δοκίμασα να στείλω ήχο μέσω ένος καλωδίου απο αρσενικό καρφί σε αρσενικό RCA στην είσοδο coaxel των ηχείων αλλά δεν γίνεται τίποτα ακόμη έχω ενεργοποιήσει την ψηφιακή έξοδο από την κάρτα ήχου και από τον Vlc την επιλογή "use spdif when available" Όλο αυτο το θέλω για να βλέπω ταινιες στα 720 στην TV μου και να ακούω πολυκάναλο ήχο. τι πρεπει να κάνω γιατί πιστεύω ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα εξωτερική κάρτα ήχου! -----Προστέθηκε 31/12/2008 στις 10 : 12 : 40----- Κανείς δεν έχει κάποια ιδέα να ρίξει λίγο φως??
unstable_hero Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 σε εμενα απο jack σε rca(στο μαυρο οχι στο κοκκινο) μια χαρα δουλευει ενεργοποιησες την digital/spdif out απο την καρτα ηχου σου απο τους drivers της? η ακομα ειναι γυρισμενη σε analog out?πολλοι εχουν κανει την συνδεση που αναφερεις κ ειναι οκ!
TrObAs Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 ναι ετην ενεργοποίησα από panel της realtek αλλά ήχος δεν βγαίνει λές να φταίει το καλώδιο που το εφταξε ένας φίλος μου....
unstable_hero Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 ισως... με ενα καλωδιο απο jack σε rca σαν αυτο http://musica.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=20612&pcode=H002_I0020612 το jack παει στην digital out τις καρτας κ το ΜΑΥΡΟ rca στα ηχεια!
TrObAs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Εχω τετοιο καλωδιο αλλά τιποτά... Μέχρι και δικό μου καλώδιο από καρφι σε μονό RCA έκανα αλλά δεν λειτουργεί και τώρα θα αναγκαστώ να πάρω εξωτερική κάρτα ήχου!
haHa Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Για να συνδεσεις τα ηχεια σου με την ψηφιακη εξοδο του λαπτοπ σου πρεπει να μας πεις ακριβως τι ψηφιακη εξοδο ηχου εχει το λαπτοπ σου, ωστε να σου πουμε τι καλωδιο χρειαζεσαι. α)Αν εχει coaxial εξοδο (ομοαξονικη), τοτε χρειαζεσαι ενα απλο ομοαξονικο καλωδιο απο rca to rca. (εδω απο eshop κ εδω σε πιο ακριβο) β)Αν εχει optical εξοδο (οπτικη-toslink), τοτε χρειαζεσαι ενα καλωδιο οπτικης ινας. (εδω σε πιο ακριβο) γ)Αν εχει mini toslink , τοτε χρειαζεσαι εναν μετατροπεα(εδω απο αλλου ο ιδιος μετατροπεας) σε κανονικο optical toslink κ μετα ενα καλωδιο σαν της περιπτωσης β. Υπαρχει βεβαια για την περιπτωση γ) κ η ετοιμη λυση καλωδιου ή να αγορασεις αυτο το πακετο . (εδω πιο χαρακτηριστικες εικονες του τελευταιου πακετου : http://www.tigerdirect.ca/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=2604093 http://creativemac.digitalmedianet.com/articles/viewarticle.jsp?id=47126) Μαλλον ο φορητος ειναι η γ) περιπτωση. (αν σκυψεις κ κοιταξεις ευθεια μεσα καποια απο τις εξοδους ηχου του λαπτοπ σου,βλεπεις ενα ελαφρυ κοκκινο φως? Αυτο ειναι το φως της οπτικης ινας.) Oλα τα απαραιτητα καλωδια θα τα βρεις κ σε οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρικων/ηλεκτρονικων, σε μεγαλυτερη ποικιλια μαλιστα απο το eshop/πλαισιο. Μην σου φαινονται βουνο, αν πας με τον φορητο σου σε ενα τετοιο καταστημα, θα σου βρουν οι ιδιοι το καταλληλο καλωδιο. Τελος, δεν χρειαζεται να δωσεις πολλα χρηματα στο καλωδιο, το πιο απλο-φθηνο αρκει, γιατι η μεταδοση ειναι ψηφιακη κ οχι αναλογικη, αρα αποκλειονται τα τσικ-τσακ, ο θορυβος-φυσημα ενος κακου καλωδιου σε αναλογικη συνδεση κλπ.
TrObAs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δυστυχως φωτάκι μέσα από την έξοδο δεν βγάζει καθόλου φως....άρα δεν έχει οπτική έξοδο!!!!
Αδμιν Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Ασχετο, αλλα γιατι avatar AMD αφου στην υπογραφη εχεις Intel?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.