dimkar2405 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Σωστά όλα όσα λέτε αλλά να ξέρετε ότι η πηγή της κρίσης οφείλεται στην ''ψυχολογία'' για αυτό μην είστε τόσο πεσιμιστές...... Καλή χρονιά σε όλους καταρχήν!! Αν κι έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του θέματος...Κάθε ποστ πιστεύω ότι περιλαμβάνει μικρές και μεγάλες αλήθειες για την κατάσταση που βιώνουμε και όλα αυτά συμπληρώνουν την μεγάλη εικόνα!! Ορίζοντας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας πιστεύω πως είναι μια 4ετία και ίσως στα τελευταία 2 χρόνια της 4ετίας αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε την ανάκαμψη στην πραγματική οικονομία. Σίγουρα η ψυχολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής επιστήμης. Αυτό που φοβάμαι όμως είναι ότι ο οπτιμισμός του έλληνα δεν έγκειται στο σκεπτικό του να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, αλλά στην αισιοδοξία του ότι όλα θα γίνουν καλά και πάλι θα μπορώ να κάνω τις αρπαχτές μου (εννοώντας οτιδήποτε σκαρφίζεται ο έλληνας με την αρνητική έννοια για να κερδίσει, πείτε το οπως θέλετε εσείς)!
Rubin074 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Επίσης δεν ξέρω ποια κρίση βλέπουν. Ο κόσμος έξω είναι, τρώει, πίνει, διασκεδάζει, ψωνίζει, μια χαρά τον κόβω. Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν αλλά οι περισσότεροι μια χαρά τη βγάζουν -και με τις τιμές στα ουράνια. Ούτε Μονεγάσκοι να 'μασταν!
Vintage Jewel Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Επίσης δεν ξέρω ποια κρίση βλέπουν. Ο κόσμος έξω είναι, τρώει, πίνει, διασκεδάζει, ψωνίζει, μια χαρά τον κόβω. Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν αλλά οι περισσότεροι μια χαρά τη βγάζουν -και με τις τιμές στα ουράνια. Ούτε Μονεγάσκοι να 'μασταν! Oταν ψωνιζει ο αλλος με πιστωτικη ειδη πρωτης αναγκης μονο μια χαρα δν ειναι σε πληροφορω...
black_widow Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Επίσης δεν ξέρω ποια κρίση βλέπουν. Ο κόσμος έξω είναι, τρώει, πίνει, διασκεδάζει, ψωνίζει, μια χαρά τον κόβω. Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν αλλά οι περισσότεροι μια χαρά τη βγάζουν -και με τις τιμές στα ουράνια. Ούτε Μονεγάσκοι να 'μασταν! Σε ποιά χώρα ζεις καλέ ; Sorry κιόλας μην το πάρεις ειρωνικά. Εγώ από εμπόρους που έχω ακούσει είναι ότι έχει μειωθεί η κίνηση και ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και δεν καταναλώνει όπως κατανάλωνε και ότι μετά δυσκολίας πληρώνουν τα έξοδα τους ( οι έμποροι πολλών χρόνων π.χ. πληρώνουν απίστευτο ΤΕΒΕ, τα ξέρω και από τους γονείς μου τι πληρώνουν ). Στις καφετέριες και στα club φαντάζομαι θα έχουν και λιγότερα έξοδα αφού κατακλέβουν τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και πάλι λίγο πολύ οι περισσότεροι να πάνε για έναν καφέ θα βρουν λεφτά να πάνε... Πάντως δεν βλέπω οικογενειάρχες στις καφετέριες και στα club, νέους που ζούμε με γονείς βλέπω οπότε λεφτά για να βγεις θα βρεις ( αν έχεις δουλειά αλλά και να μην έχεις οι περισσότεροι γονείς χαρτζηλικώνουν τα παιδιά τους ανεξαρτήτως ηλικίας, το χάλι το ίδιο), υπαλλήλους που λένε " τραβάω το ζόρι όλες τις ημέρες το Σάββατο θα βγω", θέλουμε να πουλάμε και λίγο μούρη οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και να πηγαίνουμε στο τάδε " in" club να κάνουμε το κομμάτι μας κ.λ.π. Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς η κρίση δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει. Δεν ανήκει στις λεγόμενες ξαφνικές κρίσεις.Τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, η μεγάλη διαφθορά, ο διογκωμένος δημόσιος τομέας, η μη ύπαρξη κινήτρων για επενδύσεις στην Ελλάδα, η ανυπαρξία έρευνας ( ενώ έχουμε τόσα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τόσους φοιτητές, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς) και πάνω απ' όλα ο συνεχώς αυξανόμενος δημόσιος δανεισμός και το άνοιγμα του ελλείμματος είναι προβλήματα χρόνων . Για το πρόγραμμα σταθερότητας ότι θα έμπαινε η Ελλάδα μας το είχε πει καθηγητής στις παραδόσεις στο ΤΕΙ το 2005, μας είχε παραθέσει τα τότε στατιστικά και είχαμε μείνει έκπληκτοι.
@@sos@@ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μην χολοσκάτε μπορεί να υπάρξει λύση :http://www.ft.com/cms/s/0/04b03688-f999-11de-8085-00144feab49a.html?nclick_check=1 ...σκέφτονται μεταξύ σοβαρού και αστείου να μας αγοράσουν :lol:
Rubin074 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Από την κίνηση που βλέπω να παίζει σε κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Κηφισιά, The Mall κλπ, γίνεται χαμός ή τουλάχιστον γινόταν -ελέω εορτών κιόλας. Οι περισσότεροι εν τω μεταξύ με τσάντες ανά χείρας ήταν οπότε λογικά θα ψώνισαν. Όσες μέρες έχω βγει έξω τα Χριστούγεννα (πριν και μετά), όπου κι αν πάω τίγκα είναι, είτε είναι καφετέρια, είτε εστιατόριο είτε club το βράδυ. Με άλλα λόγια, στα μάτια τα δικά μου τουλάχιστον, διαφορά στον όγκο του κόσμου συγκριτικά με 2-3 χρόνια πριν δεν φαίνεται να υπάρχει. Τώρα αν ο άλλος στο club από 'κει που έπινε 10 τώρα πίνει 2 ποτά, είναι άλλη ιστορία που προφανώς δεν τη γνωρίζω. Και ναι, σίγουρα, οι εποχές είναι πιο δύσκολες και θεωρώ λογικό ο έμπορος να βλέπει πτώση στις πωλήσεις/έσοδα. Όταν όμως έχω βρει προϊόντα (ηλεκτρονικά και videogames ως επί το πλείστον που είναι και ακριβώς τα ίδια και άρα μπορώ να συγκρίνω σίγουρα) να πωλούνται στην Ελλάδα σε διπλάσια, τριπλάσια ή ακόμα και τετραπλάσια (ω ναι, σήμερα το πέτυχα αυτό) τιμή σε σχέση με το εξωτερικό, σόρι κιόλας δηλαδή αλλά γιατί να προτιμήσω τον Έλληνα από τον Άγγλο/Αμερικάνο; Του τα χρωστάω;
kage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 στην Αθηνα των 5-6μυριων σιγουρα θα υπαρχουν μερικες χιλιαδες ατομα που θα μπορουν να ψωζινουν και να ξοδευουν και ποσο μαλλον στα γνωστα μερη...
ikaruga24 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 στην Αθηνα των 5-6μυριων σιγουρα θα υπαρχουν μερικες χιλιαδες ατομα που θα μπορουν να ψωζινουν και να ξοδευουν και ποσο μαλλον στα γνωστα μερη... Ακριβως. Θεσσαλονικη (και Βεροια και γενικα ως και Ξανθη που εφτασε η χαρη μου) ειδα παρα πολυ κοσμο στο δρομο αλλα στα ιδια τα μαγαζια μεσα....νεκρα. Αν παρω και απο την οικογενιακη "επιχειρηση" που σε μερες οχι γιορτων παιζει και να μην πατησει πελατης μεσα και απλα ρευμα να καιω και δεδομενου οτι και στο εμπορικο μας συλογο (και οχι μονο) τα ιδια ακουω απο ολους τους μαγαζατορες τοτε μπορω να πω οτι εκτος Αθηνας η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη.
xpapias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 στην Αθηνα των 5-6μυριων σιγουρα θα υπαρχουν μερικες χιλιαδες ατομα που θα μπορουν να ψωζινουν και να ξοδευουν και ποσο μαλλον στα γνωστα μερη... O Έλληνας ποτέ του δεν έκανε περικοπές σε φαγητό, διασκέδαση, αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο. H πιο απλή ερώτηση - κάθε πότε αλλάζετε κινητό και για ποιο λόγο?
DrLo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 O Έλληνας ποτέ του δεν έκανε περικοπές σε φαγητό, διασκέδαση, αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο. H πιο απλή ερώτηση - κάθε πότε αλλάζετε κινητό και για ποιο λόγο? Το τελευταίο μου κινητό το αγόρασα Χριστούγεννα του 2006. Το κόστος της συσκευής τότε ήταν ~120 ευρώ. Με την νέα μου σύνδεση τότε το πλήρωσα 29. Από το 2000 που αγόρασα το πρώτο μου κινητό έχω αλλάξει 3. what's your point ? Όσν αφορά σε αυτά που γράφεις, το ότι ο Έλληνας ποτέ δεν έκανε περικοπές στο φαγητό τους δίνει σε κάποιον το δικαίωμα να τον ζορίζει μέχρι να το κάνει ?
viper2005 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 στο ρουχατζιδικο που δουλευω εγω εκανε ημερησια εισπραξη πριν απο 2 μερες 25.000 ευρω! στις γιορτες πολυ παραπανω απο τα διπλα... τωρα ποιους εχει βαρεσει και ποιους εχει αφησει η οικονομικη κριση ειναι ενα θεμα που χρειαζεται συζητηση...
vocals_ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 στο ρουχατζιδικο που δουλευω εγω εκανε ημερησια εισπραξη πριν απο 2 μερες 25.000 ευρω! στις γιορτες πολυ παραπανω απο τα διπλα... τωρα ποιους εχει βαρεσει και ποιους εχει αφησει η οικονομικη κριση ειναι ενα θεμα που χρειαζεται συζητηση... Ε οκ άμα δούλευες σε ρουχατζίδικο με το φόρεμα να κάνει 2.000ε για τις πλούσιες κυρίες που θα έχουν λεφτά να τρώνε για 2 ζωές,τί είσπραξη θα είχε.. Και αυτές οι κυρίες βέβαια δεν είναι και πολλές.Λεφτά δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι,που είναι και οι περισσότεροι.
Höfdingadrapa Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Οκ μιλάμε προφανώς για καταναλωτές που σκέφτονται να αγοράσουν ένα λιβαϊς των 50 γιούρος.
viper2005 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Ε οκ άμα δούλευες σε ρουχατζίδικο με το φόρεμα να κάνει 2.000ε για τις πλούσιες κυρίες που θα έχουν λεφτά να τρώνε για 2 ζωές,τί είσπραξη θα είχε.. Και αυτές οι κυρίες βέβαια δεν είναι και πολλές.Λεφτά δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι,που είναι και οι περισσότεροι. μολις εχασες... σε fast fashion ρουχατζιδικο δουλευω... [τυπου Zara δλδ]
Höfdingadrapa Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2010 Σωστός. Αρα λοιπόν το να βλέπεις ένα τυπά με μια χάρτινη σακούλα στο χέρι, δε σημαίνει ότι έκανε shopping therapy απλώς μπορεί να αγόρασε ένα τζιν και ένα μπλουζάκι για να τη βγάλει ανήμερα χριστουγέννων. So...κρίση πάντα υπήρχε απλώς δε γίνεται να κυκλοφορούμε ξεβράκωτοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.