Προς το περιεχόμενο

Ποια οικονομικη κριση ρεεεε;

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ποσο η φορολογια θα ειναι λυση? Λεφτα σε τρυπιο κουμπαρα ειναι αν δεν συνδιαστει με αναπτυξιακο σχεδιο. Ποσο ακομα θα αντεξουμε να ανταλλασουμε ξενη τεχνολογια με ντοπια σουβλακια?

Χωρις εξαγωγιμη παραγωγη, τα μετρα ειναι για το θεαθηναι.

Να πω κατι επισης "απλοικο"?

Εχεις 1 εκατομυριο χερια για τα οποια δανειζεσαι απο το εξωτερικο ωστε να τα πληρωνεις - χωρις λογο (δεν γινεται να με πεισει κανεις οτι η Γαλλια ή η Δανια κανουν την δουλεια τους με 930.000 λιγοτερους δημ υπαλληλους απο εμας).

Παρτους απο τα γραφεια και φτιαξε κρατικη βιομηχανια/βιοτεχνια. Θα παρεις την κυρια που λιμαρει τα νυχια της και θα την χωσεις κλωστουφαντουργο. Τον κυριο που γκομενιζει με εναν καφε στο χερι να τον κανεις χειριστη γραμμης παραγωγης.

Οι μελετες μεγαλων εργων γιατι να γινονται απο Γερμανους και Γαλλους και να τσεπωνουν διοδια και εισητηρια? Αν δεν μπορει το πολυτεχνειο μας να ανταπεξελθει σε μελετες, καθαιρεση της διοικησης μεχρι να βρουμε προκομμενο κοσμο-επιστημονες.

Δωσε φορολογικη ασυλια για τα τελευταια 5 χρονια, να ερθει χρημα στην αγορα.

BTW το δανειο του Κολοκοτρωνη το αποπληρωσαμε το 1989...:)

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτην την παραγραφο δεν την κατάλαβα καθολου,ποιοι εχουν την δυνατοτητα να δινουν 3000;

Δε χρειαζεται ο αλλος να ειναι εργοδηγος...Αν εισαι σε ΑΕ πας και δουλευεις υπαλληλος γραφειο με 1000(+καποια μπονους)ευρω και πολλες εταιρειες σε βαζουν βασικο μισθο στο δημοσιο.

Παραμενουμε η χωρα του δοντιου και της παραοικονομιας.

Οταν ο πωλητης μιας κουζινας σου λεει"800 χωρις ΦΠΑ και 1200 με"εσυ τι θα παρεις;

Κατα Μ.Ο. διαβαζα μια ερευνα οτι οι Ελληνες δουλευουν περισσοτερο και εχουν τους μικροτερους μισθους.Αντιστοιχα τα προιοντα στην Ελλαδα φθανουν σε τιμες εξωφρενικες σε σχεση με το εξωτερικο.ΟΜΩΣ ο καφες(που οπως ειπε σωστα ο φιλος ειναι αλα μοντε καρλο)πολλες φορες δε θα κοπει η αποδειξη,γιατι ο καταστοιματαρχης θελει να βγαλει πολλα και θελει να δωσει 1200€ στο ενοικιο του μαγαζιου που εχει παρολου που κοβει στην αποδειξη οτι το ενοικιο ειναι 550€,γιατι και αυτος θελει να τσεπωσει ωστε να του μεινουν οταν θα παει να παρει την παιδικη τροφη με προσαυξηση και κερδος 70% σε σχεση με αλλες χωρες,γιατι αυτος που εχει το σουπερ μαρκετ πρεπει να πληρωσει εισφορες,ΤΕΑΥΕΚ,ΙΚΑ,Τεβε κτλ.

Στην Ελλαδα αυτη ειναι η λογικη.Ετσι μαθαμε.

Μου τη σπαει το γεγονος οτι ο Ελληνας:τρεχει να μαθει,να διαβασει,να σπουδασει ωστε να εχει ευκαιρια να κονομησει.Ρε η κονομα δεν ειναι μονο στην ιατρικη και στην φαρμακευτικη.

Γνωστος μου εχει λεφτα που γιατρος με 20 μαστερ δε θα βγαλει ποτε...Τι κανει;Ιχθυοκλαιεργειες...

Αλλα ο Ελληνας γουσταρει το βολεμα.ΠΟΥ να τρεχεις να φτιαχνεις ΓΗ και να πουλας ντοματες...Αραξε λιγο να περασεις στο λυκειο και μετα να βρουμε κανα γνωστο να χωθεις καπου ειτε δημοσιο ειτε παιδι γιαο λες τις δουλειες στον ιδιωτικο.Αλλα και δημοσιο οχι να παει το παιδι μου σε καμια Σαμο-Μυτιληνη-Κω...Εδω στην Αθηνα.Γιατι;Οι αλλοι καλυτερο βισμα εχουν;

Και βλεπεις παιδια,που μοχθουν για να παρουν μεταδιδακτορικο(ξερετε τι συμαινει μεταδιδακτορικο?Πτυχιο,μεταπτυχιακο,(καποιοι και μαστερ που εχει διαφορα απο το)διδακτορικο,μεταδιδακτορικο,και ψαχνουν να τυλιγουν σουβλακια.Νταξ ειναι το ακραιο αλλα γινονται και αυτα...Ε δε πας ομως ποτε ετσι πουθενα...

Δημοσ.
Δε χρειαζεται ο αλλος να ειναι εργοδηγος...Αν εισαι σε ΑΕ πας και δουλευεις υπαλληλος γραφειο με 1000(+καποια μπονους)ευρω και πολλες εταιρειες σε βαζουν βασικο μισθο στο δημοσιο.

Παραμενουμε η χωρα του δοντιου και της παραοικονομιας.

Οταν ο πωλητης μιας κουζινας σου λεει"800 χωρις ΦΠΑ και 1200 με"εσυ τι θα παρεις;

Κατα Μ.Ο. διαβαζα μια ερευνα οτι οι Ελληνες δουλευουν περισσοτερο και εχουν τους μικροτερους μισθους.Αντιστοιχα τα προιοντα στην Ελλαδα φθανουν σε τιμες εξωφρενικες σε σχεση με το εξωτερικο.ΟΜΩΣ ο καφες(που οπως ειπε σωστα ο φιλος ειναι αλα μοντε καρλο)πολλες φορες δε θα κοπει η αποδειξη,γιατι ο καταστοιματαρχης θελει να βγαλει πολλα και θελει να δωσει 1200€ στο ενοικιο του μαγαζιου που εχει παρολου που κοβει στην αποδειξη οτι το ενοικιο ειναι 550€,γιατι και αυτος θελει να τσεπωσει ωστε να του μεινουν οταν θα παει να παρει την παιδικη τροφη με προσαυξηση και κερδος 70% σε σχεση με αλλες χωρες,γιατι αυτος που εχει το σουπερ μαρκετ πρεπει να πληρωσει εισφορες,ΤΕΑΥΕΚ,ΙΚΑ,Τεβε κτλ.

Στην Ελλαδα αυτη ειναι η λογικη.Ετσι μαθαμε.

Μου τη σπαει το γεγονος οτι ο Ελληνας:τρεχει να μαθει,να διαβασει,να σπουδασει ωστε να εχει ευκαιρια να κονομησει.Ρε η κονομα δεν ειναι μονο στην ιατρικη και στην φαρμακευτικη.

Γνωστος μου εχει λεφτα που γιατρος με 20 μαστερ δε θα βγαλει ποτε...Τι κανει;Ιχθυοκλαιεργειες...

Αλλα ο Ελληνας γουσταρει το βολεμα.ΠΟΥ να τρεχεις να φτιαχνεις ΓΗ και να πουλας ντοματες...Αραξε λιγο να περασεις στο λυκειο και μετα να βρουμε κανα γνωστο να χωθεις καπου ειτε δημοσιο ειτε παιδι γιαο λες τις δουλειες στον ιδιωτικο.Αλλα και δημοσιο οχι να παει το παιδι μου σε καμια Σαμο-Μυτιληνη-Κω...Εδω στην Αθηνα.Γιατι;Οι αλλοι καλυτερο βισμα εχουν;

Και βλεπεις παιδια,που μοχθουν για να παρουν μεταδιδακτορικο(ξερετε τι συμαινει μεταδιδακτορικο?Πτυχιο,μεταπτυχιακο,(καποιοι και μαστερ που εχει διαφορα απο το)διδακτορικο,μεταδιδακτορικο,και ψαχνουν να τυλιγουν σουβλακια.Νταξ ειναι το ακραιο αλλα γινονται και αυτα...Ε δε πας ομως ποτε ετσι πουθενα...

εχεις απειρο δικιο...εχω ακουσει τοσες πολλες ιστοριες με παιδια που δουλευουνε σε γυραδικα και εχουνε βγαλει υψυλοβαθμες σχολες και με πολλα αλλα πτυχια..

Δλδ απο οτι βλεπω η μονη λυση ειναι να μεταναστευσουμε? :fear:

Προσωπικα το προτιμω απο το να δουλευω για 700 και 800 ευρω..και να με εχουνε σαν δουλοπρεπη.(Για γυναικες ειναι ακομα πιο δυσκολα μιας και ειμαστε τα πρωτα θυματα της οικον.κρισης και πρεπει γενικως να αποδειξουμε 2 φορες την αξια μας στον εργασιακο τομεα) Αδικια...:cry:

Δημοσ.

Δε νομίζω να είναι πιο δύσκολα για τις γυναίκες στα εργασιακά τη στιγμή που αν ανοίξεις αγγελίες στην εύρεση εργασίες θα δείς να ζητάνε το διπλάσιο αριθμό γυναικών απ'οτι ανδρών.Θα μου πεις είναι δουλειές του κ*λου αλλά βρίσκεις δουλειά ενώ εμείς πχ στερούμαστε παραπάνω από τις μισές θέσεις.Αυτά τα τόπικ πάντα ήταν καταθλιπτικά.

Δημοσ.
Δε νομίζω να είναι πιο δύσκολα για τις γυναίκες στα εργασιακά τη στιγμή που αν ανοίξεις αγγελίες στην εύρεση εργασίες θα δείς να ζητάνε το διπλάσιο αριθμό γυναικών απ'οτι ανδρών.Θα μου πεις είναι δουλειές του κ*λου αλλά βρίσκεις δουλειά ενώ εμείς πχ στερούμαστε παραπάνω από τις μισές θέσεις.Αυτά τα τόπικ πάντα ήταν καταθλιπτικά.

βασικα σε δημοσκοπησεις το δειξανε..

απολυσανε πρωτα τις γυναικες..και μηπως το κανανε γτ μπορει να ειπανε απο μεσα τους"Ε νταξ μωρε θα εχει εναν αντρα να την θρεψει.Ας παει σπιτι της να ντανταψει τα παιδια". Κατι δειχνει αυτο..

Δημοσ.
Δε χρειαζεται ο αλλος να ειναι εργοδηγος...Αν εισαι σε ΑΕ πας και δουλευεις υπαλληλος γραφειο με 1000(+καποια μπονους)ευρω και πολλες εταιρειες σε βαζουν βασικο μισθο στο δημοσιο. αλλο 1000-1200 και αλλο 3000 που εγραψες παραπάνω

Παραμενουμε η χωρα του δοντιου και της παραοικονομιας. εδω συμφωνουμε

Οταν ο πωλητης μιας κουζινας σου λεει"800 χωρις ΦΠΑ και 1200 με"εσυ τι θα παρεις; τον πωλητη παραεξω να του πω δυο λογια:lol: ισχύει αυτο,αλλα οσο παει και λιγοστευει

Κατα Μ.Ο. διαβαζα μια ερευνα οτι οι Ελληνες δουλευουν περισσοτερο και εχουν τους μικροτερους μισθους.Αντιστοιχα τα προιοντα στην Ελλαδα φθανουν σε τιμες εξωφρενικες σε σχεση με το εξωτερικο.ΟΜΩΣ ο καφες(που οπως ειπε σωστα ο φιλος ειναι αλα μοντε καρλο)πολλες φορες δε θα κοπει η αποδειξη,γιατι ο καταστοιματαρχης θελει να βγαλει πολλα και θελει να δωσει 1200€ στο ενοικιο του μαγαζιου που εχει παρολου που κοβει στην αποδειξη οτι το ενοικιο ειναι 550€,γιατι και αυτος θελει να τσεπωσει ωστε να του μεινουν οταν θα παει να παρει την παιδικη τροφη με προσαυξηση και κερδος 70% σε σχεση με αλλες χωρες,γιατι αυτος που εχει το σουπερ μαρκετ πρεπει να πληρωσει εισφορες,ΤΕΑΥΕΚ,ΙΚΑ,Τεβε κτλ. δεν διακινδυνευει κανεις πλεον με τα ενοικια,ολοι σχεδον βαζουν στα μισθωτηρια τα πραγματικα ενοικια,ασε που αρχιζουν και σπανε οι τιμες στις καφετεριες (αναλογως βεβαια και το που θα επιλεξεις να τον πιεις......για να μην σε πιει αυτος:lol:)

Στην Ελλαδα αυτη ειναι η λογικη.Ετσι μαθαμε. δικιο εδω

Μου τη σπαει το γεγονος οτι ο Ελληνας:τρεχει να μαθει,να διαβασει,να σπουδασει ωστε να εχει ευκαιρια να κονομησει.Ρε η κονομα δεν ειναι μονο στην ιατρικη και στην φαρμακευτικη. αυτο το μονο σπαει κοκκαλα γενικως

Γνωστος μου εχει λεφτα που γιατρος με 20 μαστερ δε θα βγαλει ποτε...Τι κανει;Ιχθυοκλαιεργειες... αυτο απο μονο του δεν λεει κατι,στο ξεκινημα της επαγγελματικης καριερας φτανουν ,καποιοι με μεγαλο οικονομικο στραγγισμα

Αλλα ο Ελληνας γουσταρει το βολεμα.ΠΟΥ να τρεχεις να φτιαχνεις ΓΗ και να πουλας ντοματες...Αραξε λιγο να περασεις στο λυκειο και μετα να βρουμε κανα γνωστο να χωθεις καπου ειτε δημοσιο ειτε παιδι γιαο λες τις δουλειες στον ιδιωτικο.Αλλα και δημοσιο οχι να παει το παιδι μου σε καμια Σαμο-Μυτιληνη-Κω...Εδω στην Αθηνα.Γιατι;Οι αλλοι καλυτερο βισμα εχουν; δεν υπαρχουν δουλειες στην επαρχια,ελα να δεις που καταντησε η λιγοστη γη που εχει ο καθενας και μετα τα ξαναλέμε (δεν μιλαω για τους κηπους που εχει ο καθενας)

και τι να κανεις, και σουβλακια και ντελιβερυ και δουλειες του ποδαριου, σε μικρες πολεις οι δουλιες δεν ειναι ευκολες,ουτε σε πολλους ειναι ευκολο να μεταναστευσουν,ενεκα διαφορων οικογενειακων ζητηματων.
Δημοσ.

@mangepsamin Δεν ειναι ετσι

Οταν στο δημοσιο μου λενε οτι 2000€ ειναι πολλα και γι'αυτο κομμενες παροχες(κινησης,κτλ)θεωρεις λιγα τα 1200(+μπονους...τοσα ακριβως ειναι στην επιχειρηση,επισης αν δουλεψεις Σαββατο εννοειται διπλος μισθος κτλ ακα πανω κατω 1700 ΜΟ);Μου αρεσει που αλλος κοσμος δουλευει με ημιμετρα και προσπαθει να τη βγαλει με 400 €(ωρομισθιοι παρτ ταιμ)και αλλοι σνομπαρουν(εμενα ετσι μου φενεται)τα 1200+ που αναφερω.Και ξαναλεω...Οσο πιο υψηλη η θεση σου τοσα περισσοτερα και τα μαυρα.

Στο θεμα πωλητη δεν εχω απτα στατιστικα αλλα δε μπορω να καταλαβω που φενεται οτι λιγοστευει το φαινομενο.

Στο φαινομενο για τα ενοικια ΦΥΣΙΚΑ και υπαρχουν αρκετοι( αλλοι αναφερουν οτι ενοικιαζουν σπιτι ενω ειναι πχ γραφεια που στεγαζονται μεσα κτλ).Επισης μη κοιτας το τωρα.Το προβλημα του δημοσιονομικου ελλειματος δεν ειναι τωντελευταιων 2 ετων.

Οσον αφορα το θεμα επαρχεια και δουλειες...Η Ελληνικη γη εχει καταντησει ετσι επειδη ακριβως ετσι τη παρατησε ο καθε νεοελληνας που ενδιαφερεται μονο να αραξει και να κονομησει οσα γινεται.Δε παει κανενας πλεον να μαζεψει ελιες γιατι το συνδικαλιστικο τους οργανο ειναι τοσο μικρο που δε μπορει πλεον να κυνηγησει καλυτερες(οπως το ιδιο και σε πολλα οπωροπολικα)το 80% των αγροτων ειναι ατομα ανω των 35 ετων...Σε αυτο φταιει ΚΑΙ το κρατος το οποιο απο τη στιγμη που δεν εχει καμια ευαισθησια να φτιαξει βιομηχανικες ζωνες(1 σε καθε διαμερισμα της Ελλαδος)δειχνει να ενδιαφερεται μονο και μονο για την αποκρατικοποιηση(ανεξαρτητως επικερδης η μη)διαφορων κρατικων οργανισμων.Η επαρχια μαραζωνει γιατι το κρατος προσπαθει να δημιουργησει 3.5 αστικα κεντρα(Αθηνα,Σαλονικη,Πατρα,Ηρακλειο-Κρητη)και αποτελεσμα να μαραζωσει η επαρχια.

Απο εκει και περα αυτο που ανεφερα(παραλειπω το θεμα με τιχ ιχθυοκαλιεργιες μιας και μετα απο μια 2η σκεψη εχεις ενα ποιντ),για τα πτυχια παει και παλι κατα του κρατους.Δεν δινει στον αλλον αρκετα εφοδια...Κυριοι ο μισθος για ακριτικες περιοχες θα ειναι 2200(πχ)για νησια 1800 και για τα αστικα κεντρα ανω των 80000 κοσμου 1300€.Αμα θες να ζησεις την οικογενεια σου θα πας και στην Κινα για να βρεις δουλεια.Δε καταλαβα γιατι πρεπει να μεινεις κοντα στη μαμα και στο μπαμπα.Ακομα και σε θεμα υγειας,αφηνεις πισω τους γονεις(-τους στελνεις στο νοσοκομειο-)και απο εκει και περα προσευχεσαι διοτι ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις κατι αλλο.

Αλλα ο κοσμακης το εχει τουμπανο και εμεις κρυφοα καμαρι...Μαυρο για να παρουμε το διπλωμα,μαυρο για τον υδραυλικο,μαυρο στις καφετερειες,μαυρο στα σουβλατζιδικα και στις εκλογες μπλε-πρασινο-κοκκινο και μαυρο(η εστω μουτζα ρε παιδι μ)οχι 5 εκατομ πηγαν και ψηφισαΜε...

Ενιγουει ειναι πολυ προσωπικες αποψεις ολα αυτα και λογικο αλλοι να συμφωνουν αλλοι να διαφωνουν.Αλλα τρελενομαι οταν ακουω ατομα να κλαιγονται οτι δεν εχουν χρηματα και να λενε εχουν πεσει οι τραπεζικοι τους λογαρισμοι ΠΛΕΟΝ κατω απο1 εκατομ...(2.5 δις μεταφορες σε τραπεζες του εξωτερικου οταν ειχε ανακοινωθει οτι σκεφτοτναι για ποθεν εσχες)

ΥΓ:Και κατι για την πολυαγαπημενη μας θρησκεια

1. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

2. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους για Κληροδοτήματα

3. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Δωρεάς

4. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Μεταβίβασης

5. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Εισοδήματος

6. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει νόμιμο και υποχρεωτικό Ε9

7. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει το νόμιμο και υποχρεωτικό Κτηματολόγιο

8. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει το συνολικό ποσό των εισφορών για το ταμείο των εργαζομένων της (κληρικών)

9. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της (κληρικών)

10. Και κηδεύει Δημοσία Δαπάνη τους Αρχιεπισκόπους της (επίσης για να μην ξεχνιόμαστε).

Τα εχει βρει και τα εχει γραψει ατομο στο Blog δεν ειναι δικη μου δουλεια αλλα επειδη το βρηκα εκμεταλευομαι τη δουλεια του.

Δημοσ.
@mangepsamin Δεν ειναι ετσι

Οταν στο δημοσιο μου λενε οτι 2000€ ειναι πολλα και γι'αυτο κομμενες παροχες(κινησης,κτλ)θεωρεις λιγα τα 1200(+μπονους...τοσα ακριβως ειναι στην επιχειρηση,επισης αν δουλεψεις Σαββατο εννοειται διπλος μισθος κτλ ακα πανω κατω 1700 ΜΟ);Μου αρεσει που αλλος κοσμος δουλευει με ημιμετρα και προσπαθει να τη βγαλει με 400 €(ωρομισθιοι παρτ ταιμ)και αλλοι σνομπαρουν(εμενα ετσι μου φενεται)τα 1200+ που αναφερω.Και ξαναλεω...Οσο πιο υψηλη η θεση σου τοσα περισσοτερα και τα μαυρα.

το αντιθετο , φιλτατε το αντιθετο, μου φαινονται πολλα, η εκμεταλλευση παει συννεφο και μισθοι με 1000-1200 μου φανταζονται εξωπραγματικοι.

στα αλλα συμφωνω οτι εχουμε καταντησει κρατος με κοκκινο φωτακι απεξω,απο οποιου αποψη ξεκινησεις εκει θα καταληξεις,

καλο μεσημερι

Δημοσ.

Παιδιά θα πρέπει να ηρεμήσετε όλοι. Τα πράγματα πράγματι είναι δύσκολα άλλα όχι τόσο τραγικά όσο τα παραθέτετε.

Η Ελλάδα θα πρέπει να σκέφτεται θετικά για να υπερπηδίσει τα προβληματα και να συντάξει ένα σχέδιο για να βγεί από την κρίση, υφεση κτλ.

Από το Μάρτιο η ΕΕ θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση μιας και οι έλληνες πολιτικοί κρίθηκαν ανάξιοι λόγω του φόβου πολιτικού κόστους.

Δημοσ.
Παρτους απο τα γραφεια και φτιαξε κρατικη βιομηχανια/βιοτεχνια. Θα παρεις την κυρια που λιμαρει τα νυχια της και θα την χωσεις κλωστουφαντουργο. Τον κυριο που γκομενιζει με εναν καφε στο χερι να τον κανεις χειριστη γραμμης παραγωγης.

Καταλαβαίνω ποιο είναι το point σου αλλά το παράδειγμα είναι πολύ άστοχο. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να έχεις κρατικές βιομηχανίες/βιοτεχνίες τουλάχιστον αυτή την περίοδο που περνάμε, αντί για ανακατανομή ρόλων θα ήταν καλύτερο μια μείωση ΔΥ. Όχι απόλυση γιατί δεν γίνεται, αλλά μια μακροπρόθεσμη μείωση. Καλά για την συγκεκριμένη κιόλας (κλωστουφαντουργία) είναι τουλάχιστον ανεγκέφαλο να αναλάμβανε το κράτος να φτιάξει μια όταν όλος ο κόσμος πάει Κίνα για τέτοιες δουλειές.

Κυριοι ο μισθος για ακριτικες περιοχες θα ειναι 2200(πχ)για νησια 1800 και για τα αστικα κεντρα ανω των 80000 κοσμου 1300€.

Δεν μπορείς να το εφαρμόσεις αυτό, παρά μόνο σε Δημόσιο Τομέα. Και πάλι είναι άδικο το σύστημα και για τους ιδιωτικούς και για τους υπόλοιπους Δημόσιους. Άσε που νομίζω ότι είναι παράνομο, αλλά και να μην είναι με τις διεκδικήσεις τους θα περάσουν την αύξηση σε όλο το Δημόσιο. Οπότε τρύπα στο νερό.

Παιδιά θα πρέπει να ηρεμήσετε όλοι. Τα πράγματα πράγματι είναι δύσκολα άλλα όχι τόσο τραγικά όσο τα παραθέτετε.

Βασικά είναι και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για εμάς.

* Το 2013 σκάει το ασφαλιστικό και τα ταμεία θα αδυνατούν να καταβάλουν συντάξεις.

* Σε λιγότερο από τρεις μήνες η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να μας δίνει λεφτά ή όχι.

* Αν και η τρίτη εταιρία αξιολογήσεων (γιατί οι άλλες 2 το έκαναν ήδη) μας υποβαθμίσει άλλες δυο θέσεις τα ομόλογα μας θα θεωρούνται αφερέγγυα.

* Η αξιοπιστία της Ελλάδας είναι μηδενική με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εξωτερική μας πολιτική.

* Τα spreads των ομολόγων μέχρι να αποφασίσει η ΕΕ τι θα μας κάνει διευρύνονται κι έχουμε ακόμα Ιανουάριο. Θέλεις να συνεχίσω?

Δημοσ.
Καταλαβαίνω ποιο είναι το point σου αλλά το παράδειγμα είναι πολύ άστοχο. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να έχεις κρατικές βιομηχανίες/βιοτεχνίες τουλάχιστον αυτή την περίοδο που περνάμε, αντί για ανακατανομή ρόλων θα ήταν καλύτερο μια μείωση ΔΥ. Όχι απόλυση γιατί δεν γίνεται, αλλά μια μακροπρόθεσμη μείωση. Καλά για την συγκεκριμένη κιόλας (κλωστουφαντουργία) είναι τουλάχιστον ανεγκέφαλο να αναλάμβανε το κράτος να φτιάξει μια όταν όλος ο κόσμος πάει Κίνα για τέτοιες δουλειές.

Δεν μπορείς να το εφαρμόσεις αυτό, παρά μόνο σε Δημόσιο Τομέα. Και πάλι είναι άδικο το σύστημα και για τους ιδιωτικούς και για τους υπόλοιπους Δημόσιους. Άσε που νομίζω ότι είναι παράνομο, αλλά και να μην είναι με τις διεκδικήσεις τους θα περάσουν την αύξηση σε όλο το Δημόσιο. Οπότε τρύπα στο νερό.

Βασικά είναι και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για εμάς.

* Το 2013 σκάει το ασφαλιστικό και τα ταμεία θα αδυνατούν να καταβάλουν συντάξεις.

* Σε λιγότερο από τρεις μήνες η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να μας δίνει λεφτά ή όχι.

* Αν και η τρίτη εταιρία αξιολογήσεων (γιατί οι άλλες 2 το έκαναν ήδη) μας υποβαθμίσει άλλες δυο θέσεις τα ομόλογα μας θα θεωρούνται αφερέγγυα.

* Η αξιοπιστία της Ελλάδας είναι μηδενική με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εξωτερική μας πολιτική.

* Τα spreads των ομολόγων μέχρι να αποφασίσει η ΕΕ τι θα μας κάνει διευρύνονται κι έχουμε ακόμα Ιανουάριο. Θέλεις να συνεχίσω?

Εγώ θέλω πάντως!Αυτό με το ασφαλιστικό αν σκάσει πως θα πείσεις μετά τον ελεύθερο επαγγελματία να καταβάλει ΤΕΒΕ με το ζόρι πχ;

Δημοσ.

Η Ελλάδα θα πρέπει να σκέφτεται θετικά για να υπερπηδίσει τα προβληματα και να συντάξει ένα σχέδιο για να βγεί από την κρίση, υφεση κτλ.

Από το Μάρτιο η ΕΕ θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση μιας και οι έλληνες πολιτικοί κρίθηκαν ανάξιοι λόγω του φόβου πολιτικού κόστους.

Βασικα χειροτερη και τραγικοτερη ειναι η κατασταση αλλα τελος παντων. Για εμενα παντως το βασικοτερο ειναι να απολυσουν 70%+ των δημοσιων αν και ξερω οτι δεν προκειται ποτε να γινει κατι τετοιο. Ονειρα θερινης....κτλ κτλ.

Δημοσ.
Εγώ θέλω πάντως!Αυτό με το ασφαλιστικό αν σκάσει πως θα πείσεις μετά τον ελεύθερο επαγγελματία να καταβάλει ΤΕΒΕ με το ζόρι πχ;

Πιστεύεις ότι αν σκάσει το ασφαλιστικό θα μείνει ΤΕΒΕ και υπάλληλοι να μας απασχολεί το θέμα?

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Υπάρχει λύση έτσι ώστε να εξασφαλίσουν οι μελλοντικές γενιές αλλά και οι σημερινοί δικαιούχοι σύνταξη; H απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Οι λόγοι γι' αυτό είναι πολλαπλοί: Δεν υπάρχουν αποθεματικά. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ' date=' τα αποθεματικά του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι στο ΜΗΔΕΝ.

Πέραν αυτών, όμως, το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι μια μάχη γενεών. [b']

Οι τωρινοί δικαιούχοι απαιτούν να πληρωθούν λεφτά που δεν υπάρχουν και που δεν έχουν πληρώσει. Την απαίτηση αυτή, την έχουν από τους τωρινούς εργαζομένους.[/b]

Ένας από τους λόγους που οι μισθοί στην Ελλάδα είναι τόσο χαμηλοί είναι διότι η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες εισφορές στις χώρες του ΟΟΣΑ. Για παράδειγμα, για να πάρει ένας εργαζόμενος 1200€ καθαρά, θα πρέπει ο εργοδότης να καταβάλλει 2000€ το μήνα. Αν οι εισφορές ήταν λιγότερες, οι εργαζόμενοι θα είχαν υψηλότερους μισθούς. Μπορεί άραγε το σύστημα να διορθωθεί;

Μπορεί αλλά κάποιος θα πρέπει να πληρώσει. Ο μοναδικός τρόπος για να καταστεί το σύστημα βιώσιμο είναι να υπάρξει κατακόρυφη μείωση στις τωρινές συντάξεις. [...] ΙΚΑ σημαίνει Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η λέξη κλειδί είναι “Ασφαλίσεων”. Με λίγα λόγια, το ταμείο σε ασφαλίζει για ένα κατώτατο εισόδημα, αν φτάσεις στα 65 και δεν έχεις πόρους να ζήσεις. Αυτό, όμως , δε σημαίνει ότι θα πάρεις εγγυημένη σύνταξη.

Οι εισφορές είναι κοινωνικός φόρος, δεν είναι κουμπαράς. Μεταξύ άλλων, οι εισφορές πληρώνουν ατυχήματα, χρόνιες παθήσεις, ειδικές εγχειρήσεις, χήρες και ορφανά. Πόσα αντέχει το σύστημα ακόμα;

Η απάντηση είναι ότι το σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει. Απόδειξη αυτού είναι ότι κάθε χρόνο τα ταμεία παίρνουν από το υπουργείο Οικονομίας περί τα 3 δις ευρώ για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αν δεν υπήρχε ο κρατικός προϋπολογισμός, θα είχαν καταρρεύσει εδώ και χρόνια. Με το δημόσιο χρέος, όμως, στο 118% του ΑΕΠ είναι αμφίβολο αν ο κρατικός προϋπολογισμός θα μπορεί να χρηματοδοτεί ακόμα το σύστημα. Επίσης, είναι αδύνατον να ανεβούν από αυτά τα επίπεδα οι εισφορές. Ήδη έχουμε τις υψηλότερες εισφορές στον κόσμο. Όσοι νομίζουν ότι θα τους πληρώσει τη σύνταξη ο μέσος οικονομικός μετανάστης πλανώνται.

Πού θα βρεθούν τότε τα κονδύλια για να πάρουν τις μεγάλες τους συντάξεις οι εργατοπατέρες και όσοι παραπονιούνται ότι δεν παίρνουν αρκετά (ενώ ποτέ δεν αναρωτήθηκε κανένας πώς θα ζήσει ένας νέος με 700€ τον μήνα); Η απάντηση είναι ότι δεν θα βρεθούν. Με απλά λόγια, τα λεφτά για να συντηρηθεί το σύστημα δεν υπάρχουν. Αν θέλουμε να επιβιώσει το σύστημα τα επόμενα χρόνια, τότε θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές. Μεταξύ άλλων, μεγάλες περικοπές στις τωρινές συντάξεις και κατάργηση της σύνταξης σε αυτούς που έχουν να ζήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα θα καταρρεύσει και δεν θα πάρει κανένας τίποτα.

Πηγή

Και το ασφαλιστικό είναι μόνο ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την Ελλάδα όσον αφορά το οικονομικό. Και είναι από τα λίγα που μπορεί να διορθώσει η κυβέρνηση χωρίς να μπλέκουμε με ευρωπαίους αξιωματούχους. Δυστυχώς για τα υπόλοιπα θα πρέπει να φάμε κανα δυο φάπες ακόμα για να συνέλθουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Μόνο να νοικοκυρευτούμε.

Δημοσ.

Σωστά όλα όσα λέτε αλλά να ξέρετε ότι η πηγή της κρίσης οφείλεται στην ''ψυχολογία'' για αυτό μην είστε τόσο πεσιμιστές......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...