Προς το περιεχόμενο

Ποια οικονομικη κριση ρεεεε;

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ειμαι αγγλια.... και βλεπω ποσο εχει παει η λιρα.

1 κουτακι coca cola εδω εχει 65p στην ελλαδα 1 ευρω

65p ομως ειναι 66 cents..

Κατσε ρε φιλε...μονο στα περιπτερα και στα σαντουιτσαδικα εχει το κουτακι ενα ευρω...στα σουπερ μαρκετ 1,50 εχει το εναμισολιτρο

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτό δεν ισχύει εδώ και χρόνια, σε λεπτά πουλάνε οι παραγωγοί, στο λέω απο 1ο χέρι, έχουν οι δικοί μου λίγα.

Πάρε παράδειγμα το σιτάρι που το πουλάνε περίπου 15λεπτά το κιλό και σκέψου πόσο κοστίζει το ψωμί. Περίπου το ίδιο ισχυει και με τα φρούτα.

Γενικότερα οι αγρότες εχουν κέρδος μόνο από τις επιδοτησεις αλλιώς τα εσοδα από αυτά που παραγουν πάνε για λιπασματα και φάρμακα.

Η κλοπή γίνεται από τους μεσάζοντες. Αν μπορουσαν να πουλησουν απευθείας και θα μπορουσαν να τα δωσουν πιο ακριβα και να βγουν στην αγορα πολυ φθηνοτερα.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι η ζωη στην αγγλια ειναι πιο φθηνη. Ακομα και η coca cola , που οντως κανει κακο, να την κοψεις:mad:, να ηταν πιο ακριβη εκει δικαιολογειται απο τους μισθους. Φανταστειτε τωρα που ειναι και φθηνοτερη. ΜΑΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΑ ΤΩΡΑ !!!!!

Δημοσ.
Κατσε ρε φιλε...μονο στα περιπτερα και στα σαντουιτσαδικα εχει το κουτακι ενα ευρω...στα σουπερ μαρκετ 1,50 εχει το εναμισολιτρο

εδω εχει 2.20 τα 2χ2 λιτρα (λιρες παντα)

Δημοσ.

Ναι, μονο που στην Αγγλια δεν υπαρχει η τραγικη διαφορα του "οπου σε πετυχω"

Αυτο μου εκανε μεγαλη θετικη εντυπωση οταν πηγα και πολυ αρνητικη οταν επεστρεψα γαμω την γκαντεμια μου. Εδω οπου σε βρουν σου γαμανε τον αδοξαστο. 1Ε στο περιπτερο?3Ε στο γηπεδο

Εκει ηταν 1pound, love στο off license? 1,2 max στο γηπεδο

Δημοσ.
Αυτό δεν ισχύει εδώ και χρόνια, σε λεπτά πουλάνε οι παραγωγοί, στο λέω απο 1ο χέρι, έχουν οι δικοί μου λίγα.

Ισως δεν εκφραστηκα σωστα. Εννοω οτι οι "μιλανε" με δραχμες, και κανουν τις "νοητες" συναλλαγες σκεπτομενοι ακομη σε δραχμες. Προς θεου δεν εννοουσα οτι οι εμποροι τους πληρωνουν σε δραχμες.

Δημοσ.
Κοιτα δεν ηταν ποτε στο χερι του καταστηματαρχη. Και αυτος 300% πανω το αγορασε απο τον παραγωγο, και του παραγωγου τοσο του ειπαν οι "μεγαλοι" να το πουλησει. Ειναι ενα fucked up συστημα my friend.

Μονο ο μισθος παραμενει ο ιδιος..
Δημοσ.
Ισως δεν εκφραστηκα σωστα. Εννοω οτι οι "μιλανε" με δραχμες, και κανουν τις "νοητες" συναλλαγες σκεπτομενοι ακομη σε δραχμες. Προς θεου δεν εννοουσα οτι οι εμποροι τους πληρωνουν σε δραχμες.

Τώρα με το νοητά που είπες κατάλαβα :)

Αυτό αληθέυει και για μας ( η εμένα μόνο :P ), αρκετές φορές ακόμα σκέφτομαι πόσο εξωφρενικές είναι οι τιμές όταν τις σκέφτομαι και σε δραχμές :lol:

Δημοσ.

Και φυσικα ολες αυτες οι σκεψεις θα σβηστουν στις επομενες γενεες.. Θα του λεει 2 ευρω η τυροπιτα και θα λενε : "Μονο;;" .

Δημοσ.

Αυτό αληθέυει και για μας ( η εμένα μόνο :P ), αρκετές φορές ακόμα σκέφτομαι πόσο εξωφρενικές είναι οι τιμές όταν τις σκέφτομαι και σε δραχμές :lol:

Οχι,αληθεύει και για μένα :P:lol:

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πιττόγυρο στις 330δρχ εν ετη 2001.Στην αρχή,επειδή είχαμε την δραχμούλα ακόμα φρέσκια και την χρησιμοποιούσαμε παράλληλα με τους εβραίους...εε ευρώ ήθελα να πώ...δέν υπήρχαν τραγικές αυξομειώσεις στην τιμή.

Απο το 2002 και μετά χάθηκε το τόπι τελείως, για να καταλήξουμε εδώ και 3 χρόνια στην "στάνταρ" τιμή 1,50 ευρώ.Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τα πληρώνουν premium στο Κολονάκι...

Καλά είμαστε σοβαροί;Ενα πεντακοσάρικο για ένα σουβλάκι;:shock:

Δημοσ.
Απο το 2002 και μετά χάθηκε το τόπι τελείως, για να καταλήξουμε εδώ και 3 χρόνια στην "στάνταρ" τιμή 1,50 ευρώ.Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τα πληρώνουν premium στο Κολονάκι...

2.45 αν δεν κάνω λάθος στο κεφαλλάρι πριν λίγες μέρες (ναι, είναι και οι γιορτές). Μην πω όνομα, δεν παίζει να έχει και πολλά στην πλατεία. Όποιος κατάλαβε ποιο λέω, ξέρει...

Δημοσ.

Χεροτερη ακομη αναλογια: 4 ευρω για 1 σαντουιτσακι :mad:

Υπηρχε περιπτωση να ζητησει σαντουιτσας 1363 δραχμες...

και να μην του πεις: <<ποσοοο? εε, φατο μονος σου!>> :fear:

• Moderators
Δημοσ.
Οχι,αληθεύει και για μένα :P:lol:

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πιττόγυρο στις 330δρχ εν ετη 2001.Στην αρχή,επειδή είχαμε την δραχμούλα ακόμα φρέσκια και την χρησιμοποιούσαμε παράλληλα με τους εβραίους...εε ευρώ ήθελα να πώ...δέν υπήρχαν τραγικές αυξομειώσεις στην τιμή.

Εδω γιατι κοστιζει το φθηνοτερότερο 1,80??? Και αισθανομαι τυχερος που 'εχουμε κι αυτον' και τρωμε 'φθηνα', γιατι ολα τ'αλλα εχουν 2,20++

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...