Προς το περιεχόμενο

Ποια οικονομικη κριση ρεεεε;

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σταματήστε να γράφετε σεντόνια, γράφω εργασία με συγκεκριμένο αριθμό σελίδων και έχω πάθει σύνδρομο washcloud, θα υπερβω μάλλον τον αριθμό και άντε να αρχίσεις τις περικοπές μετά.

δώσε κιν. του καθηγητή/της καθηγήτριας που είναι να παραλάβει, να του/της πω 2Κ λογάκια, να το δεχτεί σεντονάτο το πρότζεκτ...

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
φενεται να σκυβει και στις εντολες των βρυξελων...

Προσωπικά δεν το βρίσκω τόσο κακό αυτό. Εγώ βέβαια δεν το εκλαμβάνω ως σκύψιμο αλλά ως αυστηρό νοικοκύρεμα, γιατί είδαμε και τις ήπιες προσαρμογές τόσα χρόνια πόσο βοήθησαν. Τουλάχιστον να μας προλάβουν πριν γίνουμε Ισλανδία.

Δημοσ.

Καλά παιδιά, σκέφτηκα ότι το να συγκρίνω τη μπύρα (στην Αγγλία το pint να κάνει £2-3, στην Ελλάδα το μισό να κάνει £6-7) απλά δεν θα ήταν δίκαιο λόγω της... προϊστορίας και της ειδικής σχέσης των Άγγλων με τη μπύρα. Αλλά αφού το είπατε...

Δημοσ.

καλά γενικότερα στο εξωτερικό όσο έχω δει τα τρόφιμα και τα ποτά είναι φθηνότερα (supermarket - καφετέριες - bar) . Λογικά είναι σε άλλα πράγματα ακριβότεροι αυτοί (ενοίκια σπιτιών ίσως και τέτοια... ) Εδώ καλά κάνουν και τα έχουν ακριβά. Αφού πληρώνουν 6-7 ευρό για το μικρό μπουκάλι της πράσινης, βλάκες είναι να χαμηλώσουν τη τιμή του;

Δημοσ.
στο ebay εχει και τα εκατοστα για να υπολογισεις το νουμερο σου

ψαξτο ;)

Aμ δε το έψαξα νομίζεις, κανονικά μετρήθηκα και με μεζούρα ( η μητέρα μου λύθηκε στα γέλια, περιττό να πω, λέει " δεν πάει καλά το παιδί" :P) και οι αναλογίες μου ταιριάζουν σε δύο νούμερα ταυτόχρονα ( πρόβλημα που έχω παρατηρήσει και εδώ στην Ελλάδα παρόλο που είμαι γενικά σταθερή στα κιλά). Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προκύπτουν αυτά τα UK νούμερα, προφανώς με σωματότυπους άλλων χωρών, δεν εξηγείται :X Τα νεύρα μου :X Τελοσπαντων θα αρκεστώ στις " εκπτώσεις" τις ελληνικές να πάρω και απόδειξη...:cry:

---------- Προσθήκη στις 23:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:33 ----------

δώσε κιν. του καθηγητή/της καθηγήτριας που είναι να παραλάβει, να του/της πω 2Κ λογάκια, να το δεχτεί σεντονάτο το πρότζεκτ...

Που να το βρω καλέ το κινητό, εργασία σε πλαίσια μαθήματος είναι, όχι ότι σου δίνουν κινητό οι καθηγητές που έχεις στην πτυχιακή, e-mail και όποτε το δουν αλλιώς ψάξε βρες τους από κοντά. Όταν είναι να παρουσιάσω που θα παραδώσω και την εργασία, θα του πω να μπει insomnia να στα ψάλλει :devil: Με 11αρι γραμματοσειρά γράφω και μονό διάστιχο στη μορφοποίηση θα φανεί πόσες σελίδες πάνω θα είμαι από το όριο :X Αν την παραδώσω με 11αρι και μονό διάστιχο να υποθέσω ότι θα με βρίσει , ε; :lol:

---------- Προσθήκη 08-01-2010 στις 00:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 07-01-2010 στις 23:39 ----------

καλά γενικότερα στο εξωτερικό όσο έχω δει τα τρόφιμα και τα ποτά είναι φθηνότερα (supermarket - καφετέριες - bar) . Λογικά είναι σε άλλα πράγματα ακριβότεροι αυτοί (ενοίκια σπιτιών ίσως και τέτοια... ) Εδώ καλά κάνουν και τα έχουν ακριβά. Αφού πληρώνουν 6-7 ευρό για το μικρό μπουκάλι της πράσινης, βλάκες είναι να χαμηλώσουν τη τιμή του;

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχεις καν περιθώρια να πληρώνεις νοίκι, για αυτό φεύγεις από το σπίτι των γονιών μόνο αν σπουδάζεις αλλού και μετά όταν είναι να παντρευτείς. Οπότε λένε άσε τα κορόιδα να πληρώνουν, με τους γονείς τους μένουν...Επίσης λένε άσε τα κορόιδα ανασφάλιστα ή κόψε τους ένσημα, δεν πειράζει ας μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νέοι είναι τι θα πάθουν. Στο κάτω κάτω δεν έχουν εμπειρία, χαρτιά με σπουδές έχουν όλοι και χάρη τους κάνουμε που δεν είναι άνεργοι.

Δώστους εκεί και ένα βασικό και αν διαμαρτυρηθούν τόνισε τους πόσοι απέξω περιμένουν να του πάρουν τη θέση:-)

Το πιο εκνευριστικό είναι οι ατάκες που πετάνε οι βολεμένοι 50αρηδες που με βύσμα, χωρίς σπουδές και πολλές φορές χωρίς παιδεία γενικότερη, τρόπους πώς το λένε σου τονίζουν πόσο δύσκολα είναι στην αγορά εργασίας ( έλα , δεν το ήξερα, σε άλλη χώρα ζω), σου τονίζουν πόσοι ακόμα υπάρχουν με το ίδιο πτυχίο με εσένα ( "αχ , τι να σου πω, καλή τύχη, ελπίζω να βρεις δουλειά γιατί ένα σωρό άνεργους βλέπω με τα δικά σου προσόντα", " μωρέ τι να τα κάνεις τα πτυχία, αφού δεν έχεις δουλεύσει και πολύ που είσαι νέα ακόμα"), σου δίνουν επαγγελματικές συμβουλές του στυλ " μη ζητήσεις πολλά , καλά είναι για αρχή ο βασικός, να περάσουν μερικά χρόνια και θα πάρεις παραπάνω χρήματα και μην κάνεις τίποτα φασαρίες για άδειες, ένσημα κ.λ.π., να είσαι διακριτική", αν είσαι γυναίκα σου λένε " έλα μωρέ, οι γυναίκες πόσο δύσκολο είναι πια να βρειτε δουλειά" ( τα στατιστικά ανεργίας άλλα λένε βέβαια) , συγγενείς και γνωστοί " τι έγινε πώς πάει με τη δουλειά, δε δούλευες", απάντηση " πρακτική έκανα, ψάχνω τώρα", " α δεν ήταν μόνιμη η δουλειά δηλαδή, δεν σε κρατήσανε" και τελική ατάκα " μωρέ κοίτα να χωθείς στο δημόσιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο". Έχουνε που έχουνε κάνει την χώρα μπάχαλο οι προηγούμενες γενιές, έχουμε και τη καζούρα τους από πάνω...:mad::mad:

Δημοσ.

Προφανώς και όχι, απλά όσο να 'ναι στην Αγγλία έχουν κι ένα θέμα με τη μπύρα. Δεν υπάρχει βέβαια ας πούμε πλαφόν στην τιμή του μπουκαλακίου νερού κι έτσι το μισό λίτρο πωλείται και £1,50 και £1,80 -δεν είναι και Παρίσι με τα €3 και €5 του βέβαια, πάλι καλά. Αλλά το γάλα ας πούμε κάνει £0,80 αυτό που εδώ πάει €1,40 ενώ έχω πετύχει τα δύο "Τοτάλ" με μέλι της ΦΑΓΕ (ω ναι!) στη £1,5 τη στιγμή που εδώ τα τρία έκαναν €2,80...

Δημοσ.

Πέρα από τις τιμές οι ξένοι υπολογίζουν πιο πολύ το χρήμα . Έχω παρατηρησει πως κοιτάζουν μέχρι και τα λεπτά. Θα αγοράσουν από εκεί που το νερό έχει 48 λεπτά και όχι από εκεί που έχει 50, ενώ οι περισσότεροι λέμε έλα μωρε για 2 ~ 5 λεπτά τι έγινε.

Για τις τιμές τι να πω. Δεν έχω ζήσει έξω μόνο διακοπές έχω παει και ενώ περίμενα ότι θα ξοδεψω τρέλα λεφτά τελικά όχι μόνο ξοδεξα λίγα αλλά οι τιμές ήταν χαμηλές σε μέρη που δε το πίστευα πριν πάω . Παράδειγμα αυστρία 2€ η μπύρα. Είπαμε στον σερβιτόρο ότι θα τις δοκιμάσουμε όλες και νόμιζε ότι του κάνουμε πλακα :P

Αποστολή από android με το Insomnia.app :P

Δημοσ.
Προφανώς και όχι, απλά όσο να 'ναι στην Αγγλία έχουν κι ένα θέμα με τη μπύρα. Δεν υπάρχει βέβαια ας πούμε πλαφόν στην τιμή του μπουκαλακίου νερού κι έτσι το μισό λίτρο πωλείται και £1,50 και £1,80 -δεν είναι και Παρίσι με τα €3 και €5 του βέβαια, πάλι καλά. Αλλά το γάλα ας πούμε κάνει £0,80 αυτό που εδώ πάει €1,40 ενώ έχω πετύχει τα δύο "Τοτάλ" με μέλι της ΦΑΓΕ (ω ναι!) στη £1,5 τη στιγμή που εδώ τα τρία έκαναν €2,80...

Τοτάλ fat free (κόκκινο) κοστίζει £0.68 το κάθε μικρό κεσεδάκι. Το λέω γιατί απόψε κοιτούσα την τιμή του. Αλλά πήρα το Tesco (super market brand) που έκανε £0.55, είχε 50γρ επιπλέον και δεν ήταν 40% νερό. (Η φέτα Ελληνική περίπου £5.5 το κιλό (σε πακέτα τον 200 γραμμαρίων), αν δεν είναι σε προσφορά που πάει σχεδόν στα μισά).

Σχετικά με το νερό εξαρτάται. Από £0.80 τα 3lt (super market) έως £1.24 τα 750ml - £1.80 τα 500ml (services, βενζινάδικα), μιάς και έχεις 4-5 διαφορετικά να διαλέξεις :)

Μπύρες περίπου £2.20 η pint σε posh pubs, μέχρι £1.80 στις τοπικές.

Μην ξεχάσω μιας και έκανα τα εβδομαδιαία ψώνια απόψε, τομάτες Ισπανικές, £1.68 το κιλό (το καταχείμωνο), και μικρά κρεμύδια £0.38 το κιλό :)

Όσον αφορά τα ενοίκια τα πράγματα είναι σχετικά και μην συγκρίνεται με Λονδίνο που οι μισθοί είναι διπλάσιοι από την υπόλοιπη Βρετανία, αλλά τα και έξοδα/τιμές είναι σχεδόν διπλάσια. Επίσης μην ξεχνάμε ότι Λονδίνο αντιπροσωπεύει μόνο το 1/7 του πληθυσμού/αγορά. Εν αντιθέση με την Αθήνα που αντιπροσωπεύει το 1/2.

Το μπάχαλο στην Ελλάδα ξεκινά από την φορολογία/ταμεία. Κάθε χρόνο αλλάζουν τα δεδομένα και όλοι χάνουν τον μπούσουλα. Από εκεί κανείς καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει προδιάθεση για να διορθωθεί η κατάσταση με αλχημικές λύσεις και περιμένουν να βρουν τα λεφτά από αυξήσεις στους ήδη τεράστιους φόρους. Αντί να κάνουν την λογική κίνηση και να κόψουν τα έξοδα, ακόμα και αν χρειάζεται να απολύσουν το 50% τον ΔΥ αύριο το πρωί.

Δημοσ.
Όταν είναι να παρουσιάσω που θα παραδώσω και την εργασία, θα του πω να μπει insomnia να στα ψάλλει :devil:

Πω, 'ντάξει. Μέσα.

(τί άλλο θα δεχτώ πια σ' αυτό το φόρουμ...)

Δημοσ.
ιδιοκατοίκηση ftw. Πχ αν θες να ζεις πολιτισμένα στο λονδίνο θέλει 800άρι το ενοίκιο. Αλλιώς συγκατοικείς με αγνώστους προέλευσης τυχάρπαστους.

Ιδιοκατοίκηση δηλαδή είναι εύκολη στην Ελλάδα? Αν θυμάμαι καλά ένα διαμέρισμα 90-100 τετραγωνικά σε μέτρια περιοχή πάει στα 200-250 χιλιάρικα............

---------- Προσθήκη στις 15:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:07 ----------

Ναι, μονο που στην Αγγλια δεν υπαρχει η τραγικη διαφορα του "οπου σε πετυχω"

Αυτο μου εκανε μεγαλη θετικη εντυπωση οταν πηγα και πολυ αρνητικη οταν επεστρεψα γαμω την γκαντεμια μου. Εδω οπου σε βρουν σου γαμανε τον αδοξαστο. 1Ε στο περιπτερο?3Ε στο γηπεδο

Εκει ηταν 1pound, love στο off license? 1,2 max στο γηπεδο

Ρε φίλε, γιατί το αγόρασες 3 ευρώ??

Εγώ πια όπου βλέπω τιμές του κώλου τους το λέω στα μούτρα και φεύγω......δες κάτι village park μικρομάγαζα .................

Εν τω μεταξύ , σε μια τουριστική χώρα όπως εμείς, η ακρίβεια είναι έγκλημα.......

Στο εξωτερικό υπάρχει πια ένας νέος όρος : Tourist Trap !!

Οπότε αν μας πάρουν χαμπάρι.....καήκαμε....

Δημοσ.

Εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καταφθάνουν την Τρίτη στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός. Τα στελέχη του ΔΝΤ θα ανταλλάξουν απόψεις με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο την αποτελεσματικότερη επίλυση ζητημάτων, όπως το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και η διαχείριση των δημοσιονομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων της Ελλάδας. Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010, 17:41

http://www.inews.gr/20/stin-athina-klimakio-tou-dnt.htm

Για να δούμε τι θα βγάλει αυτός ο τακτικός έλεγχος ...

[ame=

]http://www.youtube.com/watch?v=odBgHLCkhH8[/ame]

• 4 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...