Προς το περιεχόμενο

Ποια οικονομικη κριση ρεεεε;

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oκ you won! :P Mάλλον το ποστ μου παρουσιάζει τη μισή της μισής πραγματικότητας.

Όντως, Höfdingadrapa έχεις δίκιο σε αυτό που λες,βέβαια και τα τύπου zara μαγαζιά είναι λίγο πολύ γνωστά και προσελκύουν περισσότερο κόσμο από κάτι άλλα που μπορεί να έχουν το ίδιο προϊόν(μπορεί και απομίμηση πολλές φορές αλλά who cares) σε ίδια/χαμηλότερη τιμή και τα βλέπω να κλείνουνε..

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οκ μιλάμε προφανώς για καταναλωτές που σκέφτονται να αγοράσουν ένα λιβαϊς των 50 γιούρος.

που ειναι το levis με τα 50 ευρω.αν βρεις πουθενα πες μου να παω να αγορασω..:-D

κανενα κατοσταρι κανουνε βρε αυτα..μονο σε εκπτωσεις εχει τυχει να χτυπησω 50 φευγα ομως..

Δημοσ.
που ειναι το levis με τα 50 ευρω.αν βρεις πουθενα πες μου να παω να αγορασω..:-D

Αγορες μεσω internet κανεις? Αν ναι, σε μαγαζια οπως το amazon αλλα και σε ειδικα για jeans (θελει λιγο ψαξιμο βεβαια γιατι πολλα δεν στελνουν Ελλαδα) θα βρεις levis με 50 ευρω.

Δημοσ.
Εγώ απλά ξέρω ότι κατέβηκα από London πριν 5-6 μήνες μόνιμα Ελλάδα (μαλακια) και από την πρώτη μέρα κιόλας νόμιζα ότι ήρθα στο Monaco!!! Με 25 λίρες έτρωγα 5 μέρες γαλοπούλα και εδώ με 25 ντρέπομαι να βγω από το σπίτι...τις μαμάκας τους.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εργάζομαι Αγγλία σχεδόν 7 χρόνια τώρα και βλέπω την διαφορά. Αλλά δεν είναι μόνο η διατροφή το πρόβλημα, αλλά ο ρουχισμός η διασκέδαση και γενικά η καταναλωτική νοοτροπία του Έλληνα.

Και ΝΑΙ πάω και θα αγοράσω 2 πατάτες, 3 μήλα και 1 λεμόνι αν αυτά χρειάζομαι. Γιατί να πάρω παραπάνω; Μου αρέσει ότι με βλέπουν περίεργα όταν το κάνω Ελλάδα. :lol:

Δημοσ.

@Praetorianos

Δεν ειναι καθολου παρανομο να θεσπησεις ενιαιο μισθολογιο στο δημοσιο(1300 € ο ενιαιας εκπαιδευση,1500 ανωτερης,1800€ ανωτατης),και απο εκει και περα δινεις οικονομικες ανασες και βοηθειες με επιδοματα αναλογα τοποθεσια και κατοικους οπως στο ειπα(πχ 200 μπονους/επιδομα σε πολεις κατω των 50000 κατοικων και 200 μπονους επιδομα σε ακριτικες περιοχες-νησια).Ουτε παρανομο ειναι ουτε κακο.

Απο εκει και περα.

Νομιζω οτι η κριση εχει επηρεασει τα 2/3 της χωρας...Ακα οπως προειπα απο αυτα που ξερω και απο αυτα που εχω δει εχουν χτυπηθει περισσοτερο οι πολεις εκτος των 3.5 μεγαλων(Ηρακλειο,Πατρα,Θεσ/κη,Αθηνα).Οι πολεις δλδ που δεν εχουν δυνατοτητα για αναπτυξη μιας και λειπει το αγοραστικο κοινο.Συγκεκριμενα 2 φιλοι μου που μενουνε σε (ντεμεκ μοουντ ον)φοιτιτικες(ντεμεκ μοουντ οφ)περιοχες(δεν υπαρχει νομιζω προβλημα να πω οτι ειναι Γιαννενα και Κομοτηνη),κανανε το σταυρο τους ο ικαταστηματαρχες που υπηρχαν οι φοιτητες ακα αγοραστικο κοινο...Ειναι γνωστο εξαλου αλλα,δεν αγοραζει τοσο πολυ ο 40-50ρης δημοσιος-ιδιωτικος εργαζομενος που προσπαθει να παρεχει τα παντα στην οικογενεια του(αρα και στο 20ρη-22ρη κανακαρη του που σπουδαζει).

Τελος θεωρω λογικο να κανουν τεραστιο τζιρο μαγαζια οπως καφετερειες,ειδη ρουχισμου κτλ...Ο Ελληνας παντα ειχε ενα προβλημα να κατανοησει ποια πραγματικα ειναι τα ηδη αναγκης.Μιλαμε για το ιδιο ατομο που ενω εχει βαλει double play σπιτι του,και εχει τσαμπα τηλεφωνο σε κινητο 1 ωρα,παιρνει τηλεφωνο απο το κινητο του,μιλαμε για τον ιδιο που θα προτιμησει να βγει 1 βολτα στα μπουζουκια απο το να αγορασει 2 μπουκαλια ποτο και να τα πιει με παρεα σπιτι του,και τελος μιλαμε για τον Ελληνα που εν μεσω κρισης,προσπαθει παρανομως να παρει επιδωματα που εχει προς διαθεση το κρατος(σε πολλες περιπτωσεις αλλα εχει γινει της μοδας της αλλυλεγυης οποτε και το αναφερω...παλιοτερα ηταν της θερμανσης και υπαρχουν και γενικα και αλλα πολλα).

Οσον αφορα το ελειμα που ακουμε συνεχως,καλο θα ηταν να δουμε ποσα χρηματα ξοδευονται για την αμυντικη υποστηριξη της χωρας μας καθως και τι ακριβως"προϊοντα" αγοραζουμε με αυτα τα χρηματα/κονδυλια.

ΥΓ:Διαφωνω καθετα με οσους λεν(μ)ε οτι η Ελλαδα δεν εχει βιομηχανια.Η Ελλαδα (πλεον δεν εχει)ειχε μια τεραστια βιομηχανια η οποια ξεκιναγε και λειτουργουσε και 1 Μαιου και τελειωνε καθε 15 Σεπτεμβριου(πανω κατω)...Αλλα οταν οι Απεναντι προσφερουν εξαιρετικα ξενοδοχεια,σε μισες τιμες(και για να μη γελιομαστε...την ιδια θαλασσα σχεδον),και τροφη στο 1/3 της τιμης απο αυτη που προσφερουμε εμεις καλα κανει ο καθενας και επιλεγει(εδω και 2-3 χρονια)αλλη χωρα για καλοκαιρινους προορισμους.Και μη γελιεστε οτι δεν ειναι βιομηχανια αυτο...

Τι διαλο με πιανει καθε φορα και γραφω ενα καρο σεντονια σε αυτο το τοπικ δε ξερω.Συγνωμη απ'ολους που βγαινουν τοσο μεγαλα τα ποστB):o

Δημοσ.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εργάζομαι Αγγλία σχεδόν 7 χρόνια τώρα και βλέπω την διαφορά. Αλλά δεν είναι μόνο η διατροφή το πρόβλημα, αλλά ο ρουχισμός η διασκέδαση και γενικά η καταναλωτική νοοτροπία του Έλληνα.

Και ΝΑΙ πάω και θα αγοράσω 2 πατάτες, 3 μήλα και 1 λεμόνι αν αυτά χρειάζομαι. Γιατί να πάρω παραπάνω; Μου αρέσει ότι με βλέπουν περίεργα όταν το κάνω Ελλάδα. :lol:

Μαζί σας! Όχι τόσο για την ποσότητα των αγαθών όσο για το ότι αν βγεις το βράδυ με λιγότερο από πενηντάρικο, δεν σου φτάνει ούτε για ζήτω :S

Δημοσ.
Αγορες μεσω internet κανεις? Αν ναι, σε μαγαζια οπως το amazon αλλα και σε ειδικα για jeans (θελει λιγο ψαξιμο βεβαια γιατι πολλα δεν στελνουν Ελλαδα) θα βρεις levis με 50 ευρω.

αγορες απο νετ κανω αλλα ποτε σε ρουχα.ειναι λιγο ριψοκινδυνο..οποτε κ τα 50 εθρω να πανε στραφι..εκτος αν λες να πηγαινω να δοκιμαω τα νουμερα στο καταστημα κ μετα να το παραγγελνω στο νετ.δν ειναι λιγο γυφτια ομως αυτο? :o

εμενα φυσικα οικονομκα δν με χαλαει...προκειμενου να μ τα παιρνει ο ταδε ηλιθιος μεγαλοεμπορας..

Δημοσ.
Μαζί σας! Όχι τόσο για την ποσότητα των αγαθών όσο για το ότι αν βγεις το βράδυ με λιγότερο από πενηντάρικο, δεν σου φτάνει ούτε για ζήτω :S

Καλά ναι αν πηγαίνεις σε μπουζουκομάγαζα που να σε φτάσει το 50 ευρο. Υπάρχουν μία χαρά μπαράκια χωρίς είσοδο , εντάξει δεν θα πιείς και τον Βόσπορο και με τόσο μπόμπα ποτά καλύτερα να μην πίνεις και πολύ. Aλλά αν δεν πας στο " in" μπουζοκομάγαζο και club, τότε τι photo να ανεβάσεις στο facebook, τι θα γράψεις στο photo album ρε αδερφέ.

Βέβαια ξεχνάω το γεγονός ότι οι άντρες έχουν και έξοδα κεράσματος, πρέπει να το παίζουν " large " τύποι γιατί πιστεύουν ότι όλες οι γκόμενες αυτό θέλουν μόνο για να πέσουν και αν δεν πέσουν γιατί ας πούμε , λέμε τώρα, μπορεί να έχουν και άλλα κριτήρια επιλογής είναι δύσκολες και πολλά τέτοια. Δεν το συνεχίζω, θα βγω τελείως offtopic...Νο offence για τους μπουζουκόβιους, παλιά σύχναζα πάρα πολύ συχνά σε τέτοια μέχρι που άρχισα να δουλεύω και να υπολογίζω πόσες ώρες πρέπει να δουλεύσω για να τρώω στα μπουζούκια:-)

αγορες απο νετ κανω αλλα ποτε σε ρουχα.ειναι λιγο ριψοκινδυνο..οποτε κ τα 50 εθρω να πανε στραφι..εκτος αν λες να πηγαινω να δοκιμαω τα νουμερα στο καταστημα κ μετα να το παραγγελνω στο νετ.δν ειναι λιγο γυφτια ομως αυτο? :o

εμενα φυσικα οικονομκα δν με χαλαει...προκειμενου να μ τα παιρνει ο ταδε ηλιθιος μεγαλοεμπορας..

Είμαι και εγώ υπέρ των ιντερνετικών αγορών αλλά στα ρούχα δεν μπορώ να βρω τι νούμερο ακριβώς μου κάνει, είμαι ανάμεσα σε 2 νούμερα , οπότε αναγκαστικά για ρούχα μόνο ψώνια στην Ελλάδα...:mad:

---------- Προσθήκη στις 11:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:25 ----------

Τι διαλο με πιανει καθε φορα και γραφω ενα καρο σεντονια σε αυτο το τοπικ δε ξερω.Συγνωμη απ'ολους που βγαινουν τοσο μεγαλα τα ποστB):o

Δεν φταίει το topic, ο washcloud με τα σεντόνια του φταίει ( όχι δεν έχω καταφέρει να διαβάσω όλο το ποστ το περιβόητο, το έχω αφήσει για μετά την εξεταστική :lol: ). Σταματήστε να γράφετε σεντόνια, γράφω εργασία με συγκεκριμένο αριθμό σελίδων και έχω πάθει σύνδρομο washcloud, θα υπερβω μάλλον τον αριθμό και άντε να αρχίσεις τις περικοπές μετά. Έχω να καταγγείλω ότι πάει τσάμπα ο αγώνας των καθηγητών που είχα στο φροντιστήριο που πάλευανε να με κάνουν να μην γράφω πολύ πάνω από το όριο των εκθέσεων για τις πανελλαδικές, βλέπω τα σεντόνια και με κόβω να κολλάω και να γράφω και εγώ σεντόνια...:cry:

Δημοσ.
@Praetorianos

Δεν ειναι καθολου παρανομο να θεσπησεις ενιαιο μισθολογιο στο δημοσιο(1300 € ο ενιαιας εκπαιδευση,1500 ανωτερης,1800€ ανωτατης),και απο εκει και περα δινεις οικονομικες ανασες και βοηθειες με επιδοματα αναλογα τοποθεσια και κατοικους οπως στο ειπα(πχ 200 μπονους/επιδομα σε πολεις κατω των 50000 κατοικων και 200 μπονους επιδομα σε ακριτικες περιοχες-νησια).Ουτε παρανομο ειναι ουτε κακο.

Δεν είπα ότι είναι κακό απλά επειδή βλέπω τι γίνεται κατά καιρούς με τέτοια επιδόματα έχω μάθει να κάνω και παράλογες σκέψεις. Καταρχάς δεν είπα για τους μισθούς με βάση τα πτυχία, εκεί και μπορεί να γίνει και συμφωνούμε.

Αν όμως θεσπίσεις επιδόματα ανάλογα με τις τοποθεσίες, αυτόματα διαχωρίζεις τους δημόσιους σε 2 ταχύτητες, τους "ευνοημένους" που έτσι κι αλλιώς ζουν σε παραμεθόριες περιοχές, και τους "πρωτευουσιάνους" που είχαν την "ατυχία" να βρίσκονται σε μεγάλη πόλη. Και φυσικά δεν μπορείς να ζητήσεις από τον μέσο 30αρη με στρωμένη οικογένεια και δουλειά αν θέλει ψηλότερο μισθό να τρέχει στην Κομοτηνή ξέρω γω ή στη Χίο.

2) Δεν είναι και πολύ δύσκολο να υπάρξουν πλασματικές μεταθέσεις όπως γίνεται σε μερικές περιπτώσεις με τους στρατιωτικούς. Υπογράφουν χαρτιά σε άλλη πόλη και στα χαρτιά βρίσκονται Ρόδο ξερω γω, αλλά δουλεύουν αλλού. Please μην πει κάποιος ότι δεν γίνονται αυτά, δεν λέω ότι είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά γίνονται. Άρα ένα ποσοστό των αυξήσεων θα πάει και πάλι στα βύσματα.

3) Όπως γίνεται με τα περισσότερα επιδόματα σιγά σιγά θα υπάρξουν διεκδικήσεις, θα υπάρξουν δικαστήρια και υπάρχει περίπτωση το επίδομα αυτό να κριθεί παράνομο επειδή διαχωρίζει τους ΔΥ οπότε να αναγκαστεί η κυβέρνηση είτε να το παράσχει σε όλο και περισσότερους (το πιθανότερο), είτε να το κόψει. Πριν πεις ότι δεν γίνονται αυτά, τσέκαρε ποιοι διεκδίκησαν και πήραν επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας, θα τραβάς τα μαλλιά σου.

4) Από το 1-3 σου λέω τι θα γίνει μεταξύ των ΔΥ. Αν τώρα τα συγκρίνεις και με τους ΙΥ θα γίνει πόλεμος. Εξηγούμαι. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από έναν ελεύθερο επαγγελματία να πληρώνει 1800€ μισθό όταν ξέρω γω στην Αθήνα ο ίδιος εργαζόμενος θα πληρώνεται με 1300, νομίζω είναι προφανές γιατί. Οπότε και πάλι θα έχεις σε παραμεθόριες περιοχές εργαζομένους 2 ταχυτήτων, τους ΙΥ που θα πληρώνονται κανονικά και τους ΔΥ που θα πληρώνονται έξτρα επειδή είναι Δημόσιοι. Πόσο καιρό δίνεις πριν γίνει της κακομοίρας και τρέχουμε δικαστήρια σαν χώρα?

ΥΓ:Διαφωνω καθετα με οσους λεν(μ)ε οτι η Ελλαδα δεν εχει βιομηχανια.Η Ελλαδα (πλεον δεν εχει)ειχε μια τεραστια βιομηχανια η οποια ξεκιναγε και λειτουργουσε και 1 Μαιου και τελειωνε καθε 15 Σεπτεμβριου(πανω κατω)...Αλλα οταν οι Απεναντι προσφερουν εξαιρετικα ξενοδοχεια,σε μισες τιμες(και για να μη γελιομαστε...την ιδια θαλασσα σχεδον),και τροφη στο 1/3 της τιμης απο αυτη που προσφερουμε εμεις καλα κανει ο καθενας και επιλεγει(εδω και 2-3 χρονια)αλλη χωρα για καλοκαιρινους προορισμους.Και μη γελιεστε οτι δεν ειναι βιομηχανια αυτο...

Οι απέναντι προσφέρουν ίδιες υπηρεσίες με χαμηλότερες τιμές. Η Ελλάδα όσο και να θέλει δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτές τις χώρες σε παρόμοιες υπηρεσίες, τα μισθολόγια εμάς και των ανταγωνιστών μας είναι τελείως διαφορετικά. Αντί να το αντιληφθούν αυτό οι αρμόδιοι φορείς και να αλλάξουν προσανατολισμό μπας και προσελκύσουμε πελάτες που δεν μπορεί να τραβήξει η Τουρκία/Αφρική (φραγκάτους), εμείς συνεχίζουμε το mass marketing. Ελλάδα, sea/sun/sex στην πλαστική καρέκλα, all inclusive κι όποιος αντέξει.

Αν δουν μερικοί τι υπερπολυτελή ξενοδοχεία υπάρχουν στην Κρήτη και πως δουλεύουν, ίσως το ξανασκεφτούν δεύτερη φορά πριν αποφασίσουν να προσελκύσουν τουρίστες που τους ποτίζεις πετρέλαιο με 1 ευρώ.

Δημοσ.

Αν δουν μερικοί τι υπερπολυτελή ξενοδοχεία υπάρχουν στην Κρήτη και πως δουλεύουν, ίσως το ξανασκεφτούν δεύτερη φορά πριν αποφασίσουν να προσελκύσουν τουρίστες που τους ποτίζεις πετρέλαιο με 1 ευρώ.

Μεγάλη αλήθεια αυτό, αλλά το κακό είναι πως και εδώ υπάρχουν δυο ταχυτήτων ξενοδοχεία. Δυστυχώς λάθη του παρελθόντος δεν είναι εύκολα αναστρέψιμα και κάποιες περιοχές θεωρούνται, πλέον, στιγματισμένες, όσον αφορά τη σαβούρα που μαζεύουν κάθε χρόνο.

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι Αγγλία με 10 λίρες μπορώ να πιω δύο ποτάκια και να πάρω και ταξί για το σπίτι. Ναι, τα ποτά τους είναι σαν πορτοκαλάδες γιατί χρησιμοποιούν μεζούρες, αλλά τι μ' αυτό; Αν ήθελα να γίνω ντίρλα, γίνομαι και σπίτι μου, δεν τρέχει μία. Αλλά Ελλάδα, με 10 ευρώ, άντε πάρεις το πολύ (σε μη κυριλέ, φτασμένο, cool, τίγκα) μπαράκι δυο ποτά και με τα ρέστα... Ποια ρέστα;

Δημοσ.
Αλλά Ελλάδα, με 10 ευρώ, άντε πάρεις το πολύ (σε μη κυριλέ, φτασμένο, cool, τίγκα) μπαράκι δυο ποτά και με τα ρέστα... Ποια ρέστα;

Με 10 ευρώ ούτε δυο μπύρες σε καφετέρια σε συνοικιακή πλατεία.

Δημοσ.

Είμαι και εγώ υπέρ των ιντερνετικών αγορών αλλά στα ρούχα δεν μπορώ να βρω τι νούμερο ακριβώς μου κάνει, είμαι ανάμεσα σε 2 νούμερα , οπότε αναγκαστικά για ρούχα μόνο ψώνια στην Ελλάδα...:mad:

στο ebay εχει και τα εκατοστα για να υπολογισεις το νουμερο σου

ψαξτο ;)

Δημοσ.
Εγώ ξέρω ότι Αγγλία με 10 λίρες μπορώ να πιω δύο ποτάκια και να πάρω και ταξί για το σπίτι. Ναι, τα ποτά τους είναι σαν πορτοκαλάδες γιατί χρησιμοποιούν μεζούρες, αλλά τι μ' αυτό; Αν ήθελα να γίνω ντίρλα, γίνομαι και σπίτι μου, δεν τρέχει μία. Αλλά Ελλάδα, με 10 ευρώ, άντε πάρεις το πολύ (σε μη κυριλέ, φτασμένο, cool, τίγκα) μπαράκι δυο ποτά και με τα ρέστα... Ποια ρέστα;

Οταν μια απλη "πρασινη" την πληρωνεις 6-7 ευρω σε mainstream μαγαζια (δεν μιλαω καν για τα "κυριλε") τοτε καταλαβαινεις για τι μιλαμε. Για να μην μιλησω για το supermarket που στο Lester οταν ανεβηκα προς επισκεψη σε ενα φιλαρακι εντυπωσιαστηκα που γεμισα 2(!!) καρτ με ψωνια και δεν πληρωσαμε πανω απο 100 ευρω ενω εδω στο Ελλαδισταν μιση σακουλα με καποια ψωνια "πρωτης" αναγκης το 20αρικο δεν το γλυτωνω και μενω και μονος μου ΚΑΙ δεν μοιραζομαστε τα οικονομικα με την κοπελα μου.

Δημοσ.
Δεν είπα ότι είναι κακό απλά επειδή βλέπω τι γίνεται κατά καιρούς με τέτοια επιδόματα έχω μάθει να κάνω και παράλογες σκέψεις. Καταρχάς δεν είπα για τους μισθούς με βάση τα πτυχία, εκεί και μπορεί να γίνει και συμφωνούμε.

Αν όμως θεσπίσεις επιδόματα ανάλογα με τις τοποθεσίες, αυτόματα διαχωρίζεις τους δημόσιους σε 2 ταχύτητες, τους "ευνοημένους" που έτσι κι αλλιώς ζουν σε παραμεθόριες περιοχές, και τους "πρωτευουσιάνους" που είχαν την "ατυχία" να βρίσκονται σε μεγάλη πόλη. Και φυσικά δεν μπορείς να ζητήσεις από τον μέσο 30αρη με στρωμένη οικογένεια και δουλειά αν θέλει ψηλότερο μισθό να τρέχει στην Κομοτηνή ξέρω γω ή στη Χίο.

2) Δεν είναι και πολύ δύσκολο να υπάρξουν πλασματικές μεταθέσεις όπως γίνεται σε μερικές περιπτώσεις με τους στρατιωτικούς. Υπογράφουν χαρτιά σε άλλη πόλη και στα χαρτιά βρίσκονται Ρόδο ξερω γω, αλλά δουλεύουν αλλού. Please μην πει κάποιος ότι δεν γίνονται αυτά, δεν λέω ότι είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά γίνονται. Άρα ένα ποσοστό των αυξήσεων θα πάει και πάλι στα βύσματα.

3) Όπως γίνεται με τα περισσότερα επιδόματα σιγά σιγά θα υπάρξουν διεκδικήσεις, θα υπάρξουν δικαστήρια και υπάρχει περίπτωση το επίδομα αυτό να κριθεί παράνομο επειδή διαχωρίζει τους ΔΥ οπότε να αναγκαστεί η κυβέρνηση είτε να το παράσχει σε όλο και περισσότερους (το πιθανότερο), είτε να το κόψει. Πριν πεις ότι δεν γίνονται αυτά, τσέκαρε ποιοι διεκδίκησαν και πήραν επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας, θα τραβάς τα μαλλιά σου.

4) Από το 1-3 σου λέω τι θα γίνει μεταξύ των ΔΥ. Αν τώρα τα συγκρίνεις και με τους ΙΥ θα γίνει πόλεμος. Εξηγούμαι. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από έναν ελεύθερο επαγγελματία να πληρώνει 1800€ μισθό όταν ξέρω γω στην Αθήνα ο ίδιος εργαζόμενος θα πληρώνεται με 1300, νομίζω είναι προφανές γιατί. Οπότε και πάλι θα έχεις σε παραμεθόριες περιοχές εργαζομένους 2 ταχυτήτων, τους ΙΥ που θα πληρώνονται κανονικά και τους ΔΥ που θα πληρώνονται έξτρα επειδή είναι Δημόσιοι. Πόσο καιρό δίνεις πριν γίνει της κακομοίρας και τρέχουμε δικαστήρια σαν χώρα?

Ξεχωριζω τους δημοσιους σε 2 ομαδες...Αυτους που αποφασιζουν να παραμεινουν σε ενα αστικο κεντρο οπως τωρα και αυτους που αποφασιζουν να επιστρεψουν στα χωρια που εχουν σπιτι και πηγαινουν καθε καλοκαιρι.Δεν εχω διπλα μου νομοθετη για να το θεσω σαφες πως το εχω σαν ιδεα,και φυσικα ειναι ιδεα που ΙΣΩΣ ειναι ανεδαφικη(μιας και τη σκεφτηκε ενας 25χρονος νεος που τελειωνει τις σπουδες του),και οχι απο υπουργους οικονομικων που θα επρεπε να κανουν τετοια δουλεια(και να βρουν πως διαολο διευθυνταδες στην ΕΡΤ παιρνουν 300+ χηνες).

Στο 2 ειναι ενα θεμα το οποιο εχει οδηγησει την Ελλαδα εδω που την εχει φτασει...Να προσπαθουμε να παρουμε επιδοματα και παροχες που ΔΕΝ της αξιζουμε πραγματικα.Τι να πω.

Στο 3 ειναι θεμα καθαρα οπως το ΦΠΑ...Οπως στα νησια και στις ακριτικες ειναι 13% ετσι καπως θεωρω οτι θα μπορουσε να περαστει και αυτη η ιδεα...Ας μη τη συζηταμε βεβαια αλλο διοτι ηταν μια πολυ απλη προταση και τπτ παραπανω που μου ηρθε στο μπαμ...Σε αναλυση θα μπορουσαμε να βρουμε πολλα παραπανω.

Οσον αφορα το 4(εκτος του οτι δεν υπαρχουν ΙΥ σε μικρες περιοχες διοτι πλεον δεν υπαρχει αγορα και ιδιωτικος τομεας:mrgreen:),δεν βλεπω μεγαλη διαφορα εδω...Και τωρα στον δημοσιο και στον ιδιωτικο τομεα υπαρχουν τεραστιες διαφορες σε θεμα αποδοσης/πληρωμης

Οσον αφορα το θεμα τουρισμο...Ειχα παει χαλκιδικη και ειδα μια ανανεωση...Ενα κοσμο απο Βορειοανατολικες χωρες(κυριως πρωην ΕΣΣΔ)και γενικα μια νεα πνοη...Το θεμα ειναι ομως ξαναλεω οτι σαν χωρα εχει ως κυριως εξαγωγιμο πωιον αυτο...Η πτωση σε αυτον το τομεα ειναι απιστευτη...Και απορω ποσο ανοητοι ειναι πραγματικα πωλητες και καταστηματαρχες οταν θετουν τιμες 100% πανω στη περιοδο 15/6-5/9.Κανεις δε κοιταει μακροπροθεσμα και ολοι ειναι για τη κονομα.

Ενιγουειζ...Το θεμα μας ειναι η κριση...

Εκτος του οτι η κυβερνηση μας μοιαζει παντελως ανικανη να στραφει εναντια σε κατεστημενα(φαρμακων,πολεμικου υλικου κτλ),φενεται να σκυβει και στις εντολες των βρυξελων...Ομως τι να κλασουν τα νευρα του Ιρλανδου μπροστα στη παλαβομαρα του Ελληνα πολιτη(ΙΜΗΟ).Το εντω ειμαστε Ελλαντα και θα συνεχησουμε να προτιμαμε 800€ χωρις Φ(Α)ΠΑ παρα 1100 με(αν και το σωστο θα ηταν 800 με Φ(Α)ΠΑ,αλλα παμε σε αλλου παπα ευαγγελιο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...