Προς το περιεχόμενο

Αγορά κάρτας γραφικών για 1280χ1024 ανάλυση high details

iagouaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

θα αλλάξεις και τροφοδοτικό...

μην ελπίζεις ότι θα ζήσει το Q-Tec με αυτά πάνω :P

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Καλα, δε τη παλευω αλλο...

Βγηκα μονος μου fail σε αυτο το topic.

Παιδια βοηθηστε το παιδι εδω, εγω παω εξω να παρω λιγο αερα.

Ποιος ξερει τι αλλη μπαρουφα θα πεταξω αν συνεχισω να ποσταρω... :-(

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ,

αν μου προτείνεις και μια μητρική για Intel που να ανεβάζει τον επεξεργαστή θα σου ήμουν υπόχρεος.

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ,

αν μου προτείνεις και μια μητρική για Intel που να ανεβάζει τον επεξεργαστή θα σου ήμουν υπόχρεος.

ASUS P5K, P5Q (P45 chip) πολλά μοντέλα για όλα τα βαλάντια, δες στο eshop και πλαίσιο..

Φυσικά παίζουν κι' άλλες εταιρείες με εξίσου καλά mainboard..

Δημοσ.

38018352ds0.jpg

w1280.png

Ύστερα από τις χρήσιμες συμβουλές σας κατέληξα στα παραπάνω.

Θα ήθελα να μου πείτε αν συμφωνείτε; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το overclocking θα το κάνει αυτόματα η μητρική; Δηλαδή μέσω κάποιου menu. Επειδή δεν είμαι γνώστης, δε θα ήθελα να πειράζω τις τάσεις κτλ μέσω bios. Eυχαριστώ εκ των προτέρων..

Δημοσ.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το overclocking θα το κάνει αυτόματα η μητρική; Δηλαδή μέσω κάποιου menu. Επειδή δεν είμαι γνώστης, δε θα ήθελα να πειράζω τις τάσεις κτλ μέσω bios. Eυχαριστώ εκ των προτέρων..

Ο ποιο εύκολος τρόπος για να κάνεις ο/c είναι απλά να αλλάξεις το fsb.Αν και υπάρχει επιλογή (απο default είναι auto) να διαχειρίζεται η ίδια η μητρική τις τάσεις,θα πρότεινα να πειραματιστείς λίγο βάζοντας χειροκίνητα τις τιμές.Για αρχή μπορείς να βάλεις μια τιμή κοντά στις εργοστασιακές και να αυξομοιώσεις ανάλογα μέχρι να βρείς την χαμηλότερη δυνατή που είναι σταθερό το σύστημά σου.

Παίζει και η Asus P5QL-E, η οποία όμως έχει P43 chipset.Το 400αρι fsb είναι απλό ζήτημα, για να κάνεις ένα o/c της τάξης του ~0,6Ghz.Σίγουρα αν "παίξεις" με τις ρυθμίσεις και τα ρεύματα μπορείς να πάς πολύ πιο πάνω.

Το μόνο κακό στην μητρική(όπως και στην P5Q) είναι αυτή η χαζο-κίτρινη ψύκτρα,η οποία αρέσκεται στο να τραβάει (και μάλιστα αποδοτικότατα) την θερμότητα που εκλύεται απο την κάρτα γραφικών.

Δημοσ.
Το 400αρι fsb είναι απλό ζήτημα, για να κάνεις ένα o/c της τάξης του ~0,6Ghz.

Εννοείς από 800 fsb ο επεξεργαστής να πάει στα 1200;

Δημοσ.
Εννοείς από 800 fsb ο επεξεργαστής να πάει στα 1200;

Στην περίπτωση του E5200,θα πρέπει να αλλάξεις το Bus speed και όχι το fsb που είπα αρχικά,απο 200 (4χ200=800fsb)--->300(4χ300=1200fsb).Το fsb θα αυξομειωθεί ώς αποτέλεσμα των αλλαγών που έκανες.Κατ'επέκταση η ταχύτητα του επεξεργαστή στο παράδειγμα θα πάει απο 2500mhz-->3750mhz.

Βέβαια μια αύξηση συχνότητας της τάξης του 50%,μόνο light o/c δέν είναι και σίγουρα θα χρειαστείς κάτι καλύτερο απο την απλή ψύκτρα που έρχεται με την box συσκευασία.

Σε μερικά reviews πάντως ο Ε5200 φαίνεται να ανεβαίνει και πιο ψηλά

1

2

3

...Το 400αρι fsb είναι απλό ζήτημα, για να κάνεις ένα o/c της τάξης του ~0,6Ghz.Σίγουρα αν "παίξεις" με τις ρυθμίσεις και τα ρεύματα μπορείς να πάς .

Άστοχο το παράδειγμά μου στην συγκεκριμένη περίπτωση,αφού είχα στο μυαλό μου τους "μεγάλους" επεξεργαστές με Bus Speed >300 και multiplier ~9

Δημοσ.

Για σταθερή λειτουργία χωρίς να αλλαχτούν ανεμιστήρια και ψύχτρες , τι ανέβασμα του bus speed προτείνεις;

Εκτός από το bus speed, θα πειραχτεί τίποτα άλλο;;;

Δημοσ.

Αν κοιτάξεις στο 3o test review που παρέθεσα,θα δείς οτι ο Ε5200 δουλεύει στα 3600mhz (bus 200-->288) με 1,368V ρεύμα.Με την intel ψύκτρα έπιασε 65C load με στο Orthos,το οποίο στρεσάρει τον επεξεργαστή στο 100%.Σε παιχνίδια και εφαρμογές ενδέχεται να μήν υπάρχει ο ανάλογος φόρτος,οπότε μιλάμε και για κάπως καλύτερες θερμοκρασίες.Δέν νομίζω οτι θα χρειαστεί να πειράξεις κάτι άλλο στις ρυθμίσεις,εκτός αν πραγματικά θές να βρεις τα όρια του επεξεργαστή σου (πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ή πια είναι η μικρότερο δυνατό Voltage προκειμένου να δουλεύει σταθερά).

Όπως και να έχει,θα έχεις ένα καλό boost στις επιδόσεις με υποφερτές θερμοκρασίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...