Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Αν βρεις τετοια μνημη μονη σου δινω μια καραμελα. Μονο του κιλου πουλανε μονες...
ex3Lmei Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 καλα δε πειράζει... άμα είναι την άλλη θα την πουλήσω τότε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Οκ, απλα ετσι χανεις χειροτερα τα λεφτα σου [Μου θυμιζεις καποιους που παιρνουν BMW και τη κωλοφτιαχνουν αλλα δεν εχουν να ζησουν μετα ]
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 ακύρωσε την παραγγελία και πάρε 3χ1gb...σιγά
ex3Lmei Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δε χάνω τίποτε...καλύτερα να αρχίσω με 2G παρά των 1G ...Να έχω βρε αδερφέ και περιθώρια μέχρι τα 12... Που το πας αυτο
anarxos0 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα (http://forums.pcper.com/showthread.php?t=460345) που περιγραφεται. Και προεκυψε με τριπλο λειτουργικο (vista 64, xp pro , ubuntu ) .Εβγαλα το ubuntu ,το προβλημα παραμενει , δεν βλεπει της δυο θυρες δικτυου. Προσωρινη λυσει μια καρτα δικτυου, pci.
GIANNIS400 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Καλα ναι σιγουρα...Εδώ το i7 920 το έχουν ξεφτιλίσει...Απλά θα θελα να μαζευτούν τυχόν προβλήματα της μητρικής αν υπάρχουν Ψηφοφορία για το i7 920, μάλον το ψηφισαν ετσι για το value for money. Ακριβή τιμή ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ακύρωσε την παραγγελία και πάρε 3χ1gb...σιγά +1 κανε αυτο που σου λεει ο thresh και οι αλλοι
notios7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 δεν ξερω αν κανω ασχετη ερωτηση ,αλλα απο τα σχολια που εχετε κατα καιρους διαβασει στο νετ τη γνωμη εχετε σχηματισει για την χ58 extreme?
Elric_The_Melnibonian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 αυτήν την μητρική έχω και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Μνήμες τις http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1206141 ότι και αν γράφει το manual βάλτες στις 2ες θέσεις (δεν είμαι σπιτι να δω χρώμα νομίζω οι άσπρες, στις 1ες δεν άνοιγε το pc μέχρι που έριξε το ρελε όλου του διαμερίσματος και όχι δεν τραβαγα το καζανάκι εκείνη την ώρα). Νομίζω ότι το τελευταίο η προτελευταίο bios έφτιαξε καποια θέματα με rams & cpus. To bios έχει πάρα πολλές επιλογες για τους τολμηρούς. τα XP μπήκαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με 3 sata δίσκους πάνω σε IDE mode, δεν έχω φτιαξει raid. Vista δεν έχω βάλει περιμένω να βρω χρόνο να φτιάξω ένα win7 partition. Επίσης οι lan έπαιξαν με τους drivers απο το site της GB και μπορείς να βρείς πιο καινούργιους στο site της Realtek. Με drivers απο το Windows Update όμως μου παρουσίασαν κάποια απο τα προβλήματα που αναφέρουν στο site που έδωσες οπότε σου συνιστω manual update γι`αυτους
notios7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 αυτήν την μητρική έχω και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Μνήμες τις http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1206141 ότι και αν γράφει το manual βάλτες στις 2ες θέσεις (δεν είμαι σπιτι να δω χρώμα νομίζω οι άσπρες, στις 1ες δεν άνοιγε το pc μέχρι που έριξε το ρελε όλου του διαμερίσματος και όχι δεν τραβαγα το καζανάκι εκείνη την ώρα). Νομίζω ότι το τελευταίο η προτελευταίο bios έφτιαξε καποια θέματα με rams & cpus. To bios έχει πάρα πολλές επιλογες για τους τολμηρούς. τα XP μπήκαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με 3 sata δίσκους πάνω σε IDE mode, δεν έχω φτιαξει raid. Vista δεν έχω βάλει περιμένω να βρω χρόνο να φτιάξω ένα win7 partition. Επίσης οι lan έπαιξαν με τους drivers απο το site της GB και μπορείς να βρείς πιο καινούργιους στο site της Realtek. Με drivers απο το Windows Update όμως μου παρουσίασαν κάποια απο τα προβλήματα που αναφέρουν στο site που έδωσες οπότε σου συνιστω manual update γι`αυτους εχω 6 ντιμακια του 1γιγα corsair-xms3-1333-1.60volt.λες να μην δουλεψουν?
Elric_The_Melnibonian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 κανένα προβλημα δεν θα έχεις λογικά
notios7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 κανένα προβλημα δεν θα έχεις λογικά εφερες την καρδια μου στην θεση της.ξερεις μηπως που υπαρχει ετοιμοπαραδοτη? αν εχεις ακουσει καλα λογια και για καμια αλλη δεν με χαλαει ιδιαιτερα,ουτε το κοστος με κολαει.ευχαριστω.
anarxos0 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Επειδή έχει προκύψει ένα πρόβλημα με μητρικές ga-ex58-??? Και καθώς είχα και εγώ το πρόβλημα ,θα σας πω ορισμένα συμπεράσματα που βρήκα. Το γενικό πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει τις θύρες δικτύου που έχει , πότε όμως. Έχω την GA-EX58-UD5, 1 sata hd 500gb και ένα ΑΤΑ hd 80 gb. Την πρώτη φορά έκανα εγκατάσταση πρώτα τα ΧΡ PRO στο 80αρη και μετά τα VISTA 64 στο 500αρη. Δεν υπήρχε κανένα προβλημα. Το σύστημα έβλεπε και της δυο θύρες δικτύου της μητρικής. Κάποια στιγμή αποφάσισα να δοκιμάσω και το Ubuntu και προσπάθησα να το εγκαταστήσω σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα που έκανα για αυτό το σκοπό στον 500αρη. Πρώτα δημιουργηθήκαν προβλήματα λευκής οθόνης κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ( κάρτα Sapphire 4870 ,ati drivers) , τελικά βρήκα ότι ξεκινώντας την εγκατάσταση σε ασφαλή γραφική λειτουργία δεν εμφανίζεται λευκή οθόνη και εγκαθίστανται τα ubuntu. Στα Vista όμως χάθηκε η μια θύρα δικτύου (και κρασαρε ο SB 7200.11, γνωστό πρόβλημα ). Όταν αλλάχτηκε ο σκληρός δοκίμασα μια διαφορετική μέθοδο. Πρώτα εγκατέστησα το ubuntu στον 80αρη σκληρό (εκκίνηση από βιος στο 80αρη) Συνέχεια εκκίνηση από bios 500αρη, σε ξεχωριστά διαμερίσματα vista και xp pro. Δεν φαίνεται σε κανένα λειτουργικό καμία θύρα δικτύου. Βάζω μια απλή PCI κάρτα δικτύου που είχα. Την βλέπουν αμέσως και τα τρία λειτουργικά. Τελικά διαγράφω το ubuntu στο 80αρη και βγάζω την Pci κάρτα δικτύου. Στο post πάλι δεν φαίνεται το δίκτυο. Βάζω την pci κάρτα και τα δυο λειτουργικά την διαβάζουν. Βγάζω την PCI κάρτα και διαγράφω τα xp pro. Στην επανεκκίνηση του συστήματος εμφανίζονται κανονικά και οι δυο θύρες δικτύου της μητρικής. Εγκαθιστώ τα xp pro στο 80αρη σκληρό και τα xp βλέπουν και αυτά το δίκτυο της μητρικής. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το πρόβλημα δημιουργείται όταν υπάρχουν εγκατεστημένα δυο λειτουργικά στο ίδιο σκληρό δίσκο. Το γιατί , αυτό ελπίζω να μας το πουν όσοι είναι γνώστες περισσότερων τεχνικών θεμάτων. Για την θέσει που μπαίνουν οι μνήμες υπάρχουν στο εγχειρίδιο της μητρικής σαφέστατες οδηγίες. Πάντως ξεκινάς από τις άσπρες. Όσο για το Raid αν υπάρχουν προβλήματα , δεν μπορώ να σας πω , διότι δεν έχω κάνει ακόμη. ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Επειδή έχει προκύψει ένα πρόβλημα με μητρικές ga-ex58-??? Και καθώς είχα και εγώ το πρόβλημα ,θα σας πω ορισμένα συμπεράσματα που βρήκα. Το γενικό πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει τις θύρες δικτύου που έχει , πότε όμως. Έχω την GA-EX58-UD5, 1 sata hd 500gb και ένα ΑΤΑ hd 80 gb. Την πρώτη φορά έκανα εγκατάσταση πρώτα τα ΧΡ PRO στο 80αρη και μετά τα VISTA 64 στο 500αρη. Δεν υπήρχε κανένα προβλημα. Το σύστημα έβλεπε και της δυο θύρες δικτύου της μητρικής. Κάποια στιγμή αποφάσισα να δοκιμάσω και το Ubuntu και προσπάθησα να το εγκαταστήσω σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα που έκανα για αυτό το σκοπό στον 500αρη. Πρώτα δημιουργηθήκαν προβλήματα λευκής οθόνης κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ( κάρτα Sapphire 4870 ,ati drivers) , τελικά βρήκα ότι ξεκινώντας την εγκατάσταση σε ασφαλή γραφική λειτουργία δεν εμφανίζεται λευκή οθόνη και εγκαθίστανται τα ubuntu. Στα Vista όμως χάθηκε η μια θύρα δικτύου (και κρασαρε ο SB 7200.11, γνωστό πρόβλημα ). Όταν αλλάχτηκε ο σκληρός δοκίμασα μια διαφορετική μέθοδο. Πρώτα εγκατέστησα το ubuntu στον 80αρη σκληρό (εκκίνηση από βιος στο 80αρη) Συνέχεια εκκίνηση από bios 500αρη, σε ξεχωριστά διαμερίσματα vista και xp pro. Δεν φαίνεται σε κανένα λειτουργικό καμία θύρα δικτύου. Βάζω μια απλή PCI κάρτα δικτύου που είχα. Την βλέπουν αμέσως και τα τρία λειτουργικά. Τελικά διαγράφω το ubuntu στο 80αρη και βγάζω την Pci κάρτα δικτύου. Στο post πάλι δεν φαίνεται το δίκτυο. Βάζω την pci κάρτα και τα δυο λειτουργικά την διαβάζουν. Βγάζω την PCI κάρτα και διαγράφω τα xp pro. Στην επανεκκίνηση του συστήματος εμφανίζονται κανονικά και οι δυο θύρες δικτύου της μητρικής. Εγκαθιστώ τα xp pro στο 80αρη σκληρό και τα xp βλέπουν και αυτά το δίκτυο της μητρικής. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το πρόβλημα δημιουργείται όταν υπάρχουν εγκατεστημένα δυο λειτουργικά στο ίδιο σκληρό δίσκο. Το γιατί , αυτό ελπίζω να μας το πουν όσοι είναι γνώστες περισσότερων τεχνικών θεμάτων. Για την θέσει που μπαίνουν οι μνήμες υπάρχουν στο εγχειρίδιο της μητρικής σαφέστατες οδηγίες. Πάντως ξεκινάς από τις άσπρες. Όσο για το Raid αν υπάρχουν προβλήματα , δεν μπορώ να σας πω , διότι δεν έχω κάνει ακόμη.
notios7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 νεα εκδοση bios_f5 κυκλοφορησε και υποσχεται καλυτερη συμβατοτητα με καρτες γραφικων και μνημες. καλημερα στους απανταχου φιλους.λοιπον,το μηχανημα ολοκληρωθηκε με ex-58extreme_i7-920_ddr3-1333corsair_xfx285.raid 0 χωρις κανενα προβλημα ,ολα φυσιολογικα δηλαδη.τωρα ομως αρχιζουν τα δυσκολα.στο μπιος ειδα τις μνημες στα 1066 και επειδη δεν εχω ιδεα απο αυτην την πλατφορμα ,για να μην κανω και κανα λαθος,αν μπορειτε να με βοηθησετε με τις ρυθμισεις στο μπιος.ειναι κατι καινουργιο για μενα και θα ηθελα 2-3 σωστες συμβουλες.ευχαριστω πολυ.
nplatis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Σχετικά με το πρόβλημα με τις κάρτες δικτύου, επειδή με ταλαιπώρησε και εμένα πολύ, η λύση συνίσταται στα εξής δύο: α) Χρησιμοποίηση των τελευταίων drivers από το site της Realtek, τόσο σε Windows όσο και σε Linux. Ως προς τα Windows, αναφέρονται συστηματικά προβλήματα με τον driver που προτείνει το Windows update, άρα μείνετε μακριά. Ως προς το Linux, χρειάζεται μεταγλώττιση του driver αλλά οι οδηγίες που έχει μέσα είναι σαφείς. β) Αν χαθούν μία ή και οι δύο κάρτες, κλείσιμο του ρεύματος (π.χ. με τον διακόπτη του τροφοδοτικού ή από την πρίζα) και αναμονή 5-10 λεπτά. Μετά κοιτάμε τη λίστα περιφερειακών που βγάζει στην εκκίνηση ώστε να υπάρχουν μέσα 2 Network controlers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.