Προς το περιεχόμενο

Gran Torino (2008)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρκετα ωραια η ταινια αλλα με δυσαρεστησε λιγακι ο τροπος που παρουσιαζε τις συμμοριες. Πολυ απλοικος τροπος, αμερικανικος.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τι εννοείς; Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει κάνει κάτι για το οποίο να χρειάζεται εξιλέωση... Είτε στα Western είτε ως Dirty Harry ήταν υπέροχος!!! Βέβαια και γω εκτιμώ περισσότερο τη σκηνοθετική δουλειά του αλλά δεν πρέπει να τον κατακρίνουμε για τις ταινίες που έπαιζε αλλά αν δεν έπαιζε καλά σε αυτές !

Συμφωνώ, αλλά κατακρίνει" (απομυθοποιεί δλδ περισσότερο) ο ίδιος τον εαυτό του, και φαίνεται αυτό ξεκάθαρα από τη σκηνοθετική του δουλειά. Τρελό σπέκτ γι αυτό.

Δημοσ.
Συμφωνώ, αλλά κατακρίνει" (απομυθοποιεί δλδ περισσότερο) ο ίδιος τον εαυτό του, και φαίνεται αυτό ξεκάθαρα από τη σκηνοθετική του δουλειά.

E λοιπόν έχεις απόλυτο δίκιο!!!Δεν το είχα σκεφτεί-παρατηρήσει αλλά έτσι είναι πράγματι!!! Κι όμως δεν θάπρεπε να νιώθει έτσι, ήταν ρόλοι και τους έπαιξε αξιοπρεπέστατα και με το αζημίωτο!!!

Και εντάξει μιλάμε για ταινίες που άφησαν εποχή...

Δημοσ.

Χμ. Με ψιλοαπογοήτευσε.

Ίσως φταίει το γεγονός πως άργησα να την δω, και πρόλαβα να διαβάσω πολλά καλά λόγια γι'αυτήν.

Κακές ερμηνείες σχεδόν από όλους.

Ο κακός ρατσιστής που κατά βάθος είναι καλός άνθρωπος.

Του φτάνει μία σκηνή όπου κάποιος βοηθάει την θείτσα να μαζέψει τα πορτοκάλια από τον δρόμο για να αναιρέσει προκαταλήψεις μιας ζωής.

Street gangs του κώλου, πιστολίδια, βιασμοί, αυτοθυσία του βιονικού Βιετνάμ-παλαίμαχου πρωταγωνιστή στο τέλος...

Ξέρω γω, τί σας άρεσε;

Δημοσ.

Του φτάνει μία σκηνή όπου κάποιος βοηθάει την θείτσα να μαζέψει τα πορτοκάλια από τον δρόμο για να αναιρέσει προκαταλήψεις μιας ζωής.

Κάτσε ρε σύ, η ταινία δεν είπε οτι έγινε καλός άνθρωπος. Ούτε αυτοθυσιάστηκε στο τέλος ακριβώς. Αρρωστος ήταν, έφτυνε αίμα και ο γιατρός μάλλον του είπε οτι δεν την παλεύει. Και αφού τα είχε κάνει σκατά με τα παιδιά του που τον παράτησαν τελικά, σου λέει ας κάνω παρέα με τους χμόνγκ, να μην πάω σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Ε και στο τέλος ψιλοαυτοκτονία ήταν η φάση, ή τουλάχιστον μ ενα σμπάρο 2 τρυγόνια (με τρώνε που θα πεθάνω έτσι κι αλλιώς και μπαίνουν και φυλακή για να μην ενοχλούν τους αλλους) εμένα δε με έπεισε για αυτοθυσία δλδ με την αυστηρή έννοια.

Δημοσ.

ρε λιοπυρ βαλε και κανενα σποιλερ!!!!

edit... οταν το γραψα ηταν ολα φατσα φορα :-)

Δημοσ.
Χμ. Με ψιλοαπογοήτευσε.

Ίσως φταίει το γεγονός πως άργησα να την δω, και πρόλαβα να διαβάσω πολλά καλά λόγια γι'αυτήν.

Κακές ερμηνείες σχεδόν από όλους.

Street gangs του κώλου, πιστολίδια, βιασμοί, αυτοθυσία του βιονικού Βιετνάμ-παλαίμαχου πρωταγωνιστή στο τέλος...

Ξέρω γω, τί σας άρεσε;

Κοίταξε για τις ερμηνείες έχεις δίκιο, αλλά εγώ την είδα την ταινία καθαρά αυτοβιογραφική ως προς την πορεία του Κλιντ στο σινεμά.

Βετεράνος Κορέας/πρώην Χάρυ/man without a name, ήρωας/σταρ με ένα κάρο προκαταλήψεις/μανιέρες, περνάει την τρίτη του ηλικία αναλογιζόμενος τις λάθος επιλογές που έκανε ως νέος (ο φόνος στην ταινία, το είδωλο βίας που ήταν στη ζωή του) και ενώ πεθαίνει/πεθαίνει :-) , εξιλεώνει τους χαρακτήρες που έπαιξε με αυτοσαρκασμό και αυτοθυσία στο όνομα ανθρωπιστικών αξιών/της τέχνης του.

Tα λέει και μόνος του πολύ καλύτερα:

Your world

Is nothing more

Than all

The tiny things

You've left behind

So tenderly

Your story is

Nothing more

Than what you see

Or

What you've done

Or will become

Standing strong

Do you belong

In your skin

Just wondering

Δάσκαλος.

Δημοσ.

Συμφωνώ από τη μία στον παραλληλισμό του frenzy με τη ζωή του ίδιου και να προσθέσω ένα σχόλιο που άκουσα και συμφωνώ

Στην ουσία ο clint αντιπαραθέτει δυο εικόνες της Αμερικής. Την παλιά, απλή, ανθρώπινη, ειλικρινή σε βαθμό σεξίστικό ή ρατσιστικό αμερική (χαρακτήρας clint, αλλά και οικογένεια χμονγκ, παραδοσιακή που βρίσκει με αυτούς κοινά). Και η σύγχρονη αλλωτριωμένη, υποκριτική, μουδιασμένη αμερική, τα παιδιά του. Δεν είναι μια σκηνή με πορτοκάλια, είναι πώς σε όλη την ταινία βρίσκει ομοιότητες και "ταιριάζει" με τους "κιτρινιάρηδες κοντοστούπηδες", όταν τα ίδια του τα παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Ούτε καν αμερικάνικο αμάξι :P Eρμηνείες αρκετά αδύναμες, πράγματι. Και γενικά εύκολη στη ροή ταινία, αλλά σου αφήνει κάτι.

Δημοσ.

Χμ, μπορεί να ήμουν κάπως υπέρ-απαιτητικός, πάντως βρίσκω λάθος το να κρίνω ως θετικό της συγκεκριμένης ταινίας το γεγονός πως στο βιογραφικό του o Ίστγουντ έχει ένα κάρο μαλακίες. :P

Ως ψυχολογική ιμιοφτόπικ παρατήρηση για τον Κλιντ Ίστγουντ θα έλεγα πως πάει κόντρα στο ρεύμα.

Συνήθως οι άνθρωποι γερνώντας τα βλέπουν κάπως στραβά, κάνοντας διάφορα καραγκιοζιλίκια που καταστρέφουν τον "respect μύθο" γύρω από το όνομά τους.

Αυτός το πήρε ανάποδα και παλεύει να το σώσει στα γεράματα.

Κάλλιο αργά, ας έχει. :-)

freedubus έχεις δίκιο,

δεν είναι αυτοθυσια με την αυστηρή έννοια. Αλλά έστω και χρυσωμένο το χάπι, ίδιο είναι το κέρατόμ.

ρε λιοπυρ βαλε και κανενα σποιλερ!!!!

edit... οταν το γραψα ηταν ολα φατσα φορα :-)

Πώς ΓίνΕν ΤούΤο; Από την αρχή είχα βάλει spoiler.

Δημοσ.

Πώς ΓίνΕν ΤούΤο; Από την αρχή είχα βάλει spoiler.

δεν ξερω ρε Πατρικ, αν θυμαμαι καλα εγω το ειδα χωρις το tag.

τεσπα αν μεινει κατηγορια το Εργοτελης θα ειναι καλο για οοολη την παιχτες και οοολο το σβουλιο, αυτο ειναι το πιο σημαντικο τωρα

Δημοσ.
Χμ, μπορεί να ήμουν κάπως υπέρ-απαιτητικός, πάντως βρίσκω λάθος το να κρίνω ως θετικό της συγκεκριμένης ταινίας το γεγονός πως στο βιογραφικό του o Ίστγουντ έχει ένα κάρο επιτυχίες. :P

Γιατί περί αυτού ο λόγος...

Δημοσ.

Ακριβώς γι' αυτό λέμε επιτυχίες και τελειώνει εκεί άσχετα με το αν σου/μου άρεσε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...