Προς το περιεχόμενο

Gran Torino (2008)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ωπα, εσυ, θεωρεις οτι με τον ορο τελος αναφερομαι actually στο τελος, last 10min ας πουμε. Εγω μιλαω για την τελευταία πραξη του εργου, the third act που λεμε...

Οταν λεω τελος, εννοω το οριστικο τελος.

Απο την αρχη της τριτης πραξης γενικοτερα,

δεν ειχα μπει καν στη διαδικασια "μαντεψιάς" της συνεχειας του φιλμ.

Βεβαια μετα την κακοποιηση της κοπελας και τους πυροβλισμους, η συνεχεια μπορουσε να προβλευθει σε γενικες γραμμες.

Το αναμενομενο που λεω, αναφερεται στο "twist" του τελους (με την αυτοθυσια).

Παντως δεν το ειπα, δινοντας αρνητικο χαρακτηρα στο "αναμενομενο".

Ακομα κι αν προβλεψα το τελος, δε μου χαλασε την αισθηση μιας παρα πολυ καλης ταινιας και ερμηνειας του Κλιντ.

Καθολου.

Δημοσ.

Την ειδα και γω χθες το βραδυ αφου ακουσα τοσο καλα λογια απο σας.Δυνατο εργο με καλες δωσεις χιουμορ και συγκινησης αλλα με τραγικο καστ.Νταξει δεν πειραζει και τοσο πολυ αλλα θα μπορουσε να ηταν καλυτερο σιγουρα.Θεος ο Κλιντ πραγματικα και μπραβο του που μπορει και παιζει ακομα ταινιες σε τετοια ηλικια αν και καπου ακουσα οτι ειναι το κυκνειο ασμα του οσον αφορα την ερμηνευτικη του καριερα

Δημοσ.

Πραγματικά ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΗ ταινία Ο Eastwood νομίζω ότι όχι μόνο έχει παίξει εξαιρετικά , αλλά η ταινία αυτή έχει ένα κομμάτι του εαυτού του. Χαρακτηριστικό είναι και το τραγούδι της ταινίας στους τίτλους τέλους που το λέει ο ίδιος. Όσο για το τέλος πιστεύω ότι είναι πολύ καλό θα το ονόμαζα λυτρωτικό. Την όλη αυτή θετική εικόνα έρχεται να χαλάσει η λίστα με τις υποψηφιότητες των OSCAR στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το Gran Torino!!!!.Ίσως του δώσουν ένα τιμητικό OSCAR για τη γενική προσφορά του στο Σινεμά και πάρει το Α αντρικού ο «ομορφούλης» Brad Pitt στην μέτρια ταινία The Curious Case of Benjamin Button. Αφού έτσι και αλλιώς ο Brad είναι νέος και πουλάει περισσότερο, μάλλον οι εταιρείες θα τον προωθούν περισσότερο....

Τα OSCAR είναι στημένα

Δημοσ.
Πραγματικά ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΗ ταινία Ο Eastwood νομίζω ότι όχι μόνο έχει παίξει εξαιρετικά , αλλά η ταινία αυτή έχει ένα κομμάτι του εαυτού του. Χαρακτηριστικό είναι και το τραγούδι της ταινίας στους τίτλους τέλους που το λέει ο ίδιος. Όσο για το τέλος πιστεύω ότι είναι πολύ καλό θα το ονόμαζα λυτρωτικό. Την όλη αυτή θετική εικόνα έρχεται να χαλάσει η λίστα με τις υποψηφιότητες των OSCAR στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το Gran Torino!!!!.Ίσως του δώσουν ένα τιμητικό OSCAR για τη γενική προσφορά του στο Σινεμά και πάρει το Α αντρικού ο «ομορφούλης» Brad Pitt στην μέτρια ταινία The Curious Case of Benjamin Button. Αφού έτσι και αλλιώς ο Brad είναι νέος και πουλάει περισσότερο, μάλλον οι εταιρείες θα τον προωθούν περισσότερο....

Τα OSCAR είναι στυμμένα

Κατ' αρχάς όλο το έργο είναι βασισμένο στον Clint. Η ερμηνεία του είναι πολύ καλή αλλά μην τα ισοπεδώνεις όλα. Ο Benjamin Button ήταν μια πάρα πολύ καλή ταινία και ο Brad Pitt πιστεύω ότι είναι παρεξηγημένος. Οι περισσότεροι παραβλέπουν το υποκριτικό του ταλέντο από τις ταμπέλες που του έχουν αποδώσει. Όσο για τα oscar αν είναι στυμμένα δεν ξέρω. έχω να στύψω κάτι αρκετό καιρό :P

Δημοσ.

Ο Μπραντ Πιτ ΔΕΝ πρεπει να παρει το Οσκαρ για τον ιδιο λογο που ο Ρασελ Κροου δεν επρεπε να το παρει για το Μονομαχο, εχωντας ενα Insider στην πλατη και με Beautiful Mind + Cinderella Man να επονται

Ειναι μαλακια να παρει ο Πιτ με Φαιτ Κλαμπ, με 7 χρονια στο Θιβετ, με 12 Πιθηκους Οσκαρ για το Μπατον. Να επιβραβευτει για κατωτερες επιδοσεις απο πριν επειδη η ταινια ειναι πιο Οσκαρ-friendly

Δημοσ.
Κατ' αρχάς όλο το έργο είναι βασισμένο στον Clint. Η ερμηνεία του είναι πολύ καλή αλλά μην τα ισοπεδώνεις όλα. Ο Benjamin Button ήταν μια πάρα πολύ καλή ταινία και ο Brad Pitt πιστεύω ότι είναι παρεξηγημένος. Οι περισσότεροι παραβλέπουν το υποκριτικό του ταλέντο από τις ταμπέλες που του έχουν αποδώσει. Όσο για τα oscar αν είναι στυμμένα δεν ξέρω. έχω να στύψω κάτι αρκετό καιρό :P

Καταρχήν sorry για το στυμμένα διορθώθηκε σε στημένα. :o

Τώρα όσο αφορά The Curious Case of Benjamin Button. Η ταινία είναι πραγματικά ένα καλοστημένο παραμύθι με την καλή έννοια. Με καλοδουλεμένους χαρακτήρες και πρωτότυπο σενάριο. Με την όμορφη και πάρα πολύ γοητευτική Cate Blanchett που κατά την γνώμη μου όμως η ερμηνεία της ήταν «κονσέρβα». O Pitt πιστεύω πως ήταν μέτριος σε όλη την ταινία πιθανών λόγο του ρόλου που είχε(πολύ μακιγιάζ, χαμηλοί τόνοι, κτλ).Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την δυναμική του κάθε ανθρώπου γενικά. Σαφώς ο Pitt είναι ταλέντο και περιμένουμε κάτι καλύτερο από αυτόν. Πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στην παρουσία της Tilda Swinton που είναι ένα τεράστιο ταλέντο κατά την γνώμη μου αλλά και του «δικού μας» Elias Koteas στον ρόλο του Monsieur Gateau. Αλλά μεχρι εδώ. Το Grand Torino το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια πραγματική ιστορία, είναι κλάσης ανώτερο από την υπερβολικά υπερτιμημένη Αμερικανιά The Curious Case of Benjamin Button με το τεράστιο budget . :-):-)

Δημοσ.

η διαφορα ειναι οτι ο ενας απο τους δυο σε οποια ταινια και να παιξει σε πειθει...

-----Προστέθηκε 26/1/2009 στις 10 : 44 : 50-----

Ο Μπραντ Πιτ ΔΕΝ πρεπει να παρει το Οσκαρ για τον ιδιο λογο που ο Ρασελ Κροου δεν επρεπε να το παρει για το Μονομαχο, εχωντας ενα Insider στην πλατη και με Beautiful Mind + Cinderella Man να επονται

Ειναι μαλακια να παρει ο Πιτ με Φαιτ Κλαμπ, με 7 χρονια στο Θιβετ, με 12 Πιθηκους Οσκαρ για το Μπατον. Να επιβραβευτει για κατωτερες επιδοσεις απο πριν επειδη η ταινια ειναι πιο Οσκαρ-friendly

απλα τα ειπες ολα!!

Δημοσ.

η διαφορα ειναι οτι ο ενας απο τους δυο σε οποια ταινια και να παιξει σε πειθει...

-----Προστέθηκε 26/1/2009 στις 10 : 44 : 50-----

απλα τα ειπες ολα!!

Δημοσ.

Δημητρη ομως η ερμηνεια του Κροου στο Μονομαχο νομιζω ειναι πολυ πιο κοντα στις κορυφαιες του (beautiful mind,insider) απο οτι του Πιτ (se7en,fight club κτλ),οποτε δικαιολογειται παραπανω.Κανω λαθος?

Δημοσ.

Δημητρη ομως η ερμηνεια του Κροου στο Μονομαχο νομιζω ειναι πολυ πιο κοντα στις κορυφαιες του (beautiful mind,insider) απο οτι του Πιτ (se7en,fight club κτλ),οποτε δικαιολογειται παραπανω.Κανω λαθος?

Δημοσ.

Στο μόνο που θα διαφωνήσω, είναι ότι δεν μπορούσαν φυσικά να γνωρίζουν τί έπεται για τον Ράσελ Κρόου.

Άλλωστε αν θυμάμαι καλά και για το Beautiful Mind ήταν υποψήφιος και το έχασε από τον Denzel Washinghton;

Δημοσ.

Στο μόνο που θα διαφωνήσω, είναι ότι δεν μπορούσαν φυσικά να γνωρίζουν τί έπεται για τον Ράσελ Κρόου.

Άλλωστε αν θυμάμαι καλά και για το Beautiful Mind ήταν υποψήφιος και το έχασε από τον Denzel Washinghton;

Δημοσ.

Δεν έθεσα θέμα σύγκρισης ανάμεσα στον Clint και τον Pitt. Ο Clint είναι ο αγαπημένος μου. Απλά ου αρέσει να βλέπω τα πράγματα από μια αφαιρική άποψη. Anyway, έχουμε βγει offtopic εδώ και αρκετά posts, οπότε ας περιοριστούμε στο να εκθειάζουμε απλά το Gran Torino :-D

Δημοσ.

Δεν έθεσα θέμα σύγκρισης ανάμεσα στον Clint και τον Pitt. Ο Clint είναι ο αγαπημένος μου. Απλά ου αρέσει να βλέπω τα πράγματα από μια αφαιρική άποψη. Anyway, έχουμε βγει offtopic εδώ και αρκετά posts, οπότε ας περιοριστούμε στο να εκθειάζουμε απλά το Gran Torino :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...